Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Tápszűrő építése kapcsolóüzemű adapterekhez (HiFi készülékekhez)
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Biztonságosabb SSH
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Üzenet az országnak
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
-
LOGOUT.hu
The Division 2 (PC, XO, PS4) összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
VikMorroHun
senior tag
válasz Motoxxx #1321 üzenetére
Megpróbáltam én is aláírni (bár még nem döntöttem el, hogy kell-e nekem a játék, meg el lennék vele angolul is), erre bedöglött a change.org kiszolgálója...
Gotta eat your food, pop your bubble flask to prevent the 1 shot, prep your spell buffs, then get comboed to death by some slashy slashy katana goddess that leeches damage too.
-
VikMorroHun
senior tag
válasz TommyS_27 #1500 üzenetére
Pedig abban a keretprogramban aztán annyi magyar szöveg volt... (egyszer belenéztem, tényleg volt egy csomó magyar hibaüzenet, amiket normál esetben nem láthatott a felhasználó, de amiket egyszer már lefordítottak, azokat többet nem kellett).
Gotta eat your food, pop your bubble flask to prevent the 1 shot, prep your spell buffs, then get comboed to death by some slashy slashy katana goddess that leeches damage too.
-
VikMorroHun
senior tag
-
VikMorroHun
senior tag
Meg akartam venni elővételben, 20% kedvezménnyel a játékot. (Ha már úgyis elvesznek a Ubisoft Club pontjaim, legalább egy kis részét hasznosítsam.) Egy baj van, a Ubisoft nem akarja, hogy náluk vásároljak. Uplay kliensben már nincs Áruház menüpont. Böngészőben be tudok lépni (igaz, kézzel kell átírnom, hogy nemzetközi bolt legyen francia helyett), a kedvezményt is tudom érvényesíteni, csak a checkout rész nem működik. Chrome-ba átugorva ugyanonnan folytatnám, de ott már kiírja, hogy szerinte nem abban a boltban vagyok, ahol lennem kell. Aha. És ezek a barmok képesek voltak kihagyni a Steamet...
-
VikMorroHun
senior tag
Újraindítottam a Uplay klienst, erre előjött a napok óta hiányzó Store menüpont, és megjelentek a Division 2 előrendeléses reklámok is. Tök jó.
-
VikMorroHun
senior tag
válasz tonermagus #4348 üzenetére
Én is G2A-n rendeltem elő (máshol nem lehetett, ha kedvezményesen akartam), és ma reggel jött meg az értesítő, hogy kérhetem a kulcsot. Az előbb sikerült aktiválni. (Mondjuk a Uplay nem szólt semmit, csak bezárta az ablakot - én meg néztem, hogy most akkor mi van. Másodikra már persze küldött hibaüzenetet, hogy ezt a kulcsot már hozzáadtam a fiókhoz). Most töltöm lefele.
-
VikMorroHun
senior tag
4 óra 59 perc, és már 5. szintű vagyok; van két kék tárgyam is. Az egyiket az előbb raktam össze a Fehér Házban.
-
VikMorroHun
senior tag
válasz Anonymus23 #4971 üzenetére
Tényleg, ezt a TAB-ot át lehet állítani valahol? Mert azt engedi a játék, hogy beállítsam rá a térképet, de akkor is beadja a térképet, amikor a boltosnál adnám el nagy tételben a szemetet...
-
VikMorroHun
senior tag
Csak engem zavar, hogy amikor új hullámban érkeznek az ellenfelek, azokat vagy mögém, vagy mellém rakja be a játék? Sima PvE.
-
VikMorroHun
senior tag
Kipróbáltam a DX12-t. Valamivel nagyobb lett az FPS, de helyenként elkezdett vibrálni a kép, úgyhogy inkább visszaállítottam.
-
VikMorroHun
senior tag
Nagy nehezen sikerült elfogadnom valakinek az erősítés kérő jelzését (naná, hogy a csata kellős közepére érkeztem). Aztán egy darabig együtt mászkáltunk, léptem vagy 3 szintet, kaptam pár kék meg egy lila tárgyat. Jó dolog nálam erősebb csapatába kerülni...
-
VikMorroHun
senior tag
válasz Skynet258 #5123 üzenetére
A Dark Zone olyan terület, ahol már annyira rosszak a körülmények, hogy teljesen kivonultak a rendfenntartó erők, és a bandák vették át az uralmat. Akkora a fertőzés mértéke, hogy a tárgyak is megkapták, emiatt nem lehet onnan csak úgy kihozni valamit, előbb fel kell rakni a helire, ami elviszi fertőtleníteni (vagy ilyesmi). Persze ilyenkor jönnek az ellenfelek, hogy hé, az nekem is kell!
A rossz oldalra azért mennek, mert kedvük tartja. Az első részben még úgy működött, hogy aki "csak úgy" elkezdett lövöldözni a másik ügynökre, az lesz rogue (és rogue ügynököt szabadon lehet irtani), itt viszont már külön billentyű van rá - ennek mondjuk nem tudom, mi értelme van. A Dark Zone rang lényegében egy másik szint, olyan, mint a normál, csak értelemszerűen a Dark Zone-ban lehet ilyen módon fejlődni. Az első részben voltak olyan tárgyak, amiknek DZ szintkövetelménye volt.
-
VikMorroHun
senior tag
válasz Anonymus23 #5194 üzenetére
Az semmi, nálam csak a szöveg jelenik meg, hang nuku.
-
VikMorroHun
senior tag
Nem tudom, volt-e már. Ebben a videóban alaposan körüljárják a tárgykészítés, újrakalibrálás működését. (Jelentősen eltér a Division 1-től.)
-
VikMorroHun
senior tag
válasz ForRedGlory #5398 üzenetére
Aha, akkor ezért van Mike-01. Mondjuk lehetne kicsit bővebb tájékoztatás is a játékban.
-
VikMorroHun
senior tag
Mivel nem tudtam játszani, lefordítottam a tárgykészítéses videót. Ha gondoljátok, mehet az összefoglalóba.
Tárgykészítés/kalibrálás Division 2-ben
Figyelmeztetés:
Ha még nem vagy 30. szintű, illetve nem érted el a World Tier 5-öt, akkor ne készíts tárgyakat a Crafting Station-nél (kivéve a fegyver modokat). Mégpedig azért, mert az alacsonyabb szintű (vagy akár a 30. szintű, alacsony Gear Score tulajdonságú) tárgyakhoz ugyanazokat az alapanyagokat kell használni, mint a magas szintű tárgyakhoz. A végjátékra pedig minél több alapanyagot célszerű tartalékolni. Ráadásul, ha alacsony szinten készítenél valamilyen tárgyat, néhány órányi játék után (ha csatlakozol egy nálad magasabb szintű játékához, akkor viszonylag hamar) elavul, az alapanyagokat pedig elpazaroltad.
Fegyver modokat azért célszerű készíteni, mert azokat nem lehet találni a játékban (ellentétben a Division 1-gyel); ha egyszer megszerezted a tervrajzukat (blueprint), elkészítetted őket, onnantól bármikor rendelkezésedre állnak. A statisztikáik pedig nem változnak a játék során.
A tervrajzok a játékossal együtt szinteződnek. Ha 10. szinten szereztél egy kék tervrajzot, majd eléred a 18. szintet, akkor az a tervrajz 18. szintű (kék) tárgy készítésére lesz alkalmas. A tervrajzok ritkasága nem szinteződik. Kezdetben kék (Specialized) tervrajzokat lehet találni. Lila (Superior), majd sárga (High-End) tervrajzokhoz fejleszteni kell a Crafting Station-t (ellentétben a Division 1-gyel) - ezt az Upgrade Bench menüponttal lehet megtenni. Ehhez pedig ugyanolyan alapanyagokra van szükség, mint a tárgyak készítéséhez. High-End szint elérése után jönnek a World Tier 1-5 fejlesztések, amikhez szintén egyre több alapanyagra lesz szükség. Crafting Station egyébként Inaya al-Khaliq "megszerzése" után lesz elérhető a bázison.
A játékban a következő alapanyagok találhatók:
Szürke színű (Protective Fabric, Receiver Components) tárgyak: ezeket bárhol, bármikor lehet találni, akár a legegyszerűbb tárgyak szétszedésével (Deconstruction) is szerezhetőek.
Zöld színű (Ceramics, Polycarbonate, Steel) tárgyak: gyakran szerezhetőek, bizonyos típusú ellenségek legyőzésekor valószínűleg ilyen esik. Ceramics - Outcasts, Polycarbonate - Hyenas, Steel - True Sons. Deconstruction 2-es perk kifejlesztése után (Quartermasternél) nagyobb eséllyel kapsz ilyeneket.
Kék színű (Carbon Fiber, Electronics, Titanium) tárgyak: Ugyanúgy bizonyos típusú ellenségek legyőzése utána szerezhetőek, mint a zöldek (Carbon Fiber - True Sons, Electronics - Hyenas, Titanium - Outcasts), csak ritkábban. Tárgyak szétszedésekor is ritkábban kaphatsz ilyeneket. Mivel ezek ritkábbak, ha nagy mennyiségre van szükséged, akkor célszerű
ellenségekre vadászni a nyílt világban, illetve velük kapcsolatos küldetéseket teljesíteni, mert náluk gyakran van ilyen.Black Tusk Lila (Printer Filament) tárgyak: Leginkább modok (Drone, Seeker Mine, stb) szétszedésekor kaphatsz ilyet.
Sárga (High-End) tárgyak: Elég sokféle ilyen alapanyag van, ezekre a megfelelő típusú - Branded, vagyis márkás - tárgyak készítéséhez lesz szükség (Douglas & Harding, Petrov Defense Group, stb.). Szerezni úgy lehet ilyeneket, hogy szétszeded az ilyen márkájú tárgyakat, amiket találtál.
Tárgyak újrakalibrálása:
A Recalibration Station (Emma Richards "megszerzése" után) segítségével megváltoztathatod a tárgyaid bónuszait. Ezt teljesen átdolgozták a Division 1-hez képest. Itt úgy működik a dolog, hogy először találnod kell egy olyan felszerelési tárgyat vagy fegyvert, ami tartalmazza a megfelelő bónuszt, majd ezt a tárgyat felhasználva (Recalibrate) átrakhatod egy másik tárgyra a kiválasztott bónuszt. Ez ugyanúgy pénzbe és alapanyagokba kerül, mint a készítés, viszont az a tárgy megsemmisül, amiről átrakod a bónuszt. Ráadásul csak ugyanolyan típusú tárgyak között lehetséges a bónusz átpakolása (Pl. Assault Rifle -> Assault Rifle). Hogy még jobb legyen a dolog, általad készített tárgyakat nem lehet újrakalibrálni.
-
VikMorroHun
senior tag
válasz Anonymus23 #5428 üzenetére
A videóban azt mutatták, hogy amit készítettél (Crafting Station) tárgyat, azt nem lehet kalibrálni.
Ja, közben már írták.[ Szerkesztve ]
-
VikMorroHun
senior tag
Jaja, a Planetárium nekem is tetszett, csak az a baj, hogy harcolni nem lehet benne - marhára zavaró volt a vetítés, mikor azt próbáltam kideríteni, honnan a francból lövöldöznek rám.
-
VikMorroHun
senior tag
Nálam a quartermasternél szokott valamelyik idióta belemászni a kamerába.
Nagus: Bitcoin bányász esetleg?
Dani79: A Fehér Házban nézd meg a quartermasternél a feloldható dolgokat. Szerintem van közöttük hangtompító.
[ Szerkesztve ]
-
VikMorroHun
senior tag
Basszus, már a harmadik bounty küldetést sikerült elrontanom zsinórban. Az előbb szépen szedegettem le az ellenfeleket, kb. egy pajzsos muki volt hátra (alig élt), meg a célpont, erre jött egy robbanó kocsi, emiatt előbújtam a fedezékből, és hiába nyomtam azonnal a V-t, leszedtek. Múltkorinál meg alig akartak előkerülni az ellenfelek, aztán mire nagy nehezen megjelentek, akkor már egyszerre legalább két irányból jöttek.
-
VikMorroHun
senior tag
Sőt, olyat is láttam már, hogy egy muki azt játszotta, hogy ő most éppen halott. Mentem, mendegéltem az úton, egyszerre csak tüzet nyitott egy előttem fekvő figura...
(Ezt van, amikor harc közben játsszák el, de akkor úgyis látszik - ebben az esetben viszont még nem harcoltunk.)Gotta eat your food, pop your bubble flask to prevent the 1 shot, prep your spell buffs, then get comboed to death by some slashy slashy katana goddess that leeches damage too.
-
VikMorroHun
senior tag
Nem hinném, hogy van reset, mert délelőtt még nem voltak tele a ládák (csak alkatrészek potyogtak), délután meg rendesen tudtam felszereléseket gyűjteni.
Egyébként felderítettem a keleti Dark Zone-t. Szereztünk pár vacak tárgyat, kimentettük, aztán kiküldött minket a francba a nőci. Én csak azért is visszamentem. Jó, ha 3-4 őrjáratot találtam összesen. Két Landmarkot kipucoltam, ott voltak rendesen ellenfelek. Kincs, amit ki kellett volna menteni, sehol. Tényleg ennyire üres a DZ? DIV 1-ben majd minden utcasarkon volt egy komolyabb harc, és tele volt loottal.
[ Szerkesztve ]
-
VikMorroHun
senior tag
Próbáltam csinálni PHHU klánt, de azt írta a játék, hogy tiltott szó van benne. Én meg néztem, hogy melyik lehet az.
-
VikMorroHun
senior tag
válasz TommyS_27 #5858 üzenetére
Csatlakoztam én is. Ha tudtam volna, hogy ilyen deconstruct, meg loot feladatok vannak, akkor két órával hamarabb megcsinálom...
-
-
VikMorroHun
senior tag
Az a dolog trükkje, hogy ne akarj versenyezni a legjobbakkal. Olvasd el az összefoglalót, kövesd a tippeket, szerezz jó felszerelést, és használd ésszel a képességeket. Meg a fedezékeket. Remekül lehet véletlenszerű csapattal is küldetéseket játszani.
-
VikMorroHun
senior tag
válasz sittes79 #5950 üzenetére
Köszi, tegnap este kipróbáltam. Működik, de azért csodát nem tud tenni. Amikor 9-10 GB memóriát evett a játék, mellé lefoglalt még 10 GB virtuálisat, tele volt a VRAM is, akkor már hiába küszködött, nem volt mit felszabadítani. Ilyenkor jelentkeztek a grafikai hibák a játékban. Úgyhogy vagy szerzek még 8-16 GB RAM-ot, vagy maradok a DX 11-nél.
Ra's al Ghul: PC-n egyszerű a belépés, a Fehér Házban van egy klános pult, ott kell megkeresni a Prohardver klánt. Azt nem tudom, hogy PS4-ről be lehet-e lépni.
[ Szerkesztve ]
-
VikMorroHun
senior tag
válasz John Marston #6074 üzenetére
Na hallod, aki RDR2-ből át tudja hozni a Dead Eye-t a Div 2-be, annak könnyű...
-
VikMorroHun
senior tag
A DZ rész egyértelműen. Div 1 tele van eseményekkel, föld alatt bossokkal, komoly kincseket rejtő ládákkal. Ehhez képest Div 2 DZ szinte üres volt, amikor bementem.
-
VikMorroHun
senior tag
válasz VikMorroHun #6136 üzenetére
Második nekifutásra viszont egész jó volt. Találtam egy másik ügynököt, akivel együtt bóklásztunk, aztán gondolt egyet, és rogue lettünk. Egyre hosszabb időkre. Az mondjuk nem volt világos, miért csak így lehetett fertőzött cuccot rejtő ládát nyitni, de sebaj. Meg az sem volt világos, hogy miért ragadtam rogue státuszban a végén. Ki akartam jönni, erre szétlőtt az automata védelmi rendszer. A visszaszámláló már rég lejárt, csak a rogue jelzés maradt rajtam. Na, mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
VikMorroHun
senior tag
Parizereskenyerrel meg Bazinookal (ha jól emlékszem) próbálkoztunk a déli DZ-ban ma este, inkább kevesebb, mint több sikerrel. (Bár volt olyan, amikor kb. 4 kimentésre váró tárgy is volt nálam, csak éppen jöttek az ellenséges ügynökök.)
Ha jól emlékszem, Parizereskenyer említette, hogy ha lenne nekünk is mikrofonunk, akkor jobban tudnánk együttműködni. Aldibandi (?) - aki egy állványzat tetején időzött egy darabig - többször is leszedett minket. Ebben az esetben szerintem teljesen mindegy volt, hogy van-e mikrofon, vagy nincs, mert kb. 1- 1,5 másodpercig tartott neki lelőnie engem, amikor viszont egyedül szálltam szembe vele, kb. meg sem tudtam karcolni. Ott állt előttem fedezék nélkül, és hagyta, hogy lőjem egy kicsit. Meg sem moccant a páncélzata. Szóval egyrészt lényegesen jobb volt a felszerelése, másrészt az állvány tetején helyzeti előnyben is volt.Gotta eat your food, pop your bubble flask to prevent the 1 shot, prep your spell buffs, then get comboed to death by some slashy slashy katana goddess that leeches damage too.
-
VikMorroHun
senior tag
válasz #75376384 #6491 üzenetére
Kéne egy "noobvagyok" kapcsoló a játékba, amitől minden mob automatikusan meghal, ha eltalálják, a játék pedig megdicséri az illetőt, hogy milyen ügyes volt.
-
VikMorroHun
senior tag
Kérj segítséget más ügynököktől, illetve állítsd nyitottra csak barát/privát helyett a social policyt (vagy mi a neve). Nálam már több alkalommal előfordult, hogy egyedül vágtam neki küldetéseknek, aztán menet közben mások is csatlakoztak. De ehhez kell a nyitott mód.
-
VikMorroHun
senior tag
válasz marky1970 #6620 üzenetére
Végre javították a nem-beszél-csak-feliratozik problémát (legalábbis egy részét), meg a Loot as Junk hibát is.
-
VikMorroHun
senior tag
válasz Anonymus23 #6639 üzenetére
Általában úgy oldják meg, hogy a sziklákra, falakra, egyebekre valamilyen mozgást akadályozó réteget tesznek, vagyis nem lehet átmenni rajtuk. Ez a normális. Aztán van, amikor ez valamiért nem működik tökéletesen, és mégis átkerül valamelyik NPC a túloldalra. Visszajönni már nem tud, mert onnan is működik a mozgást gátló réteg. Azt megvizsgálni meg elég körülményes, hogy egy adott NPC X, Y, Z koordinátái most éppen megfelelő tartományon belül vannak-e - minden esetben, minden másodpercben, minden irányból nézve. (Ha megpróbálnák, a játék erőforrásainak jelentős része erre a vizsgálatra menne el, az esetek 99%-ában feleslegesen.)
Én már jártam úgy Mass Effect Andromedában, hogy egy ellenség belekerült egy sziklafalba, onnan lövöldözött ránk. Ő nem tudott kijönni, mi nem tudtunk bemenni, és természetesen a lövések sem mentek át azon a rétegen. A küldetés meg addig nem ment tovább, amíg az összes ellenfelet le nem győztem.
Egyszer meg olyan esettel találkoztam Oblivionban, hogy felmentem egy lépcsőn, szembe jött valami brutális szörnyike, erre gyorsan elkezdtem hátrálni. Azt viszont nem láttam, hogy pontosan merre van a lépcső, és néhány fokkal eltértem az eredeti iránytól. Egyszer csak azt vettem észre, hogy "kiszaladtam" a világból. Kiderült, hogy pont azon a részen a fal egy kis darabjáról hiányzott ez a réteg, szabadon lehetett rajta közlekedni. Jött is utánam a szörnyike.
-
VikMorroHun
senior tag
Küldetés közben váltottam élesztős Hive-ra, nem mutatott célkört se ehhez, se a Chem Launcherhez a játék. Kicsit zavaró volt, nem igazán tudtam támogatni a csapatot.
-
VikMorroHun
senior tag
Kicsit sokáig tartott, de ma elértem a World tier I-et. Eddig egyértelmű volt, hogy mesterlövész puskára fogok specializálódni, mert szinte végig azzal játszottam (másodlagos fegyver pedig géppuska), viszont két-három napja elkezdtem összerakni egy gépkarabélyos felszerelést az itt olvasott tippek alapján, és enyhén szólva bejön. Úgyhogy most gondban vagyok, hogy mi legyen a specializálódással. Szerintetek?
-
VikMorroHun
senior tag
Érdekes Control Point foglalásom van folyamatban. Nem is volt lehetőségem hívni az erősítést, maguktól jöttek, csak éppen fél kilométer távolságból. Mire eltakarítottam az összes ellenséget, már csak 250 métert kellett megtenniük, hogy odaérjenek.
-
VikMorroHun
senior tag
Ezt most láttam Redditen:
Sometimes I'll start up The Division 2 even when I don't feel like playing, because by the time it finally launches, who knows?Gotta eat your food, pop your bubble flask to prevent the 1 shot, prep your spell buffs, then get comboed to death by some slashy slashy katana goddess that leeches damage too.
-
VikMorroHun
senior tag
Rendben vannak a Microsoft Visual C++ dolgaid? Nemrég volt róla szó, hogy problémás a játék telepítője, és ezzel rendbe lehet rakni. Illetve még azt is érdemes lehet megnézni, hogy mennyi memóriát használ a játék. Nálam DX 11-ben simán kell neki még 10 GB virtuális memória az alap 10 GB mellé (vagy amennyi jut neki a 16-ból).
-
VikMorroHun
senior tag
Azt nem tudom, hogy kevesebben játszanak-e, mindenesetre az előbb elfoglaltam egy Outcast ellenőrzőpontot (előtte meg kellett várnom, hogy a játék észrevegye, már nem támadja senki), közben pár konvojt, stb. Egyedül indultam, nem kértem segítséget, mégis négyen lettünk, és még valaki bountyját is megoldottuk.
-
VikMorroHun
senior tag
Tegnap felszabadult pár hely a Prohardver klánban, úgyhogy lehet jönni, ha érdekel valakit.
-
VikMorroHun
senior tag
válasz velizare #8644 üzenetére
Én az előbb vigyáztam.
Volt nálam két cucc, hívtam a helit, várakoztam, jött két rogue ügynök. Egy darabig elvoltak az NPC-kel, aztán az egyik elkezdte levágni a cuccot a kötélről, amit nem sokkal előtte ráraktam. Én meg elkezdtem őt lőni.
Úgy kb. a fele élete odalett, mire abbahagyta. Pár másodperc múlva jött az üzenet, hogy sikerült a kimentés. Aztán a társa még biztos ami biztos alapon odajött és lelőtt, mivel nem láttam értelmét, hogy tovább foglalkozzak velük, inkább lőttem NPC-re. Tárcsere közben nem sokat tudtam tenni ellene.Gotta eat your food, pop your bubble flask to prevent the 1 shot, prep your spell buffs, then get comboed to death by some slashy slashy katana goddess that leeches damage too.
-
VikMorroHun
senior tag
válasz #75376384 #8661 üzenetére
Engem tegnap az egyik mellékküldetésen megpróbált meggyőzni arról, hogy egyenesen vezet az út a küldi helyszínére. A kinyithatatlan, szögesdróttal megerősített kapun át.
-
VikMorroHun
senior tag
válasz Anonymus23 #8879 üzenetére
-
VikMorroHun
senior tag
Mennyire szükséges a Discord? Idejét sem tudom, mikor használtam utoljára. Viszont, ha szóltok chaten, szívesen beszállok bármibe. Két nap WT3 után ma délután átmentem WT4-be. Ismét köszönet Vzarmonak és Barabusnak a vasárnap esti "kiképzésért".
-
VikMorroHun
senior tag
Az utóbbi napokban annyi dolgom volt, hogy nem jutott időm a játékra. Remélem, még nem kellett elbúcsúznotok tőlem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest