Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Major Major

senior tag

válasz CPT.Pirk #12712 üzenetére

A kiadásokat nem frissítik (elvégre csak 6 hónap telik el 2 verzió között)
    Egyéni frissytésgyűjtemény kédzítéshez van egy ilyen progi hogy: APTonCD
    bent van repóban is

a napi buildek pedig a fejlesztőknek van, szerintem nem akarod a nagyszülőket azzal terhelni :)

• dbius

veterán

válasz CPT.Pirk #12712 üzenetére

A synapticban van olyan lehetőség a frissítéskor, hogy csak a csomagfájlok letöltése. Tehát ha egy friss rendszert akarsz frissíteni, megtalálja a sok száz frissítést. Ne a frissítéskezelőt, hanem magát a synapticot indítsd el és azon keresztül kezdeményezd a frissítést. Akkor a felbukkanó ablakban lehet választani, hogy csak töltse le a csomagokat, de ne telepítse.

Hogy ezt miért írtam? Azért, mert ha egy nem korlátos netes gépen elindítod a live-cd-t, akkor az is megtalálja ugye az összes frissítést, neked, csak ki kell pipálni, hogy csak letöltés legyen, telepítés ne!

Az egyetlen probléma ezzel, hogy valószínűleg csinálnod kell egy nagyobb pendrive-ra egy live-cd-t, és arról eljátszani ezt, mivel ha közvetlenül a cd-ről indítod el live-cd módban, akkor nem hiszem hogy lesz elég hely, hogy letöltse az összes csomagot (mivel fizikailag nem hoz létre külön partíciót)

A letöltött csomagokat pedig elmented (/var/cache/apt könyvtárban lesznek), és a szülők gépén a frissen telepített gépre ugyanabba az útvonalba bemásolod őket, majd elindítod a synapticot hogy frissítse magát. Azonban mivel a csomagok már le lesznek töltve, így csak telepíteni fogja őket, nem szed le a netről mást, kivétel, ha időközben még további frissítések jelentek meg.

Ezt a módszert én még nem próbáltam, csak részben, akkor működött.

Hogy létezik-e eleve frissített build, azt sajnos nem tudom.

Aktív témák