Új hozzászólás Aktív témák

• Vesporigo

aktív tag

Végül sikerült vennem egy Vortex Viper HD 8x42 binokulárt Svédországból, szállítással együtt került kb 130.000 Ft-ba, a magyar ára 256.000 Ft. Leárazás volt egy ottani túraboltban, szóval lecsaptam rá, nekem megérte ennyiért, most teljes áron adják olyan 190.000 Ft-ért. 3 napja kaptam meg, komolyabban még nem tudtam tesztelni az esős idő miatt, csak az ablakból nézegettem a kert madárvilágát, meg összehasonlítottam a Scopium 10x50-nel és a Vortex Solo 8x36-tal.
    A Vipernek gyönyörű, élettel teli képe van (a Solo kicsit fakóbb képet ad, a Scopium meg labdába sem rúghat), a fogása kényelmes, a nagyítása is megfelelő, legalábbis egyelőre nem érzem, hogy a nagyobbat kellett volna venni. Nem színez, nagyon minimális elmosódás a szélén van, ha kifejezetten keresem.
    Viszont súlya azért érezhetően van, lemértem mindhárom távcsövet, védőkupakokkal együtt:
    Viper 8x42: 758g
    Solo 8x36: 283g
    Scopium 10x50: 833g

Keresnem kellene valami jó madaras helyet Budapest közelében, mert múlt héten voltam a Merzse-mocsárnál, és hát mocsár most nem volt, teljesen kiszáradt. Szóval ha tudtok ilyen helyet ajánlani, annak nagyon örülnék. (kevés ember, inkább sok madár)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés