Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• xgrinder

csendes tag

válasz BosXx #92 üzenetére

hmm! Ez nagyon szép és jó, de pl egy BTK-s szakon jóval jobbak az átlagok mint pl egy TTK-s szakon, pl nálunk SZTE-TTK(műszinfo) a szakra járók 60%-a volt 2,5 fölött. Lehet hogy az ide járók 90%-a csak lébecol? És nem tesz a jó átlagért semmit? Sztem nem egészen így van. Nem lehet CSAK így megállapítani.
    A másik.. az a 3% végülis nem sok, ha leszámítjuk az összes többi terhet amit a jövedelmedből leszívnak.
    Pl. mivan ha 250 keresel bruttóba, van egy pici baba, feleség nem dolgozik, házra felvett kölcsönt fizetni kell, ráadásul meg sem szeretnél fagyni télen.. Kissé szűkös összehozni, szvsz. De már nagyon elszálltam, nem is azért mondtam. Csak ha mindennel így vannak itt 3%, amott 6, még 12.. aztán ottvagy hogy alig kapsz vmit kézhez..

Az az ötlet tényleg jó hogy, ha az országban maradsz mentességet élvezel a tandíj alól, de ha kimászol külföldre, akkor viszont fizesd vissza, mert a kinti fizetésedből már nem annyira fogod ''sajnálni'', korrekt megoldásnak tartanám.

Nembaj.. csodálatos kormányunk újabb csodálatos lépése :C

• sakál

tag

válasz BosXx #92 üzenetére

Biztosan igazad van.. Amúgy köszönöm, hogy Te gondolkodsz helyettem is, így nyugodtabban tudok hülyeségeket beszélni. Egyébként nem értem, mitől ugrassz olyan ingerülten a ''proli'' szótól? (nem is Rád mondtam..) Tudod, a ''proli'' már nagyon rég óta nem a tisztességes, egyszerű munkásember jelzője. Hanem az olyan primitív lényé, aki csak akkor, és annyit dolgozik, amit éppen muszáj, gondolkodni pedig még akkor se, mert nem megy neki. Önbizalma, büszkesége természetesen minden mennyiségben, - na, és kimeríthetetlen igénye arra, hogy lehetőleg mások tartsák el a befizetett adójukból. Időnként több gyereke van, mint foga, de ha háromszoros lenne a fizetése, akkor is kifolyna a pénz a kezéből. Szeretnem kéne őket? Nem hiszem. Még a Te kedvedért sem.

Új hozzászólás Aktív témák