- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
kangoo70 #10373 üzenetére
Ő is ezzel küzd...
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=88527szerk.:
Ehhh, ha néha F5-öt is nyomnák... -
-
-
válasz
kangoo70 #10356 üzenetére
Lehet, hogy jó ez a script, én tényleg nem tudom, de nekem túl egyszerűnek tűnik...
Próbáld meg ezzel:
#!/bin/sh
mkdir /tmp/probaHa működik, akkor ez egész biztosan létrehoz egy proba nevű mappát a /tmp alatt. Futtatási jogot amúgy adtál neki?
chmod +x /eleresi_ut/script_neve
Illetve tesztelésképpen indíthatod manuálisan is a scriptet... Bár ez tuti jó, de a LED-esnek jó lett volna egy próba.
Az NVRAM-ban rengeteg minden van tárolva, tulajdonképpen az összes beállítás. A teljes listát megnézheted az
nvram show
paranccsal. A lentebb említett értékeket biztosan lehet használni, de mint azt már mondtam is neked, én nem fogom tudni megírni a scriptet!
-
válasz
kangoo70 #10309 üzenetére
"Lehet-e írni egy startup scriptet, ami:
-minden indításkor létrehoz egy file-t a tmp könyvtárban (ami mindig törlődik magától kikapcsoláskor);"Lehet! A Startup Script-be valami ilyesmi kell...
echo "#!/bin/sh" > /tmp/qss.sh
echo A script eslo sora >> /tmp/qss.sh
echo A script masodik sora >> /tmp/qss.sh
stb...
chmod +x /tmp/qss.sh
/tmp/qss.shDe, hogy mi legyen a tartalma, azt én nem tudom...
-
-
amargo
addikt
válasz
kangoo70 #9608 üzenetére
Ha nagyon nem szeretsz wget-el letölteni - meg már amúgy is lent van a gépeden - akkor azt is csinálhatod, hogy a gazda gépeden egy http file servert hozol létre és onnan töltöd le.
Ugyanakkor én is kérdeznék, hogy proxy servert csináltatok már belőle? Azaz nem célom a belső hálózatból használni, hanem kívülről használnám átjátszóként.
Amit eddig találtam a csomagok között az a luci tinyproxy, ezt esetleg ismeritek - láttam, hogy vannak kósza beírások róla, de eddig nem volt túl biztató? -
-
válasz
kangoo70 #9638 üzenetére
"Hát épp az a lényeg, hogy az asztalit ne kelljen már bekapcsolni.(márpedig abban van HDD) Hát erre nem gondoltam, hogy ez ekkora szívás lesz! "
Nem az asztali gépben lévő HDD-re gondoltam, hanem egy külön HDD-re, USB-s külső házban...
Nincs JFFS? Ez érdekes... Szerintem pedig kell lennie. Akkor neked mi van a nyelv választás felett?
-
válasz
kangoo70 #9633 üzenetére
Pedig nem túl bonyolult... A routernek van 8MB flash memóriája, amit majdnem teljes egészében lefoglal a firmware... A maradék néhány kbyte-ot lehet csatolni a /jffs mappa alá (lásd előző hsz.), viszont, ha ennél több írható tár kell, akkor valamit rá kell kötnöd az USB-re... Vagy egy HDD-t, vagy egy PenDrive-ot, és azt be tudod csatlakoztatni valamelyik üres mappába.
/mnt
/mmc
/opt
/jffsNagyjából ezek az általában használtak...
-
-
válasz
kangoo70 #9625 üzenetére
Nem értem, hogy mi a problémád... Ha nincs rákötve HDD, vagy PenDrive, akkor maximum a JFFS-t tudod bekapcsolni, ami egy nagyon minimális hely (mondjuk 1-2 scriptnek elég), de az írható lesz... Illetve természetesen ha becsatolsz HDD-t mondjuk az /mnt mappa alá, akkor ott már tudsz létrehozni, módosítani, stb... Képzeld mi lenne, ha a firmware-ben is azt csinálnál, amit akarsz? Valamit véletlenül letörölsz, elállítasz, és dobhatod ki a routert. Szóval ez így teljesen normális.
-
-
-
nimfas
addikt
-
Speeedfire
félisten
válasz
kangoo70 #9590 üzenetére
Igazából az openwrt sem lenne vészesebb mint a dd-wrt. Csak a ddwrt-nél készen kapsz mindent, míg openwrt alatt legóznod kell vele.
Akarok csinálni én is rendesen megfelelő fw-t, de sajnos sehogy sem akar összejönni valami miatt. Remélem idővel kitudom küszöbölni a hibát.Más: A mostani trunk-os verziókat felraktam szerverre így akinek kell onnan letudja tölteni és a csomagok is fent fognak maradni nagyon sokáig, így nem kell tartani attól hogy idővel kernel keveredés lesz.
A csomagok és az fw itt található a snapshot-02-13 mappa alatt: [link]
-
ErosenZold
senior tag
válasz
kangoo70 #9590 üzenetére
Feltettem az openwrt-t, éppen a wifis gond miatt. Ezzel megy minden királyul, nálam most egy 1.8-as router van és a QSS pontosan azon volt mint ami szabinál le van írva.
Egyenlőre jobban tetszik az open, mert igaz, hogy ssh-val sokat kell hülyülni, de sokkal több a lehetőség, ahogy nézem és valamilyen szinten egyszerűbb is, bár ha visszaolvasol láthatod, hogy énis vergődök sokszor mert kezdő linuxos vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Dji Osmo Pocket 3
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- RTX 4090 / RTX 3090 videokartya hütő ventivel olcson! Dobozzal!
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged