Hirdetés
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- petipetya: Nagy chili topic. :)
Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
sh4d0w
üzenetére
Köszönöm, ez a Tab jó ötletnek bizonyult, még nem jutott eszembe kipróbálni.

Most megpróbáltam az itt látott módszerrel az alias-t, és csak annyi a probléma vele, hogy nálam nem működik, még nem tudom, mit rontok el.
Wine-nal szeretnék működtetni egy programot, ami jelenleg a Windows-os "C-n" (rendszerpartíción) van, ami egyelőre ugye a /host, mivel WUBI-val használom az Ubuntut. A program a kiadott parancssal működik is, de maga az alias nem:
A /root/.bashrc fájlba a következő sort szúrtam be:
alias gib = "wine /host/Program\ Files/GIB\ 3.2\ szótárak/GIB30_32.exe"De a parancssorba beírva a gib-et azt dobja, hogy "No command 'gib' found, did you mean: ..." És egy pár javaslat.
Mi lehet a megoldás, hogy működjön az alias?
Még egy kérdés:
azon eléggé meglepődtem, hogy az alapfájlokban az utasításoknál az egyes "blokkok" úgy vannak lezárva, hogy a blokk kezdetét jelentő szavak (if, case, stb.) fordítottjával zárják le (fi, esac, .bts
), mint itt mutatja: [link] Ez a Linux Shell Scripting sajátos szintaktikája, hogy mondjuk nem kapcsos zárójeleket ( { ... } ) használnak az utasítások elejének-végének jelzésére, hanem ezt a módszert? 
-
FixY67
senior tag
válasz
sh4d0w
üzenetére
Nem véletlenül emlegettem korábban, hogy mégiscsak egy cég, egy vállalkozás áll az Ubuntu mögött...
(megjegyzem, lehet, hogy hűtlenné válok a debian alapokhoz - a RedHat-nél mintha tisztességes - vagy legalábbis annak látszó - doksi lenne. A 2.0-st még megvettem
)
Kár, hogy a Fedora párszor megszopatott a virtuális gépeimen.
Aktív témák
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG241QSbiip 24 165Hz TN FHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3842, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), mint itt mutatja: