- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HThomas: Az ideális home office monitor nyomában
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- Mister_X: Tényleg le kell nyelnie az embernek az önbecsülését?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
válasz
PieHUN #12035 üzenetére
Nincs feltelepítve a kernelmod.
Luci-> renndszer -> szoftver -> Beállítások -> kommentezd ki suste repóján kívül az összeset. (# a sor elejére)
Majd frissíts csomaglistát, és telepítsd a kmod-fs-cifs csomagot.
Azután a readme-t olvasd el vannak példák a mountolásra.Indulás legegyszerűbben rc.localba berakod.
-
Headless
őstag
válasz
Vicu21 #12005 üzenetére
Semmit nem tudunk arról a titokzatos hdd-ről, mert a felcsatolni kívánt particiókról. Legjobb lenne ha a
blkid
df -hparancsok kimenetelét elküldenéd. Vagy írj rám privátba mert lassan már csak mi írunk ide ezzel az egyedi gond miatt. legjobb lenne ha tudnánk valami élő beszédes formában segíteni sokkal gyorsabb lenne.
-
Headless
őstag
válasz
Vicu21 #12001 üzenetére
Jelszót állíts be. Majd reboot. Utána belépsz 9092-re ->formázó -> pen-t kiválasztod ahova az extrootot szeretnéd. -> unmount/swapoff -> 3.1-es formázónál kiválasztod az extrootnak szánt partició számat (ha jól gondolom a 2-es) majd megcsináltatod vele bebootol és minden pen/hdd fel lesz csatolva a helyére.
-
Headless
őstag
-
Headless
őstag
válasz
Vicu21 #11997 üzenetére
Én nézem ezt a képet de egyszerűen nem is értem hogy sikerült ezt létrehoznod. Mondtam legegyszerűbb fstab ÖSSZES elemét, rc.local-ból a mount-os dolgokat (ntfs-3g)-t is TÖRÖLD. majd ha ez megvan felcsatolhatod az extroot 9092-es porton.
Azt kell megérteni, hogy úgy kezeld mint egy windows bedugod és kész. Próbáltunk minél felhasználóbarátabbat csinálni, de sajnos ahogy nézem túl sok itt az olyan aki szeret turkálni a beállításokbanAmikor Én kezdtem szeptemberben foglalkozni a routeres dolgokkal örültem volna egy ilyen Plug and Play csatolásnak, de akkor még nem volt. Aztán ebből lett az, hogy megcsináltam magamnak. És utána a többi.
-
Headless
őstag
válasz
Vicu21 #11995 üzenetére
Pontosabban most van rendbe...
Ezek a csatolási pontok akkor sem fognak változni, ha még egy pent /HDD-t raksz fel... ugyanis LABEL alapján csatol. Persze ha mindnek ugyanaz a Label-je kénytelen máshogy csatolni, de ez speciális eset. Mint nem rég linkeltem a képet nálam 2 HDD 1 PEN rajta 3 partició és minden rendben van akárhányszor bootolok akárhány eszközt dugok rá kikapcsolt állapotban... Át kell térni a logikus csatolásra amit el is végez az automount, csak nem szabad a dolgába belepiszkítani...
sdXY alapján akkor se csatolnék ha fizetnének érte... ugyanis egyetlen reboot és simán összekeveri a csatolási pontokat...READMEEE itt mutattam egy helyes fstab "beállítást" vagyis hogyan hagyjuk teljesen üresen az fstab-ot...Így használom lassan 2 hónapja.
Suste hiába íja őket amint változtatunk valamit.Legegyszerűbb, FSTAB összes elemét törlöd extroot-ot csatolod 9092-őn és kész vagy.
-
Headless
őstag
válasz
Vicu21 #11992 üzenetére
Mert nem tartalmaz ilyet már... Automount megold mindent... NTFS-t is...(Ha minden rendbe vagy már boot folyamat alatt még a transmission és DLNA indulása előtt fel kell csatolnia minden HDDt)
Don: Van kodiban is hang erősítés amúgy. Bár manuálisan kell nem automatikus.
-
Headless
őstag
válasz
Brian1978 #11982 üzenetére
Másik dlna szerverrel próbálkoztál pc-ről? Csak hogy kipróbálni, de suste mintha leírta volna hogy nem mindig viselkednek úgy a dlna lejátszók mint az usb-s. Gépen kipróbálhatod serviio-t de ez ellen nem tudsz tenni semmit routerre még ushare van de az nincs benne fw-be ahhoz extroot biztosan kell. Esetleg arra rápróbálhatsz, hogy új mkv-t csinálsz (mkvmerge)
-
Headless
őstag
válasz
PieHUN #11950 üzenetére
Hát akkor most ki kell próbálni a wifivel együtt... esetleg azt próbáld meg, hogy ne a helyi meghajtóra cache-eljen hanem ramba kb 30-50 mb bőven elég... byte-ban kell megadni... Én a factort nem állítottam be.
Ez 50mb-os cache-el...
<advancedsettings>
<network>
<buffermode>1</buffermode>
<cachemembuffersize>52428800</cachemembuffersize>
</network>
</advancedsettings>
Ügye az advancedsettings beállítás után újraindítottad a pi-t? -
Headless
őstag
válasz
PieHUN #11946 üzenetére
Ezt nem írtad, hogy milyen a kapcsolat az rpi, router között, de ettől függetlenül a puffer beállítást meg lehet próbálni, nem lehet hogy 10 percenként fut valami script a háttérben ami megakasztja a routert és ezért lesz lassabb a megosztás, ami azt okozza, hogy megakad? Load érték nem túl nagy (transmission, egyéb leterhelő folyamat nincs?)
Várj most 10 percig megáll, vagy 10 percenként megáll egy rövid időre?
-
Headless
őstag
válasz
PieHUN #11943 üzenetére
Ha wifivel csatlakozik az RPI, akkor én Én először beállítanék egy buffer-t ogy a vezetéknélküli kapcsolati elégedetlenséget kiegyenesítse. Nálam is ez volt a helyzet, nekem rengeteget segített. persze a wifi kapcsolat sohasem megbízható.
Advancedsettings.xml
Nálam is osmc van az RPi2-őn ha valami nem megy írj rám, de azt ne itt mert ez off itt. Esetleg milyen a wifi vevő az RPi-ben? -
Headless
őstag
válasz
MrSealRD #11909 üzenetére
Keresőben sok jót lehet találni, az egyik topikgazda tanácsa
De biztos van még ha rákeresel az openvpn /vpn párosra valamelyik tp-link vagy az openwrt topicban. -
Headless
őstag
-
Headless
őstag
válasz
vargalex #11835 üzenetére
És mondjuk ebből kilehet deríteni, hogy melyikeket listázhatom ki repeater beállító felületen? Konkrétan melyikeket írhatom ki?
konkrétan a keresgéléseim alapján EU-ban 100-140-ig nem használható. Viszont 52-64-ig meg vegyes.
Véletlenül az iw phy nem azzal adja vissza, hogy radio detection van akkor nem használható? -
Headless
őstag
Intruder, Alex, vagy aki tudja persze
Ha az iw phy ezt írja ki a csatornákra, akkor melyik csatornák használhatóak?root@TpLink:~# iw phy | grep "MHz \["
* 5180 MHz [36] (15.0 dBm)
* 5200 MHz [40] (15.0 dBm)
* 5220 MHz [44] (15.0 dBm)
* 5240 MHz [48] (15.0 dBm)
* 5260 MHz [52] (15.0 dBm) (radar detection)
* 5280 MHz [56] (15.0 dBm) (radar detection)
* 5300 MHz [60] (15.0 dBm) (radar detection)
* 5320 MHz [64] (15.0 dBm) (radar detection)
* 5500 MHz [100] (15.0 dBm) (radar detection)
* 5520 MHz [104] (19.0 dBm) (radar detection)
* 5540 MHz [108] (19.0 dBm) (radar detection)
* 5560 MHz [112] (19.0 dBm) (radar detection)
* 5580 MHz [116] (19.0 dBm) (radar detection)
* 5600 MHz [120] (15.0 dBm) (radar detection)
* 5620 MHz [124] (15.0 dBm) (radar detection)
* 5640 MHz [128] (15.0 dBm) (radar detection)
* 5660 MHz [132] (15.0 dBm) (radar detection)
* 5680 MHz [136] (15.0 dBm) (radar detection)
* 5700 MHz [140] (15.0 dBm) (radar detection)
* 5745 MHz [149] (disabled)
* 5765 MHz [153] (disabled)
* 5785 MHz [157] (disabled)
* 5805 MHz [161] (disabled)
* 5825 MHz [165] (disabled)
* 2412 MHz [1] (19.0 dBm)
* 2417 MHz [2] (20.0 dBm)
* 2422 MHz [3] (20.0 dBm)
* 2427 MHz [4] (20.0 dBm)
* 2432 MHz [5] (20.0 dBm)
* 2437 MHz [6] (20.0 dBm)
* 2442 MHz [7] (20.0 dBm)
* 2447 MHz [8] (20.0 dBm)
* 2452 MHz [9] (20.0 dBm)
* 2457 MHz [10] (20.0 dBm)
* 2462 MHz [11] (18.0 dBm)
* 2467 MHz [12] (20.0 dBm)
* 2472 MHz [13] (20.0 dBm)
* 2484 MHz [14] (disabled) -
Headless
őstag
válasz
eszakas #11815 üzenetére
Ha már openwrt van fent, akkor:
Bár nem tudom mit linkeltél, de semmiképp sem a tplink gyári honlapjáról letölthető fw-t kell feltenned. Ahhoz Vágott fw-k szükségesek suste tart ilyeneket a honlapján a routerhez tartozó mappában és azon belül a webrevert mappában.[link] -
Headless
őstag
-
Headless
őstag
válasz
vargalex #11806 üzenetére
Szia Alex!
Egy már openwrt-s routeren le lehet csekkolni milyen bootloader van az eszközön? Tehát hogy támogatja-e a tftp recovery-t. Nem emlékszem, hogy milyen FW volt rajta amikor vettem Szeptemberben (1043NDv2) esetleg szériaszám alapján kilehet deríteni gyárilag milyen fw volt rajta(Én a gyárit nem frissítettem)? -
Headless
őstag
válasz
eszakas #11790 üzenetére
Először mostmár akkor tényleg megkéne tudni, hogy a failsafe üzemmód még működik-e az eszközön, mert ha működik akkor nem kell angolul se tudni csak le kell másolni a dolgokat mint ott csináltak, ez olyan esetben még google fordítóval is menne.
Szóval hogy ezt kiderítsd.
1. áramtalanítsd a routert
2. Kapcsold be a routert
3. amint bekapcsoltad kezd el nyomogatni a qss gombot hátul veszettül.Ha sikerült failsafe módba lépni az jelzi, hogy a system led(csillag) iszonyat gyorsan villogni kezd. Ha ez megvan akkor örülj, mert még minden kokányolás nélkül megoldható a dolog.
-
Headless
őstag
válasz
eszakas #11781 üzenetére
Közbe megtaláltam a samknows topicot és látom onnan kerültél át ide
Alexnél biztos nem tudok okosabb lenni
Firmware attól függ mit kezdenél vele.. kell-e torrent vagy csak úgy routerként szeretnéd.
Ha egy mindenest szeretnél, akkor Suste buildjét ajánlom jól működik. Viszonylag friss.
Ha viszont csak router funkciókat szeretnél, akkor garagoyle. -
Headless
őstag
Hát én IOS-en pl használom a (vSSH), mert egyszerűbb mint webes felületet használni. pl etherwake-t könnyebb kezelni, mert vannak makrók amiket el lehet menteni.
Most hirtelen google playen megnéztem ott is van. Esetleg érdemes rávetni egy pillantást.
Habár az ingyenes verzióban van reklám, csak 2 macro-t lehet elmenteni, 2 kulcsot, és 5 szervert -
Headless
őstag
válasz
donmackó #11721 üzenetére
Köszönöm szépen egy hibát rögtön észrevettem
a nagy ctrl+c és ctrl+v között nem írtam át a 24-et 5-re az iw_list5 változóban a wd-nél és ezért ugyanazt írta ki az 5GHz-es ap-hoz meg a 2.4-es hez is, de úgy tűnik a wireless device-ok rendben vannak.
Ez egy WDR 36xx vagy WDR4xxx ügye, tehát nem AC-s.De az biztos hogy nincs sok router a közeledben, szerencsés vagy
Wajk tudom én is elírtam(én is csak 3-at írtam ki), de egy entert még nyomj az utolsó előtt és az összes echo kimenete kéne
És ha lehetne az iw_list5 sort módosítsátok erre
iw_list5=$(iwinfo $wd5 scan | tr -d '\n' | sed "s/Cell .. - /\n/g")Jöhet pm-be is ne zavarjuk a topiclakókat
Don ha lehet igen
-
Headless
őstag
válasz
Headless #11706 üzenetére
Ha már nincs "tesztelni vágyó" itt akkor egy két parancs kimenetelére kíváncsi lennék a korábban említett router tulajdonosktól. Ha van rá lehetőség, nem szükséges suste build, elég ha van rajta iw és iwinfo (de tudtommal ez alapcsomag)
wd24=$(iw dev | tr '\n' ';' | sed "s/Interface /\n/g" | grep -ve 'sta\|-' | egrep "2[0-9]{3}" | sed "s/;.*//")
wd5=$(iw dev | tr '\n' ';' | sed "s/Interface /\n/g" | grep -ve 'sta\|-' | egrep "5[0-9]{3}" | sed "s/;.*//")
iw_list24=$(iwinfo $wd24 scan | tr -d '\n' | sed "s/Cell .. - /\n/g")
iw_list5=$(iwinfo $wd24 scan | tr -d '\n' | sed "s/Cell .. - /\n/g")
ap24=$(echo "$iw_list24" | sed "s/.*ESSID: \"//;s/\".*Signal: /|/;s/dBm.*/dBm/;/^$/d" | grep -v unknow | awk -F'|' '{ print $2"|"$1 }' | sort | awk -F"|" '{ print "<option value=\""$2"\">"$1" | "$2"</option>" }')
ap5=$(echo "$iw_list5" | sed "s/.*ESSID: \"//;s/\".*Signal: /|/;s/dBm.*/dBm/;/^$/d" | grep -v unknow | awk -F'|' '{ print $2"|"$1 }' | sort | awk -F"|" '{ print "<option value=\""$2"\">"$1" | "$2"</option>" }')
wd5_num=$(echo $wd5 | tr -d '[a-z][A-Z]')
wd24_num=$(echo $wd24 | tr -d '[a-z][A-Z]')
wd240=$(cat /etc/config/wireless | grep "wifi-device.*$wd24_num" | sed "s/.* '//" | tr -d "'")
wd50=$(cat /etc/config/wireless | grep "wifi-device.*$wd5_num" | sed "s/.* '//" | tr -d "'")
echo "wd24=$wd24 wd5=$wd5"
echo "$ap24" | head -n2
echo "$ap5" | head -n2
echo "wd240=$wd240 wd50=$wd50"Csak ssh-n adjátok ki akár ctrl-c jobb klikk és a végén lévő 3 echo kimenetére lennék kíváncsi, fontos, hogy az 5GHz-es wifi és a 2,4 ghz-es wifi is legyen bekapcsolva.
root@TpLinkWR1043:~# echo "$ap24" | head -n2
<option value="DIGI-685606">-67 dBm | DIGI-685606</option>
<option value="Belkin_N_Wireless_EE0F25">-69 dBm | Belkin_N_Wireless_EE0F25</option>
root@TpLinkWR1043:~# echo "$ap5" | head -n2
<option value="37f9bc">-67 dBm | 37f9bc</option>
<option value="DIGI-685606">-67 dBm | DIGI-685606</option>
root@TpLinkWR1043:~# echo "wd240=$wd240 wd50=$wd50"
wd240=radio0 wd50=radio0Suste-val együtt köszönjük a segítséget
jó lenne ha érkezne egy kimenet AC-s eszközről meg sima dualband n-esről mert állítólag a wifi device felcserélődött a két eszközben.
-
Headless
őstag
Ha van itt tesztelő kedvű suste buildes kolléga akinek van bármilyen dual band tp linkje(3600,4300, C3,C5 C7 stb. Írjon rám legyen szíves. Tesztelés tárgya Wifi repeater beállító felület 8081-es porton módosításon esik át. Semmit nem fog elállítani.
-
Headless
őstag
válasz
kola1234 #11697 üzenetére
Failsafe üzemód.
1. kapcsold ki/be a routert nyomkodd a wps gombot a bootolás alatt míg a system led gyorsan villogni kezd.
2. Állítsd be a 192.168.1.2-es fix ip-t a gépednek. subnet 255.255.255.0
3. TELNET-el nem ssh-val lépj be a routerre pl (putty segítségével)
4 Prancsok lefuttatása.
mount_root
passwd
5 írd be az új jelszót.
6 indítsd újra az alábbi parancsal.
reboot -
Headless
őstag
válasz
MrSealRD #11624 üzenetére
ettől függetlenül nálam a DMA hiba okozott router elégtelenségeket, újraindulásokat. Így érdemes megnézni melyik kliens okozza, és megpróbálni csökkenteni a számát, ahogy írtam antenna választás beállítással.
A transmissiont, meg ha nem használod a Webes a felületen a Rendszer-> Indítás menűpontban nyugodtan tiltsd le, feleslegesen megy és terheli a routert.
Memória eltűnésen mire gondolsz? Elfogy a szabad memória vagy mi?
-
Headless
őstag
válasz
MrSealRD #11618 üzenetére
1. Olvass vissza kereső szó TX DMA
nekem amivel nem megszüntetni, hanem csökkenteni tudtam a számát az ez
/etc/config/wireless Wifi device részéhez kell irogatnod ezeket
option txantenna '0x3'
option rxantenna '0x7'
A 3-ast és 7-est cserélgesd ki 1-7-ig minden kombinációra és válaszd ki a legmegfelelőbbet(csere után minimum wifi interfész újraindítás kell, de teljes router újraindítás megjobb). Amúgy ez kifejezetten egy eszköz nem kapcsolódik rendesen és az okozza, megkéne tudni melyik eszköz.2. Ez a luci (webes felület http szervere, nemtudsz mit kezdeni vele, hacsaknem megvagy webes felület nélkül.
3. Transmission nyilván a rendszer/indításnál engedélyezve van a transmission tiltsd le és utána állítsd is le, letiltással nem fog elindulni a router indításakor.
("kemény 5%" azért ez minden csak nem kemény
transmission nálam 52% minidlna 24%)
-
Headless
őstag
válasz
vASalo #11542 üzenetére
Hát problémába ütközött amúgy is a projekt, mert zip fájlba van tömörítve, a felirat, és a tar/gzip páros nem tudja kicsomagolni, szóval csak úgy lenne működőképes ha lenne telepítve valami zip kicsomagoló pluszba. odáig eljutotam, hogy a zip- fájlt letöltse.Az hogy eddig nem csúszott az azért van mert gondolom release-hez választottál feliratot, nem pedig random. Erre nem lenne feltétlenül képes.
-
Headless
őstag
-
Headless
őstag
Most összezavartál Wajk, mert Susténak küldtem átnevezőset is meg letöltőset is, de most leszedtem suste oldaláról abban csak a letöltős van benne.
Szóval csakis IMDB-ről szedi le.
Egy két hibát javítottam amit, dadan vett észre ezt majd suste szerintem frissíti a mai nap folyamán, és ha elérhető lesz rakd fel te is a routerre.
De szerintem, ha van letöltés akkor az átnevezhető felesleges. De írtam olyat is, az egy kicsit bonyolultabb.
Meg mint suste mondta minidlna csak 160 pixeles képet jelenít meg szóval, felesleges a 2 mb-os képet leszedni, így ez is módosítva van az újban így már csak 20 kb-os képet tölt le. -
Headless
őstag
Suste ez nem egy bonyolult, esetleg írj rám ha van időm és kedvem akkor talán megbeszéljük, magamnak olyat csináltam, hogy videó fájlokat keres és talál akkor átmásolja egy kijelölt helyre és az xbmc-ket utasítja médiatár frissítésre. De ez amit ti gondoltatok még egyszerűbb.
-
Headless
őstag
Viszont azt a sciptet nem ajánlom, nálam nem tetszett a 1043nd-mnek annó mikor nekem is ezt belinkeltétek vagy megtaláltam beraktam Én is, de 2-3 naponta újra indulgatott. Vagy módosítani kell, hogy ne legyen benne ciklus és cronnal indítgatni tán ez a legegyszerűbb, de akkor az oldstatet és newstate vagy ki kell írni fájlba vagy pedig globális változóként létrehozni. De ha gondolod elküldhetem az én scriptem, de ehhez még egy plusz program kell mert hdd vizsgálatnál áttértem az lsof-ra. Ehhez már lehet kell extroot bár nemtudom mennyi a szabad hely 3600-on suste fw-jén.
Plusz egy alapvető gond, ha torrent megy a vinyóról bármit csinálsz amíg akárcsak 1kb/s-el van feltöltés nem fog leállni a vinyó, tehát akkor éjjelre azt is ki kell nyomni... cronnal
-
Headless
őstag
Benne van a scriptben
Ha egy másodpercnél kevesebb ideig nyomod akkor reboot.
Ha pedig 5 másodpercnél tovább, akkor factory reset. Hát itt a tendánál ez az egy gomb ezen nincs mit összekavarniDe valóban lehet ez tp-linknél gond.
Elállítottam olyan szinten a routert anno (még kezdő voltam), hogy nem működött az egyetlen egy lan portja wifi meg ki volt kapcsolva...
és hasznát vettem
-
Headless
őstag
Van Gyári openwrt-ben is, a tenda A6-omra csináltam egy buildet nem foglalkoztam bővítésekkel és működött a reset gomb.
/etc/rc.button/reset
#!/bin/sh
[ "${ACTION}" = "released" ] || exit 0
. /lib/functions.sh
logger "$BUTTON pressed for $SEEN seconds"
if [ "$SEEN" -lt 1 ]
then
echo "REBOOT" > /dev/console
sync
reboot
elif [ "$SEEN" -gt 5 ]
then
echo "FACTORY RESET" > /dev/console
jffs2reset -y && reboot &
fi -
Headless
őstag
válasz
Tegla80 #11411 üzenetére
Mit ne mondjak ezt hamar feladtad
akkor kezdjük az alapoknál:
0_(usb-s vinyó a routerbe bedugva)
1_webes felület elérése 192.168.0.1 gyári beállítás esetén
2_ belépsz
3_usb settings
4_storage sharing
5_Rescan-> Start-> EnableWindows
6_megnyitsz egy windows intézőt
7_elérési útnak megadod ezt: \\192.168.0.1 (fontos a fordított per)
8_jobklikk a megjelenő ikonon és hálózati meghajtó csatolása.-> ok-> ok amennyiszer kellÉs csak a poén kedvéért ez lépésről lépésre le van írva a webes felületen.
kéééép -
Headless
őstag
válasz
doberman #11343 üzenetére
Ha most telepíted, akkor fw frissítés után nyomd fel rögtön a 0.5-ös sysupgradet is. Van benne új funkció, amit suste is említett automount. Leírás readme-ben, amúgy mintha biztonsági mentést töltenél fel.
-
Headless
őstag
válasz
Zügynök #11334 üzenetére
Mivel a 1043nd-n csak egy 1 port van így 1 500 mb-os pendrive extroot-nak és 2 db 3.5"-os külső tápos (2TB és 3TB) A HDD-k jórészt pihennek, de képes futni mindkettő, most volt a héten áramszünetem, így a korábbi 35-36 napos online időszak megszakadt. De szerintem teljesen stabil, nem szakad le. Én így megvagyok vele elégedve... Ez a piramis alakúm van nekem. A led zavaróan világít, de szigetelőszalag megoldja, valamint a hozzáadott tépőzáras cucc az viccnek jó csak. Nem tarja meg a cuccot egy függőleges felületen.
Suste 8GB-os sandisk ultra UHSI-es is csak 2-3 ezer Ft
-
Headless
őstag
válasz
Zügynök #11330 üzenetére
Megoldható. Csak fontos, hogy aktív hub legyen (külső tápos), mert nem tud elég energiát szolgáltatni a router usb-je. Nálam, egy 7 portos trust van szolgálatban a 1043ND v2-re kötve. ~ 4000 Ft volt.
Bár nemtudom milyen két külső hdd van meg 20-ból meg még a router is, de én inkább vennék egy nagyobb 3,5"-os hdd-t ami fajlagosan olcsóbb. -
Headless
őstag
válasz
Zügynök #11327 üzenetére
Szia megoldható, de minek?
Ha a teljesítménnyel meg vagy elégedve, akkor vegyél egy aktív usb hub-ot és köss arra mindent.
Ha pedig a teljesítmény a kevés akkor meg nasként ne egy routert vegyél, hanem valami céleszközt.
Vagy NAS-t vagy BananaPi-t vagy valami más mini pc-t ezek teljesítményben lekörözik. A routert. És normális OS-t tehetsz rá. -
Headless
őstag
válasz
tonyrulez #11318 üzenetére
Ha annyira kevés a helyed, hogy már menteni se tudsz, akkor a router se tud menteni, márpedig az extroot csatoláshoz menteni kell, ha ez áll fent, akkor előszór factory reset, és utána rögtön extroot utána állítgathatsz mindent.
Vagy ha tudod mit telepítettél akkor megpróbálhatod hogy azt törlöd, de az előbbi egyszerűbb... -
Headless
őstag
Szia
Luci -> Rendszer -> ütemezett feladatok ( vagy a /etc/crontabs/root fájlba írd be ezt a sort)
0 9 * * * /usr/bin/etherwake -D -i "br-lan" "MAC_cím"Ez minden nap 9:00-kor elindítja.
Természetesen a cron szolgáltatásnak futnia kell, az első pár karaktert e-szerint kell módosítani.Lehet használni vesszőt, kötőjelet. Pl
0 9 * 1,3 1-5
Ekkor a parancs lefut Januárban és márciusban minden hétköznap 9:00-kor -
Headless
őstag
válasz
SztiviVander #11268 üzenetére
ÉS ha teljesen más porton az úgy már úgymond biztonságos nem? Mivel Két tűzfalam van, így akár a 80-as portot átirányíthatnám a routerre 445-re és így úgymond a kifejezetten cifs port kívulről zártnak látszik. ssh-nál is hasonlót tettem, mert rengeteg bot volt ami próbálkozott..
-
Headless
őstag
válasz
adriaan #11189 üzenetére
Ha más nem megy megpróbálhatod, hogy a videófájlba beépített feliratot megjeleníti-e, ha megjeleníti akkor mkvtoolnix-el belerakod a feliratot, kb 1 perces művelet. Én így szoktam, hogy ne legyen sok felirat fájl külön.
-
Headless
őstag
válasz
nyikszi #11185 üzenetére
Nah várj, az utolsó pár sor, "csak a routerre kötött HDD-t"
Ez azt jelenti, hogy lecsatolódik a hdd a routerről, (vagyis nem látod a csatolási pontoknál?)
Ha erre a válasz igen, akkor az táp elégtelenség, milyen hdd van saját tápja, vagy usb-ről kapja csak?
Habár valószínű nem a válaz mert a TV újra indítása nem oldaná meg, így susténak van igaza.
Hát igen egy két mondatod egymásnak ellentmondahogy suste is írta
-
Headless
őstag
válasz
galaxys80 #11165 üzenetére
Azt hiszem van md5sum ellenörzés a gyári firmwarenél való betallózáskor, de ha nincs akkor a számítógépre letöltve valami md5 sum checker segítségével. (például ezzel)
Ehhez lekell tölteni a megfelelő factory (<- mivel gyári FW van a routeren) verziójú fw-t és a hozzá tartozó md5sum fájlt is.Az, hogy csökken-e a torrent sebesség, ez attól függ, most milyen sebességgel megy. De mindenképp furcsa lesz először, hogy korlátozásokkal kell kezdeni, nem úgy mint a pc-n, hagy fusson 10000 szálon korlátlan sebességgel
Én beállításaim: 1043ND V2-es routeren
Letöltési seb:2048 kb/s
feltöltési seb:256 kb/s
feltöltési szál torrentenként: 1
Letöltési szál torrentenként: 10
összes kapcsolat száma: 250
Jelenleg seedben tartott torrentek száma 140-150 (aktív kb 5-10)
Letöltéskor 1.5-2-es load csak seedkor 0.2-0.6-os Load.(letölteni egyszerre egyvalamit szoktam)
Vagyis azért látszik, hogy nagyjából erre a tempóra képes, letöltésnél 2-3 mb/s e fölött már túlterheli a rendszert.
Jelenleg 19 napja megy folyamatosan(restart nélkül).Suste FW-jében sok minden be van állítva már előre, nem sokat kell vele állítgatni..
Gyári FW-t bármikor vissza lehet tenni, ha nem nagyobb a neted mint 200mbit/s akkor simán érdemes kipróbálni veszteni valód nem nagyon van...Legfeljebb nem használod ki, minden funkcióját. -
Headless
őstag
válasz
katona.jozsi #11106 üzenetére
2 TB-hoz nem kell GPT, az MBR particiós táblával 2,2 TB-os méretig tudsz particiókat létrehozni a GPT-vel meg 8-9 ZB-ig tudsz lásd wikipedia. Én használok egy 3TB-os külső vinyót mint ahogy említette Intruder is, amelyen egybe van a 3TB.
-
Headless
őstag
válasz
wwenigma #11075 üzenetére
Hát ha hardveres NAT kell akkor marad a festés.
Pistisan: kipróbáltam valóban nem minden led kapcsolható a power led pl nem, valamint a wan led se reagált a változtatásra. Ahol számít nekem csak egy ledet kellet kikapcsolnom egy tenda a6-on azt kitudta kapcsolni hál istennek, de tényleg a tplink ezen típusain sajnos nem oldható meg a teljes sötétség
-
Headless
őstag
Ha nagyon félted, akkor csak töröld le az adatokat arról a particióról, amit csinált a suste formazó extroot néven. De ha jól adod meg a lemezt sda2 vagy sda1 vagy sda3 akkor természetesen érintetlenül hagyja azt a részt amit nem akarsz piszkálni
Azt hogy melyik melyik, azt blkid parancs megmondja. Lehet pendrive-on is de ha tényleg félted és nem akarsz belebonyolodni akkor szerintem írj egy privátot és átküldöm a scriptet abban semmiféle formázás nincs. -
Headless
őstag
minden jó természetesen mindenhez a hivatalos openwrt alapján foglaltam össze amit írtam, amit linkeltem is az a legpuritánabb fw-hez is jó és természetesen a scriptem is arra a leírásra alapul. úgyhogy elvileg az is működik minden fw-n.
ha factory resetet csináltál akkor minden beállításod törlődött -
Headless
őstag
Szia!
lehet manuálisan is extrootot csatolni, kicsit bonyolultabb, mint a suste által beépített formázó.
Összefoglalva ezt kell csinálnod.
Elsősorban arról a particióról mindent törölni kéne, mert azon rajta vannak még a régi beállításaid, valószínűleg.Ezt talán legegyszerűbben úgy tudod, hogy csatolod sima meghajtóként azt a particiót és törölsz róla mindent.Akár gépen keresztül(linux kell hozzá) akár routeren keresztül. Majd csatolod a meghajtót átmásolsz minden fontos adatot.
Ha eszerint csinálod törölni sem kell mert a formázás törli.mkfs.ext4 /dev/sda2
mount /dev/sda1 /mnt/sda2
tar -C /overlay -cvf - . | tar -C /mnt/sda2 -xf -
Ha jól értettem sda2-őn van a kérdéses eszköz ez amit csinál formázza az sda2-t csatolja /mnt/sda2-be majd az overlay tartalmat átmásolja ide.
luci-n Csatolási pontok ->hozzáadás->csatolási pont: /overlay-> eszköz: /dev/sda2 (célszerűbb uuid vagy label alapján csatolni) ssh-n blkid parancs megadja az uuid-t.->fájlrendszer ext4-> mentés és alkalmazás-> reboot és elvileg ready to fly.
Ha nagyon nem menne én írtam egy scriptet de ahhoz gépen kell mindenképp formáznod mert az nem formáz semmit, viszont csak szó szerint be kell dugnod a hdd-t és nyomkodás nélkül megcsinál mindent( csak egyszer próbáltam ki, másnál még nem próbáltam, de elvileg működik, ha érdekel írj egy privátot.
(az meg mellékes, hogy mindent automatikus csatol Cimke alapján amint bedugtad) mintha csak windows lenne. ha pedig lehúzod az eszközt a csatolási könyvtárát törli, ami persze üres. -
Headless
őstag
válasz
balaaa88 #10953 üzenetére
Hát én kipróbálnám, hogy had NAT-oljon mindkét eszköz. Ubee csatlakozik közvetlenül a szolgáltatóhoz elvégzi amit kell, telefon stb. Majd LAN portját összekötöd a WDR3600 WAN portjával.
Beállítások,
Ubee
-DHCP off
-DMZ vagy ha nincs akkor portforwardok beállítása persze csak ha szükséged van rá.
-WIFI off
-192.168.0.* ip tartomány használata például
WDR3600
-WAN kapcsolat statikus
-DHCP on
-WIFI on
192.168.1.* ip tartomány. (lehet bármi csak az előzőtől különböző)Én így használok egy digis lebutított hgw után kötött 1043nd-t. Problémák nélkül, nem tudom miért jobb ha csak szimpla nat van, úgyis mindenki a wdr3600-hoz kapcsolódik nem?
-
Headless
őstag
válasz
balaaa88 #10951 üzenetére
És ha router módban hagyod a WDR3600-at és szimplán wanba kötve hagy natoljon ő viszont a hgw-ben már ha van DMZ-t beállítasz? Amúgy nem hinném hogy akkora probléma lenne, ha dupla nat van... Nálam is dupla van. Mondjuk csak 100/50-es Digi, és ezt hozza is kábelen. És nem tapasztalok WAN szakadást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 32GB - 1TB - RTX 4060 -3+ év garancia
- Lenovo Ideapad Gamig 3 RTX 3050 Ti Ryzen 5 165 Hz kijelző!
- Eladó ASUS TUF 15.6" / AMD RYZEN 5 7535HS / RTX2050 4GB / 32G / 512GB
- Eladó Ryzen 7 7700X, 7800 XT, 1Tb M.2, 750W, 32Gb DDR5, AM5 gamer pc!
- MINI PC HP PRODESK 600 G2 G3 G4 G5 i3 és i5 6-9. gen gar. Budapest MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Eladó arany színű Apple iphone 7 128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest