Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTU
addikt
válasz xy.zsolt #901 üzenetére
Nem írtam hogy furcsa.
A mondandóm lényege az volt hogy,
magyarországi regisztrációval is megoldható az Ausztrál $ számla TransferWise-on.
Hogy milyen kártyát kapcsolsz hozzá feltöltőnek, vagy hogy honnan utalsz rá feltöltést,
igazából mindegy,
csak ezek a neveden legyenek.
Mivel saját kártyáról / számláról lehet feltöltést kezdeményezni.[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
KTU
addikt
Válasz erre. Revolut topik.
Létrehoztad argentin peso (ARS) számlát, ezután a HUF számládra kattintasz, átváltasz Ft-ot, argentin peso.-ra.
És már tudsz is fizetni.
Nincs minimum váltási érték.[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
xy.zsolt
őstag
Lehet valamit én írtam rosszul vagy te értetted félre, de én is magyar regisztrációhoz csatoltam AUD account-ot (ausztrál számlaszámmal) Kártya már úton van, 10 AUD feltöltéssel amit a Raiffeisen EUR számlámról fizettem.
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
vnorbi
aktív tag
válasz xy.zsolt #899 üzenetére
A TW-tól kapott ausztrál számla nem teljes értékű bankszámla. Csak Ausztráliából lehet rá utalni és csak AUD-ot, úgyhogy az itthoni EUR számládról jelenleg esélytelen, hogy oda közvetlenül utalj.
You can't yet receive International payments from outside of Australia, payments in currencies other than AUD, and transfers from Australian Superannuation Funds and Self Managed Superannuation Funds
How do I use my AUD bank details?
Szerintem az működhet, hogy az euródat a TW eurós számládra utalod be, és ott átváltod AUD-ra.
Szerk:
Ha eurós számlához kapcsolt bankkártyával töltötted fel az AUD egyenlegedet (tehát nem utaltál, nem használtad az AUD számla adatokat), akkor azt valószínűleg a Raiffeisen váltotta neked AUD-ra.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
Én a TW-n keresztűl utaltam Raiffeisen EURszámláról 6EUR-t ami a AUDs TW számlámon landolt 10 AUD értékben.....csak azt tudom, hogy ez így működik és nekem másra nincs is jelenleg szükségem. Az látod lehet hogy a Raiffeisen váltotta át a pénzt AUDre, de akkor nagyon nem oké....utána nézek. Kis összegnél mindegy, de amúgy nagyon nem
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
vnorbi
aktív tag
válasz xy.zsolt #907 üzenetére
Ha konverziós utalást csináltál úgy, hogy a TW EUR gyűjtőszámlájára utaltál a Raiffeisenből, és a célnak meg a saját TW AUD adataidat adtad meg, akkor azt elvileg a TW váltotta. Ez kb az az eset, amikor a saját EUR számládra utalsz be TW-hoz, és onnan egy második lépésben váltod át AUD-ra a pénzed.
-
Sziszi900
újonc
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. A mai napon indítottam egy utalást angliába. Azt írja átváltás alatt és hogy 2 munkanap mire megkapja a kedvezményezett az összeget. De sürgős lenne legutobb mikor küldtem akkor azonnal megkapta. Most a kártyámról fizettem.
Kérdésem hogy valóban 2 munkanap vagy van rá esély hogy holnap megkapja? Ha nincs és törlöm az utalást mennyi ídő míg vissza kapom a pénzt.
Legutobb gbp számlámra fizettem pénzt amit átváltottam a huf számlára és úgy küldtem el. Fontos lenne hogy minél elöbb megkapja. -
vnorbi
aktív tag
válasz xy.zsolt #910 üzenetére
Lassan bennem is összeáll
Ha zárolva látod, akkor mégsem utalás volt, hanem kártyás fizetés euróban. Ebben az esetben legalább megspóroltad az euró utalás díját. Pár nap múlva azért nézz vissza, hogy mire lekönyvelik, nem változik-e az összeg. Állítólag a Raiffeisen azt csinálja, hogy ha itthon fizetsz euróban eurós kártyával, akkor csinálnak egy EUR-USD-EUR átváltósdit a végére. Ez a TW feltöltés viszont elvileg külföldi eurós vásárlásnak számít, úgyhogy remélhetőleg nem lesz konverzió, de az ördög nem alszik.
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
TransferWise-nál van ugye egy magyar számlaszám, és egy reference kód. Ezek segítségével elvileg ugye tudok akár személyesen, bankfiókban is pénzt tenni a TW számlámra.
Egy ismerősöm kérdezi, hogy ez a reference kód, illetve a bankszámlaszám változik-e időnként? A munkáltatója hajlandó lenne erre utalni a bérét, viszont ha ezek változnak időnként, az nem lenne jó.
-
KTU
addikt
válasz Brandynew #913 üzenetére
Bankfiókban nincs személyes befizetés (Raiffeisen Bank). kipróbálva
A "reference" kód, tagsági szám, nem változik.
HUF utalás fogadása mástól.
Elég egyértelműen le van írva az alkalmazásban: nem[ Szerkesztve ]
-
Criminal017
őstag
Sziasztok!
Regisztrálnék a TW-ra. Van most náluk valami promó link? Mint a revolutnál, hogy ingyenes a kártya, 3000 Forint ajándékba stb. (Akár privátban bombázhattok vele.)
Köszi előre is!
-
titán
válasz Criminal017 #917 üzenetére
A kártya ingyenes, promo nélkül is.
-
zolmesz
aktív tag
válasz Criminal017 #917 üzenetére
Ha promó linken keresztül regisztrálsz, akkor "ingyenes utalási lehetőséget" kapsz az alkalmazás meghívó menüpontja szerint, a részletek itt: [link]
Ha érdekel, tudok adni meghívó linket. -
agroman
senior tag
Sziasztok!
a TW kártyánál van korlátozás sportfogadás, poker vagy hasonlo oldalakkal kapcsolatban?
------
-
kovisoft
őstag
Semmilyen módon nem tudok (legalábbis költségmentesen) más személy Transferwise-os HUF egyenlegére pénzt feltölteni? Eredetileg 18 éves fiamnak szerettem volna egy TW kártyát, amire én töltögetnék pénzt. De ha jól értem, ezt nem tudom megtenni. Fiamnak jelenleg nincs semmilyen bankszámlája vagy kártyája, amiről saját magának tudna feltölteni. A TW kártyának az lenne az előnye, hogy nem csak havi 2x tudna róla kp-t költségmentesen felvenni, mint mondjuk egy OTP Juniorról (jellemzően nem venne fel sok pénzt egyszerre).
Esetleg Revoluttal menne a dolog?
-
titán
-
kovisoft
őstag
Nekem már van egy TW kártyám, és használom is rendszeresen, ezt nem adnám oda a fiamnak.
Az OTP Junior csak egy példa volt ingyenes számla+kártyára. Azt is nyithatnánk neki, de ott csak havi 2x van költségmentes kp felvétel, ezért lenne szimpatikusabb a TW. Ha meg OTP Junior + TW, akkor ott bukik, hogy nem ingyenes az utalás Juniorról TW-re. És nem tudok olyan ingyenes számlacsomagot, amiben az utalás is ingyenes lenne (rendszeres jövedelem nélkül), és amit összeköthetne a TW-vel.
-
vnorbi
aktív tag
Itt van annyi bonyolítás, hogy a HUF egyenlegnél meg azt írják, hogy csak magadnak tölthetsz fel pénzt, mástól nem fogadhatsz.
Az biztos működik, hogy előbb például euróra váltunk, azt utaljuk másik TW felhasználó számlájára, aki ott majd átváltja forintra, de ebben a körben kétszer lesz váltási díj.
Vagy van valaki, aki forintot tudott utalni közvetlenül egyik TW accountról egy másikra?
[ Szerkesztve ]
-
-
aujjobba
addikt
Üdv, kerestem a “jövedelem” szóra a topikban, de nem adott eredményt, ezért kérdezek inkább.
Szóval, ha valaki TransferWise USD számlára kap USA-ból jövedelmet, az mennyire transzparens például a hazai adóhatóság (nav) számára?
Nem én vagyok, mielőtt elkezdené bárki az adócsaló szálat, tőlem is kérdezik.
Köszi! -
titán
válasz aujjobba #932 üzenetére
Mi a TW alap bejegyzési országa? Egyesült Királyság London. Amíg az EU-ban tevékenykednek vonatkoznak rájuk is azok a bizonyos törvények amelyek a pénzügyi szolgáltatókra vonatkoznak.
A TransferWise a Brit Pénzügyi Felügyelet (FCA) által, a 2011-ben jóváhagyott elektronikus pénzügyi szabályzások (Electronic Money Regulations 2011) alatt engedélyezett, elektronikus pénzt kibocsátó szolgáltatás. Ha megvalósul a Brexit akkor meg van már megoldásuk:
We’ve already completed every step needed to keep TransferWise running when the UK leaves the EU ー no matter the outcome of negotiations. We did this by being granted a licence to operate in Europe, licensed in Belgium.
So if the UK leaves the EU, we'll serve customers in the European Economic Area (EEA) from our new office in Brussels. That means EEA customers will enter into a Customer Agreement with the European arm of our company: TransferWise Europe SA/NV.
TransferWise Europe will be regulated by the National Bank of Belgium.Szóval marad az EU-s szabályozási rendszer.
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Ha van X angol fontom a TW számlámon, és Magyarországon fizetek vele, annak lesz valamilyen költsége? A váltási költség erre is vonatkozik?
-
titán
válasz Brandynew #938 üzenetére
Ezt kérdezted: A váltási költség erre is vonatkozik?
Erre a válaszom ez volt: Igen
Itt nem, de van olyan pénzügyi szolgáltató hol nem azonos a két díj, a vásárlás és egyenleg konverzió esetén, erre szerettem volna utalni, mert van aki úgy gondolja hogy itt is hasonló. Akkor elnézést. Igazad van nem volt kérdés.Az okos átváltási technológiánk segítségével, automatikusan azt az egyenleged fogod használni, amelynek a legalacsonyabb az átváltási díja.
Íme néhány példa.
Ha valamit veszel 100 € értékben, és 150 € van a számládon, díjmentesen költesz.
Ha valamit veszel 100 € értékben, és nincs pénz az EUR egyenlegeden, automatikusan átváltjuk a szükséges összeget az elérhető egyenlegedről, és átváltási díjat számolunk fel.
Ha valamit veszel 100 € értékben, és csak 90 € van az egyenlegeden, de van 100 $ az USD egyenlegeden, akkor felhasználjuk a 90 eurót, a maradékot pedig átváltjuk az USD egyenlegedről, amihez átváltási díjat számolunk fel.[ Szerkesztve ]
-
Divinity
őstag
Sziasztok! Gyors kérdésem lenne.
Euróban tartok pénzt TW-n, Olaszországban ATM-ből szeretnék levenni Eurót.
Jól gondolom, hogy ennek nincs díja, ugye?Plusz ha euró "zsebben" és huf-ban is van pénz akkor sejtem az euróhoz nyúl mert az az ottani pénznem. Ellenben ha az elfogy akkor a hufot beváltja szokásos módon és úgy sincs plusz díj?
return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
-
Birki
tag
Sziasztok!
TransferWise számlát szeretnék nyitni.
Elolvasva az utolsó 2 oldal beszélgetéseit, nagyjából meg is kaptam a választ a kérdéseimre, de a biztonság kedvéért, erősítsétek meg, TW számlára van szükségem.
Rendszeres jövedelmem érkezne cseh cégtől koronában és szlovák cégtől euroban.
Rendszeresen költenék az adott országokban a saját pénznemükbe. (korona, euro)
Magyar cégtől forintban is jön pénz, de arra van magyar bankszámlám.Jól gondolom, hogy a beérkező devizák, számlára érkezéséhez a TW számla a legjobb megoldás?
Milyen tanáccsal látnátok el a számlanyitás előtt?
Üdv
Szerintem...
-
titán
Szerintem igen. Az €-hoz lesz számlaszámod arra lehet utalni €-ot a cseh korona viszont helyi banki adatok nélkül egyenleg lesz arra más, külső cég, személy nem tud utalni.
A kártya esetén a kp pénzfelvétel csak 200 fontnak megfelelő összegig ingyenes és kint figyelni kell hogy az automata amiből vennél ki koronát vagy €-ot lehetőleg nem számoljon + költséget.[ Szerkesztve ]
-
streng
csendes tag
A Revolut GB-vel kezdődő IBAN bankszámlája, nem csak fontos, hanem kb. bármilyen más pénznemben tud fogadni és jóvá is íródik az adott R egyenlegeden. Viszont az nem helyi, hanem SWIFT utalás lesz, amit a munkavállalók nem szoktak szeretni. De pl. HUF is mehet rá simán.. Az R-nek úgy mint TW-nek van helyi angol fontos számlája is. SORT code-os.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Milyen monitort vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3D nyomtatás
- Gitáros topic
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest