Hirdetés
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Szevam: Csányi Vilmos - Az elveszett ember
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
- 10, de pláne 20 évvel ezelőtt egészen más (sokkal szegényesebb) lehetőségek voltak az önálló nyelvtanulásra, mint manapság.
Ez igaz. A tesóm használt nyelvkönyvét forgattam, majd később egy ELO levelezőn szedtem össze egy alapfokot, mondjuk A2-ig bezárólag.
- Te magad írod, hogy a szókincsedet sikerült felfejlesztened a 20 év alatt, tehát akkor mégsem volt teljesen elvesztegetett idő.
Igen, lásd fent. Arra viszonylag gyorsan rájöttem, hogy egy átfogó, leckékre bontott, hanganyaggal ellátott tananyag nélkül nem jutok egyről a kettőre. Az ELO viszont megadta azt a nyelvtani és elméleti alapot, amivel az egyszerű dolgokat meg tudtam érteni, és innentől kezdve a szókincsfejlesztés természetesen mehet önállóan.
Később mindenféle nyelvi anyagot kipróbáltam, amit csak elértem az interneten. Effortless Englisht, Learn Real English, Kreatív Nyelvtanulás. Az internettel indult be igazából az érdeklődés, mert akkor zúdult rám a sok angol nyelvű tartalom.
- Egész pontosan miben mutatott újat a tanárod? Mit javasolt?
Elsősorban volt egy kötött, egy éves, részekre bontott, és aprólékosan felépített tanterv. Volt nyelvkönyv, munkafüzet, amelyben a tanterv szépen fejezetekre volt bontva, és nagyjából annak a mentén haladtunk. De mivel az elején kiderült, hogy nekem a beszéddel vannak a legnagyobb nehézségeim, arra gyúrtunk folyamatosan. Keti 1×60 perc, plusz heti 2×30 perc beszédóra volt Skype-on. A lehető legváltozatosabb témákat dobta fel, persze a tankönyv is támpontot adott, hogy most körülbelül hol haladunk, mik az elvárások. Tehát a tankönyvi olvasmányok, nyelvtani ismertetők, és a munkafüzet feladatai megadták a fejlődésre a lehetőséget, beszédórán meg begyakoroltuk. Volt havonta 1×60 perc korrepetálás is, ahol is feltehettem a felmerülő kérdéseket, de ilyenek általában nem voltak, tehát a korrepetálás órát is beszédgyakorlatra fordítottam.
Körülbelül ennyi. De a legfontosabb, hogy felszabadította bennem azt a gátlást, amely megakadályozza az embert, hogy meg merjen szólalni angolul. Egyébként nem egy tanárom volt 1 év alatt, hanem ha jól számolom: 4. Mindegyik egy kicsit más stílusú volt, és mindegyik nőnemű. Valahogy ez jobban bejött nekem, mint a férfiak. Nem tudok férfiakkal miről beszélni. Valahogy a csajoknak jobban megnyílok. Ez is fontos tényező lehet például egy tanár kiválasztásánál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- SSD kibeszélő
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Windows 11
- RAM topik
- Windows 10
- Autós topik
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER!
- További aktív témák...
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Új Lenovo E14 Thinkpad WUXGA IPS Ryzen7 7730U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- HP Z240 Komplett asztali pc, garanciával, 1050ti 4GB Videóval!
- i3 8100 és i5-9400 processzorok
- 6 és 7. generációs i3 és i5 procik
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3580, 95% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M4 24GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest