- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- GAI: Poor Volta...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Rap, Hip-hop 90'
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz
batorpeti #5808 üzenetére
A countertrend az egy egy, a főtrenddel ellentétes irányú trend, és (bár a trend meghatározása miatt másképpen nem lehet, de) a főtrend csúcsától (emelkedő trendnél) az utolsó völgyig tart (nem feltétlen onnan indul és odáig tart persze, de a trendkövető kereskedésben a vége a lényeges, tehát amikor a countertrend feltételrendszere elesik, mert ott lehet jó R:R aránnyal nyitni). A countertrend feltételrendszere ugyanaz, mint a főtrendé, ha eső főtrendben, emelkedő countertrendben az utolsó countervölgy alá zár bizonyos távolságra, pl. ekkor kell nyitni, ha ezzel a stratégiával akarsz kereskedni. Milyen vonalra gondolsz?
Az eső trendnek az egyik feltétele az alacsonyabb csúcsok, a másik az alacsonyabb völgyek, a fontosabb kritérium ebből az alacsonyabb csúcs, mert az jelzi, hogy azokon a szinteken támaszt talál az árfolyam, ott érdemes nyitni (shortot nyilván). Amint jön egy magasabb csúcs (ill. az is elég, ha az utolsó csúcs fölé zár bizonyos méretű gyertya, mondjuk ATR/3, vagy ATR/2), akkor elesett a támasz.
A képemen a piros vonal, és a rá mutató piros nyíl az egy magasabb völgy, és utána a zöld gyertyában megvalósul egy csúcs fölé zárás, tehát elesett az eső trend 2 feltétele is. Nem tudom, a Forexegyetemen pontosan mit oktatnak, már régen voltam, van valami Fibos visszateszt is, de én valószínűleg abban a nagy zöld gyertyában a shortzárás jelét látnám (mondjuk én nem pont ezzel a módszerrel kereskedem, bár sok a hasonlóság).
A "főtrend elesik", az nem egyenlő azzal, hogy indul egy ellenirányú trend. Csak azt, hogy a jól kereskedhető szakasznak vége. Ez ugye világos? Tehát nem csak trendszerű mozgás van. -
_AnTi_
tag
válasz
batorpeti #5808 üzenetére
A linkelt ábrán forexegyetemes szabályok alapján még bőven countertrendről beszélünk. Ha jól emlékszem, Pintér Péter azt mondta, hogy fibo 50-es szintig (sőt, ő még 61.8%-ig is) counter trendnek tekinti a dolgot.
Én személy szerint nem kötöm fibóhoz, hanem, ha egy jelentős csúcs elesik (mint ahol éppen van a grafikonon az árfolyam) - főleg egy a kereskedésemhez képest felettes idősíkon, akkor már ellenkező trendre rendezkedek be. De szerintem ez tök szubjektív, mindenkinél más van, mindenkinek más az "ingerküszöbe".
Egyébként most voltam Spike tanfolyamon is náluk, és Újfalusi Zsolt ezt már szerintem simán long trendnek értelmezné (ő ugyanis két-három emelkedő völgyet már annak vesz, agresszívan lép a piacra).
Ha esetleg nem voltam világos, akkor kifejtem bővebben, ha érdekel. Egyébként ez minek a chartja?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest