Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Mr Dini
üzenetére
Nem ismerem a málna lelkivilágát, de arra nem lenne "kifinomultabb" megoldás egy Kodi? Épp az éjjel hegesztettem fel a v.15 rc2 -t az M8 -as boxomra. v13.x volt, de ahhoz csak régi API -s Youtube addon volt, ami a márciusi merénylet óta nem működött (amiért a Gdrive kliens is sztrájkol a NAS -unkban). Kodihoz van többféle távirányító kliens és ha jól látom a leírást, akkor a CEC is működik. Persze, ez a módszer sem veheti fel a versenyt, mondjuk egy Mele F10 pro -val. Az tényleg licit, amikor a távirányítóba mondod az utasításokat.

-
törölt tag
válasz
Mr Dini
üzenetére
Szted emlékszem? Kb. egy éve csináltam és úgy egy órát volt a miniPC -n. Kifejezetten offline megoldást akartam, de erről hamar kiderült, hogy felejtős. Utána csináltam azt a Voice Speed Dialos megoldást, amiről linkeltem a videót. Málnám sincs még, csak sokat olvasgatok, keresgélek a témában. A leírásokból nekem az jön le, hogy több módja is van a kommunikációnak. Pl. hálózaton, vagy usb porton. PIC -ről már sikerült "am" shellparanccsal robotparancsot indítani.
Infó: #3376-3382 között.
Múltkor linkeltem azt az 1Sheeld shieldet. Ha jól emlékszem, akkor az nem csak Arduinohoz, hanem málnához is jó. Van hozzá alkalmazás, ami Tasker beépülő. -
törölt tag
válasz
slice14
üzenetére
Ezek formázási minták.
Symbol: a használandó kód, pl: "D"
Mearning: a "D" jelentése: day in year = az év hányadik napja
Kind: milyen jellegű infót ad vissza (számot)
Example: például 189Pl., ha valamilyen módon értelmezésre kerül a dátumra vonatkozó kérdés, akkor a táblázat alapján a válasz két TTS szöveg.
1.: "A mai dátum"
2.: idő szövegesen -> formázott szöveg -> minta -> MMMM dd
Ettől Maris így szól: A mai dátum szeptember tizenhat.
A táblázatban szereplő kódokkal lehet variálni, hogy miket mondjon Maris. Ez natív Android megoldás.Azt nem tudom, hogy Taskerben hogy kell minta alapján formázott szöveget beállítani. Robotban így néz ki:
-
törölt tag
válasz
slice14
üzenetére
Én az Android dokumentáció alapján csináltam.
-
törölt tag
válasz
slice14
üzenetére
Miért kell ehhez autovoice? Ezt egy síma, TTS felolvasással is meg lehet oldani, azzal pedig le lehet kezeltetni a változókat. Legalábbis, Robottal így oldottam meg.
http://youtu.be/eXKZHQwdt7I
Kb. az utolsó 10mp -ben mondatom ki a dátumot és az időt. Ez egy síma szöveg + változók. -
törölt tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Ehhez mindenképpen változókban kell letárolnod a pillanatnyi frekvenciákat. Hogyan lesznek a változókhoz aktuális, megfelelő magra/magpárra lebontott frekvenciaértékeid?
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Gyanítom, hogy nem a "wait" lesz itt a legnagyobb falat.

-
törölt tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Természetesen sehogy. A root eleve biztonsági kockázat. PC -ket sem "illik" rendszergazdai módban futtatni. Nekem csak az ezzel a problémám, hogy ha ez az én érdekem és az én biztonsági kockázatom, akkor miért nem dönthetek róla én? Persze, aki nem mesevilágban él, az tudja rá a választ. Abba sajnos, bele kell törődni, hogy a nagytestvér figyel. De, hogy döntéseket is hoz helyettem, az nekem már erős.
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Mert a GPS Gingerbread, a mobiladat meg Lolli óta van korlátozva. Természetesen csak a user biztonsága érdekében. Van még pár ilyen (pl. beviteli mód váltás, rendszerlog, másik alkalmazás állapot infói, külső SD -re írás, SELinux deaktiválás, stb.).
-
törölt tag
válasz
GrooveHero
üzenetére
Azzal a bankos üggyel nehéz lesz összehozni. Legutóbb, egy másik topikban, már az Xposedes trükköknél tartottunk, de így is csak a bankváltás lett a megoldás.
Szerk.: Lassú voltam.

Esetleg Autoinput.
-
törölt tag
válasz
Mr Dini
üzenetére
Csak gondolatébresztőnek!
A Poweramp nem engedelmeskedik az Androidos médiavezérlő parancsoknak? Azokat "input keyevent X" parancsokkal is tudod vezérelni. Ezek az érvényben levő médialejátszásra érvényesek, amennyiben az adott lejátszó ezeket használja. Taskerben nincsenek médiavezérlő utasítások?
Ha indítani akarsz egy számot, akkor használhatod az ACTION_VIEW intentet. Az uri sorban kell megadni a fájl elérési útját. Ez alapján, a rendszer, az adot fájltípus szerinti, alapértelmezett alkalmazásnak továbbítja az intentet. Ha az a Poweramp, akkor azzal fog indulni.Ami a fentebb említett feladatot illeti, nem ismerem a Poweamp lehetőségeit. Megnéztem a Music Folder Playeremet és abban beállítható, hogy mi a teendő, ha lejátszotta a mappában levő, összes számot. Van "ugorjon a köv. mappára" opció. Ha a mappanevek elé sorszámot teszek és a 01 -es első számával indítom a lejátszást, akkor a síma médiavezérlőkkel lehet befolyásolni a lejátszást. Sztem a száminfókhoz sem kell spec. API. Ez a Folder Player meg tudja jeleníteni a szám infót a "rolón". Nem teszteltem, de 4.3 -tól a 3rd. party appok értesítései is lekérhetők.
-
törölt tag
Minden azon múlik, hogy milyen parancsokat használsz és a megoldásaidnál odafigyelsz -e az erőforrásigényre. A Tasker -t nem ismerem. Robotban nem mindegy, hogy milyen pollingidőket állítasz be, hogy aktívan, vagy passzívan használtatod vele a GPS -t, mennyi az indulásfigyelés és fókuszfigyelés intervalluma, stb. Ha minden azonos, akkor matematikailag a Robotnak lenne kisebb erőforrásigénye, mivel nem monitoroz állapotokat.
-
törölt tag
Sztem nem. Legfeljebb akkor, ha ugyanarra az eseményre, Taskerben vmi ellentétes művelet van beállítva. De akkor is max. a Tasker problémázhat. A Robot, az eseményre elvégzi a beállított műveleteket, de ha ezután a Tasker vmit átállít, azzal a Robot már nem foglalkozik. Bekövetkezett az esemény, lefuttatta a műveleteket és részéről ennyi. Visszavonul.
-
törölt tag
Két módon. Vagy úgy, ahogy írod, azaz nem pontosan. Belépsz valahol a megadott cellába és ettől indítgat Wifi kereséseket.
Vagy, Wifi Near -rel. Ez egy (tán 4.2 -től) elérhető funkció. Nem teszi ki az ikont és nem indít kapcsolódási kérést, de a Wifi bekapcsolva marad és ezáltal a rendszer értesül az elérhető hálózatokról. Ezt az infót kéri le a.Tasker és ha egyezik a megadottal, akkor megvan a helyazonosítás. -
törölt tag
válasz
gery2123
üzenetére
Ez telefontól függ. Az első tesztpéldány (persze, annál még 4g nélkül), egy SGS 2 -volt. Ennél alapból nincs lehetőség ilyen váltásra (gyári, vagy gyári alapú ROM -on). Szóval, ez egy XDA -s, trükkös váltogató megoldás. Adatkapcsolat ki -> váltás -> adatkapcsolat be. Anmo még írtam is róla itt. Így már érted, hogy mi az összefüggés a kettő között? Egyébként, ez a kínai teló is pontosan ugyanígy vált 4g -re/ről. Látom, hogy váltásnál egy pillanatra megszakítja az adatkapcsolatot. Mivel a 4g egy más technológia, lefelé nem kompatibilis, ezért nem is lehetne másképp.
Bocs, hogy ezt most "Robotul" írom, de sztem Tasker -ben is vannak ilyen apró, de jelentős különbségek. Ha időt akarok definiálni, akkor azt lehet várakozással, vagy ébresztéssel. Látszatra ugyanaz az eredmény, de a várakozásnál fenntart egy folyamatszálat, ébresztésnél viszont nem. Én vmi ehhez hasonló különbségre gondoltam. -
törölt tag
válasz
gery2123
üzenetére
Ugyanezt csináltam én is Robottal. Sőt, a 3g hang kiiktatása miatt minden screen off után visszaállt 2g -re, majd, ha a "4g" alkalmazáscsoportból került fókuszba valamelyik, akkor megint 4g -re váltott. Nemhogy többet fogyasztott volna, inkább kifejezetten takarékos üzemmód volt.
-
törölt tag
válasz
gery2123
üzenetére
Ne viccelj! Három óránként? Csak azt tudom elképzelni, hogy a folyamat alapú szabályzás miatt a Tasker folyamatosan ébren tart egy folyamatszálat. Rosszul van megalkotva a project. Robotban kicsit másképp néz ki a dolog, mivel alapértelmezetten nincs folyamat monitorozás.
-
törölt tag
Nem Tasker -t használok (ráadásul cellainfós műveletem sincs), ezért a kérdésnek erre a részére nem tudok válaszolni. De sztem a Lama sem tehet arról, hogy dual SIM -mel nem működött jól. Ugyanis bármíly meglepő, ilyen opció csak 5.1 -től van az Androidban. 5.1 -ig semmilyen Android SDK -val fejlesztett alkalmazás sem tudja értelmezni azt, hogy "dual SIM". Ennek a kezelését az OS készen "kapja" anélkül, hogy értelmezné. Az Androidos alkalmazások futnak a saját kódútjukon, de ha történik egy slot váltás, (amiről azt sem tudják, hogy mi fán terem), akkor törlődhet a temp és újraindul a cellainfó keresés/találás. Az ő értelmezésükben ilyen csak akkor történhet, ha megváltozik a pozíciód. Vagyis, újra beléptèl oda, ahol addig voltál.
Ami az outputot, vagyis a kapcsolgatást illeti, MTK SOC esetén van lehetőség a slotok/hálózatmódok Taskerből kezelésére, de nem Android API -k segítségével (merthogy olyan nincs). A Secure Settings -ben megtalálhatók az MTK Engineer menü kapcsolói, de sztem egyszerűbb a Dual SIM Control pro -t közbeiktatni (Tasker plugin). -
törölt tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Akkor EZT csak találtam, nem ismerem.
A Hide Bottom Bar -t viszont használom miniPC -n, KK -en. Nem csak az alsó sávot tünteti el. Ez Tasker plugin, használom Robottal.
-
törölt tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Ez a teljes képernyős mód akar lenni? Sztem azt nem Tasker -rel kell, hanem Xposed + App Settings -szel.
-
törölt tag
válasz
gery2123
üzenetére
Sztem a governor váltáshoz nem kell kernel app. Van rá Android API, ezért sztem Taskerből is kapcsolható (Robotban és az Elixírben is van governor váltó). De ez a lehetőség készülékfüggő is. A Samuk (úgy tudom, hogy mindegyik) gyárilag dinamikusan kezelik a governorokat. Hiába váltasz másikra, a rendszer úgyis elkapcsolja.
-
törölt tag
válasz
Mr Dini
üzenetére
Persze. 3rd. app értesítés elkapás csak 4.3 -tól van. Én Elixír Widget -tel csinálom a manuális indítást. Abban is lehet értesítési sávba kirakni parancsikon widgetet. Robotparancs indításához van külön opció, de sztem ha egy Tasker profilhoz lehet parancsikont rendelni, akkor azt is el tudja indítani.
-
törölt tag
válasz
RAZERXX
üzenetére
Ezt nem tudtam. Igazad van, elnézést a kirohanásért! Ha ismered Tamás hozzáállását, akkor biztos megérted az okát és remélem, hogy nincs harag!
Tisztelem a fejlesztőket, becsülöm a munkájukat. Egy kivétellel, akinek bármikor, lelkiismeretfurdalás nélkül nyúlom le az alkalmazását. De azt sem pénzügyi ok miatt, hanem azért, mert nem engedi, hogy megvegyem. Mivel az most épp nincs telepítve, ezért igen, csak legális forrásból származó alkalmazásaim vannak. Nekem nem éri meg egy Androidos alkalmazás áráért szarakodni. Rányomok a vásárlásra, megkapom az összes funkciót és a frissítéseket az összes eszközre, amin bejelentkezek az alkalmazásos fiókommal. Még az Amazonos akciókról is leszoktam, mert csak a baj volt velük (régebbi verziók, nem úgy frissülnek, stb.). PC -t meg évek óta nem használok, csak ARM Androidot, vagy ARM Linuxot. -
törölt tag
válasz
RAZERXX
üzenetére
Ingyenes. Aha. Na, ez ki tudja verni nálam a biztosítékot. Akkor tőlem ne számíts segítségre odaát és javaslom, hogy gondolkodj el egy picit azon, hogy azzal a fizetős verzióval kit támogatsz és milyen munkát honorálsz! Lesülne a bőr a képemről, ha így kérnék segítséget egy fejlesztőtől.
-
törölt tag
Kérnék egy kis helpet! Szeretnék kipróbálni vmit Robottal és ehhez szükségem lenne egy Tasker profilra, alkalmazásként (App Factory). Egyszerű dologról van szó. Nem eseményre indulna, hanem manuálisan és egy broadcast üzenetet kéne küldjön a Robotnak. Biztos tud ilyet a Tasker. Csak annyi kéne az intentbe, hogy:
New Task -ként fusson
action:
com.bartat.android.robot.EXECUTE_COMMAND
és az extra adatokhoz
String
command_name:TESZT_001Ha Robottal csinálnám, akkor így nézne ki. Csak a Robothoz sajnos, nincs App Factory, hogy apk -ként exportáljam.

Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
Kiskopika
üzenetére
Ha nem jön jobb tipp...
Az External Keyboard Helper -rel tudsz pár dolgot trükközni. A Playes leírásában találsz tutorial -t. Amikor utóljára játszottam vele, akkor csak alkalmazást tudott indítani, parancsikont nem. Ezért készítettem egy nagyon kezdetleges alkalmazást, amit kimentettem 12 néven (az F1-F12 gombokhoz). Az alkalmazás nem csinál semmit, csak elindul, majd 5mp múlva leáll. Ezt adtam meg a Robotnak, mint eseményt. Taskerrel viszont van olyan lehetőséged, hogy a konkrét parancsot, App Factory -val kiíratod alkalmazásként, telepíted és EKH -ban ennek indításához rendelsz gombot, vagy kombinációt. -
törölt tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Sztem nem 3rd. party app, mert a ROM "okos" készítője nem preinstall -ként, hanem rendszeralkalmazásként integrálta. Gratulálok neki! Próbáld meg Titaniummal felhasználói alkalmazássá konvertálni!
-
-
törölt tag
Nem tehetek arról, hogy nem érted az összefüggéseket. Ha az input monitorozására képes, akkor ez nem kávéfőző, hanem egy gofrisütő, ami akár szendvicset is süthetne, csak nem rakták bele a dobozba a szendvicssütő "betétet". Te meg azt írod, hogy nincs a leírásában, hogy szendvics is süthető vele. Ez igaz, de ez nem azért van, mert egy teljesen különböző funkciót betöltő céleszközről van szó, hanem azért, mert vmit kimaradt a dobozból.
-
törölt tag
Az autoinput elég széles körűen értelmezhető kifejezés. Símán belefér az is, hogy automatikusan érzékeli az inputot.
Azért tartom logikátlannak, mert úgy "tanul", hogy megmutatod neki az elvégzendő műveletsort. Ehhez pontosan ugyanarra van szükség (az input koordinátáinak a monitorozása), amit tulképp szeretnék tőle. Tehát, a funkció ott van, még a logban is látom.
A gofrisütő mellé van értelme kávéfőzőt venni, hiszen teljesen más feladatot ellátó eszköz. De a bevitel emulálására eddig is több lehetőség volt. Ezért nem tartom jelentős feature -nek, ha csak ezt tudja. -
törölt tag
válasz
ltpalermo
üzenetére
Köszi a választ! Műveletet én is tudok vele végeztetni, de ez sztem kevés. Logikátlan, hogy csak ennyit tudjon. Ezért kár lett volna megírni, hiszen ez nem sokkal több, mint egy érintésemuláció. Bosszantó, hogy nem tudom életre kelteni az érintés detektálást, pedig ha működne, akkor nagy okosság lenne.
-
törölt tag
Használt már vki Autoinputot? E-Robottal próbálom összehozni, de nem sikerül és nem tudom, hogy azért, mert
-Hiányos angol tudásom miatt félreértem a lehetőségeimet és valójában nem is tudja azt, amit szeretnék tőle.
-Kifejezetten Tasker -re írt broadcastot küld, amit a Robot nyilván nem kap meg.
-Szimplán béna vagyok."Csak" annyit szeretnék, hogy ha egy alkalmazásban rábökök egy "gombra", azt eseményként tudjam kezelni az automatizálóban. Sztem ezt tudnia kéne úgy, hogy jelez, ha érintés történik az előre rögzített koordinátákon, miközben X activity fókuszban van. Kíváncsi vagyok, hogy ez Taskerrel működik -e.
-
törölt tag
válasz
slice14
üzenetére
Nem tudom. Ez a rész számomra ismeretlen terület. Sem időjárással kapcsolatos dolgot nem használok, sem pedig Google értesítéseket. Külsős widget -ből, vagy alkalmazásból biztosan nem tudsz infót kinyerni. De korábban, talán Bozeknek volt egy olyan megoldása, amivel weboldalról szűrt infót használt. Talán így, vagy vmi RSS -ből ki lehet nyerni az infót. Ha megvan az infó, akkor a TTS rész (felolvasás) már nem ügy. Feltéve, hogy a szöveg Magyar. Mert egy angol nyelvű szöveget elég "érdekesen" olvas fel Maris. Mi olvastattunk föl vele dalszövegeket. Szórakoztató előadás volt. Többnyire még a számot sem volt könnyű kitalálni.

-
törölt tag
Húúúú, ez kemény! Az E-Robotban vannak letölthető példamegoldások. Sztem bedobom Tamásnak az ötletet, hogy milyen tuti lenne, ha készítene erre egy letölthető megoldást. Biztosan lelkesedne az ötletért.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként úgy gondolom, hogy bár erőforrásigényes lenne, de az esés detektálása megoldható. Viszont ennek a vibraforgatós módszernek sztem semmi realitása. Teljesen hibás elképzelésnek tartom az ütközés pozíciónak még a kiszámítását is, nemhogy a befolyásolását. Sztem az egyetlen működő lehetőség, ha az érzékelők a "kárveszély" eseményre egy olyan mechanizmust indítanak be, ami bármilyen ütközési pozícióban védelmet nyújt. Mondjuk egy patronos légzsák, vagy egy széles légpárna a keret körül.
-
törölt tag
válasz
slice14
üzenetére
Nem ezt kérdeztem. De, hogy értsd, ha fájlkezelőben rábökve, egyből elindul vele a lejátszás, akkor a hangutasítás eseményéhez elegendő egy ACTION_VIEW intentet társítani és az "uri" -hoz beírni a fájl elérési útját. Ha viszont nem indul el, akkor részletesebben kell definiálni az intentet.
-
törölt tag
válasz
Fecogame
üzenetére
Nálam úgy van, hogy bekapcsolt wifinél belépek a wifi menüjébe, ott nyomok egy menü gombot, majd a speciális lehetőségeknél van egy "a keresés mindíg elérhető" opció. Na, az a wifi near. Ha ott pipa van, akkor a wifi bekapcsolva marad akkor is, ha Te kikapcsolod és eltűnik az ikonja a notibárról. Ugyanúgy szkenneli a hálózatokat, csak nem kapcsolódik hozzájuk.
-
törölt tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Az energiahasználat kérdést dobtam, mert a válaszod alapján nem látom értelmét a folytatásának. De akár igényel plusz energiát, akár nem, ha a rendszer nem frissíti a cellainfót, akkor a Tasker sem tud értesülni a változásról, ergo szerinte nem következik be a profil aktiváló eseménye.
-
törölt tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Nem is neked lényeges ez az infó, hiszen Te tudod a saját készüléked tulajdonságait. De akinek segíteni próbálsz, az nem tudja, hogy nála kikapcsolt kijelzőnél nem frissül a cellainfó. Ha Téged ez nem érdekel és ezért nem veszed figyelembe ezt a tényezőt, akkor nem fog sokra menni a segítségeddel. Akkor meg csak egymás idejét, energiáját pazaroljátok és kettőtök közül Te lennél az, aki ezen könnyebben változtathat. Ezért nem tartom helyesnek az ilyen "pont nem érdekel" hozzáállást.
-
törölt tag
válasz
Teasüti
üzenetére
"A cella infó monitorozása semmilyen hatással nincs az akkuidőre, a telefon ezt csinálja alapból."
Gondolod Te. Aktív és passzív módról hallottál már? Azt nem tudom, hogy a Tasker melyikben dolgozik, illetve, hogy ez állítható -e benne. Ráadásul készülékfüggő, hogy kikapcsolt kijelzőnél, passzívban küld -e infót a rendszer. Pl. Samuéknál ez nem szokás.
-
törölt tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Ez nem csak erről szól. Sokszor a megoldáshoz vezető utat jobban élvezem, mint magát az eredményt. De ez a Tasker -féle folyamat alapú szabályzás nekem se jön be. Ezért használok Robotot. Az az esemény alapú szabályzás nekem jobban fekszik. De azért elég felületes az a kijelentés, hogy a hiba a Tasker miatt van. Robotban nem nagyon tud előfordulni, hogy két parancs összeakadjon, de azért a rendszer log sokszor segített már. Csak meg kell tanulni belőle olvasni. De az se egy nagy was ist das.
-
törölt tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
A Secure Settings egy alkalmazás, amivel a teló több rejtett funkciója is elérhető. Pluginként is használható, vagyis közvetlenül a Taskerből is elérhetőek a funkciói. Nagyon hasznos program.
-
törölt tag
válasz
zimmerferi
üzenetére
Ha nem lesz jobb javaslat, akkor a "CP" shellparanccsal ki tudod másoltatni a
/data/data/com.android.providers.contacts/databases/contacts2.db
adatbázisfájlt. -
törölt tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Ez pont a user biztonsága miatt van így. Minden alkalmazás a saját virtuális környezetében fut, nem tud beleavatkozni a másikéba. Csak közvetve, a rendszeren keresztül tudnak kommunikálni. Kivéve, ha a fejlesztő külön leprogramozza a külső hozzáférés lehetőségét. Én is azokat az alkalmazásokat preferálom, amik engedik a Taskernek, hogy szabályozza a működésüket. Talán írj a Viber és a Messenger fejlesztőinek, hogy szeretnéd a Taskerből szabályozni az értesítési módjukat. Biztos nyitottak lesznek az ötletre. Mindkettő erről híres.
-
törölt tag
Én ezt úgy szoktam megoldani, hogy kikapcsolok minden Androidos rezgést és az összeset a Robotra bízom. Viszont, ha jól tudom, akkor egyes alkalmazások (pl. Viber) nem a megszokott hangsávokat használják az értesítésekhez, hanem pl. a média hangsávot. Erre figyelni kell a némításoknál.
-
törölt tag
Ez fura, hogy a go home nem ugyanaz, mintha manuálisan, home -mal háttérbe teszed. Esetleg próbáld meg közvetlen shellparancsként (input keyevent 3)!
-
törölt tag
Sztem a IIama is esemény alapú, mint a Robot. Meg kell szoknia az alapértelmezetten profil alapú kapcsolást.
Más. Nem tudom, hogy van "Taskerül" az "alkalmazás fókuszba került" esemény. Robot topikban panaszkodtak, hogy Lolli alatt ez totál bizonytalan. Tamás írta, hogy tisztában van vele, csak az a baj, hogy ezt a lehetőséget tok-vonó megszüntette a Google.
Úgyhogy sajnos, egy darabig még jópár funkció nem fog működni, vagy legalábbis nem úgy, mint eddig. Szegény Tamás nem kicsit küzd a Lolli kompatibilitással. Nekem most van úton az új teló. A kiválasztásnál alap volt, hogy max. KK. legyen. Le..om a Lollipopót. Nekem a Robot fontosabb. -
törölt tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Pedig nem olyan nehéz átlátni. A data ON elé tegyél annyi várakozást, amennyi biztosan elég az átkapcsoláshoz! Ekkor a rendszer át fog állni a másik hálózatra. Ha ez után, a data on -hoz adsz egy feltételt, hogy csak akkor hajtsa végre, ha az adott pillanatban nincs valamelyik otthoni wifi kapcsolat, akkor az, az átállás esetén, megállítja a data on műveletet. Vagyis, közvetlenül a data on előtt még végrehajt egy wifi ellenőrzést. A hátránya, hogy az otthoni wifiről leszakadás után, a késleltetés időtartama alatt, mindíg offline leszel.
-
törölt tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Nem értek a Taskerhez. Robotul ez úgy nézne ki, hogy a két perc utáni mobilnet kapcsolás feltétele a "nincs definiált wifi hálózati kapcsolat". Sztem ez Taskerben is ílyesmi lehet. Vagyis a két perc utáni mobilnet kapcsolás egy feltételhez (IF?) kötött.
-
törölt tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Pont azért, mert nincs kikapcsolva akkor, amikor Te azt gondolod, hogy ki van kapcsolva. De ha szted ez nem így van, akkor áruld el légyszi, hogy melyik hardverelem tudja beazonosítani, hogy egy előre megadott SSID épp elérhető!
-
törölt tag
A Wifi near lehetőség 4.4 -től van. Ugyanis a wifi kikapcsolt állapotban sincs kikapcsolva. Azt egy külön menüpontban lehet kikapcsolni. Szkenneli a hálózatokat, első sorban helymeghatározás céljából. Csak nem csatlakozik. Tehát valójában Te nem a wifit kapcsolod be, hanem a szkennelés eredményének a függvényében engedélyezed a csatlakozást. Csodák nincsenek. Kikapcsolt wifivel nem lehet wifi hálózatot azonosítani.
-
törölt tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Az on és az off határozott állapotot jelent, a toggle pedig kapcsolást, azaz a jelenlegi állapot megváltoztatását. Tehát a toggle átkapcsolja a másik állapotra, függetlenül attól, hogy mi a jelenlegi állapot. Ezzel csak az a gond, ha közben Te manuálisan be, vagy kikapcsolod, akkor lehet, hogy az utána lefutó toggle utasítás pont a másik állapotra fogja átkapcsolni, mint amit szeretnél.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
noorbertt
üzenetére
Sztem a Foldersync fizetős verziója lesz a barátod, Taskerből vezérelve. Én ugyanezt csinálom, csak másik automatizálóval és belső hálón. Ahhoz nekem elég az FTP, de ismeri az SFTP -t is.
-
törölt tag
válasz
slice14
üzenetére
Sztem erre más fog tudni válaszolni. Én nem Taskert használok és bár az automatizálásban nagyon sok a közös pont, de az állapot, kontra esemény alapú vezérlés az egyik alapvető eltérés a Tasker és az E-Robot között. Robot használóként nekem természetes, hogy ha két eseménnyel (kezdő és záró) definiálok egy állapotot, akkor gondoskodnom kell minden olyan eseményről, ami befolyásolná a záró eseményt, hisz onnantól a közbejövő lesz az új záró esemény.
-
törölt tag
Sztem lehetetlen másképpen definiálni. Gondolom, jelerősségtől függ. Ennek méterben kifejezhető értéke függ a készülék wifi moduljának érzékenységétől és a router adóteljesítményétől. Tomato -s routeren az utóbbit 0-400nV közötti tartományban lehet szabályozni. Tehát a beállított fokozat távolságban kifejezett értéke telónként és routerenként is eltérő lehet.
glaci:
Igen, de nálad a csatlakozás miatt, a wpa-supplicant.conf fájlban már van tárolt adat a routerhez, amivel össze tudja hasonlítani az aktuális SSID -t. -
törölt tag
Ez biztos? Próbáltad? Tudom, hogy elvileg így kéne legyen, de ha a rendszertől kapja az adatokat, azzal az a gond, hogy csatlakozáskor tárolódnak. Tehát egyszer kell hozzá csatlakozni, utána már megy anélkül is. Ha a Tasker ezt önállóan tárolja valahol, az más. Meg talán 4.4 -től rendszer szinten is másképp működik.
-
törölt tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Olvastad azt a dokumentációt, amit linkeltem? Én csak azt jegyeztem meg, hogy fura, hogy nem ez az alapértelmezett mód. Lehet ezt "ha valaki tudja, hogy kell" nevű, magas lóról is kezelni, de egyértelmű, hogy minél több változót, feltételt, nyakatekerést iktatsz be, annál több a hibalehetőség. Ezért is célszerű törekedni az egyszerűségre. Tudsz egyszerűbbet annál, mint amivel a Taskernek semmilyen alakítási feladata sincs? Közli a rendszerrel, hogy milyen formában kéri az infót, a rendszer abban a formában elküldi, a Tasker pedig egy az egyben továbbítja a TTS -hez. A többi csűrés-csavarás fölösleges.
-
törölt tag
válasz
fujifilm1
üzenetére
Fura ez a Tasker. Muszály ezt ilyen bonyolultan? Mármint, hogy a Tasker külön változókat kezeljen az időhöz? Nem tudja egyszerűen lekérni a rendszertől a szükséges formában? Mert a rendszer képes rá. Nézd meg, amit korábban írtam! Az Android dokumentáció alapján csináltam és Robottal működik. Ha két H -t használsz, akkor kimondja az egyszámjegyű óráknál az elején a nullát. Ugyanígy a percek esetében. Ha jól emlékszem, akkor ha h -t használsz H helyett, akkor 12 -órás formátumot használ. A ' ' jelek közé rakott szöveget pedig kimondja. Nekem semmilyen egyéb változót nem kellett használnom hozzá. Csak azért van darabolva, mert így Maris tagoltabban mondja ki.
-
törölt tag
Nem próbáltam, de így, olvasásra nekem kétértelmű, hogy mit csinálhat a Secure Settings -> Root Actions -> Power Button Lock. Szerintetek?
-
törölt tag
válasz
krysn95
üzenetére
Szerverként két hónapot ment már nálam nonstop. De még mindíg azt mondom, hogy olvasgass a Raspberry -s lehetőségekről. Sanszos, hogy hathatósabb segítséget kaphatsz málnás topikokban.
Root ugyanúgy megy miniPC -n is. Különben én sem tudnám használni. Van, amelyik pre -rootolt, de úgyis custom romot tennél rá, azok meg alapból rootoltak. -
törölt tag
válasz
krysn95
üzenetére
Sztem félreérted. A miniPC jelen esetben egy pendrive -nál kicsit nagyobb, Androidot (tablet nézet) futtató kütyü, aminek nincs kijelzője, hanem egy HDMI kimeneten adja ki a képet TV -re. Általában Rockchip RK3066 és RK3188 SOC köré épülnek, de van Amlogic, Freescale, stb alapú is. Sokféle kiszerelésben létezik. Google, Youtube segít. Kifejezések: Rikomagic MK802IV, T-R42 Android, Tronsmart Vega, MK908, stb. Ezt a hszt. egy MK802IV -en írom és a hangvezérlést is ezen próbálgattam.
-
törölt tag
válasz
krysn95
üzenetére
Ja, hogy ilyen vezérlés! Erre valóban vannak célhardverek és hozzájuk Androidos alkalmazások. Sőt, mintha Tasker pluginos lehetőséget is láttam volna ilyen lámpakapcsolgatásra. Az viszont nem világos, hogy mit értesz a "távolról" alatt. Az viszont biztos, hogy ezeket a hang/beszédfelismerőket nem távoli parancsfeldolgozásra találták ki. Távolról sztem mindenképpen külön eszközt kell használnod (magyarul bemikrofonozod a pecót, vagy tartasz magadnál vmi vezérlőegységet, ami továbbítja a hangot). Viszont stabil, otthoni működésre érdemes körülnézni miniPC fronton is. 60 dollár körül már lehet találni RK3066 -ost. Ezeket Lanon is tudod csatlakoztatni, kezelik a külső, vezetékes mikrofont, lehet hozzájuk kapni vez nélküli, mikrofonos távirányítót, természetesen a bluetooth audio és HID profilok is mennek, van köztük CEC -képes (vezérlés HDMI -n), infrajelet is tudnak fogadni, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4182, 94% Akkumulátor
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)