Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Peat;)

veterán

válasz concret_hp #190 üzenetére

A jogász és bölcsész szakokkal kb egyetértek, mert ez olyan terület ahol a képzett munkaerő iránti igény nem valószínű hogy gyorsan növekedne.
    De a közgazdász túlképzés hatalmas hülyeség, ezt azokra értik, akik a közgáz diploma megszerzés után kizárólag közgazdászként szeretnének dolgozni. Azt sokan elfelejtik, (ajánlom bármelyik álláskereső megtekintését) hogy egy közgazdász végzettséggel nagyon széles területen lehet elhelyezkedni (pénzügyi területek, konrolling, humán rész, marketing, üzletvitel stb ...) Tehát ez egy hatalmas túlzás hogy sok a közgizda, miközben rengeteg álláslehetőség van ami nekik is megfelel.(bár valóban vannak olyan közgáz diplomás emberkék, akik beosztott egyszerű alkalmazottként nem szeretne dolgozni, hát azokat én nem sajnálom) Egyébként meg nem ismerek olyan országot ahol problémát okozott volna a sok diplomás. Na meg ezeket az adatokat csak hnagoztatják hogy ennyiből a legtöbb a munanélküli diplomás, de én azt is megnézném hogy a végzettek száma arányaiban mi a helyzet. Nagyon egyszerűen ha sok lesz a diplomás kicsit lejjebb kell vinni a munkabért, a munkaadói terhek lassú csökkenése (ami lassan elindul állítólag, bár ebben az országban nincs olyan párt aminek hinni lehetne de hátha) mellett pedig biztos több külföldi érdekeltésű vállalat jelenik meg. A mbér visszamászik és mindenki boldog lesz és lealázunk mindenkit :DDD Nem de ha egy országban sok a diplomás az több lehetőséget rejt magában mint veszélyt szerintem.
    Informatika meg lehet hogy fejlődik de sok rendszergazda végzettségű pl számtechboltban szervizes szerű munkakört folytat. Na meg rengetegen mennek oda is tanulni, de sokszor 2-3 éves sulikat választanak, ami lehet hogy jó de mégse felsőfokú végzettség. Vagyis ha a piac elkezd telítődni az ilyen végzettségűek könnyen munka nélkül maradhatnak, a cikizett Gábor Dénes pedig pont egy lehetőség a középvégzettségű már állással rendelkező emberek számára hogy megszerezzék azt a fránya felsőfokút.

Új hozzászólás Aktív témák