- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
Új hozzászólás Aktív témák
-
drhatker
csendes tag
Találtam kapcsolási rajzot, és leírást még olvasgatom de ott is csak a háttérvilágításról esik szó. Pedig ezt tapasztaltam, és egy noti szervízben is mondták, hogy az XGA invertere nem jó az SXGA-hoz.
-
drhatker
csendes tag
válasz
Il Padrone #9 üzenetére
Ezt tagadom, mert az SXGA kijelző egy másik SXGA kijlező inverterével jó képméretet produkált, míg egy XGA inverterével nem.
Honnan kapja a tápot a kijelző? -
shift+ő
senior tag
Köszi a választ.
De egy SAMSUNG SXGA (1400*1050)-es kijelzőt meghajtottam egy egy XGA (1024*768) és egy SXGA (1400*1050) TFT inverterével. Saknos egyik sem hozzávaló volt, mindkettő Quanta (QDI) kijelzőé volt.
1. Az XGA inverterrel nem volt jó a képméret
2. az SXGA inverterel jó volt a képméret
A fényerő egyik esetben sem volt jó (ugyanúgy), ez gondolom kijelzőspecifikus, de a bejövő oldali feszültséggel mi van, az szabvány-e? -
biker
nagyúr
legjobb tudomásom szerint az inverter csak a háttérvilágítst hajtja meg
ezek ált. fémhalogén világítótestek, ezek adnak kellően fehér fényt, ehhez nagyfrekvenciás kisfeszültséget állít elő, hogy világítson (mint egy fénycső, olyan)
ha túl nagy a fényerő, az túl nagy fesz, elvileg
ha pixelsor gondok vannak, az panelhiba, nem inverter vagy világításé -
shift+ő
senior tag
Újabb kérdés: Különbözik-e és ha igen miben, a különböző felbontású LCD-k invertere?
-
shift+ő
senior tag
Kérdés: Lehet, hogy a háttérvilágítás és a kijelző tápfeszültségét is szabályozza?
-
shift+ő
senior tag
Csak a kérdés: Mit csinál az inverter, azon kívül, hogy a háttérvilágítást vezérli?
-
shift+ő
senior tag
Műszerés, és elektronikai guruk segítségét kérem.
Azt szeretném tudni, mit csinál a TFT invertere. Konkértan van egy laptop, aminek eltörött a kijelzője, szereztem egy másikat, ami nem pont az a típus, ezért különböznek az invertereik. Az eredeti QDI panel inverterével nem megy az új SAMSUNG panel, az eredeti az XGA az új az SXGA
kép volt de
1. túl erős volt a háttérfény
2. mintha az LCD-n csak minden második oszlop ment volna a kijelzőn
3. a kép mérete nem volt jó, a teljes kijelzőn csak az eredeti kép bal felső sarka jelent meg nagyítva.
Kipróbáltam egy másik invertert ami SXGA panelhez volt azzal a képméret jó lett, de az 1,2 probléma még mindíg fenn állt.
Meg van a SAMSUNG invertere is, de az más csatival rendelkezik.
A QDI-hez tartozó inverter az alaplaphoz egy 6 pólusú csatival castlakozik, ezt méregettem, az alábbi eredménnyel
1 - GND
2 - GND
3 - 2,8V ?
4 - ???
5 - 15 V
6 - 15 V
valószínű, hogy az 5-6 az LCD és háttétdényének a tápja, az 1-2 a TEST, a 3-as a jel, esetleg a 4-es a JEL-hez egy külön test.
Sajnos most a SASSUNG nincs nállam, de azt tudom, hogy annak 8 pólusú az alaplap felé menő csatija. meg lehet-e valahogy feleltetni a 6 pólusú csati kiozustását ennek az inverter lábkiosztásának. Vagy másképp, az alaplap és az inverter közötti jelek szabványosak-e? Még másképp, össze tudom e kötni a samsung inverterét (K02I044.00) az alaplappal.
Remélem, érthető voltam ha nem és valaki tud (és akar is) segítnei megpróbálom másképp kéerdezni.
Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest