Új hozzászólás Aktív témák

• nfsu17

veterán

Sziasztok!

Jobb híján csak itt tudom megkérdezni, mert nem tudok ennél jobb helyet most a kérdésemnek.

Mióta feltettem a CoreELEC-et, és a Kodit használom, azóta elég gyakran kell fájlokat szerkeszteni, módosítani, létrehozni.
    Ezt TotalCommanderrel szoktam, hálózaton keresztül.
    A TC-ben az F3 a nézőke, az F4 a szerkesztés.
    F4-el szerkesztem, mentem, működik is.

Viszont többször találkozom olyannal, hogy az F3-al megnézett fájl struktúrája (?, lehet nem ez a jó szó ide) nem egyezik azzal, amit F4-re ad be.

Azaz F3-ban szépen tagolva vannak a sorok, olyan mint ha tabulátorokkal lenne eltolva több sor, de szépen egymás alatt. Szóval ránézel és logikusan látni mi mi alatt van, stb.
    Pl. a keymap.xml
    Így néz ki szépen: [link] 4. bekezdés, what to put in keyboard.xml
    Ezt látom én is F3-ra.

Sok esetben ha egy ilyen xml-t elkezdek szerkeszteni, akkor egymás után ömlesztve lesz az egész...se enter, se tabulátor, se behúzás, talán még szóköz se. Teljesen átláthatatlan.
    Most pl. a flexget addonban akartam szerkeszteni a config.yml kiterjesztésű fájlt.
    F3-al belenézve itt is szépen rendezve van minden, átlátható. F4-el beleírnék pár helyre, de egymás után van ömlesztve az egész, azt se tudom hol kezdődik egy új sor...mivel nincs is igazából.
    Ami F3-ra akár 10-20 sor is lehet, F4-ben megnézve két sorral el van intézve ömlesztve.

Fogalmam sincs hogy keressek rá erre google-el, remélem sikerült leírnom a gondomat.
    Szeretnék úgy szerkeszteni, hogy az is átlátható legyen.
    Köszi. :R

Új hozzászólás Aktív témák