Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• JulianSinulf

őstag

válasz Grenaco #47239 üzenetére

Szia!
    Fölösleges alulfeszelni. A 80 fok nem árt neki. Ez egy meleg széria. 105 foknál kapcsolja le a gépet. Sajnos teszteltem. Elvileg amúgy nem szabad elérnie, mert, ha túl meleg, akkor visszavesz a sebességből.
    Nekem az 5950X is szokott 90 fok körül lenni. Igaz, csak nagyon ritkán. AIO-val hűtöm. De a 70-80 fok teljesen normális nála játék alatt.

Az új hűtővel hűvösebb lesz, akkor meg állíthatsz mindent vissza.

A bios-t lenne érdemes megnézni. A proci a laptól kapja a telemetriát, így, ha nem megfelelő adatot kap, akkor hajlamos lehet gyorsabban működni. És ezeket az adatokat a bios által tudják piszkálni a gyártók.
    A gyári bios-szal nekem is így volt. Aztán frissítettem. Mindjárt nem járt 90 fok körül, igaz, hogy C23-ban sem ért el annyi pontot, mint korábban. De az a különbség meg nem érdekel, ami adódott. Nem hiányzik. Viszont ez is azt mutatja, hogy 90 foknál még mindig nem lassult.

• Aprósólyom

addikt

válasz Grenaco #47239 üzenetére

Én próbáltam már PBO helyett a vcore-t undervoltolni, de nem ment lentebb a fesz, sőt, nagyon sokszor magasabb feszt is adott neki. Ebből kiindulva én azt mondom, ha nincs PBO állítási lehetőség, akkor lehet sehogy. Igaz nekem csak egyetlen egy tapasztalatom van TUF B550M-Plus + 5600X kombóval. Ha nincs igazam, majd kijavítanak.
    Bár szerintem a PBO is tuningnak számít, az A520 meg csak RAM tuningot enged ha minden igaz, procit nem. Gyári PBO-t gondolom engedi, csak felülbírálni nem.
    Amit szerintem meg tudsz próbálni, hogy csökkented a TDP keretet. A gyári hűtő 60-70 Wattal még el tud boldogulni nálam nyitott házban. Esetleg azzal próbálkozz, amíg nem jön meg a hűtő.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés