Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• axioma

veterán

válasz BonFire #3231 üzenetére

Ide nekem a conditional megtanulasi trukkjet! Ha meggebedek se tudom folyamatos beszedben epp ott amikor kell es olyan formajat hasznalni, pedig ha nyelvi tesztet kell kitoltenem, akkor jellemzoen eltalalom - es kisebb reszben a szabalybol (ott annyi van meg hogy mindig visszanezem hogy if-hez nincs would), sokkal inkabb erzesbol. De ha mondani kell, akkor kesz, bukta (fonokkel - londoni, bar eredetileg skot, a lenyeg hogy csak angol a kozos nyelv - bemondom en, hogy bocs nemtom a conditionalt es korbeirom hibas idovel vagy moddal vagy mittomen, vagy neki szimplan csak mondok valamit es "tudja jol erteni" mert a csapatban alig van nativ angol), de azert ha kell(ene, szerencsere nem jellemzo) tobb ember elott beszelni akkor ez mar eleg kinos. Es ez nem olyan hogy a mondatot mondjam sokszor mert ott nem jon ossze nekem hogy mikor melyiket (mondjuk az igeidoknel se vagyok szoban eleg jo de ott eleg 3-4-re szukiteni es kb. a magyarhoz vagy max. nemethez megszokott modon hasznalni, de a condit. valoszinusegre vonatkozo resze az egyszeruen mintha nem triggerelne az agyamat - amugy ja, munkanyelvemme kellett valjon, de ezen a szinten is siman keverem a himnemet meg a nonemet ragozott nevmaskent hacsak nem kulon figyelek).
    Lehet hogy ez inkabb illene a nyelv logikajanak megertesehez, bar erteni ertem csak a zsigereimet nem tudom atallitani...

Kieg. nem ingyen is erdekel ha valaki nyelvtanarkent fel tudja bennem eleszteni ezeket a triggereket.

Új hozzászólás Aktív témák