- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
shift+ő
senior tag
Műszerés, és elektronikai guruk segítségét kérem.
Azt szeretném tudni, mit csinál a TFT invertere. Konkértan van egy laptop, aminek eltörött a kijelzője, szereztem egy másikat, ami nem pont az a típus, ezért különböznek az invertereik. Az eredeti QDI panel inverterével nem megy az új SAMSUNG panel, az eredeti az XGA az új az SXGA
kép volt de
1. túl erős volt a háttérfény
2. mintha az LCD-n csak minden második oszlop ment volna a kijelzőn
3. a kép mérete nem volt jó, a teljes kijelzőn csak az eredeti kép bal felső sarka jelent meg nagyítva.
Kipróbáltam egy másik invertert ami SXGA panelhez volt azzal a képméret jó lett, de az 1,2 probléma még mindíg fenn állt.
Meg van a SAMSUNG invertere is, de az más csatival rendelkezik.
A QDI-hez tartozó inverter az alaplaphoz egy 6 pólusú csatival castlakozik, ezt méregettem, az alábbi eredménnyel
1 - GND
2 - GND
3 - 2,8V ?
4 - ???
5 - 15 V
6 - 15 V
valószínű, hogy az 5-6 az LCD és háttétdényének a tápja, az 1-2 a TEST, a 3-as a jel, esetleg a 4-es a JEL-hez egy külön test.
Sajnos most a SASSUNG nincs nállam, de azt tudom, hogy annak 8 pólusú az alaplap felé menő csatija. meg lehet-e valahogy feleltetni a 6 pólusú csati kiozustását ennek az inverter lábkiosztásának. Vagy másképp, az alaplap és az inverter közötti jelek szabványosak-e? Még másképp, össze tudom e kötni a samsung inverterét (K02I044.00) az alaplappal.
Remélem, érthető voltam ha nem és valaki tud (és akar is) segítnei megpróbálom másképp kéerdezni.
Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest