Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz petir #30400 üzenetére

Nagyobb felhasználói kör szerintem nagyobb támogatottság is gyorsabb megoldások

Ez a támogatottság 99 százalékban a Mintre is alkalmazható, a saját fejlesztéseken kivül gyakorlatilag az Ubuntus tárolókból telepit, Ubuntu PPA-k vannak fenn nekem is, a megoldandó problémák tisztán Ubuntus lerásokból oldhatók meg, csak az nem Ubuntus, ami jobb! ;] Például a Nemo, ezt még az Ubisok is felrakják a Nautilus helyett. Vagy ha valaki nem Unitzt akar látni, az felrakja a Mint-et Cinnamonnal vagy Mate-vel, utóbbi már Ubuntuval is van, de mégis csak a Mint-ben az igazi. No, erre majd jönnek rendesen a morgások.

swappinessről az egyik SSD-s cikkből kimásoltam a lényeget, gyakorlatilag ha kisebbre állítod, akkor akkor nyúl a swaphoz a rendszer, amikor nagyon szükséges:

Ha a swap SSD-re kerül, próbáljuk csökkenteni a swap használatot a swappiness érték (alapértelmezésben 60) csökkentésével.
    Ehhez írjuk az alábbi sort az /etc/sysctl.conf fájlba:

vm.swappiness=10

Az értéket érdemes magunknak kikísérletezni, akár 1-re is állíthatjuk.

Olvastam ezt trimet több helyen és , hogy futtatni kell hetente mert az jó nekem - de pontosan mi ez ? Hogy fogom futtatni ? Hol ütemezem?

Nem kell ütemezni, hetente lefut a TRIM. A másik SSD-s írásból:

● Ubuntu alapú disztrók általában /etc/cron.weekly-ből hetente lefuttatják az fstrim parancsot, ellenőrizheted ennek a működését is:

run-parts -v /etc/cron.weekly
    eredmény, ha benne van
    run-parts: executing /etc/cron.weekly/fstrim

Kicsit le vagyok maradva most az SSD témával, de bármi kérdés eszedbe jut, mindenképpen kérdezz rá! Így nekem is frissítenem kell legalább az ismereteimet. ;)

törölt tag

válasz petir #30400 üzenetére

Nem tudom, melyik felületet használod, most nem keresem vissza, ha volt is szó róla, de ilyen gyors kereső természetesen mindegyiken van. Én Lubuntut használok (LXDE), itt van menüben is és persze az alt+F2 kombóra is előjön. Ha Unityt használsz, ott egyszerűen a Win gombot nyomod meg, és már kereshetsz is. Vagy persze az alt+F2.

Új hozzászólás Aktív témák