- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
-
14400 - 14301
14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-08-28 22:02 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rekop
Topikgazda
-
MasterMark
titán
-
balage25
senior tag
-
donat_sz
senior tag
és @csomi1977
bridge módban van/volt az ont, engem is meglepett, hogy az alapbeállításnál azt mutatta, hogy dhcp.. feltételezem a hálózaton lévő unifi eszköz miatt ment tovább az er-x-el létrehozott internet? Igazából ez nem fontos, gondoltam talán a profiknak lehet hasznos infó.
igmp proxyt kikapcsolva a WAN1-en sikeresen felcsatlakozik az UCG a telekomra és onlinenak is látszik az eszköz. Ez így úgy tűnik rendbe is volna, de így meg a TV adás nem ok. Valamint nem tudom pingelni az ONT-ot. (Egyszer van egy kapcsolat az ONT és az UCG WAN1 portjába + az L3-as SW -re is van direktben kötve egy az ONT-ból, hogy a IPTV vlant kiszolgálja - ami Third Party Router opcióval van létrehozva-) -
balage25
senior tag
-
csomi1977
aktív tag
Jól sejtem, hogy a Apple TV folyamatosan tölt fel valamit ? Valakinek van tippje ? Csupa Apple telephely IP címek alapján és kb 5-6 Mbps feltöltési sebesség terheli a routert .
-
csomi1977
aktív tag
-
donat_sz
senior tag
Lehet, hogy láma a kérdés, de nem értem egyelőre miért van az alábbi, így kérlek segítsetek.
Amikor beüzemeltem az UCG Max-ot, akkor előtte egy ER-X végezte a dolgát és csatlakozott fel a Telekomhoz pppoe-n keresztül. Az UCG magától DHCP-be hozta létre az internetet pppoe helyett és ezzel el is indult, felteszem a korábban létrehozott kapcsolaton. Viszont mára egyszer csak elment a net.. Amint ezt realizáltam, a WAN1 internetet átraktam pppoe-re, beírtam felhasználó és jelszó párost, de a mentés ellenére nem csatlakozott fel. Ekkor csináltam egy WAN3-t (ez volt a következő elérhető) azonos beállításokkal, és akkor felcsatlakozott újra és lett internet hozzáférésem. Ekkor visszatéve a releváns porton a WAN1-t továbbra is lett netem, de az eszközt offlinenak muttata. mivel igmp proxy csak a wan1-en van, ezért azt kellene működésre bírni. Viszont a kép alapján csak a WAN3-t látja onlinenak.Remélem követhető voltam. Mit rontok el? Mi lenne a megoldás?

-
csomi1977
aktív tag
Ha jól látom a G4 nem PoE képes eszköz . Plusz nincs AI se
-
juhaszmarci
tag
Szerintetek kapucsengőben G4 pro, vagy G6 Entry? Van kint UTP, szóval nem ezen múlik. Beltérit is megveszem, így árban 40€-val olcsóbb a G6. AI cuccokban jobb a G6? A kijelző annyira nem aggaszt, ha nincs. A G6 Pro az hatalmas, feleségfaktor miatt nem is szemezek vele
-
csomi1977
aktív tag
Sziasztok ! Csak megerősítésként kérdezném . Van egy VLAN IoT eszközöknek ez izolálva van . Van egy másik VLAN amiben az Apple cuccok vannak pl a TV is . A két van között elég a 5353,443,80,5540 pontokat megnyitni és a IGMP Snoopingot bekapcsolni ? az 5540 a Matter port
-
donat_sz
senior tag
Köszi a gyors segítséget!
-
MasterMark
titán
-
donat_sz
senior tag
-
BossBoss
őstag
UCG MAX-om van nekem is, ugyan így Telekom ONT. Egy ideig szarakodtam ezzel az IGMP proxy beallitassal, de nekem is pár mp utan megállt mindig a STB. Meguntam, kapott az STB egy dedikált kábelt ONT-ból és boldogság. Igaz nekem Rackből minden el van kábelezve nappaliig, igy most egyszerű volt. Kicsit borult az esztétika, de egye fene ennyi belefér. 😀
-
MasterMark
titán
-
donat_sz
senior tag
igen be lett állítva az igmp proxy.

viszont hiába kapcsolom ki az IGMP Snoopingot továbbra se ok :/
-
MasterMark
titán
-
donat_sz
senior tag
Az internetnél beállítottam manuáliasan az IGMP Proxyt. Sajnos ez még egy STB újraindítás ellenére se oldotta meg a problémát.
multicast tekintetében milyen beállítások szükségesek még. Most ez van a vlanra:
-
MasterMark
titán
-
donat_sz
senior tag
Hálózat fejlesztés okán a router egy UCG MAx lett.
Előtte egy Telekomos ONT.
Utána egy US16 POE switch amire felx minik csatlakoznak. az STB-k a flex minire csatlakoznak.
IPTV-nek saját VLANlétrehozva. US16-ba és az UCG Maxba is 1-1 közvetlen kábel az ONT-ből. Az US16-on a port IPTV-re dedikálva.
Meg is kapja IP-t az STB viszont az adás pár mp után megfagy, majd tovább kpacsolás után megint megy pár mp-ig és utána megint megfagy.
Milyen beállítások kellenek a VLAN-hoz és SW-hez, hogy folymatosan lehessen az adást nézni? -
jerry311
nagyúr
Magyart nem tudok, mert ott meg nem vettem ilyet.
UK: Pattex No More Nails, Gripfill, Sika ragasztokrol is jokat hallottam, de ez utobbit meg nem hasznaltam.
Alapveto dolgokat be kell tartani. IPA-val lemostam mindent, amit ragasztottam, hogy teljesen zsirmentes legyen. Nyilvan ez a falon nem mukodik, de azt is problatam pormentesse tenni amennyire lehetett. -
D-LAN|FuRioN
aktív tag
-
jerry311
nagyúr
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
-
CsodaPOK
senior tag
-
simico
aktív tag
AP-t (Pl: U7 Pro) rakott már valaki fúrás (csavar) nélkül plafonra, milyen megoldás vált be? Pont olyan helyekre esik a két AP ideális elhelyezése ahol nem lehet fúrni (vezetékek, csövek) és nincs szekrény sem a közelben aminek a tetejére rakhatnám
Neten a 3M Command képakasztó csíkokat szokták ajánlani, jó lenne itteni tapasztalatot is olvasni. -
MasterMark
titán
Megcsináltam a site magic-et, de baromi lassú, ilyen 30/30 mbps tud max. Visszaállítottam a szerveren keresztüli wireguard site-to-site vpn-em, azzal megy 300/500 körül. (Ott 1000/300 mbit a net, nálam meg 2/1 gbit.)
-
arn
félisten
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
U7 Lite kb ennyi: (Fizikálisan 1G porton van az AP) szvsz otthoni környezetre tökéletesen elég ha stabilan fedsz egy kecót.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Alapvető kérdéseket nem árt tisztázni, hány szintes ház ez? beton födém, tégla falak? Ha "olcsón" akarod megúszni új cuccokkal szerintem 2-3 U7 Lite. Nekem van belőle egy itthon 1db az E7 mellé, szerintem jól sikerült kis cucc, sosincs gondom vele és mindig stabilan hozza amit kell. Hátránya, hogy nincs 6ghz. Én otthon családiházas környezetben még nem éreztem ennek hátrányát. Nyilván sávszélben egy E7 megeszi reggelire, de 500-900 Mbit/s kihozható belőle wifin, ami szvsz több mint elegendő otthoni környezetben. Hozzá egy Cloud Gateway Ultra meg 3db poe táp. Ha nem akarsz poe tápot látni akkor drágább móka lesz.
Ha jók a használt cuccok is, akkor mehet AC LR akár, ha jó árban adják, de egy U7 lite most 38k boltban bontatlanul garival. Szerintem jó vétel, én a közeljövőben építem egyik barátom házában a wifit beltérre 3db ilyet raktam be a tervbe, meg egy kültéri ubi eszközt az udvar miatt. Egy másik barátomnál AC LR-el építettem meg a 3 szintes kecót, fsz-en egy UDR és egy AC LR, pincében egy AC LR és az emeleten 1db AC LR, jópár éve használja, még nem keresett, hogy bármi gondja lenne a wifivel otthon.
