Hirdetés
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
FixY67
üzenetére
"gparted felejtős. Nagyon szép a GUI, épp csak... na, inkább ne menjünk bele."
Miért felejtős?
Akkor már menjünk bele, ha már említetted...
Nem igazán értem, miért ne lenne alkalmas particionálgatásra az általad említett progikhoz hasonlóan.Még azóta se volt időm megcsinálni, de akkor most már rászánnám magam.
A lényegi kérdés az volt, hogy nem lesz-e problémám belőle, ha letörlöm a /home-os partíciót, miután kimentem egyszerű másolással a tartalmát, majd létrehozok helyette kettőt, és esetleg az új névnek megfelelően módosítom az fstab-ot.
Vagy Norton Ghost-jellegű programmal kéne egy képfájlba menteni a /home tartalmát? Vagy elég, ha csak simán létrehozom az új partíciókat, és majd az egyikre beállítom a csatolási pontot, meg fstab-ban átszerkesztem a dolgokat, ha kell? Működni fog?Jelenleg fstab-ban ez látható a /home-ra vonatkozóan:
# /home was on /dev/sdb5 during installation
UUID=98b0cde2-0fa7-4e4a-8812-662393b7e309 /home ext3 defaults 0 2(#24235) tomtyi: na ez az átméretezősdi nekem soha nem volt szimpatikus. Az ilyen utólagos partíció-átméretezéseket, tologatásokat mindig is csupán buherálásnak éreztem. Akkor már inkább mentés után letörlöm a korábbi partíciót, majd létrehozom az újakat.

Aktív témák
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Elektromos autók - motorok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nintendo Switch
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- GAMER PC! Ryzen 7700X / RX 9070 / 32GB DDR5 / 1TB Gen4 / X870E /850w Platinum! BeszámítOK!
- Dell P2419H / P2719H Full HD LED IPS 24"-27" LCD monitorok
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4598, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone Air / iPhone 17/ iPhone 17 Pro/ iPhone 17 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Akkor már menjünk bele, ha már említetted...
Nem igazán értem, miért ne lenne alkalmas particionálgatásra az általad említett progikhoz hasonlóan.