- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Egy olcsó vállfás megoldás a pólóimnak...
- Android másképp: Lineage OS és társai
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
Új hozzászólás Aktív témák
-
speedydb23
senior tag
válasz
Mantin #39234 üzenetére
Igen, közben néztem benchmarkot és 4000+ pontja van az AMD X4 740-nek, míg ez az Intel G2020 csak 3000-et alulról veri!
Hasonló erőben lévő Intel a régi 775-ös Q9550-tól felfele benchmark szerint... Az új Intel 4 magosak 40k felett kezdődnek, így az előző hsz tárgytalan.
Viszont akkor még mindig lehet egy régebbi s775 gépet jobban megéri összerakni Quad procival meg egy DDR3-as lappal, mint egy újabb gépet...
-
speedydb23
senior tag
-
speedydb23
senior tag
válasz
Mantin #39179 üzenetére
Igazából én nem szoktam ilyen teszteket csinálni, de 78 fokot nálam még 1 proci se produkált...
Kivéve a mostani E8400 amikor a szorzót babráltam akkor 5 mp-ig 90 fokos volt BIOS-ban, aztán egyből lőttem is ki...50 fok az tökéletes játék közben, ha már 70 körül lenne játék alatt is akkor gondolkodnék egy újra pasztázáson, és ha az se javítana akkor egy torony hűtésen...
Szerk.:
Nálam most egy Cooler Master DI5-9GDPB-P3-GP hűti a C2D E8400 procit, alapjáraton 37-38 fok mind a két mag és a külső hő meg 48 körül van!De Full HD videó nézés után 50 fok körül volt a mag, tehát nekem se a legjobb a hűtésem... Ezért is veszek fizu után egy Scythe Ninja 2-őt ha minden összejön!
-
speedydb23
senior tag
válasz
Mantin #39175 üzenetére
Milyen BIOS-od van neked ami 2,5 voltot ad a memóriáknak alapból?
Nálam így szokott kinézni a dolog ha tuningolok:Minden auto-n marad, csak a proci bus speed-jét állítom meg a memóriák frequency-jét!
FSB-t emelem picivel, és ehhez képest nézem a memóriák freq.-jét, hogy kb. 800mhz körül maradjon, persze csak ha 800mhz DDR2 van a gépben!Igaz nekem Asus lapom van, és annak már nagyjából minden kis beállítását ismerem...
-
válasz
Mantin #39173 üzenetére
Beállítottad az 1,17 körüli alapfeszt,vagy auton ment? Ha auton, akkor az egekbe húzta magának a voltot és azért izzik!
Ha alapfeszen, akkor dobd ki a hűtőt és szerezz be valami használhatótAz IBT-ből levonhatsz 8-10 fokot életszerű használatra, na de az azért stressz teszt, hogy kihozza a hibákat.
-
válasz
Mantin #39170 üzenetére
Na. Advancedben:
C1E,
EIST disabled
Full Screeen Logo show disabledTweaker menü
cpu host clock control emabled
PCIe 100Mhz
performance enchance extreme
spd manual - itt a procid alap fsb-jéhez (266) tartozó betűjel (A,B,C,vagy D) és az elérhető legalacsonyabb sebesség beállítása kezdetneksystem volt control manual
fsb overvltage +egy osztás felfele (milyen lehetőségek vannak?)
MCH overvoltage ugyanez; mit lehet állítani?
cpu voltage control manual
és beállítani a normal értéketElkezded a cpu host frequency-t felpöckölni, kezdetnek pl 300Mhz-re és megnézed elindul-e. Ha nem, akkor kisebb érték kell. Ha igen, akkor örülsz: windowsban teszteled IBT 10 kör, hőfokokra figyelsz pl. Core Temp progival. Ne menjen 72-74 fok fölé tartósan.
Legjobb, ha alapon is csinálsz egy tesztet. Ha már itt is 70 fok közelében jár, akkor ezzel a hűtéssel nem nagyon fog menni a tuning.Alapfeszen kellene mennie kb fsb 333-at mindenképp. Ha mégsem, akkor vagy antituning a proci, vagy a lap értékein kell módosítani: fsb overvoltage óvatosan egy pöcc feljebb. A proci feszültségét gyári hűtővel nem piszkálnám...
#39171) Baltoafarkas@ szimplán öregedhet is a lap; nem mai darab...
Tehát a régebbi kártyával is szarakodik, amellyel előtte jó volt? Tápod milyen állapotban van?
A skew értékek hasznosak bírnak lenni stabilizáláshoz, bár főleg magasabb fsb mellett (100-150 pps mindkettőnek) -
válasz
Mantin #39167 üzenetére
fényképezd le a biost és tedd ide (Advanced, ill. OC, Tweak, vagy ilyesmi a tuning szekció)
Mindig mindenkinek ugyanezt írjuk...
Egyébként pedig minden állítható érték auto helyett manual és a gyári alap, proci Vcore feszültség a VID-re (lásd CoreTepm progi), RAMok a beállítható legalacsonyabb sebességre, PCIe 100Mhz fix, energiaspórolás kikapcs (C1,speedstep, Vanderpool, EIST, spread spectrum). FSB szép lassan felfele, windows alat t teszt IBT 10 kör normal, vagy afeletti terheléssel, hőfokok gülü szemmel figyel (Coretemp).
Ha kifagy, legrosszabb esetben ki kell venni a Bios elemet, vagy jumper reset. Nem lehet tönkretenni -
speedydb23
senior tag
válasz
Mantin #39165 üzenetére
Mit szeretnél egyébként beállítani?Aha már vissza olvastam, tuningolni szeretnél...Winchestert elég ha lehúzod a sata kábelről meg a tápról, nem kell kivenni!
Szerk.2:
Igen, ha a CPU FSB-jét piszkálod akkor emeli a Memóriák órajelét...
Erre figyelj oda, mert a memóriák néha kényesek a MHZ emelésekre...
Új hozzászólás Aktív témák
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Revolut
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest