Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Hozzászólások

(#1611) SztiviVander válasza Nofear19 (#1609) üzenetére


SztiviVander
őstag

Első körben csináld meg azt amit woodworm írt :K
A másik hogy kapcsold ki a routeren a forwardokat és tedd bele dmz-be egy rövid próba erejéig a géped (amin a plex meg a torrent fut) ip-jét. Ha így se éred el pl a plex portját akkor szinte biztos hogy nem a routerrel van a gond. Akkor van az hogy vagy átállítottak nat-olt ip-re (ami sanszos is, mert a plex is dupla nat-ra tippel, de ezt ugye leellenőrzöd rendesen), vagy pedig a gépeden nem oké valami.
Azt meg nem is értem hogy miért csodálkozol azon hogy ha nem fut a plex akkor zárva a 32400-as port. Mitől lenne nyitva? A port nem a routeren nyitódik, az csak továbbítja. Azért "port forward" a neve nem "port open". Ha a belső oldalon nem hallgatózik senki ezen a porton akkor az zártnak fog látszani kívülről is, meg belülről is. Mellesleg a belső hálózaton is ki lehet próbálni hogy valóban nyitva vannak-e a célgépen ezek a portok, egy másik gépről egy cmd ablakba beírod: telnet célgépIP port
Ha nincs telepítve a telnet akkor vagy felrakod ezt a windows komponenst vagy putty-ot használsz erre a célra.
Ha fekete ablak lesz a válasz villogó kurzorral (netán valami választ vissza is böffent a plex) akkor nyitott a port, de ha rögtön visszadobja hogy nem lehet csatlakozni akkor viszont a célgépen van a gond és akkor nem csoda ha kintről se lehet elérni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.