Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- pechman8: 300B vs. GU50: a Herceg és a Koldus
- Cseppino: Windows 11 25H2 frissítés – Újdonságok, AI-funkciók és rejtett beállítások.
- potyautas: Nóta állj!
- potyautas: Gépjármű ügyek
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dany007 #6044 üzenetére
TT konyvek helyett vegezz el egy kurzust, ami matematikai/algoritmikus szemszogbol vizsgalja a HFT-t es az algotradinget, es akkor kiderul, hogy a 'szakkonyvek' jo resze kb. ugy szakkonyv, mint egy auralato tankonyv.
Azert szisszentem fel itt a profitcel/profitmaximalizalas kapcsan, mert lathatolag a kollega nincs egeszen tisztaban a valoszinusegszamitasi alapokkal sem. Erre irtam, hogy igy tradelni ongyilkossag (FX-et tradelni meg sokkal tobb tudassal is total lutri). Mindegy.
Ezek gyorstalpalo 'tozsdei kepzesek' meg olyanok, mint mostansag a hedge fundok -- profitabilisak, annak, aki tartja oket.
Foleg, amikor a tozsdeforumon az oktato havi 100%-rol beszel, mikozben a vilag (!) sztartrederei kuzdenek jelenleg azzal, hogy megverjek az S&P 500-at (evi 15%). Erted, a vilag sztarjai.
-
batorpeti
tag
válasz
Dany007 #6044 üzenetére
"Eddig minden könyvben vagy cikkben amit a témáról olvastam azt írták, hogy jó előre meghatározni a célt és ahhoz tartani magad" A SL és TP meghatározása azt a célt szolgálja hogy felméred az üzleti lehetőséget, hogy egyáltalán megéri e pozícióba lépni, de nem azt jelenti hogy ha az ár elérte a TP-ot akkor le kell zárni. Miért zárnád már le ha nyereségben vagy, és megy jó irányba az ár?
"Nekem egy konkrét összeget jelent a cél, nem pedig azt, hogy minél többet amennyit csak lehet... Mert nyilván úgy nő a kockázat is... " A profitmaximalizálásnak pontosan az a célja hogy először a pozícióból kivesszük a kockázatot, így utána már kockázatmentesen kereshetünk pénzt. Mivel az R/R arányunk nagyobb mint 1, ezért mire az árfolyam eléri a TP-ot (ha eléri), addigra már rég megtörtént az egységnyi elmozdulás és így a stopunk 0-ban, vagy már profitban van, ergo kockázatmentesen tehetsz szert további profitra pl pozícióépítéssel és további stop módosítással.
Egyébként ajánlom ezt a fórumot is, sok hasznos dolog gyűlt itt össze, érdemes lehet elolvasni, főleg a szemlélet miatt.
Még annyit tennék hozzá hogy érdemes lenne kipróbálnod magasabb idősíkon is kereskedni, pl H1-en vagy H4-en, hogy te magad is érezd a különbséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kiwiears Astral
- SZÉP! Dell Precision 7760 Tervező Vágó Laptop -70% 17,3" i7-11850H 32/512GB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max tökéletes hibátlan eladó
- 4K Gamer PC Ryzen 9 5900X/RX 6900 XT 16Gb/32Gb DDR4/1Tb NVME M2 SSD/850W Bronz 6hó Gar
- SZINTE ÚJ! MacBook Air M4 - 13 , 16 GB RAM, 512 GB SSD, Éjfekete + 4 év garancia + balesetbiztosítás
- Lenovo P510 - 1650-2680 v4 akár 14 mag/28 szál, 32GB DDR4 RAM, akár M4000 8GB VGA, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Thunderbolt TB16 dokkoló
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7600X 32GB DDR5 2TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest