Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dyraxx

tag

válasz mikrofon #6175 üzenetére

A formátumra: mindegy mit nézek. 4K, vagy átváltom sima földi TV csatornára, mégcsak nem is HD-ra. Ugyanaz a csúszás. A bekötési sorrend roppant bonyolult:

C715 => (HDMI Arc) => Sound Bar. Nincs füles, nincs tv box, ill, médialejátszó, vagy semmi más sem. A tévén a Plex appon keresztül nézem a filmeket, wifin csatlakozik a tévé a routerhez, amibe kábelen fut bele a PC-m Plex szervere.

Lényegében nem érdekes, mert sima antennás földi tv adásokon is ugyanúgy késik a hang.

Ha a factory reset vagy áramtalaítás után vagyok közvetlenül, akkor 1-2 napig még nem csúszik semmi. Ha már egy hét eltelt mondjuk, akkor már látni, hogy késik a hang a szájmozgásokhoz képest. Ekkor leviszem az audio beállításban a delay csúszkát ameddig kell, még jó néhány napig kibirja, aztán még pár nap és a maximum beállítható minusz 50-es érték is kevés lesz már neki. Ezért gyanakszom arra, hogy minden egyes indulásnál, amit írtál, hogy "éled fel és veszi észre a rendszer" mindig kicsit késik, de valahogy ez az idő múlásával összeadódik, ahelyett hogy resetelődne. Elég abszurdnak hangzik, belátom. De nem tudok már mire gyanakodni.

Annyit még, hogy azért kérdeztem rá a kábelre, mert a soundbarhoz alapból nem adtak, így valami régi kirekvirált pécé-monitor között használt múzeumi példányt fogtam be erre a célra. Gondoltam lehet az is a baj.

• mikrofon

veterán

válasz mikrofon #6175 üzenetére

Még egy dolog eszembe jutott. a C715 beállításai között valahol van egy olyan beállítás ahol megadhatod a HDMI típusát. Itt ki lehet választani a 1.4-et emlékeim szerint. Ha ezt megteszed és fixen rögzíted erre, akkor meg sem próbálja a TV a jobb formátumokat elküldeni.
    Még egy beállítást kellene keresned. ahol azt tudod megadni milyen legyen a hdmi-n kimenő hang típusa. Ezt fixen hangtovábbításra lehet állítani, meg van automatikus, Itt először próbáld meg az automatikust. Mert akkor a TV átalakítja olyanra a hangformátumot, amit a JBL kezel. Ha ez se segít, akkor itt próbáld ki az összes lehetőséget.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés