Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sada78

újonc

válasz habelervin #99 üzenetére

Sziasztok!
    Régóta figyelem ezt a topikot,és próbálkoztam már jónéhány 'lencsés' távcső építésével i több kevesebb sikerrel.
    Jelenleg egy 55mm.es 10e.ft távcsővel fürkészem az eget,és szeretnék épiteni egy tükrös távcsövet. Az vna a kérdésem h miért nem jó erre a célra 'főtükörnek' szerintetek,
    a 100ft-os boltba kapható 200ft.os fürdőszobai nagyítóstükör 147mm, vagy a 107mm-es lencséje? Ha nem torzít?miért nagy baj az h itt a fényvisszaverő felület a lencse hátoldalán található? Tom h rontja a hátásfokát, de az 55mm.es lencsésemnél a dupla üveg az 'optikai' lencse Kb 1cm vastag.
    Vagy nem jó a tükör (profija,rádiusza)?
    A 107 mm.-es fürd. szobai nagyítós tükröt kivettem tokjából és 'szépen'beleszerkeztettem egy 110.-es PVC csőbe. Több napos fúrás faragás kísérletezés után sikerült 1(távcsőből)valo prizmával +1Barlov tip.(gyári) okullárral értemes képet kifacsarni belőle. -Persze nappal, kertláb akácfák-
    Álványa még nincs,de nem tom h érdemes-e a főtükör strukturáját tekintve foglalkozni ezzel az üggyel?
    -Tehát valós képet ad,de ha állványra rögzítem + a célzótávcső- lehet látni szerintetek ezzel valamit az égbolton élesen és tisztán?

Új hozzászólás Aktív témák