Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
MM
őstag
Sziasztok!
Jeni ajánlására itt teszem fel a kérdésem:
Beneveztem én is a 25K-s Seasonic Prime Platinum 1200W-os tápra. Azt vártam, hogy a jelenlegi, szintén Seasonic beles (~ S12 II) XFX 850W Black Edition tápom (P1-850B-NLG9) moduláris SATA tápkábele ide is jó lesz.
Ezen a linken mindkettő szerepel, ha jól értelmezem, akkor csereszabatosak a kábelek. Ám ez a PCI-E kábelekre nem igaz, azon a szögletes/kerek lábkiosztás sem egyezik, illetve nincsenek a kábel elején diódák az XFX-nél...
A korábban, illetve a társ topikban megosztott linken a Seasonic KM3 beles tápokhoz ajánlott SATA tápkábel fotóját ezzel összehasonlítva az egyértelmű, hogy a táp oldali csatlakozó, és az abban szereplő (6/5) csatlakozás egyezik. A kábelek az XFX-nél harisnyázottak, de a végei előtt kilátszanak a színes vezetékek. A citrosmsárga (12V) / narancssárga (3,3V), tehát a két szélső, illetve a piros (5V - középső) bekötése a SATA csatlakozóba és a táp oldali csatlakozóba is megegyezik.
Viszont a SATA-n mindkét széléről a 2. kábel a "normál" csatlakozón is fekete, így nem tudom megállapítani, hogy melyik-melyik. (ez a táp oldali csatlakozón a két középső egymás alatt)
Kérdésem, hogy bár nagy valószínűséggel ugyanaz mindkettőnél, és mindkettő föld, ha mégis fordítva van kötve, kinyírhatja a SATA eszközeimet?
-
jeni
félisten
MM
(senior tag)a molex és a sata kábelek nem egyformán vannak bekötve és mégis egy helyre kell dugni!
nálam a molex 6 szálas,a sata csak 5 csatlakozós.amúgy az aprón van egy srác, nála voltam pénteken és 20 perc alatt hozott anyagból legyártót nekem ehhez való sata kábel korbácsot.
-
_Atesz
addikt
A bányász tápnál ugyan működik a félpasszív mód, de néha random bekapcsol a ventilátor, alighanem azért, mert ventivel lefele szereltem be, és össze tud gyűlni egy kis hő.
-
Tunyogi86
csendes tag
Köszönöm a válaszokat.
-
syberia
veterán
A típusszám szerint full moduláris, a képek és leírás pedig fél moduláris. Érdeklődd meg, úgy tudom hogy a az utóbbi változat már kifutott. Mindkettő minőségi Enhance beles, csak a kábelezés változott meg.
(#139) Tunyogi86: Nagyon necces lenne, inkább 1050 Ti-t nézz, sokkal kisebb fogyasztás, néha garisakat találhatsz 40-ért.
-
Tunyogi86
csendes tag
Sziasztok.
Adott egy konfig: amd A10 6800K, 16gb ddr3, asus F2A88x-d3hp, 1 ssd, 1 hdd, és egy R9 270x 2gb OC....az egészet 1 FSP hexa 400W-os táp szolgálja ki.
A kérdés pedig az, hogy ha VGA R9 280x re változna a táp elbírná?Előre is köszi a válaszokat.
-
zooliii
tag
Üdv!
Emagon most 20k-ért lehet venni Cooler Master V550-et.
Ebből ugye kettő verzió is létezik, az egyik félmoduláris (RS-550-AMAA-G1), a másik moduláris (RS550-AFBAG1-xx). Mármost emagon a képeken félmoduláris látható, viszont a termékkód szerint meg a modulárisról van szó. Tudja valaki véletlenül, hogy most akkor melyik?
220volton ugyanez. -
-Ben-
veterán
Egyébként azt nem mondanám, hogy nincs sok értelme. Egy modern, biztonságos, minőségi táp esetében lehet, hogy nincs sok értelme - ezért is kérdeztem -, de egy olcsó „veszélyes” táp mellé szinte kötelező. Ismerősöm gépét is mentette már meg egy Mercury táptól...
-
_Atesz
addikt
Nincs értelme. Inkább tegyél a táp elé egy túlfeszvédő elosztót. Mehet bele a monitor, a hangcucc, meg még pár dolog.
jeniSzerintem csak nem akarnak 12 évet vállalni bányász tápokra, ami érthető, hisz az már ipari jellegű felhasználásnak számít.
-
-Ben-
veterán
Szerintetek van értelme védőáramkört használni mai, minőségi tápegységhez? Van egy ilyenem. Egészen mostanáig használtam, most viszont más egyéb okból kifolyólag nincs szükségem molexre, tehát emiatt nem kötném be a moduláris tápegységbe a molexeket, csak akkor, ha van értelme használni. Használtam a régi LC Power -hez, utána a CoolerMaster GX450 -hez, most BQ Pure Power -t használok. Egyébként jó ez a kis áramkör, régebben mentett meg codegenny és vargáné tápoktól gépeket ...
-
Ciccuka
veterán
Ezek teljesen új tápegységek. Egy nagy kartondobozba (8-asával) csomagolja be (majdnem már azt lehet mondani, hogy ömleszti) a gyártó. Felesleges körítés (sallang) nélkül. Más országokban is kapható. Azt viszont nem értem, hogy Sata Power kábeleket miért spórolják ki belőle.
Cikszám: SSR-1200PD_BULK (Sok helyen csak OEM jelölést írnak)
Tápegységen egy ilyen matrica szerepel: Mining Specific Power Supply
Fan Control (S3FC) internally disabled -
syberia
veterán
-
syberia
veterán
Talán ez a topik alkalmasabb lesz megbeszélni, inkább csak kérés lenne részemről, hogy ne a fő topikban jussunk dűlőre a jóárasított Seasonic bányász tápegységet illetően.
-
_Atesz
addikt
Itt nem kell offba tegyed..
Ha van pénz lóvéra, akkor hajrá.Amúgy szerintem a Rufusz Computer indítja be ismét a vágatot, reneszánszát éli a bányászláz, pedig már mindenki eldobta a csákányt. Így kell alulról építkezni, elkezdenek majd fogyni a BTC lapok, pár ingyenélő levonja a következtetést, hogy fellendülőben az altcoin bányászat, és ismét elindulnak a csillék.
Persze erről Rufuszék mit sem fognak tudni. Aki azonban figyeli a "melyik tápegységet vegyem" topikot, most nagyot kaszálhat! -
Ciccuka
veterán
Itt a legolcsóbb a 4-es Sata.
-
jeni
félisten
Seasonic Prime Platinum 1200W Miner Edition (OEM) tápegységhez ingyen szállítással 1 szálon 3 sata dugóval kevesebb mint 1900Ft beszerezhetőek.
picit drágábban 1 szál 4 sata csatlakozással
akinek meg nem fontos ez a satás kivitelben annak itthon ez is beszerezhető molex formájában. több színben
BitFenix Molex - 4x SATA 20 cm Harisnyázott Piros/Fekete táp átalakító kábel 1731Ft
ez is jó megoldás
-
_Atesz
addikt
jeniAzért kell annyi PCI-E kábel, mert ez bányász táp.
-
Vesa
veterán
Olyat vettem amit ajánlottál, már 3 hete gond nélkül máködik, köszönöm ismét!
Most csak az elv miatt kérdeztem, mert érdekelt, hogyan működik ez áramköri szinten. Tehát itt nem csak arról van szó, hogy kapja az 5 és/vagy 12V-ot a dróton és kész? A dedikált VGA csatik ezek szerint más terhelésre vannak tervezve...Mondjuk logikus, hiszen még 5db HDD sem vesz fel annyit, mint egy VGA. -
_Atesz
addikt
Minőségi legyen az átalakító, és mindenképp 2 molex csatiról történjen az átalakítás, mint amilyet linkeltem is neked korábban. Ha lehet a molex csatikat is külön ágakra kell kötni, úgy talán jobban eloszlik a terhelése a periféria ágaknak.
Azért ha egy mód van rá, jobb elkerülni ezeket az átalakítókat, mert sok mindentől függ, hogy egy adott tápnál mennyire lehet terhelni egy periféria ágat. -
_Atesz
addikt
válasz
Csokishurka #102 üzenetére
Üdv, ha nem tuningolod a kártyát, akkor lehet elég. Ha mégis kell, akkor 6pin-8pin inkább.
-
Csokishurka
őstag
Sziasztok,
Sehol sem kapok választ remélem itt majd igen. Szóval veszek majd egy rx570et, és annak ugye 8 pines tápcsati kell majd. A kérdés hogy elég e neki a 6 pin? (Számtech boltba mondta a csóka de nem nagyon hiszem el)
Ha nem akkor melyik átalakítót vegyem 6 pin --> 8 pin vagy molex --> 8 pin?Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Milyen egeret válasszak?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nők, nőügyek (18+)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Hegesztés topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X videókártya
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- Macbook Air 15" M2 - 2022, 8/256GB, 1 ciklus, Apple garancia ( 103)
- Macbook Air 13" M3 - 2024, 8/256GB, 99% akku, Apple garancia ( 102)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest