Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• finest

addikt

válasz sakál #69 üzenetére

Én végigolvastama topikot és többen panaszkodtak, h minek egyiptológus képzés, meg iylenek. (Ez bölcsész szak.) Ezért írtam, h ne ócsároljátok a szakot. Szerintem éppen a bolognás folyamat fogja értéktelenné tenni a felsőoktatási képzést, mivel a BA semmire sem lesz jó.
    ''Főképp a lányok választották szívesen azokat a főiskolákat, és karokat, ahová alacsony pontszámmal, ''lasszóval'' fogták a jővő ''nagy értelmiségeit'' Ezek 95%-a ma már a közelében szincs a tanult szakmályának. Erre költsünk továbbra is pénzt?'' - Hogy a lányok mit csinálnak arról meg van a különbejáratú véleményem, de örülnék, ha a bölcsész karokat nem azonosítanád a tanárképzéssel. Furcsa mód a bölcsész karokon nem lasszóval fogják az embereket. Lasszóval fogni, azt jelenti, h kényszerrel, nehézségek árán rávenni valakit valamire... Pont az ilyen klisék miatt keltem ki az előbb is. 95%...ccc.
    ''Természetesen jó tanárokra, tanítókra mindig szükség lesz, nem róluk beszéltem.'' A bölcsész karokon (elsősorban) nem tanárokat képeznek, hanem bölcsészeket. Amúgy én sem róluk beszéltem.

Más: Furcsa mód az interdiszciplináris kutatásokkal kapcsolatban tett megjegyzésemre senki sem reagált, pedig meggyőződésem, h ez a jövő...

Továbbra is fenntartom azt a véleményemet, h nyugodtan mutogassatok csak egymásra, ajánlgassátok, h melyik szakot kell előbb megszűntetni, honnan vonjanak el pénzt. NE is foglalkozzatok a valódi problémával. Ti. hogy rohadtul nicns pénz semmire és a kormnyzat kénytelen lesz a legrafináltabb módokon többletbevételhez jutni. Meg arról, h a rendszerváltás óta zajló oktatáspolitika egy rakás kaki.

Köszönöm, leültem.

Új hozzászólás Aktív témák