Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
dane
senior tag
Sziasztok,
gyári firmware-el megoldható hogy a storage sharing service 2 hdd-t is kezeljen?
Olyan külső rack-et dugtam rá, amiben két hdd van, de csak az egyiket látja.A másik kérdés, hogy a media server-t mi tudja használni? Bármilyen DLNA kliens?
Üdv,
Dane -
dane
senior tag
Sziasztok,
valamiért nem mountolja a rendszer a hdd-t az alábbi scriptel:
#!/bin/sh /etc/rc.common
START=98
STOP=40
start()
{
echo -n "Mounting USB drive: "
ntfs-3g -o rw,noatime /dev/sdb /mnt/nas1
echo "Done."
}
stop()
{
#/etc/init.d/transmission stop
echo -n "Umounting USB drive: "
sync
sync
umount -l /dev/sdb
echo "Done."
}
restart()
{
#/etc/init.d/transmission stop
stop
start
#/etc/init.d/transmission start
}Valamint ha el akarom inditani a service-t akkor azt írja hogy permission denied:
/etc/init.d/usbdrive1 startfdisk szerint a routerre dugott 2db hdd sdb és sdb1. Át lehet alakítani a scriptet hogy mindkettőt automatikusan mountolja?
Köszi
-
dane
senior tag
[Erre] esetleg valami ötlet?
-
dane
senior tag
Sikerült teljesen kinyírnom a routert.
Fent volt egy réggebi OpenWRT verzió, gondoltam felteszem a vargalex féle build-et mert abban benne van az összes csomag ami nekem kell. Letöltöttem a sysupgrade-et [link], és a Luci webes felületén feltöltöttem. md5sum egyezett. Azóta az összes led villog a routeren, nem történik semmi.
Mit lehet ilyenkor tenni?
-
dane
senior tag
Ezt csinálja:
[video] -
dane
senior tag
Sziasztok,
reboot után nem csatlakotik a router a nethez, logban ez van:
Jul 16 19:46:10 OpenWrt daemon.info pppd[775]: Remote message: Too many sessions^J
Jul 16 19:46:10 OpenWrt daemon.err pppd[775]: PAP authentication failed
Jul 16 19:46:10 OpenWrt daemon.notice pppd[775]: Connection terminated.
Jul 16 19:46:10 OpenWrt daemon.info pppd[775]: Exit.
Jul 16 19:46:11 OpenWrt daemon.notice netifd: Interface 'wan' is now downHa manuálisan kapcsolódok akkor elsőre megy.
Ötlet? -
dane
senior tag
Sziasztok,
láttam hogy többen találoztatok azzal a jelenséggel amikor a Luci random lefagy és elérhetetlenné válik. Ilyenkor újra kell indítanom a routert.
Ezt a hibát dobja a böngésző (Firefox, Safari OSX alatt):
This page contains the following errors:
error on line 331 at column 6343: AttValue: ' expected
Below is a rendering of the page up to the first error.Erre van valami megoldás?
Lehet valahogy ssh-n keresztül restartolni a Luci-t? -
dane
senior tag
A Luci szétesésére nem kaptam választ. Gondolom nem csak nálam van ilyen gond.
Tovább magyarázatot keresek a következőkre:
Random túl magas a cpu load az uhttpd miatt. Luci nem fut csak a transmission, de az is idle.
A másik, hogy rettenetesen alacsony az adatátviteli sebességem ftp-n keresztül:
800-900kb/secről indul, kb 2 percig ezen a sebességen van majd folyamatosan esik...
-
dane
senior tag
válasz vargalex #29059 üzenetére
Hello,
A luci fagyást nálam teljesen random, nem böngésző és os függő. Dob valami hibaüzenetet és onnantól nem elérhető a luci, csak a router reboot segít.
(most pl pont nem tudom elérni)Újra lehet inditani csak a Lucit?
A terhelés magától megszünt. Jelenleg minden ok. Próbálok rájönni hogy mitől lehet.
FTP: Transmission és minidlna fut.Mindkettő idle. A mount pontok:
Az usb-re csatolt hdd-n van overlay, swap partíció is. Mindegyik ext4.
-
dane
senior tag
válasz Intruder2k5 #29063 üzenetére
Ezt kaptam a mount parancsra:
-
dane
senior tag
válasz Intruder2k5 #29095 üzenetére
Én azért nem tartom normálisnak, hogy 5 percen belűl 20-30Mbit-es differenciák vannak durván 4-5 másodpercenként...
[ Szerkesztve ]
-
dane
senior tag
Gyors kérdés... Luci alól minden gond nélkül visszarakható a gyári firmware? erről van szó: TL-WR1043ND_V1_120405
-
dane
senior tag
válasz Intruder2k5 #29119 üzenetére
Nem tetszik neki a formátum... át kell nevezni?
-
dane
senior tag
válasz poli27 #29205 üzenetére
Már nálam is újra a gyári fw van fent.
Nekem túl sok problémám volt az OpenWRT-vel. Nem vagyok linux expert, szal minden problémánál tanácstalan voltam (vargalex build, de volt fent szűz openwrt is).
Ilyenekkel találkoztam amíg fent volt:
- Eldobta a Wifit random (OSX-et többször dobta, volt hogy WIN-en lehetett netezni míg a Mac-en már nem volt wifi)
- Eldobta a WAN-t terhelés függvényében
- NTFS partíció gyakorlatilag használhatatlanná teszi a routert. Nem volt kedvem ext4-et csinálni az NTFS USB 2Tb hddmből.
- FTP nevetségesen lassú volt
- Samba-val megosztott drive-ok nem voltak mac alatt felcsatolhatóak
- Transmission 1MB/s fölött nem töltött le, és úgy leterhelte a routert hogy megállt a net, lefagyott a luci
- Random luci fagyások, nem találtam rá magyarázatot (firefox, chrome és safari is)
- DNLA nem volt hajlanó megcsinálni az adatbázist olyan mappáról amiben több film van, rettenetesen lassú volt, többnyire hogy fagyasztott (NTFS-ről van szó)
stb stb...Másnál persze lehet tökéletes, nálam használhatatlan volt. Sokat olvastam, próbálkoztam, jó lett volna ha beválik. Ezek a problémák csak nálam jelentkeztek és mivel nem tudtam megoldani többségét visszatettem a gyárit és vettem egy HP Microservert (tudom nem egy kategória) ami tudja hozni az elvárásaimat.
[ Szerkesztve ]
-
dane
senior tag
válasz vargalex #29225 üzenetére
Azt hiszem, hogy minden probléma az ntfs-re ill. talán a külső rack inkompatibilitására vezethető vissza. A Mac-et úgy dobálta le, hogy a logba valami ilyesmi látszott, hogy disconnected mert a client sokáig volt idle...
Az egészséges az lett volna ha a swap azon a drive-on van amin a data.
Láttam, hogy az I/O (USB) valami 80-100%-on pörög ez miatt.Samba-nal azt írta, hogy a blablabla eredeti eleme nem található. Amúgy a megosztást látta, jelszót is kért.
[ Szerkesztve ]
-
dane
senior tag
Sziasztok,
Egy 4300-as TP-Linket használnék torrentezésre, rajta a vargalex legújabb buildje. A router és a dhcp server egy Linksys WRT54G2 gyári firmware-el. Az a bajom, hogy a 21234-es port closed és nem indul a letöltés.
A portot elivleg megnyitottam:
A TP-Linken pedig ez van beállitva:
Mi lehet a baj?
-
dane
senior tag
válasz krealon #33481 üzenetére
Rendben.
Az internetért felelős router (Linksys): 192.168.1.3
Ezen fut a dhcp server is ami a következő tartományban oszt ip cimet: 192.168.1.100 - 192.168.1.150A Tp-Link 4300-as statikus ip-vel kapcsolodik a Linksyshez: 192.168.1.101
A Tp-Link csak switch+ap-ként működik.A kliensek mind a 4300-asra kapcsolódnak.
-
dane
senior tag
Sziasztok,
most nincs előttem a router (1043 v1) és a manual-ban sem találtam ezért itt kérdezném, hogy lehet-e a gyári firmware-el csatlakozni a saját vpn-embe. Egy synology routeren futtatok vpn szervert és vidéken (ahol a 1043 van) szeretnék a saját hálózatomban lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest