Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tomp
    félisten

Sokan hallgatnak Tidal-t 300-500K hálózati lejátszókon vagy Pc-n komolyabb fejesekkel. Nem a Tidal zenei minőséggel van a baj. Sok zenei anyag gyenge dinamikátlan minőségben maradt fent és egy master MQA olyan nagy vizet már nem dob rajta.
    Ebbe az utcába már én is befutottam ahol te mos tartasz. Gyenge vagy átlagos zenei anyagot jó minőségnek hallani véltem, mert hallani akartam, (mert nagy dobozba volt csomagolva) és az akkor milyen beállításokkal is hallható jobbnak...

Letöltöttem "sima" FLAC-ben és MQA-ban is a dalt már korábban. Elindítottam és csodálkoztam, hogy miért szól olyan "tompán". Nem volt olyan tere mint korábban. Aztán megnéztem mi szól. Sima FLAC.
    Az elején amúgy nagyon sok MQA-t az app "zöld pöttyös" minőségnek jelölte de most már a kék MQA Stúdió minősítéssel van fent rengeteg.
    Amúgy csak kíváncsiságból: milyen MQA-s hardvereid/szoftvereid vannak? Tényleg érdekel a téma. :)

csocsoszán
    hmm nem nagyon hallgatok 192kHz-es MQA-t így ezt rosszul írtam. 352,8kHz-nél 88,2kHz a szoftveres kimenet. Oka: a forrást oszd el 88,2-vel és 96-al! Na ezért megy 88,2kHz-en és nem 96kHz-en.

Új hozzászólás Aktív témák