Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
Aktív témák
-
Melorin
addikt
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Miért, neked mit produkál a monitorod?

Én Erre az oldalra tévedtem, és megláttam, hogy ha a "Reduced Blanking mode"-ot használom, akkor jócskán lecsökken a "pixel clocks" értéke. Például 1920x1200 felbontáson normál módban 193.25 MHz, 'rb' (Reduced Blank) módban viszont csak 154.00 MHz!Ez nekem azért volt gyanús, mert a monitorom adatlapja szerint 119 MHz-nél nem bírhat többet 1680x1050 felbontáson a monitorom.
A cvt 1680 1050 parancs viszont 146.25 MHz-re nyomja fel az órajelet (mást is), ami ugye sokkal több a megengedettnél. És amikor beírtam az oldal szerinti parancssort ( cvt 1680 1050 -r ), pont 119 MHz-re jött ki az órajel!
Úgy látszik, hogy gyárilag is a Reduced Blanking módot használná a monitorom, csak mivel valami elszállhatott benne, és nem kommunikál a videókarival EDID adatokról, és nem ez a default mode a videókártyák szerint (úgy látszik), képet ugyan adott, de nem normálisat.Szóval te is írd be: cvt 1360 768 -r és tegyél egy próbát azokkal az értékekkel amit megad.
Egyébként én miután beírtam azt a sort a xorg.conf file-ba és elmentettem, a terminálba beírtam: aticonfig --initial
Ez szépen berendezte az általam beírt sort oda ahová kell, sortöréssel meg minden
Úgy vettem észre, hogy ha nem írom ezt be egy új sor megadása után, valamikor még fel sem áll a rendszer a következő indításkor.
Aktív témák
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macska topik
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Horgász topik
- BMW topik
- Billentyűzet gondom van
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4522
- 27% - Lenovo LOQ i5-14400F / 32GB DDR5 / 1TB SSD / RTX 5060! BeszámítOK!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 3600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB NZXT Source 340 Bitfenix 550W
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix GeForce RTX 4090 White OC 24GB videokártya garanciával hibátlan működésse
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest