Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Kalandor: Habemus papam
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Pajac: Átlátszó fém
- sziku69: Szólánc.
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
koshmar
addikt
válasz
EmberXY #17324 üzenetére
Most egy pár napig az áfonyás Watt fog csusszanni, most az érkezett a helyi boltba.
De, csak az 69-es volt (General Lee, ahogy mindeki ismeri), a képen pedig egy 70-es van.
A sorozat készítése során több, mint 300 ilyet törtek össze, a film készítésésénél (olyan 2005 körül) pedig asszem 28-at... -
-
koshmar
addikt
válasz
EmberXY #17246 üzenetére
Persze, csak az Ikarusnál rendkívül jellegzetes, és mivel annyi éve szolgálnak itt, külön nevet is kapott maga a kipufogófékezés folyamata.
Újabb buszoknál is szoktam hallani, némelyiknél csendesebb, másnál pont olyan jellegzetes, mint az Ikarusé.Egyébként régen kis hülyegyerek voltam, azt hittem, a 280-as Ikarusnál a hátsó részt csak a gumiharmonika tartja össze az első résszel.
-
koshmar
addikt
válasz
EmberXY #17243 üzenetére
Nem, a rudazat tartja nyitva, és gázelvételnél nyílik. Amikor zárva van, a motor nem kap gázolajat, ilyenkor úgy működik, mint egy nagy kompresszor. Csak sűrít, de nem gyújt.
Nyilván nyomkodtál már biciklipumpát üresen. Ha befogod a cső végét valamennyire vagy teljesen, sokkal nehezebb nyomni. Pontosan ez történik a motorral is, a zárt kip. cső miatt sokkal nehezebb összenyomni a levegőt és ez egész nagy fékezőhatást kelt.
Simple as that. -
koshmar
addikt
válasz
EmberXY #17241 üzenetére
Annyi a közös bennük, hogy fékezőhatásuk van, csak a kipufogófék egy külön szerkezet a kipufogóban, a motorfék pedig nem egy megfogható elem, minden belsőégésű motornak "van", működési elvéből adódik.
Okos emberek találták ki, kurva régen.
Egy egyszerű szelep, ami gázelvételkor a kipufogócső nagy részét lezárja, így a motor fékezőereje megnövelhető, nem is kicsit. Szóval a kettő végül is összefügg.Nagy járműveknél van értelme, ahol a kerekek fékeit ezzel valamilyen szinten kímélni lehet.
-
koshmar
addikt
válasz
EmberXY #17237 üzenetére
Ismerős, én régebben 50 percet utaztam este 9-kor egy 280-as (csuklós) Ikarusszal, votl hogy középen is (ahol a motor van)- mocskos jó érzés volt leszállni!
Akkor még nem volt agybadugós fülesem, ezzel a hagyományossal akartam zenét hallgatni, de egyszerűen a motorhang azt is elnyomta. Max hangerőn is.. -
koshmar
addikt
válasz
EmberXY #17234 üzenetére
Itt ellenségről szó sincs, ez az agrokulturális világ egyik legöregebb igáslova, melyik háborúra lett volna ez jó?
Sejtettem, hogy ilyen régi gép hangos lesz, de én egy kulturált megsüketülésre számítottam, nem erre az orkánra.
Amúgy lehetett beszélni, csak ordítva. Szóval jó volt az.A Rammstein-koncertnél így is jóval halkabb volt. Ott, ha éppen ment egy szám, abszolút semmit hallottál a másik féltől, ha tüdőből ordibáltár, akkor se. De te tudod milyenek a koncertek.
-
törölt tag
válasz
EmberXY #17234 üzenetére
Az AN2 baromi hangos.
Az úgy volt, hogy hajnali helyközi után futottam a vizes füvön sima talpú cipőben. Ahogy felugrottam rá, le is csúszott a talpam a lépcső éléről, és bokával telibe nyomtam lendületből, teljes testsúllyal. Durva hangja volt.
Lett egy körömnyi horzsolásom.
Látszólag.
Gyakorlatilag átrepedt a hájam, és a szervezet saját sebgyógyító folyadéka befolyt az izomhoz, bemosva a sebben lévő ruha, izzadtság, stb dolgokat. És 2-3 napig semmi. Majd elfertőződött. Egy hétig a dokik sem tudták mi van, naponta menni kellett járóbetegként kötözésre. Amikor fel volt dagadva nem volt lila, amikor lila volt nem volt feldagadva. Felvágták egyszer az egy hét alatt, meg becsövezték, majd mondják, hogy mikor evett utoljára? Mondom most. Akkor menjen zuhanyozni, 4 óra múlva műtjük.
Kivágtak a bokából egy kis húst, kinyitották, kitömték gézzel, 10 napig kórház, naponta sebtakarítás, kerekesszék, mankó, ilyesmi... 10 nap után fejvakarás, hogy a combomból vegyenek ki, és úgy zárják össze, vagy csak simán... Végül én azt mondtam, hogy simán. Össze is varrták, járóbeteg ellenőrzés, varratszedés, ejnye-bejnye otthoni torna, összesen 2 hónap táppénz, céges biztosítótól majdnem negyedmillió, (éppen fedezte a kiesett béremet) lábadozás, örülés. -
koshmar
addikt
válasz
EmberXY #17225 üzenetére
Dehogy adtak fülvédőt! Meg eleve nem úgy készültem aznap reggel, hogy ma repülök.
Nem sejtettem, hogy ennyire hangos. Alapjáraton és kisebb fordulaton nem is hangos, de felszállásnál rettenetes, teljes fordulaton szó szerint felordít a motor.
Ami nem is csoda, szerintem a kipufogójában 0 hangtompítás van- a repülőkre semmilyen zaj és kibocsátási norma nem vonatkozik.
A levegőben ugye már szélzaj is van. És nem is maximális sebességgel mentünk, ennek a gépnek eleve 258 körül van a vége.De mit vársz, a 30-as évek végén tervezték és kezdték gyártani.
-
koshmar
addikt
válasz
EmberXY #17209 üzenetére
Nem, full józan voltam, de több szám teljesen kimaradt az emlékezetemből, mert akkora élmény volt.
Komolyan, az adrenalin gallonjával ömlött bennem mindenhol. Életem legnagyobb élménye volt, utána közvetlenül az An-2-essel repülés.
Csak a repülés úgy volt nagy élmény, hogy közben halálosan rettegtem is. Leírni nem lehet.. -
-
koshmar
addikt
válasz
EmberXY #17087 üzenetére
Én mostam, legtöbbször egy nap kétszer, de az szinte haszontalan a fogak között lévő szutyokhoz, oda a fogkefe szálai nem érnek be.
Ahhoz elektromos kell, vagy ha csóró vagy, akkor egycsomós vagy interdentális.Én ezekre pár hónapja jöttem rá, de akkor már mindegy volt.
-
koshmar
addikt
válasz
EmberXY #17061 üzenetére
Oké, várom majd a képet a Coopos szarjaidról.
kovi: Egy próbát megér. Láttam jó pár márkából zérót is, de azok engem nem érdekelnek. Szükségem van a cukorra, az ad erőt. Azokban pont az nincs, csak mocskos aszpartám.
Viszont anyám azt mondta, még mindig van a Pennyben akciós, 100 forintos almás-körtés Watt, hát bassza meg már.
-
-
Bjørgersson
félisten
válasz
EmberXY #17007 üzenetére
EmberIkszIpszilon - figyelmeztetve - Nem díjazzuk ezt a stílust.
@Tibiikilencvenegy: Igen, Kalandornál.
-
koshmar
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ubuntu Linux
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Video konvertálás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Gumi és felni topik
- Ukrajnai háború
- Fotók, videók mobillal
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest