Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Dell Venue 8 Pro
-
LOGOUT
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
ftamas0201
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sajnos gondok akadtak. Csináltam a gyári fw-nél egy factory resetet, aztán feltettem az általad linkelt dd-wrt-t. Na most felment szépen és jól, látom is a 192.168.1.1 alatt viszont innentől sehova tovább. tudok mászkálni a menübe, nézelődhetek viszont ha a save vagy apply-ra kattintok hogy bármit is csináljak (legyen ez akár a firmware frissítése) nem csinál semmit, kiírja hogy a kapcsolat alaphelyzetbe állt. Ez mitől lehet?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
ftamas0201
üzenetére
Tomato-ból meg szerintem a Max buildet tedd rá!
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A VPN -nél nem számít, hogy az itthoni routerben (amin keresztül van a droid is a hálón) ugyanaz az IP van befoglalva az irodai NAS -nak és a mac -je hozzárendelve? Ilyenkor nem tűnik el a device listből, tehát az az IP és mac két helyen van ugyanúgy beállítva. Így maradt és nem töröltem ki, mert ha hazahoznám valamiért, akkor az itthoni hálóhoz sem kell átírni semmit.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
No, azért ezt nem biztos, hogy kisujjból kirázom. De most találtam porszemet a fogaskerekek között. A NAS itthonról került az irodába és az itthoni routerben is ugyanaz a fix IP volt neki beállítva, mint az irodai routerben.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
üzenetére
Ez érdekes, pedig így kellene mennie szerintem, más beállítás nem is nagyon van! Mondjuk én nem használok VPN-t, nincs is Androidos telóm, úgyhogy sokat nem tudok hozzátenni! Lehet inkább az OpenVPN-el kellene összehozni, az rendes 192.168.1.x címet ad, még a Status - Device List-ben is látszik a VPN-re csatlakozó kliens!
Vagy pedig, ami talán egyszerűbb és kényelmesebb, hogy felveszed a NAS megosztását CIFS-be (ha már van), és megosztod a routeren ismételten! A routert meg gondolom eléred a PPTP VPN-en is! De az OpenVPN nem mellesleg biztonságosabb is!
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
destination host unreachable
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
"192.168.1.xxx/video tallózása sikertelen. Ismeretlen hiba történt."
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Úgy gondolod, hogy építsem fel a VPN kapcsolatot és adjam meg a fájlkezelőnek az SMB elérést úgy, mintha az itthoni NAS -t akarnám elérni? Mindjárt tesztelem.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Most már igen.
-
RawrRr
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ez nekem egy hangyányit magas
-
törölt tag
Feltettem ezt a 116 -ost. Nem mélyedtem bele, de a CIFS működik.
Tudnám külső hálóról használni a NAS SMB -jét mondjuk filmnézésre, egy Droidon? Addig eljutottam, hogy megvan a PPTP VPN, él a Droiddal a kapcsolat. De hogyan tovább, mit kéne beállítanom? -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
z123456789
üzenetére
És amikor ezzel a 200kbyte/sec-el tölt, csak egy torrent fut? A CPU Load mennyi ilyenkor?
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A-a!

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
ftamas0201
üzenetére
-
ftamas0201
senior tag
Sziasztok!
Tomato firmware-t keresek a linksys wrt320n típusú routeremre. Elolvastam az első oldalon lévő kérőt, de azok a linkek már nem éltek, gondoltam rákeresek a témában és írtátok is hogy nem elérhető de nem reménytelen. Melyik lenne jó erre a típusú routerre?Előre is köszönöm nektek!
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
z123456789
üzenetére
QoS nincs bekapcsolva esetleg?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
khorvat
üzenetére
Igen, az optware-es valóban szokott kicsit "gondolkodni" mielőtt nekilódul, de entware esetén ez már nincs, nálam legalábbis, amikor hozzáadok egy torrentet, a rutorrent következő frissítésekor (3mp) már sokszor lent van néhány százalék, és többszáz K-val száguldozik!

Ezt a különbséget főleg nyílt trackereken lehet érezni, az optware-es ott hajlamos volt több percet is gondolkodni, mielőtt elindult, mert udp-s trackerrel nem is tudott kommunikálni!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
(#2170) Intruder2k5

Nyitva van.(#2171) khorvat
A 7/24-ben valóban behozza majd, csak keveslem én is. :S -
törölt tag
Bocs, csak egy gyors kérdés. RT-N16 -ra a K26USB-1.28.RT-MIPSR2-116-AIO.trx való?
-
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Inkább olyan értelemben gondoltam ezt, hogy az rtorrent lassabban derít fel, kisebb sebességgel kezd el tölteni és a végső peer-ek száma se lesz soha annyi mint egy utorrent esetében. Azt kellene lehet megpróbálni, hogy 3-4 torrentet egyszerre elkezdeni tölteni úgy kijön-e a 10Mbit/sec azaz 1,25MB/sec letöltés. Slotokkal is lehetne játszani és valóban minimális cél kellene legyen az 1MB/sec elérése!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
khorvat
senior tag
válasz
z123456789
üzenetére
Mikor én rtorrentet használtam, mindig lassabb volt adott torrent esetében mint ugyanazon torrent uTorrentes PC-n letöltéssel. De ezt a lemaradását hamar behozta több torrent esetében, illetve azzal hogy 24órában ment egy nap! Esetleg kapcsold be a titkosítást lehet több klienstől tudsz majd letölteni!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
z123456789
üzenetére
Amit találtál limitet, az másik torrent kliensre vonatkozik, nem az rtorrent-re!
A memória nincs hatással a sebességre, azt a router processzora, illetve a netcsomag határozza meg!
Az mit jelent? hogy "Azon a linken nekem nincs olyan számú port."?
Az IP címed alatt ott van egy mező, abba írd be! -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Mármint annak nincs köze ami már be volt írva, vagy amit találtam limitet?
Egyébként ha nagyobb memóriája lenne a routernek, akkor gyorsabban betöltődnének az oldalak?
Vagy ez netsebesség függő? -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
z123456789
üzenetére
Nem, az a transmission beállítása, annak semmi köze nincs az rtorrent-hez!
Az IP-t kimaszkolhatod, bár LAN IP címmel senki nem megy semmire, az alapján senkit sem lehet beazonosítani!
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Azokat beraktam igen, viszont volt előtte már odaírva valami.
iptables -I INPUT -i br2 -d xxx.xxx.1.2 -j DROP (az x-ek az IP tarományomon belüli számokat jelölnek amiket gondolom nem tanácsos közzétenni)
A br2 a vendég wifim.
Azon a linken nekem nincs olyan számú port.Viszont találtam valamit, ami furcsa módon passzol a kb 200 KB/s-mal.
USB and Nas -> Bittorretn Client -> Limits: 248 KB/s valószínű ez lesz a ludas nem? -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
z123456789
üzenetére
A tűzfal scriptet betett a helyére?
iptables -D INPUT -j DROP
iptables -I INPUT -p tcp --dport 6890 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p tcp --dport 443 -j ACCEPT
iptables -t nat -A PREROUTING -i nvram get wan_ifname -p tcp --dport 443 -j DNAT --to-destination nvram get lan_ipaddr:443
iptables -A INPUT -j DROPEzen az oldalon nyitottnak mutatja a 6890-es portot?
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
RawrRr
tag
Azt merrefelé tudom beállítani, hogy globálisan a legalacsonyabb legyen a p2p prioritása egy gép kivételével?
Másképp: Alapértelmezetten a p2p prioritás minden gép számára low legyen (szóval bármi egyéb nethasználat mögé kerüljön mindig), legyen az fix címes ismert gép, vagy csak egy becsatlakozó "ismeretlen" gép. De egy gépen (az enyémen) ez a korlátozás ne legyen érvényben.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
z123456789
üzenetére
Nem tudom pontosan, hogy RT-N10U-val mennyi az annyi, de szerintem valahol 1-1,5MB/sec körül lehet a vége, vagy nagyjából 10-12Mbps!
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem a program működési sebességére gondoltam, hanem a letöltési sebességre.
Már átállítottam korlátlanra a letöltési sebességet.
Kell még valahol korlátot állítani, vagy ennyi amit tudok tenni? -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
z123456789
üzenetére
Nem tudom mi neked a lassú... Webes alkalmazás, ilyen!
De, bezárhatod simán! Vagy ha neked ez nem jó, akkor exit parancs!
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A rutorrent az miért lehet ilyen lassú?

Illetve PUTTY-ból való kilépésnek mi a normális módja? Gondolom nem csak simán bezárom az ablakot.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
z123456789
üzenetére
Midnight Commander, és igen PuTTY-ban!
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Eközben a "Húsvét" szigeteken...6-os pont kipipálva.

Végigzongoráztam a kezelői felületeket is. Bejött minden frankón.
Most ezek kezelés, értelmezése fog egy kis időt igénybe venni.
PL az utolsó az az MC, az milyen commandert rövidít, és honnan lehet elindítani? A PUTTY-ban? -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
z123456789
üzenetére
Ez természetes, mivel újraindult a router! Zárd be nyugodtan!
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
z123456789
üzenetére
Akkor hajrá, talán 15 perc és működik is a torrent, így két hét után!

-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Aha! Ezek már igen, le is futottak.
Köszi ismét!

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
z123456789
üzenetére
Ha ezek már megvoltak, akkor igen!
cd /nas
wget http://users.atw.hu/asusrouterforum/files/optware-install-shibby.tar.gz
tar -xvzf /nas/optware-install-shibby.tar.gz -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Úgy néz ki működik.

Volt rajta egy usb pendrive még pár hete, de csak próbálgattam, aztán hamar fel is adtam, nem akartam elcseszni, vagy összekuszálni a dolgokat.
Azóta csak ez a meghajtó.
Az uptime most jelenleg kb 16 percen van. Kb annyi telt el az áramtalanítás óta.
...és akkor most folytathatom a 6.-os fejezet ezen pontjától igaz?
"Ha eddig megvan, akkor PUTTY-ba írjuk be a következő parancsokat, amivel futtatási jogot állítunk be a telepítő scriptre, és elindítjuk azt..." -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
z123456789
üzenetére
Megpróbálhatod, de működnie kell!
Az uptime lehet parancs is putty-ban, de akár az admin felületen is ott van, a status - overview menüben!
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem, áramtalanítás után már sda lett.
Látja a TC is őket.
Uptime?
Próbáljak most egy két PC kikapcs, és újraindítást, hogy működik-e az újracsastolás? -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
z123456789
üzenetére
Ha áramtalanítod a routert és a hdd-t is, majd visszadugod, akkor is sdc jelet kap? Én ezt nem igazán értem, mert ugye ezt abc sorrendben, a felismerés szerint adja ki a kernel, ergo akkor volt már sda és sdb eszköz is rajta indítás óta! Esetleg leszakadt a hdd működés közben? Biztos, hogy a reboot megvolt? Uptime szerint stimmel az idő?
Én nem használok spindown-t, mert folyamatosan megy a hdd!
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
(#2144) Intruder2k5
Igen, most egész éjjel rajta hagytam, így is fog maradni.
Reggel bekapcsoltam a gépet, és csatolta a meghajtókat.
Természetesen tegnap sdc-vel mountoltam PUTTY-ban.
Azután írtam is hogy mutatja a tárhelyeket, kezelni is tudom TC-ben.
Viszont most volt egy újraindításom telepítés miatt, és azt írta ki hogy nem sikerült csatlakoztatni a meghajtókat.
Tomato alatt a run after mounting-nál a szövegben hagytam sda-n, de az attached devices-nél sdc-t ír.
Most mitévő legyek? Tomatoban csináljak egy rebootot, aztán PUTTY-ban mountoljam sda-val a meghajtókat, majd hagyjam úgy "örökre"?(#2146) Somatom
Igen segítettél. Akkor ezek szerint van egy inaktív állapota, ami bizonyos idő után bekapcsol. Erre gondoltam én is. Viszont most már nem szivesen húzom le a routerről, látom hogy ez pár perc után bekapcsol, tehát jó ez így nekem. Aztán ha menni fog rajta a torrent valószínű nem fog álomba merülni úgysem. Ha igen az már nem ide tartozik úgy sem.
A spindown funkcióban is igazad lehet. Intruder?
-
törölt tag
válasz
z123456789
üzenetére
Bocs, hogy belevau, de nem erre való a NAS menüpontban a HDD spindown? Nekem nincs ilyen WD táram, de kicsit kutakodva EZT találtam. Ezt a nyomot tovább követve találtam ezt a Magyar nyelvű pdf -et. Az érdekes rész sztem a 16. oldalon levő táblázat legutolsó pontja (ami az én olvasóm szerint a 20. oldalon van). Remélem segít!
