Hirdetés
- ASUS Maximus VIII Ranger Z170 6-7-8-9-10 gen támogatás (Coffeetime mod)
- DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Möbelix Milan íróasztal - a tapasztalatok összeszerelés után
- Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gátoljuk meg játékaink halálát!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Victoryus: Hp T630 thin client, htpc
- GoodSpeed: Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghandi
aktív tag
válasz
darál0w #23770 üzenetére
Nem nyugottam bele abba hogy ezt az Asrock G41-es lapot abszolut nem lehet tuningolni.
Elövettem a dobozból a könyvét(még sosem néztem bele) és beleturtam magam a témába.Igen érdekes dolgot találtam benne.Mint kiderült van az alaplapon 3sor jumper azokon kell állitani az alap FSB értékeket attól függöen hogy maga a processzor milyen FSB értékü.Nekem ez még totál alap beállitáson volt,igazából a könyv azt nem irja hogy ez milyen FSBhez tartozik,de az 533FSB-s procihoz is más állitás kell már.
A processzorom csak 800as FSB-s,de ezeken a jumperokon kell állitani az OC-t is,igaz azt csak az 1066-os és az 1333-as procikhoz irják.Elöször kiprobáltam az 1066-os OC jumperolást ott max 280-as FSB-ig volt stabil a rendszer,de nem hagyatam annyiba és kiprobáltam az 1333-as OC beállitást.Itt már 300-as FSB-ig ment el stabilan,tovább nem.
Azért elég furcsa hogy egy G41-es chipsetnél még jumperolni kell a procibeállitásokat nem? Azt hittem hogy az ilyen jumperos állitgatások már az intel 8xx chipseteknél kihaltak és azóta már csak a BIOSban kell állitgatni mindent.
Igaz hogy ez a 12.5 x 300 = 3750MHz win7 alatt már csak 3.69MHz(nem is értem miért) nem rossz,de a proci állitólag még birná.
Tudok ebböl valahogy még többet kihozni?
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2253,95% Akkumulátor
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő