Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• b0bcat

addikt

válasz devil-k #1406 üzenetére

Szerintem a terminológiánk tér el az "elmélyítés" kifejezés kapcsán, úgyhogy inkább ne is feszegessük ezt tovább, és végképp ne ragadjunk le itt! :N

A példa alapján kezdem sejteni, hogyan értetted, amit a Nórika-féle könyvről írtál. ;) Kevesebb példa, de több magyarázat van benne (a linkelt fotók alapján). Tehát sokkal inkább kezdőknek szól, mint az Oxford könyv, ami aránylag "száraz", és inkább csak áttekinti az anyagot.

Ez utóbbi könyv amúgy közismerten az etalonnak számító, Raymond Murphy-féle "kék könyv", az English Grammar in Use sajnos kicsit gyengére sikeredett utánérzése, bár kétségtelen erénye, hogy a Murphy könyvvel szemben ebben magyar szöveget (magyarázatokat) is lehet találni. :K

@csiben1:

Én a fent említett Murphy könyvből (illetve annak alapfokú, piros változatából) tanítok elsősorban (már ha arról beszélünk, milyen könyvből tanítok, ugyanis alapvetően nem könyvből tanítok), sőt, én magam is tanultam ezekből még annak idején. ;) Ezeket tehát mindenképpen tudom ajánlani. A te szintednek (középfokra hajtasz ugyebár) a kék könyv felel meg. (Ha sokallod az újkori, 6-7 ezer forintos árát, nyugodtan vedd meg valamelyik korábbi kiadást használtan, töredék áron! :K)

A tanárt ugyanakkor nem mindenki tudja könyvvel kiváltani. (A többség nem tudja elképzelni, hogy önállóan is lehet hatékonyan tanulni, pedig abszolúte lehetséges. :K) Az viszont jó taktika, ha először veszel egy jó könyvet, alaposan átveszed, és azon kérdéseiddel fordulsz segítségért tanárhoz, amelyeket magadtól már nem tudsz a könyvből ill. más forrásokból feldolgozni. ;)

Új hozzászólás Aktív témák