Sőt amikor összefutunk mindig mondja, hogy milyen jó a cucc. -
kleinguru
addikt
-
Alex91
félisten
-
csomi1977
aktív tag
-
Alex91
félisten
-
csomi1977
aktív tag
-
huan
őstag
-
csomi1977
aktív tag
-
huan
őstag
Sziasztok.
Van egy Asus mesh AX92U hálózatom 2db-edzközzel, de nem igazán vagyok megelégedve vele.
Bekábeleztem az emeletet, mert eddig wifi backhaul volt az asusok között, de így sem az igazi.
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy mi a legolcsóbb megoldás Ubiquiti hálózatra, ha szeretnék a lakás alsó szintjén wifi hálózatot, az emeletre pedig megy kábel?
Mik a szükséges eszközök?
Köszönöm -
D-LAN|FuRioN
aktív tag
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
-
arn
félisten
Ez udr7 firmware.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
MLO-nál nálam azt csinálta, hogy vagy csak a 2,4+5 vagy csak 2,4+6 -os sávokat vonta össze 2,4+5+6 ghz-et egyszer sem csinálta meg. Pedig az lenne a lényeg, most a 320 Mhz es sávom mellé még odateszi a 2,4-es 20mhz-et, hát nem sokra megyek vele.
Ellenben még ez sem adódott hozzá, simán wifi7-el iphone 17 pro (2x2 160mhz wifi7) 2/1,6 Gbit/s-et mértem. Sávösszevonással sztem lementem 0,5 gbit-et és ugrált az egész sáv össze vissza. Nálam ez van fent az uck-g2-plus -on: UniFi OS 4.4.3, viszont ha early access-t akarom felrakni akkor Update to 5.0.9 -re akarna menni.
Érdekes ha nézem az oldalt akkor 4.4.3 utána 5.0.4 jön, nem mutat közte pl 4.4.9 -et, ezt honnan húztad le? -
arn
félisten
Nem tudom mikor jon ki az release candidate firmware, amit felrakattak velem, probald ki esetleg azt. Belenyultak a csatornavaltasokba is, mert szigorubban tartja a 70dbt, mint elotte. Stabilabb, jobb a lefedettseg is - meg jo hogy nem koltottem el dedikalt apra egy csomo lovet, az udr7 + flex mini 2.5g tokeletes kombo jelenleg ebbe a kornyezetbe.
4.4.9en vagyok
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Edgerouter EoGRE megoldását nem ismerem, de MikroTik EoIP hátránya, hogy a peereknek külső fix publik ip-n kell legyen ebben az esetben. Esetleg L2TP BCP -vel IPSec-el titkosítva átvihető vlan tag és egy broadcast domainba rakhatóak a site-ok, és a kliens jöhet "bárhonnan", csak szerver oldalnak kell publik fixip. Pont a közeljövőben akartam kipróbálni hasonló megoldást, csak épp nem volt időm még vele szórakázni. Mondjuk ha csak Unifi AP élesztése a cél távoli oldalon és mindkét oldalon létezik X vlan, akkor megoldható kézi inform megadással, vagy talán egy static dns bejegyzés a routerben "unifi" - local ip párossal.
Más,
Van én nékem egy Unifi E7 AP-m. 10G kapcsolattal rendelkezik. Minden egyes SW frissítésnél vagy akár egy szimpla reboot esetén is tudja produkálni, nem esik be a controllerbe az AP. Pl ma jött frissítés az AP-kra, upgrade-ra mentem mindkettő esetén, egyik egy U7 Lite. Trunk-öt kap mindkettő, most ebben az esetben itthon nem használok külön management vlant erre. Szóval simán pl vlan 999 -ből kap ip-t. Switch port trunk port és allowed vlan a 999. Namost egy frissítés után pl az alábbi képet kapom. Már mindent próbáltam vele, de eddig az egyetlen megoldás, hogy törlöm a controllerből az ap-t , visszaállítom a switch portot accessre, ssh-n nyomok egy factory-t az AP-nak, majd újra felveszem a controllerbe, újra beállítom, ismét vlanhoz rendelem, újra átállítom a sw portot trunkbe és utána megy. A következő ilyenig... Rohadt idegesítő a lite nem csinálja csak az E7... Már gondolkoztam, hogy lehet szétszedem a management-et és kap egy külön vlan-t generalban, trunk 999 és access a mgmt vlan. Mert ez baromi szívás így. Amikor network hibára pampog a controller akkor ssh-n belépve az aP-ra tudja pingelni a controllert és fordítva is megy minden. Nem tudom minek tulajdonsítsam ezt. Valaki belefutott már ilyenbe?
-
arn
félisten
no ugy latszik megis csak a sw volt a hunyo az udr7nel, nem a hw... meg jo, hogy nem kuldtem vissza. az mlo okozta valoszinuleg az instabilitast.
System Uptime
2w 2d 10h 9m -
kis.zsolt
aktív tag
Üdv kollégák!
Rászántam magam, és végül beruháztam egy UniFi UPS 2U-ra. A Synology NAS-sal gyakorlatilag azonnal, minimális alapbeállítással tökéletesen kommunikál. Kifejezetten pozitívum, hogy nemcsak a NAS-t tudja szabályosan leállítani, hanem az UDM-SE-t is, amikor már fogytán van az akkuban a szufla, majd az áram visszatérésekor mindkettőt automatikusan újraindítja.
Egyetlen negatívumként a ventilátort tudnám felhozni: szünetmentes üzemben elég hangos. Remélhetőleg ezt firmware oldalon idővel finomítják — vagy legkésőbb úgy öt év múlva.
-
emvy
félisten
-
jerry311
nagyúr
Nem kell,. hogy kapcsolata legyen a külvilággal ennek a LAN-nak (vagy VLAN-nak), de ahhoz hogy beszéljen egymással a két szoftver kliens, az kell, hogy egy broadcast domainben legyenek. (már amennyire értem)
Normál esetben ezek mind vagy egy unmanaged switchen vannak, vagy csak egy Ethernet kábellel közvetlen össze vannak kötve.Ez az Edge router config eléggé Vyatta/Juniper jellegű konfignak tűnik. Lehet az ingyen Vyatta is tudná valami "igénytelen" hardveren. (fontos lenne a kis méret és alacsony fogyasztás)
-
MasterMark
titán
-
rekop
Topikgazda
-
jerry311
nagyúr
Igen, L2TP layer 2, de a UniFi nem tud olyat, hogy 2 kulon helyen levo 2 VLAN egynek latszodjon.
-
kleinguru
addikt
Ezt nem tudom biztos, a raktárban a polcsorok között szerintem nem, bár nem csinálja minden polcsorban, szóval elképzelhető, hogy ott már újabb és azért (rákérdezek). Az eladó tér most lett kialakítva ott elképzelhető.
-
MasterMark
titán
-
csomi1977
aktív tag
-
kis.zsolt
aktív tag
-
kleinguru
addikt
Van valakinek tapasztalat kamera beállításban (G6 turret)?
Már beállítottam az 50Hz-et és a 25fps rögzítést is, de még a raktár padlóról a visszatükröződő fény még mindig "villog" illetve az egyik helységben a kamera alatt nem sokkal szekrény kezdődik és annak a tetejéről és a közvetlen a kamera mellett lévő falról is villódzás tapasztalható.
Van ötletetek, hogy mit lenne még érdemes állítani rajta, hogy ne legyen ez a "hiba" (a kép többi része problémamentes).
-
szpeti40
addikt
-
kis.zsolt
aktív tag
Begyűrűzött a VÁM az Unifi termékeknél (is). Sajnos jelentősen megnövelve azok árát. Csak egy csengőt akartam rendelni, de meggondoltam magam:

-
csomi1977
aktív tag
-
norba69
őstag
-
Krilehor
tag
Sziasztok. UCG Max-nak van valami nagyobb hátránya a Fiberrel szemben 1Gb-os net esetén? Eredetileg Fibert néztem ki, de így akciósan 80e-ért a Max már jóval olcsóbb.
Otthoni hálózat VLAN-okal, egyelőre hálózaton kívül más Ubiquiti cucc nincs tervben. -
Friczy
senior tag
-
Varszegig
veterán
Ok, köszi. Játszom még vele kicsit.
-
MasterMark
titán
-
Varszegig
veterán
Ja, igazad van. Itt lehet a gond, átgondolom a configot.
-
MasterMark
titán
set firewall ipv6-name LANv6-IN default-action accept
set firewall ipv6-name LANv6-IN rule 10 action drop
set firewall ipv6-name LANv6-IN rule 10 description "DROP all IPv6 from specific MAC"
set firewall ipv6-name LANv6-IN rule 10 source mac-address AA:BB:CC:DD:EE:FFset interfaces ethernet switch0 firewall in ipv6-name LANv6-IN
Persze értelemszerűen, az első meg az utolsó nem biztos hogy kell, ha már létezik a LANv6-IN vagy bármi ami ugyanez a lényeg hogy a LAN IN-be legyen betéve.
szerk.: Viszont most nézem, hogy a router meg a tv is switch0-án van? Akkor csak switchnek használod és nem ez a router? Mert akkor ezen a ponton nem fogod tudni megakadályozni, hogy mi történjen.
-
Varszegig
veterán
Hát eddig nem sikerult megtalalni a nyerot. Ezek vannak most:
IPv4 Modify Firewall "TV-V6-BLOCK":
Inactive - Not applied to any interfaces, zones or for content-inspection.
rule action proto packets bytes
---- ------ ----- ------- -----
10 modify all 0 0
condition - saddr 192.168.0.210
10000 accept all 0 0
--------------------------------------------------------------------------------
IPv6 Firewall "BLOCK-TV-RA":
10 drop ipv6-icmp 0 0
condition - ipv6-icmp router-advertisement MAC 48:87:B8:9B:C1:50
10000 accept all 0 0
--------------------------------------------------------------------------------
IPv6 Firewall "BLOCK-TV-V6-OUT":
10 drop all 0 0
condition - MAC 48:87:B8:9B:C1:50
10000 accept all 0 0
IPv6 Firewall "BLOCK_IPV6_RA":
Active on (switch0,IN)
10 drop ipv6-icmp 0 0
condition - ipv6-icmp router-advertisement
20 accept all 0 0
10000 drop all 0 0
IPv6 Firewall "BLOCK_TV_V6":
10 drop all 0 0
condition - MAC 48:87:B8:9B:C1:50
10000 accept all 0 0
IPv6 Firewall "DROP_V6":
10000 drop all 0 0
IPv6 Firewall "TV_NO_V6":
10 drop all 0 0
10000 drop all 0 0
Az inactive-ok persze korabbi probalkozasok voltak -
MasterMark
titán
-
Varszegig
veterán
Sziasztok. Hátha van valakinek ötlete a következő porblémára, mert az AI-ok hülyeségeivel már tele a hócipőm.
Szóval van egy internetbox, ami ipv6-ot oszt. Van mögötte egy edge router, a switch0-n csatlakozik. (Fizikailag eth0-n) Az X-be megy egy okostv, szintén a switch0-n, fizikailag eth2.
Azt szeretném elérni, hogy ne kapjon a tv ipv6 címet. Persze ki tudom kapcsolni az internetboxon az ipv6-ot, de szeretnék valamivel finomabb megoldást, mert csak azt szeretném, hogy csak a tv ne kapjon.
Köszi előre is, ha valakinek van ötlete. -
CsodaPOK
senior tag
-
kraftxld
félisten
-
jerry311
nagyúr
Imadnam, ha ki lehetne kapcsolni a funkciot.
-
MasterMark
titán
Csak érdekességképpen, van most egy új UXG-Lite a hálózatomra dugva a WAN oldalján, így kijelzi nálam, hogy egy nap alatt 3+ GB ICMP forgalmat csinált.

-
arn
félisten
-
csomi1977
aktív tag
Megoldódót. Az UCG-Fiber és a USW Pro XG egy SFP kábeles van összekötve. Bekapcsoltam a USW Pro XG portján a multicast router portot. ez volt a gond
-
jerry311
nagyúr
Oh jee, arrol el is feledkeztem.
Thx! -
csomi1977
aktív tag
Egy hétig ok volt akkor most mi lett ? 🧐
-
MasterMark
titán
-
csomi1977
aktív tag
Egy kis segítséget kérnék:
Ha az UCG-Fiber a fő router akkor itt miért a Pro XG-t mutatja annak ??
-
MasterMark
titán
-
jerry311
nagyúr
Unifi (UCG-Ultra vagy valami hasonloan kicsi) tud L2 tunnelt GUI-bol?
-
CsodaPOK
senior tag
-
simico
aktív tag
Tavaly már érdeklődtem itt Ubiquiti-re váltással kapcsolatban, de akkor végül más okok miatt elhalasztódott a dolog. Most viszont egyre többet vacakol a régi Asus router, úgyhogy a mostani akciót kihasználva gyorsan meglépném a váltást.
Azon gondolkozom, hogy megérné-e UCG-Ultra helyett UCG-Max? Egyelőre nincs semmi 2.5 Gb eszközöm, bejövő internet is csak 1 Gb Digi optika. Wifin kb. 35 okosotthon / IoT eszköz lóg a 2,4GHz-es sávon, 7-10 eszköz (mobilok, laptopok, tablet, TV) 5GHz-en, Cat 6 kábelen 1 NAS és 1 asztali gép. Kamerák saját rögzítőre dolgoznak, nem is tervezem őket Ubi eszközre rakni. Az alap hálózatos dolgokat (VLAN-ok, tűzfal, stb) gondolom az UCG-Ultra is tudja. Azért a Maxnak még az akciós ára is közel a duplája az Ultráénak.
Az AP-kon is gondolkozom, hogy U7 Lite, U6+ vagy U7 Pro legyen. Az UCG-Ultra 1 Gb portjai mellé nem tudom mennyire van értelme 2.5 Gb uplinkes U7 AP-knek hiszen így sebességben nem tudnának többet az U6-nál. Az UCG-Max mellé viszont már logikusnak tűnik az U7 Pro.
Ez lenne a 2 terv:
UCG-Ultra
2db U6+ AP
1db U6 Extender (faház/kert felé irányítva)
PoE switch (itt meg vagyok lőve az Ubi kínálatával) vagy tápfeladó a 3 AP áramellátásáhozUCG-Max
2db U7 Pro AP
1db U6 Extender (faház/kert felé irányítva)
PoE switch (itt meg vagyok lőve az Ubi kínálatával) vagy tápfeladó a 3 AP áramellátásáhozVélemény?
-
bon
őstag
-
rekop
Topikgazda
Holiday Sale 12.19-ig. Ingenes szállítás. Most érdemes U7 Pro-t venni, ~60k-ért a legjobb vétel...

-
kraftxld
félisten
Egyik helyen kókányoltak kicsit, röviden a sztori.
Cloud key volt, de valahogy "resetelve lett" a backupokkal együtt
Felhúztak egy Ubuntu VM-et (persze GUI-val a biztonság kedvéért....), és itt próbálok most segíteni.
A primary site-on lévő eszközöket átmigrálták valahogy, de az egyik site-on lévő cuccok nem mennek.
SSH-val belépek az eszközre, és csak egy "server reject"-et kapok ha a set-inform-al próbálok újra a controllerre mutatni.Ezt próbáltam, de nem igazán működött, vagy visszajött a régi konfig, vagy sima server reject maradt: [link]
Valakinek ötlete, hogy miképp lehet az eszközöket átteni erre az új controllerre reset nélkül?
-
csomi1977
aktív tag
-
Tomessz85
tag
Köszönöm csomi1977 és Alex91 !!
Akkor most már csak az a kérdés ,hogy milyen AP legyen , a U7-esekről olvastam ,hogy főleg a 2,4Ghz tartományban gyengék, vannak tapasztalatok a fentebbi típusokkal ? Stabilak már ? vagy a tuti az U6 Enterprise még mindig ? -
Alex91
félisten
Rögzítés: Igen, a Hikvision kamerákról (amennyiben ONVIF-kompatibilisek) a UniFi Protect NVR eszközök (UNVR, UDM Pro, UCK-G2-PLUS) tudnak felvételt készíteni (alapvetően folyamatos rögzítéssel).
Teljes Funkcionalitás: Nem, a teljes UniFi Protect élmény és az összes speciális funkció (pontos mozgásérzékelés, AI, stb.) csak a saját márkájú UniFi Protect kamerákkal érhető el. -
csomi1977
aktív tag
-
kleinguru
addikt
Sziasztok!
Eu store gyorsított kiszállítással van tapasztalata bárkinek
Ha azt írja most, hogy megjön 2025.12.12-ig, ha jó eséllyel tényleg megjön pénteken? -
Tomessz85
tag
Sziasztok !
Az lenne az elképzelés ,hogy lenne kettő darab U6 Enterprise AP vagy pedig U7 pro vagy pro max. Szeretnék jövő álló hálózatot létrehozni , elsősorban a fentebbi AP-khoz szeretnék switch-et és/vagy routert választani , szintén Unifi márkánál maradva. A vezetékes net jelenleg 1 gigabit-es DE nem akarok új eszközöket fejleszteni ,ha jobb optikai szálas lenne majd elérhető az utcánkban. A kettő AP mellett van még három UTP kábel.
Illetve azt is meg szeretném kérdezni ,hogy pl. tárhelyes unifi routerek tudnak rögzíteni pl. Hikvision ip kamerákról is felvételeket ? vagy "természetesen" csak a saját márkájú kamerákat lehet így használni ? -
arn
félisten
Udr7en ez az uj firmware eleg mashogy mukodik wifi szempontjabol. Ha gyengul a jel, akkor hamarabb attereli az eszkozoket alacsonyabb frekvenciara. Igy jobb a lefedettseg, de valoszinuleg lassabb bizonyos helyzetekben. Szigorubban probalja a -70db felett tartani a dolgokat.
Ebbol az jon le, hogy az instabilitashoz koze van annak, hogy es mikor valtanak csatornat az eszkozok (foleg a multicsatornas mlo).
-
csomi1977
aktív tag
-
MasterMark
titán
-
jerry311
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
14400 - 14301
14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Androidos tablet topic
- Fogyjunk le!
- Gaming notebook topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Milyen TV-t vegyek?
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Linux kezdőknek
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Black Knight PC - Z590 WiFi, i7 11700k, 32Gb RGB, RTX 3070, 1Tb M2 - Windows 11
- Új MagPower Pro & Slim Mágneses Powerbank 5.000 mAh-10.000mAh 2év garanciával Foxpost mehet !!
- Corsair VENGEANCE RGB 96GB (2x48GB) DDR5 5600MHz CL40 - 120 hó garancia
- Dell Precision 5570 3.5K+ OLED Touch / i7-12800H 14C / 16-32G / 512G 980 Pro / RTX A2000 8G / IR FPR
- Panasonic FZ-M1 Toughpad Windows 10 Tablet / Beszámítás OK!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Alpine Green -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4946, 100% Akksi
- Asus STRIX RTX 3090 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Neten a 3M Command képakasztó csíkokat szokták ajánlani, jó lenne itteni tapasztalatot is olvasni.
Ha jók a használt cuccok is, akkor mehet AC LR akár, ha jó árban adják, de egy U7 lite most 38k boltban bontatlanul garival. Szerintem jó vétel, én a közeljövőben építem egyik barátom házában a wifit beltérre 3db ilyet raktam be a tervbe, meg egy kültéri ubi eszközt az udvar miatt. Egy másik barátomnál AC LR-el építettem meg a 3 szintes kecót, fsz-en egy UDR és egy AC LR, pincében egy AC LR és az emeleten 1db AC LR, jópár éve használja, még nem keresett, hogy bármi gondja lenne a wifivel otthon.
. Kollega U7 Pro Max-ot kotott ra, annak eleve keves lett volna a kakao, kulso tapfelado lett hozza…
Az nekem is same. Network 10.0.162 Lehet akkor majd kipróbálom újra, pár hete próbáltam azóta frissült sztem.