- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ittakary #15479 üzenetére
CPUz jol mutatja a feszt, orajelet...stb. míg hőmérsékletügyben inkább coretemp a legjobb.
Benéztem, Everestnél csak a VID-t olvastam (csakúgy mint CoreTemp-nél), az meg gondolom vmi névleges cucc lesz... - VID : a gyárto által meghatározott feszérték, amivel az adott CPU az adott orajelet elviszi
Valójában az történik, hogy nem hallgat rám a rendszer, adja CPU-nak a feszt rendesen
- ezt meg már leírtam, h miért történhet. kicsi a fesz az adott orajelhez, ezért e rendszer magának generál egyet AUTO beállításon. lődd be alapfeszre, ami a te esetedben 1.35V.
egyébként 1.5Vig jovagy -
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ittakary #15475 üzenetére
a pcie freki az 1szerű. AUTOrol átállítod 100mhzre. ennyi. annyinak kell lennie. ez van
a ram visszaosztás, ami egyébként szorzás
FSB* ramszorzo = ramorajel.
BIOSban Dram/System memory multiplier (SPD). ilyet kell keresned.
itt vagy szorzoval fogod szembetalálni magad, vagy magával a ram orajellel. lényeg, h látni fogd mennyin megy a ram.
ugy szorozd/ állítsd, h egyelőre alap orajel alatt menjenek, h ne azzal legyen a gond, ha fagy a rendszer. majd ha a proci már be van lőbe, utána lehet a ramokkal is foglalkozni
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ittakary #15471 üzenetére
ez csak 1 dologra utal. nem volt neki elég az a fesz ahhoz az orajelhez, a lap pedig visszaállította AUTOra. és ennyi sült ki belőle...
feszt az adott orajelhez nem így állítunk be...
először kigondoljuk az orajelet. ami a te esetedben 3ghz. ezt nagy valoszínűséggel vinnie kell alapfeszen. tehát autorol átállítjuk alapfeszre. majd restart. ha indul, akkor vissza BIOS és 1 lépcsőfokkal kisebb fesz. ezt mindaddig folytatjuk, ameddig már nem BOOtol. ekkor +1 lépcsőfok fesz, és mehet rá az IBT vagy prime. ha nincs hiba, akkor marad a fesz, ha hiba vagy kékhalál, akkor +1 lépcsőfok...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ittakary #15452 üzenetére
hát az a lap elég régi és hurka
de csak tudsz vele mit kezedni
ez az EKL féle hűtés ez jo
Azzal nem vagyok még tisztában, hogyha én egy pontos feszültségértéket adok meg, mondjuk 1.300-at akkor még visszavett órajelen (6x267=1.6GHz) is ezt a feszt kapja a CPU? - ha a C1E és EIST be van kapcsolva, akkor nem.
szoval. ehhez a VGAhoz egy 3ghz bőven elég. addig felhuzzuk?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged