Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Kendek

MODERÁTOR

válasz pinnacle #40782 üzenetére

A Live rendszerindító benne van a menüben, hiszen az is a menüpontok neve. Neked ha jól tudom akkor az kell, hogy a persistent módot mellőzze néhanapján. Ami ugye annyit tesz, hogy a változtatások mentésére fenntartott állapottartó fájlt ne használja akkor.
    Ha az indítómenüben nyomsz a menüponton egy Tabulátor billentyűt, akkor áttudod szerkeszteni az indítóopciókat. A persistent módot úgy tudod kiiktatni, hogy a persistent szót kitörlöd. Mivel ez így nem túl maradandó és kényelmetlen a használata, egyszerűbb ha beszerkesztesz a syslinux/syslinux.cfg fájlba hozzá egy külön indítót:

label Live_nopersistent
    menu label Live rendszer inditasa (no persistent)
    kernel /casper/vmlinuz
    append boot=casper initrd=/casper/initrd.gz quiet splash

Szerintem a betűtípusban lehet eltérés. Az újabb Ubuntu kiadásokban alapból az Ubuntu van használatban, míg Lucidon még a Sans.
    Én az Oneiricben levő Unityt sokkal kiforrottabbnak érzem a Nattyban levőnél. A GNOME 3 miatt viszont a rendszer testre-szabhatóságában elég nagy csorba keletkezett. Viszont ezen felül én megelégedéssel használom a mindennapokban a rendszert, egészen biztosan nem térnék vissza a Nattyra. A Rendszerment segítségével viszont mindenki megtapasztalhatja maga is az új rendszer adottságait, hiszen ha nem tetszik, akkor egy rendszer-visszaállítással visszaállítható a jól megszokott régebbi rendszer. Mert ahány ember, ahány gép, annyi eltérő tapasztalat és vélemény létezik. Sajnos erősen hardver és ízlés kérdése a dolog, másokra hallgatni ez ügyben badarság lenne.

Aktív témák