Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• BonFire

veterán

válasz b0bcat #1487 üzenetére

Amúgy én is így kezdtem, de megmondom őszintén, rettentő nehéz volt olyan angol nyelvű olvasmányt találni, ami

• könnyített szövegű
    • az érdeklődési körödbe vág
    • megfizethető

Megvan nekem a Grimm-mesék kötete angolul, hát, eléggé nem tudtam élvezni felnőtt fejjel. Untam, abbahagytam 5-6 mese után. A szövege is furcsán archaikus volt.

Aztán ajánlották Roald Dahl meséit is, ezekből elolvastam vagy hármat, és számomra hátborzongatóan nyomasztó történetek voltak. Annyira groteszk és szürreális, hogy megfekszi a gyomromat.

Szívesen elolvasnám például a Karl May-féle Winnetout angolul, biztosan meg is lehet szerezni, de annak meg nem feltétlenül egyszerű a szövege. Ahogy a Dzsungel Könyvének sem, mi szintén nagy kedvencem volt gyerekkoromban; mostanában elkezdtem olvasni, aztán az első fejezet után úgy hajítottam ki, mint a sicc. Idegesít az archaikus szöveg.

Mostanában angolul internetes cikkeket olvasok. Olyan témákról, amelyek érdekelnek. Ezeknek viszont nem könnyített a szövege, de megbirkózom velük.

Új hozzászólás Aktív témák