- MasterDeeJay: Comet lake (10gen) és DDR3 - mert ilyet is lehet!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
róland
üzenetére
nem értem, miért ajánlják a legtöbben tűzfalhoz gui-nak a Firestartert. azaz értem: megszokásból, automatizmusból. az Ubuntuban a saját (annyira saját, hogy Canonical fejlesztésű) tűzfal(ui) az ufw, alapból települ. még annyit sem kell tenni vele, mint a Firestarternél (pedig ennél sem kell túl sokat
), csak terminálban
sudo ufw enalbe
és jelszó.
de ha mindenképp kell gui, akkor tárolóból gufw, ott megy csak egy klikk.78zolika:
bármelyik gui-t is teszed fel:
egyszer kell a beállítófelületen beállítani a tűzfalat, utána kiléphetsz. ezután már, bármikor újraindítod a rendszert, mindig be lesz kapcsolva. a grafikus felület elindításától függetlenül. sőt, ha ez utóbbit mindig el akarod indítani, és esetleg az índítópultba teszed, csak szívatod magad, mert admin jogok kellenek az elindításához, és ezt minden egyes indulásnál kérni fogja. ha arra vagy kíváncsi, ki, mikor, honnan piszkálgatja a rendszered, a /var/log/messages fájlban találod a bejegyzéseket erről.
tartalmas téma a tűzfal Linuxon is, kedvtől és időtől függően igen sokat lehet vele foglalkozni.
pl. itt:
http://szabilinux.hu/index.html
nem mai írások, de az alapok alig változtak.
Aktív témák
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 146 - 147 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- 219 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4070 (ELKELT)
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
), csak terminálban