Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Esmein
nagyúr
Elek meg, elek, csak 2 het utan muszaj voltam feladni, kaptam egy nagyon csinos kis torokgyulladast, ami 1 hetig nem akart elmulni, es nem birtam mar energiaval. Most alakul valami munka, addig amig nem tudok mire tervezni neki sem allok, viszont mar most hianyzik a rengeteg szabadido, es minden reggel egy hulla vagyok, mint elotte. Sot. Mostanaban 10-12 orakat alszom megint, delutan 2-kor kelek es este 11kor mar hullafaradt vagyok, mellette kicsit nyomott a hangulatom is.
Kovetkezo proba uberman lesz, de elobb meglatom mi van a munkaval.
Ja meg a masik ami iszonyatosan idegesit a hibernalos alvasnal (egyben 8 ora, mint egy bot), hogy reggelre mindig iszonyatosan kell possenteni, hiaba intezem el lefekves elott... -
Cathfaern
nagyúr
válasz
~Ph'vEscha #144 üzenetére
Annak, hogy kipróbáld 2 hétig pont hogy nincs értelme, mivel 2 hétig biztos hogy hullafáradt leszel, utána kezdene csak javulni.
-
zH.
senior tag
volt egy topic ( már nem emlékszem melyik ... ) ahol xirtam megválaszolta ezt a kérdést ; amikor keveset alszol a szervezeted alvás közben adrenalint termel ezért nem vagy fáradt. ( nem szórul szóra ,de a lényege ez - erre emlékszem.
) persze ez hosszútávon nem egészséges.
-
~Ph'vEscha
aktív tag
válasz
~Ph'vEscha #144 üzenetére
Up
-
~Ph'vEscha
aktív tag
Megtervezem ujra .
Mindenképp ki szeretném próbálni , tudom hogy fejlődő szervezet vagyok , de 2 hét próba biztos nem árt semmit .
Szerk : az uberman alapján raktam össze , elvileg jónak kéne lennie .
-
P@trick
tag
válasz
concret_hp #141 üzenetére
kérdezzük ki Esmeint
Esmein????????
-
Valami furát tapasztaltam az elmúlt 3 napban és gondoltam leírom.
Tanultam zh-ra helyesbítek zh-ákra.
Szerda.aludtam 5 órát.
Csüt.hajnali 4-kor feküdtem és keltem fél 7-kor.Ez 2,5 óra alvás.
Péntek:napon szintén csak 7 kor keltem. 3 óra alvás.
Ezen a napon éjfélig voltam fent.
2,5 adag kávépor 1. nap éjjele.1,5 liter kóla 2. nap este(nem szeretem,csak olcsóbb mint a tea és koffeines.Szarul is voltam tőle)A legviccesebb,hogy alig voltam fáradt.Kivéve péntek hajnali 4,mert akkor nem láttam és a könyv felett bambultam.
Ma aludtam 17 órát röhögve,úgy,hogy baba van a házban aki ordít néha.19 óra volt a rekordom,de akkor is keltettek.Visszatérve miért lehetett,hogy alig voltam fáradt,mikor alszok 3 órát és fent maradok 11-ig le vagyok lassulva.Most meg ilyesmi szinte nem is jött ki,pedig nem 1 napról volt szó,hanem 3 ról.
-
P@trick
tag
válasz
~Ph'vEscha #138 üzenetére
a hiba csak ott van hogy hiányzik 130 percnyi alvás még a programodból
Mert amit itt beszélünk az ugye napi 1X180 perc (3 óra) + 3X20 perc (1 óra) = összesen 4 óraNa a tied összen 110 perc, ami a 2 órát nem haladja meg...
-
tibi666
senior tag
válasz
~Ph'vEscha #136 üzenetére
szerintem aludjál te csak szépen éjszaka, egy fejlődő szervezetnek sok alvásra van szüksége.
-
~Ph'vEscha
aktív tag
Ez így jó lenne ? :
15:30-15:50
18:30-18:50
21:40-22:00
00:40-01:00
03:50-04:00
07:00-07:20 -
~Ph'vEscha
aktív tag
válasz
~Ph'vEscha #136 üzenetére
Neeeem , átgondoltam a dolgot és nem férne bele , hülyének néznének
-
~Ph'vEscha
aktív tag
Megoldható ugy a cucc , hogy napközben reggel 7-től délután 3-ig van egy nagy ébrenlét suli miatt ?
Szerk : esetleg szünetekbe beleférhet egy 10 perces meditáció , de nem tudom ez mennyire lenne jó .
-
Geller72
veterán
Ez hogy néz ki?
00-04-ig alvás (4 óra)
04-12-ig (8 óra) ébrenlét
12-12:30-ig (30 perc) szunya
12:30-20:30-ig: (8 óra) ébrenlét
20:30-21:00-ig (30 perc) szunyaTehát 4 óra+30 perc+30 perc.
Jobban ki lehetne tolni a többlet alvás miatt a ciklust, tehát a nyolc órát ébren maradni. Aztán 30 percet aludni, ami szintén több, mint a 20. Összessébgében csak egy órával aludnánk többet, de taán jobban kipihennénk magunkat és jobban be lehetne osztani a szunyát. rugalmasabb lenne. Délben több embernek van ebédideje.
Vélemény, Teszt?.
-
moma
őstag
az jutott eszembe, hogy ha tényleg elég lenne ennyi alvás, mert hogy egyből REMbe kerülsz, akkor lehet azt is meg lehetne csinálni, hogy az ember egybe nyomja le csak felkel 20 percenként
-
válasz
Overlocker #127 üzenetére
Az eddigi infók alapján ez nem úgy működik, hogy rögtön az első nap megy, mint a karikacsapás. Viszont nem is azt jelenti, hogy fog menni, ha nem erőlteted. Értsd: ha nem teszel meg mindent, hogy felkelj, nem is fog beállni rá a szervezeted. És mintha lejjebb azt is olvastam volna, hogy a fél óra már sok, 20 perc az optimális.
-
Esmein
nagyúr
válasz
Overlocker #127 üzenetére
mostanaban en is belefutottam 2x is a nem birok felkelni effektusba, nem voltam eleg elszant... viszont nagyon igyekszem. Ha mar egy masfel hetet szenvedtem, nem fogom egy-ket baki miatt feladni.
-
Overlocker
veterán
Na, akkor pont jó én is 23 vagyok/múltam.
Ez így van..
EKG? Hmm, lehet el kéne. Igazából ez csak akkor van ha tényleg csak 3h-t alszok, talán előtte volt energiaital is, már nem emlékszem.
Azt még tudni kell hogy alacsony a pulzusom, ülő állapotban 55-60 körül
Tegnap próbáltam egy többfázist, de nem jött össze.
20:30-21:00 - alvás
21:00-23:00 - fennlét
23:00 - 3:00 - alvás
3:00 - 05:00 - fennlét
05:00 - 05:30 - alvás
05:30 - fennlétNa most 3-kor nem tudtam felkelni..talán nem voltam elég elszánt..
Azért találtam ezt így ki, mert munkám miatt nem tudok napközben aludni..
-
Esmein
nagyúr
tegnap delelott +4 orat aludtam, mert be van gyulladva a torkom es a szokasosnal is nyomottabb voltam. Azota pontban a szunyak idejere elalmosodom, es tiszta fejjel fel is kelek utana. Most peldaul egyaltalan nem erzem magam almosnak, pedig korabban a 4-8 idoszak volt a legnehezebb.
-
-
Geller72
veterán
Kérdés, hogy a szervezet valóban tud e rögtönözni és a REM fázist időzíteni. Mivel no alkohol, no cigi és no kv, elképzelhető, hogy nekivágok. De valahogy pontosan meg kellene tervezni. Neked a 3x20 min az milyen időközönként van és főleg a 3 óás után mennyivel van az első?
-
Geller72
veterán
Elnézést, de félreértesz. Én NEM azokról beszélek, akik nyugdíjasok. Hanem azokról, akik elmúltak már harminc, harmincöt évesek. Az előző kommentben is írtam, hogy ne gondoljon senki feltétlenül nagy életkorra. Saját magam figyelve és akaratlanul is észreveszem, hogy bizony nem vagyok már húsz éves. A kiemelt terheléseket természetesen még bírom, talán mert egyébként is rendszeresen mozgok, bicajozom nagy távokat is. De többszöri terheléseket már nem bírom úgy. Itt most értem ezalatt azt is, hogy mondjuk minden második nap ki kellene hagynom az alvást, azt már nem venném olyan lazán, mint 20 éve.
-
-
Geller72
veterán
Mennyi idős vagy? Kíváncsi lennék, hogy az egyes életkorokra milyen hatással van ez a mechanizmus. Például, hogyan hatna rám? Mert azt megérteném, hogy ha egy olyan egyénnél működik hibák nélkül, aki mondjuk 30 év alatti. De ahogy haladunk a korral előre, szerintem egyenes arányban nől azoknak a tábora, akiknél ez nem működik. De lehet, hogy tévedek. Ezt többen kellene, hogy csináljuk.
A napirendem szerint nekem elvileg megoldható. Sőt, - igaz, nem tudtam róla - tudat alatt valami hasonlót én is csinálok, igaz, kényszerből. Jelen pillanatban is vén fejjel suliba járok, egy újabb szakmát sajátítok el. Minden nap hajnali 4-kor kelek. Asszony is. Asszony 4:45-korelillan itthonról, neki 5:05-kor indul a bász. Nekem 5:30-kor. Nagyjából 7:15-re vagyok a végállomáson, 8:00-tól suli. 13:50-kor indul a bász haza. Oda-vissza át kell egyszer még szállnom is, tehát igazából az egybefűggő utazási ciklusom,odafele 6:00-7:15-ig tart, hazafele pedig 13:50-15:05-ig. Ezekben az utóbbi időpontokban rendszeresen szundítok. Aludni, az egyéb otthoni kötelező gyakorlatok miatt, - úgy mint valami pénzkeresés, hogy ne haljunk éhen - nagyjából 0:00-tól 4:00-ig szoktam. Az első két hónapban senkinek nem kívánom azt, ahogy éreztem magam, de minden bizonnyal ennek megfelelően is néztem ki, és szálltam fel, illetve le a buszról minden nap. Ez mostanra szinte teljesen elmúlt. tehát van abban igazság, hogy a szervezet szinte minden kompromisszunra rávehető. Egy fikarcnyit sem érzem magam fáradtnak, sőt van nem egy olyan napom, amikor a buszon odafele nem is alszom.
Tehát hajlok arra, hogy ez a dolog működik. Szerintem a szervezet a pontos beosztás miatt teljesen szabályozni tudja mind az 5 ciklust, tehát azt, hogy maga a legfontosabb, az ötödik ciklus is meglegyen. Véleményem szerint az is lehet, hogy az összes ciklust megkapja a szervezet, igaz, annyi kikötéssel, hogy a komolyabb ciklusokat a nagyobb alvási időkre osztja be. Lehet, hogy kipróbálom, mert mostanában igen sok dolgom lenne éjjel is. Nagyjából hasonló beosztás kellene. A gond, hogy azért a buszon nem igazán lehet jót aludni. De gondolkodom a dolgon. Szeretném mi hamarabb letudni az angol és a német nyelvet is...
Üdv..és szép álmokat!...
-
finest
addikt
-
finest
addikt
Nemrég olvastam valahol egy csuklóra szerelhető ébresztőórárol, ami a pulzust monitorozva állapítja meg, h az alvás melyik fázisában vagyunk, és 2-3 percet az ébresztés időpontjához képest ide-oda tologatva, úgy ébreszt, h az alvásnak abban a fázisában ébredj, amikor ébredés után nem érzed magad fáradtnak. Angliában már tuti kapni!
-
Esmein
nagyúr
En halistennek nem vagyok egy fronterzekeny, vagy fejfajasra hajlamos, de azt tudom, hogy a hiperszomniara(tulalvas, 10-12 ora naponta) nagyon is. Ehhez kepest nem allok rosszul
Egyelore a legnagyobb problemam, hogy mivel kossem le magam, amikor epp nem erzem eleg fittnek magam arra hogy programozni tanuljak.
-
finest
addikt
Én ezt azért nem tudnám csinálni, mert nagyon meteopata vagyok, ha bejön egy front, folyton el tudnék aludni. Meg van itt két gyerek is, akik felváltva nem alszanak. Tegnap előtt annyira berágtam a 2 éves fiamra, mikor már harmadik napja nem hagy délben szunyókálni, h a következő ilyen dobásánál bölcsibe adom.
-
Esmein
nagyúr
Egyelore nincs munkahelyem, fonokkel meg max megbeszelem, hogy tobbet maradok benn, mint a 20 perc amit kivettem. Emberek kozt ezt kommunikacioval el lehet intezni
Egyelore nem potoltam be semmit, szombat reggel ota egyszer 17 percet, egyszer 6-ot huztam ra, tehat osszesen mmm...(ja meg minden alkalommal 2 percet rahagytam az orara, elalvas miatt) 21 ora 03 percet sikerult aludni, ami kb 2-3 napra elegendo mennyiseg nalam. Tehat most kb ugy kene ereznem magam, mintha 50-60 oraja talpon lennek. Nyilvan nem mert el vannak mosva az elek, de nem erzem magam kitekertnek, vagy egyaltalan, nincs az az "ego agy" erzes, amikor szivesen levagnal a vegebol 5 centit, ha cserebe aludhatsz meg 5 percet.
-
finest
addikt
Ezentúl mindig az alvás REM fázisával fogsz indítani? Nem viccelsz!
Egyszerű ám ez a dolog, a felületes alvók meg tudják csinálni, meg az öregek, akiknek eleve kisebb az alvásigényük, és nincs szoros napirendjük. A fiatal szervezet szellemi terhelése sokkal nagyobb, amit alvás közben dolgoz fel elménk.
Ha valaki egészséges, akkor a belső órája megmondja mikor elég az alvásból. Erőszakot rövidebb ideig tehet rajta bárki, de a hét egyik napján (a hét végén, többnyire) a szervezet bepótolja a kihagyott alvásokat. - Esmeinel is ez fog történni,mert a topikból úgy veszem ki, h ő nem felületes alvó, képes volt fél napokat is átaludni.
A táblázatodból úgy látom, h csak egy-egy óra csúszás van a hétvégi menetrendben, az akár még bele is férhet, ahogy Esmein fentebb már magyarázta.Esmein: ha a munkahelyeden ez kitudódik, a főnököd kedvence leszel!
-
Esmein
nagyúr
Na, amire rajottem, hogy konnyen el lehet kerulni az osszezuhanast, ha orankent 5-10 percet nem ulve toltesz.(Legalabbis eleinte, meg amugyis, a mozgas egeszseges). Ha nincs konkret munka, akkor is erdemes ules kozben is legalabb 2-3 dolgot forgatni, ha egyvalamivel foglalkozol, szinten reccs. Most jarok a 7. napnal, meg kb ennyi es megszunik a problema, addig is friss levego, forro mezes tea, meg mozgas. Mar nincs mit mosogatni
-
Esmein
nagyúr
Nem tunik olyan durvanak az elteres, akar meg mukodhet is, vegulis 1-1 orat lehet tologatni a szundikat, ha mar rogzult a rendszer, ill igy is rogzulhet, bar valoszinuleg nehezebben es tovabb tart.
Megneztem a tablazatot, nem ez lesz az oka, ha esetleg nem sikerul, jol nez ki
Új hozzászólás Aktív témák
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Villanyszerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Zelda Játékok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest