Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• emvy

félisten

válasz Dany007 #6044 üzenetére

TT konyvek helyett vegezz el egy kurzust, ami matematikai/algoritmikus szemszogbol vizsgalja a HFT-t es az algotradinget, es akkor kiderul, hogy a 'szakkonyvek' jo resze kb. ugy szakkonyv, mint egy auralato tankonyv.

Azert szisszentem fel itt a profitcel/profitmaximalizalas kapcsan, mert lathatolag a kollega nincs egeszen tisztaban a valoszinusegszamitasi alapokkal sem. Erre irtam, hogy igy tradelni ongyilkossag (FX-et tradelni meg sokkal tobb tudassal is total lutri). Mindegy.

Ezek gyorstalpalo 'tozsdei kepzesek' meg olyanok, mint mostansag a hedge fundok -- profitabilisak, annak, aki tartja oket.

Foleg, amikor a tozsdeforumon az oktato havi 100%-rol beszel, mikozben a vilag (!) sztartrederei kuzdenek jelenleg azzal, hogy megverjek az S&P 500-at (evi 15%). Erted, a vilag sztarjai.

• batorpeti

tag

válasz Dany007 #6044 üzenetére

"Eddig minden könyvben vagy cikkben amit a témáról olvastam azt írták, hogy jó előre meghatározni a célt és ahhoz tartani magad" A SL és TP meghatározása azt a célt szolgálja hogy felméred az üzleti lehetőséget, hogy egyáltalán megéri e pozícióba lépni, de nem azt jelenti hogy ha az ár elérte a TP-ot akkor le kell zárni. Miért zárnád már le ha nyereségben vagy, és megy jó irányba az ár?
    "Nekem egy konkrét összeget jelent a cél, nem pedig azt, hogy minél többet amennyit csak lehet... Mert nyilván úgy nő a kockázat is... " A profitmaximalizálásnak pontosan az a célja hogy először a pozícióból kivesszük a kockázatot, így utána már kockázatmentesen kereshetünk pénzt. Mivel az R/R arányunk nagyobb mint 1, ezért mire az árfolyam eléri a TP-ot (ha eléri), addigra már rég megtörtént az egységnyi elmozdulás és így a stopunk 0-ban, vagy már profitban van, ergo kockázatmentesen tehetsz szert további profitra pl pozícióépítéssel és további stop módosítással.
    Egyébként ajánlom ezt a fórumot is, sok hasznos dolog gyűlt itt össze, érdemes lehet elolvasni, főleg a szemlélet miatt.
    Még annyit tennék hozzá hogy érdemes lenne kipróbálnod magasabb idősíkon is kereskedni, pl H1-en vagy H4-en, hogy te magad is érezd a különbséget.

Új hozzászólás Aktív témák