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, hogy még agyaltál rajt. Néztem én is a logot, és tmp mappában lévő cucokat, de semmi foghatót ami nekem jó lenne nem találtam, ezért nem is írtam semmit. A scriptet eltettem, mindegyiket, hátha még kellenek valamire, de a TV-s dologról letettem. Majd kitalálok mást. PL.: A wol-t amúgy simán lehet időzíteni, legfeljebb elindul a NAS akkor is ha nem megy a TV.
Vagy kivágom a TV-t.
(nem jó akkor a NAS sem kell! 
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
z123456789
üzenetére
Viszont reboot után megint sda lesz, és szabályos kezelés esetén mindig sda lesz, tehát nem tanácsos átírni! Én egyáltalán nem rángatnám le, az a legtisztább! Az enyém is 24/7-ben megy, bár holnap állni fog, mert reggel 8-tól ELMŰ karbantartás, délután 15-ig, ha jól rémlik, egyébként sosem állítom le!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
zambozoli
üzenetére
Visszatérve még a Te problémádra, az a baj, hogy kerestem a hálózatomon létező MAC címet a routeren lévő /tmp mappa file-jaiban, de semmi olyat nem találtam, amiből meg lehetne határozni, hogy éppen aktív, vagy nem aktív az eszköz! Fiam telefonjáról van szó, éppen nyomkodja is még a fészbúkot, a MAC címe pedig 1x szerepel a \tmp\var\lib\misc\dnsmasq.leases file-ban, ami csupán a jelenleg futó lease time-okat tárolja, aztán 1x a \tmp\etc\dnsmasq.conf file-ban, ahol a statikus dhcp kiosztás miatt vannak feljegyezve a címek, és 86x a \tmp\var\log\messages file-ban, vagyis a sem logban, de ebből sem lehet kihámozni, hogy jelenleg aktív-e, mert a leválasztás nem kerül logolásra! Ergo lehet ez a MAC címes megoldás (is) zsákutca!
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
WD My passport
Akkor mit tanácsolsz? Hagyjam rajta egyfolytában? Ha elkezdek tölteni, úgysem lesz sokat kikapcsolva.
Csak mert nem tudok egyhuzamban itt ülni, és megcsinálni ezt az egész folyamatot, mert időm csak így engedi. Kb már azt is elfelejtettem amit az elején csináltam, annyira új ez nekem.
Ezért gondoltam hogy amikor nem "putty"-olok, akkor leválasztom a meghajtót, ami nálam a lerántást jelenti.
De most jut eszembe, hogy tomato-ban lehet unmountolni igaz?
Akkor azzal jobban járnék?
És amit írsz hogy "egyszer sda, aztán sdb, és talán néha még sdc is!" az okozhatja hogy a korábban próbált mount parancsok most nem működnek?Na most sdc lett. Tomatoban mutatja igaz? A mount parancsokat sdc-vel írtam be, és most total c-ben is mutatja a szabad helyeket.
Viszont akkor most a run after mounting-nál is át kell írnom sdc-re a meghajtókat ugye?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
z123456789
üzenetére
Nem gondollak baromnak!

Hogy mit jelent rajta a kis lámpa, arról nekem lövésem sincs, azt sem tudom milyen típus, de ha tudnám se lenne szerintem! User Manual!
Az a baj, hogy egyszer sda, aztán sdb, és talán néha még sdc is! Ez lehet a szabálytalan leválasztástól (kihúzástól)!
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sejtem mi lehet.
Viszont had magyarázkodjak mielőtt egy baromnak gondolsz.
Ez azért lehet, mert minden egyes nap után (vagyis amikor felállok innen a fórum elől) lehúzom az USB-ről a meghajtót. Azért hogy amíg nem áll üzemben, addig ne legyen bekapcsolva.
Ez okozza gondolom a problémát ugye? :S
Viszont azt vettem észre, hogy egy idő után ha nincs művelet a csatlakoztatott meghajtón, akkor elkezd villogni lassan a kis led lámpája. Ez azt jelentheti hogy készenlétbe helyezi magát nem?
Viszont ha már menni fog rajta a torrent, vagy file megosztási hozzáférésem lesz, akkor nem fog kikapcsolni, illetve fel tudom ébreszteni igaz?
Vagy teljesen rosszul gondolom ezt? -
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi a megnyugtató választ. Remélem Tomato FW-vel nemsokára elfelejtem, hogy van routerem. Ne kelljen minden nap ránézni mint a tp-Linkre.
Ha kedvem lesz, még a VPN-t beállítom aztán elvileg kész leszek vele.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
z123456789
üzenetére
Mert szerintem ismét nincsen felmountolva a HDD-d! Valami nagyon nem kerek nálad ezzel a beállítással!
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Mindegyiknél ugyan ez az érték van:

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
z123456789
üzenetére
Pedig kellene!
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
...elfelejtettem a save-re menni

Viszont ha megnézem Total Commander-ben, akkor nekem nem mutatja szabad helyként a sok GB-ot.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
zambozoli
üzenetére
Szerintem teljesen korrekt, mondhatni ugyanolyan mint az ASUS, ami végül is nem is meglepő, hiszen a HW ugyanaz, azt pedig nem a Tenda, és nem is sz ASUS gyártja! Mármint gondolok itt a memóriára, procira... Nagyon hasonló értékeket mértünk ASUS-on is, semmi szégyenkeznivaló nincs ezzel! Vsz a Tenda-nak ezek a routerei jók lettek, a kisebb tesó N60-ról is jókat olvastam! Az is Tomato kompatibilis, az ára 14k alatt van, és ezért Gbit-es, Dual Band-es, és még USB-s is! Ha eddig a TP-LINK-re mondták mindig, hogy ár/érték arányban verhetetlen, hát szerintem ez most már nincs így! A Te routered éppúgy olcsóbb mint a TP-LINK vetélytárs, az Archer C7, és semmivel sem rosszabb, sőt szerintem jobb is, mert én jobb szeretem a BroadCom motort!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
z123456789
üzenetére
Talán mert nem állítottad be a megosztást az USB and NAS - File Sharing menüben? Ez a parancs lenne a hálózati meghajtó csatolása!
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nincs mit! Ez a minimum amit megtehettem a korábbi segítségedért cserébe.
Adatok milyenek összehasonlítva az ASUS és társaival?
Ha nem hal meg idő előtt a Tenda akár lehet routerként is emlegetni ezen a téren? -
z123456789
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Akkor miért nem működik?
Azt írja
67. számú rendszerhiba történt.
A hálózatnév nem található.Ezeket a z, y, x meghajtókat először windows-ban csatolni kell?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
z123456789
üzenetére
Igen!
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére

6-os pont
"Ezt követően a PC-n akár be is lehet állítani a megosztásokat hálózati meghajtónak, hogy mindig egyszerű legyen a használatuk. Ehhez Windows parancssorba a következőket kell beírni..."
Ez a cmd nem? És ott hova? c:\net use z: \\192.168.1.1\nas ? -
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
80GB HDD USB2.0 házban dierektben a TENDA W1800R hátára (FW: tomato 116) kötve.
80GB HDD EXT3 file rendszerrel
FTP kapcsolattal (Firefox fireftp)
Feltöltés a HDD-re: 6,6MB/s
Letöltés a HDD-ről: 16,70MB/sRáadás?

-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére

Kösz! -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
z123456789
üzenetére
Na tessék, most mehet a hatodik pont, amin elkapartál az előbb!
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
root@unknown:/tmp/home/root# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 6.8M 6.8M 0 100% /
tmpfs 14.0M 332.0K 13.7M 2% /tmp
devfs 14.0M 0 14.0M 0% /dev
/dev/sdb1 965.1M 16.0M 900.0M 2% /opt
/dev/sdb3 915.4G 128.2M 868.8G 0% /nas
root@unknown:/tmp/home/root# free -t
total used free shared buffers
Mem: 28688 27548 1140 0 3336
-/+ buffers: 24212 4476
Swap: 1012072 0 1012072
root@unknown:/tmp/home/root#
root@unknown:/tmp/home/root# -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
z123456789
üzenetére
Igen! Most mit mutat a df -h és a free -t?
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
root@unknown:/tmp/home/root# mount -t ext3 /dev/sdb1 /opt
root@unknown:/tmp/home/root# mount -t ext3 /dev/sdb3 /nas
root@unknown:/tmp/home/root# swapon /dev/sdb2
root@unknown:/tmp/home/root#AZ normális hogy nem csinált semmit a parancsok után?

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
z123456789
üzenetére
mount -t ext3 /dev/sdb1 /opt
mount -t ext3 /dev/sdb3 /nas
swapon /dev/sdb2 -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Tomato alatt ezt írja:
USB and NAS -> USB SUPPORT
Attached Devices
Type Host Description Mounted?
Storage 2 WD My Passport 0820
Partition 'sdb1' ext3 (980.50 MB) is not mounted
Partition 'sdb2' swap (494.19 MB) is not active
Partition 'sdb3' ext3 (930.04 GB) is not mounted No
[ Mount ] -
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
80GB HDD EXT3 file rendszerrel
Feltöltés a HDD-re: 12,00MB/s
Letöltés a HDD-ről: 15,00MB/sAnnyira nem gáz talán ez a router talán. Ezekkel az adatokkal simán elvisz egy fullHD filmet is még NTFS file rendszerrel is talán.
Próbáljak még valamit?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
z123456789
üzenetére
Nem is látszik sehol a HDD!
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
root@unknown:/nas# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 6.8M 6.8M 0 100% /
tmpfs 14.0M 332.0K 13.7M 2% /tmp
devfs 14.0M 0 14.0M 0% /dev
root@unknown:/nas# -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
z123456789
üzenetére
Mit mutat a df -h parancs?
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére

Hogyan lehet írhatóvá tenni? -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
z123456789
üzenetére
Csak nem jó a mountolás, mert nem írható a /nas mappa!
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hát rögtön az első lépésnél megakadtam

root@unknown:/nas# wget http://users.atw.hu/asusrouterforum/files/optware-
install-shibby.tar.gz
Connecting to users.atw.hu (88.151.96.4:80)
wget: can't open 'optware-install-shibby.tar.gz': Read-only file system
root@unknown:/nas#
root@unknown:/nas# -
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
80GB HDD NTFS file rendszerrel
Feltöltés a HDD-re: 3,03MB/s
Letöltés a HDD-ről: 9,27MB/sPróbáljak még valamit?
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Tudom

-
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
OK!
Tomato van fent, gyári fw-t ezért nem rakom most vissza! -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
zambozoli
üzenetére
Minek ehhez leírás? Nem laboratóriumi mérést akarok én, hanem csak úgy ami jön... Az az életszerű!

Ráakasztod a HDD-t, az USB and NAS menüben bekapcsolod a supportot, fel is fogja mountolni automatikusan a /tmp alá valahova, File Sharing menüben szintén bekapcsolod az automata megosztást az összes partícióra, és már mérhetsz is! Mondjuk NTFS-en nem hiszem, hogy ez is nagyon gyors lenne, esetleg a paragon driverrel, ha benne van a Tenda fw-ben!
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem esett róla szó!
De most már érdekel. A miniDLNA miatt is!
Van egy régi 2,5" 80GB-os külsőm 2.0-s USB házban egyenlőre NTFS-re formázva.
Írj egy leírást, hogy miként menjen a teszt. Este, ha kölkök lefekszenek megcsinálom, csak az asszony adja oda a Gbites notiját (az enyém csak 10/100-as).

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Lehet csak az én figyelmemet kerülte el, vagy nem esett még szó arról, hogy ez a Tenda W1800R milyen sebességet produkál az USB-re kötött HDD-re/ről?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Elvileg nem, mert nem is tudod, ha nincs JFFS! De a fentebbi megoldás annak a megkerülése! Jó már a mount? opt és nas megvan?
-
z123456789
addikt
válasz
Atlantisz48
üzenetére
Király!
Köszi a továbblépést srácok!
Sajnos megint mennem kell
Húsvét projekt folyt köv.
-
Atlantisz48
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
Nem , jöhet a telepítés .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- SSD kibeszélő
- Parkside szerszám kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bluetooth hangszórók
- PLC programozás
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Crimson Desert
- Elektronikus zene topic
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Thrustmaster TMX Force Feedback Kormány szett 3 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Apple iPhone 17 Pro 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(nem jó akkor a NAS sem kell!

tjsz