Hirdetés
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 10 – Alapanyagok/készételek többféle felhasználása
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
Aktív témák
-
törölt tag
Köszi szépen a válaszokat

-
törölt tag
Átállítottam 5.1-re a hangot. Creative X-FI XtremeMusic van, és most meg zörög, igaz lejátssza. Mondjuk volt olyan is, hogy félóráig semmilyen hang nem volt
Valaki használja közületek ilyen hangkártyával? -
törölt tag
Igen az LTS-t tettem fel , 2013 áprilisig van hozzá támogatás. Nem hiányzik a négy giga, de utólag már lehet nem is lehetne átméretezni. Újra meg nem akarom pakolni, így is elég volt belakni

Amúgy ha a Win-t majd újra kell rakni, az ubuntu DVD lemezéről helyre lehet állítani majd a Grubot ?
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Még egy kérdés : 6 havonta jelenik meg újabb verzió ubuntuból, hogy csak a rendszer menjen és ne az összes adatom, azt úgy tudom megoldani, ha a csere és a gyökérpartíció mellett létrehozok egy Home -ot is ?
A /-nak mekkorának kell lennie, hogy biztos, ne fogyjon ki fél év alatt ?
Most 50 GB--on terpeszkedik el.A csere partíció 4 GB , mert ennyi a RAM a gépben, a többi pedig root.
-
törölt tag
Az Opera hova teszi ubuntu az urlfilter.ini-t ?
-
törölt tag
Az miért van, hogy az üzenetküldő és voip fiókok nem jelentkeztet be automatikusan, sem myspace-re, sem gtalkra, sem msn-re, sem yahoo, sem icq-ra ?
-
törölt tag
Köszi :
"sudo sensors-detect (ha lm-sensors fent van, itt mindenhol yes, majd a végén is, amikor azt kérdezi, hogy ezeket rendszerinduláskor automatikusan betöltse e, ezek után a pwmconfig is megy)
Ezek után meg progik tömkelegével lehet leolvasni minden finomságot (conky the best
"Ezt végig csináltam ,a conky is fent van, hogy lehet a Conky-t elindítani, illetve a menübe hova teszi, mert nem találom
? -
törölt tag
Ubuntu-ra valami pofás oldalsáv szerüség van ? Olyasmi mint a Superkaramba volt KDE-re csak itt Gnome-ra leginkább ? A Google Desktop-ba reménykedtem de pont a sidebar részét nem csinálták meg

-
törölt tag
válasz
Kendek
üzenetére
Igen nekem be is van állítva, mégis órákig neteztem, és nem értesített csak amikor manuálisan kerestem akkor szólt, hogy van 145 darab update
Most beállítottam, hogy engedély nélkül is töltse le a frissítéseket.Szerk : lenne még egy kérdésem : http://logout.hu/tema/re_google_chrome_5/hsz_157-157.html
-
törölt tag
Két kérdésem lenne :
1. Ki lehet gnome alá rakni egy ikont, mint kde alatt szokott lenni, amely arról informál, hogy van e új frissítés ?
2. Az ubuntu 10.04 64-bites rendszert használom (DVD-s ) Szeretném feltenni a KDE-t is, ezt hogy lehet megoldani ?
Szerk : a másodikra azt hiszem megvan a megoldás
http://www.psychocats.net/ubuntu/kde -
törölt tag
Kisebb problémám van :
Eredetileg így nézett ki az ubuntu. Most viszont a jobb oldalról eltünt az Empathy és a kijelentkezés, hogyan lehetne vissza varázsolni ?
Most így néz ki :
[link] -
törölt tag
No egész jól belaktam a rendszert
Hogyan lehet azt elérni, hogy a Windowshoz hasonlóan a magokat ne folyamatosan 3GHz-en tartsa ?A konfig az adatlapomon olvasható

-
-
törölt tag
válasz
üzenetére
"természetesen van root user ubuntu alatt.
ha szeretnél bejelentkezni root-ként, akkor először 'sudo bash' egy terminálban, ott 'passwd'-vel megváltoztathatod a root jelszót, és onnantól menni fog a 'su -', vagy a bejelentkezés root-ként.'Az a kérdésem lenne, hogy hol lehet azt úgy beállítani, hogy pl. a synaptic is ezt a root jelszót használja és ne a user-ét?'
hát az van, hogy alapból ha userként kattintasz a synaptic-ra, akkor nem a synaptic parancs fut le, hanem a 'gksudo /usr/sbin/synaptic', mert hogy a felhasználódnak nincs joga futtatni. Szóval ehhez a synapticnak semmi köze.....
"A neten találtam ezt most már sikerült rootként elindítani a terminalt mindjárt megnézem, megy a szim.link.
A bejelentkezéssel kapcsolatos kérdésem még mindig áll. Lehet e visszaállítani eredeti állapotba, azaz egyénire ?
-
törölt tag
A felhasználói fiók beállításoknál egyéniről átállítottam magam rendszergazdának, mert nem engedte a szim.linket. Most sem engedi, cserébe már nem rakhatom vissza magam egyénire, illetve normál felhasználóra sem mert én vagyok az egyetlen rendszergazda azt mondja ... Na most érdekes, hogy konzolból a SU parancsra nem fogadja el azt a jelszót, amit egyébként beszokott kérni

Most akkor hozzák létre magamnak, egy szimpla normál felhasználót ? Telepítéskor nem is kért root jelszót külön...
Illetve hogy adjam meg az engedélyt a szim.linkhez ?
-
törölt tag
-
törölt tag
Lefekvés előtt eszembe jutott még egy kérdés : Ubuntuban hol lehet azt beállítani, hogy az alapértelmezett OS a Windows 7 legyen ?
OpenSUSE-ban vagyok otthon, ubuntuban nem, ezért kérdezem

-
törölt tag
Helló, azt meglehet oldani, hogy 64-bites ubuntu a java-t tudja használni ? Mert alapból fel megy , de a firefox nem tudja elindítani. Illetve sajnos flash felejtősnek néz ki.
4GB RAM van a gépben, így nem szeretnék 32-bites ubuntuval dolgozni.
Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3630
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4162, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Tényleg
megzavart egy picit, hogy rejtett, nem néztem ,hogy home

"
?