Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
.:ZS:.
senior tag
válasz
kis20i #147398 üzenetére
Hali,
Amikor bridge módba állították, akkor volt rajta pár okos eszköz, akkor lenyúlhatta valami az IP-t, de utána lelőttem a wifit és újra is indítottam a kaont. Ami mondjuk érdekes hogy a felülete szerint le volt tiltva a wifi, de a ledek világítottak a wifi sávokhoz. Illetve a műszakis írta hogy a network fülön írnia kéne hogy bridge mód de nem írta… De router módban se volt az biztos. Nagy rakás fos ez a kaon ezért is akartam váltani, de úgy látszik hogy még a bridge mód kezelése se megy flottul. Mondjuk azt sem értem, hogy a bridge mód esetében miért nem egy olyan konfigot küldenek le a modemre amiben alapból ki van kapcsolva a wifi…
DOCSIS-on nincs PPPoE, ott a hgw is dhcp-n kap címet egy Telekomos szervertől. A user (ez esetben modem) authentikáció ha jól rémlik certekkel megy a DOCSIS rétegben… -
tuto558
aktív tag
válasz
Balcsix #147384 üzenetére
Azért van értelme a 2.5 Gbps portnak mert így egy porton keresztül is kihasználható a teljes gigabites sávszél.
Gigabites portnak 950 Mbps körül van a maximuma, vagyis ha pl bridge módban van a HGW és saját routered van, sima gigabites porttal fixen buksz 100 Mbps-t a sávszélből.
Vagy ha véletlen beaktiválják nálad a nemhivatalos 2000-es koax csomagot, akkor meg pláne hasznos
-
Balcsix
senior tag
válasz
tamas018 #147389 üzenetére
Először is ne böngészőből, hanem az asztali alkalmazásból mérd, és csökkentett módban indítsd az OS-t.
#147391tamas018
szerk.: közben látom, hogy valószínűleg nem a végponton áll fenn a hiba, de azért próbálhatsz indítani egy mérést úgy is, ahogy előbb írtam. Hátha hoz eredményt. -
senior tag
válasz
kabelmania27 #147386 üzenetére
Köszi az segítséget. Sajnos nem volt jó. Visszahívtam őket. Nem tudják mi a baja. Vettek fel hibajegyet. Visszaállítattam addig is router módba a Kaont. Úgy azonnal kapott IP-t az Asus router, szóval a hiba a Kaonban lesz...
-
tamas018
csendes újonc
válasz
kabelmania27 #147390 üzenetére
Felhívtam őket, az ügyintéző is mért egyet, mondta hogy látja hogy nem jó, vesz fel hibajegyet.
Amúgy próbáltam osztóval és osztó nélkül is, de ugyan azok az értékek.
Na meglátjuk mit mond a műszakis kolléga. -
kabelmania27
Topikgazda
-
tamas018
csendes újonc
válasz
kabelmania27 #147388 üzenetére
Modem újraindítás után ezt mértem kábelen: [kép]
Ettől nem kellene esetleg többet tudni-a? Tudom hogy a minimum sebesség amit tudni kell, az 100mbit/s. Az a csomag minimum sebessége, de rendes körülményekre 600 mbit/s ír. Valaki meg írta itt korábban, hogy koaxon teljes sebességet mér, meg udvaron wifin többet mér mint én kábelen.
Laikus vagyok, csak érdeklődöm. Bocsi a sok kérdésért, nem rég lettem előfizető, nem nagyon értek hozzá. Azért váltottunk a nagyobbra, mert nem sokkal drágább és gondoltam jobb lesz, ami egyébként a wifin nagyon érezhető, rengeteget javult. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
tamas018 #147380 üzenetére
Szia!
Ezek az értékek rendben vannak.
Modem áramtalanítás után sem javul a letöltési sebesség?
Ha kábelen 90Mbit körül mérsz lehet 100Mbites a kapcsolat, nézd meg a windowsban, hogy megvan-e a gigabites lan kapcsolat.
Amennyiben nem javul a helyzet jelentsd be a problémát, ha nem javul a helyzet csomagváltástól számított 10 napig elállási jogra hivatkozva visszakérheted a régi csomagot. -
snyper990
őstag
válasz
Teodor52 #147383 üzenetére
Megfelelő tűzfalbeállításokkal, Linux kernelt futtató eszközökkel és egy kis józan paraszti ésszel alacsony a kockázat. (Attól is függ, hogy milyen oldalakat látogatsz és miket töltesz le/telepítesz fel, de ezt véleményem szerint a józan paraszti ész kategória magában foglalja)
Tényleg böngészni akarsz a tévén?! Kicsit kényelmetlen, nem? -
senior tag
Sziasztok!
Kéne egy gyors segítség. KAON CG3000, meguntam a bénázását. Mivel úgyse nézek TV-t lemondtam az IPTV-t es átrakattam bridge módba de valami nem sikerült.. Nem kap a saját router DHCP-n IP-t a modemtől. Asus RT-AX55, WAN port DHCP-re állítva, a modem LAN1-es portja a router WAN portjával összekötve. Mi hiányzik még neki? -
Balcsix
senior tag
válasz
snyper990 #147379 üzenetére
Az zavart meg, hogy a "Melyik koax hgw-n van 2,5gbit-es port?" kérdésre azt válaszoltad, hogy "Azon, amelyiket a 2000 Mbites koax nethez adják..."
A Sagem 3896-on van 2,5 Gbites port, de az 1000-es nethez már ezt (is) adják. Viszont 2000-es koax díjcsomag nincsen.
De a lényegre térve, valóban nincs így értelme a 2,5 Gbites portnak.
-
Teodor52
senior tag
válasz
Kicsirics77 #147362 üzenetére
Oké, csak azt nem értem, hogy minden olyan eszközre ajánlott védelmi program ami az intetnetre csatlakozik akkor a box miért képez kivételt, hiszem böngészünk?
-
tamas018
csendes újonc
válasz
topas100ec #147373 üzenetére
Nekem sajnos mindenhol ugyanannyi, mindegy hol nézem. Most per pill 90mbit/s.
-
-
snyper990
őstag
-
norrberth
addikt
válasz
snyper990 #147371 üzenetére
Én is megcsináltam
Ont bekapcsoltam pppoe passthrough.
Asusba pppoe passthrough átállitottam.
Beirtam az adataimat.
Restart mindkét eszköznek.Azóta ha netezek Ont-n az internet led nem villog.
Csak világít.
Lan led villog egyedül.
Gondolom mert átengedi az Asusnak.
Osztott ki neki IP címet.Hmmm egyébként én semmit nem veszek észre.
Kb ugyanolyan minden mint előtte
Asus Router CPU/Ram terhelés se változott. -
snyper990
őstag
válasz
Kroni1 #147368 üzenetére
Mivel a router is kvázi közvetlenül kapcsolódik így a WAN-hoz, dupla NAT nem lesz.
Telekomnál engedélyezett 2 egyidejű PPPoE session. Flipnél nem tudom, hogy van, de valószínűleg ott is. Próba szerencse
(ONT-n PPPoE passthrough-t engedélyezd, Asuson PPPoE kapcsolatot állítsd be, és elvileg mennie kell) -
Kroni1
veterán
Sziasztok! A FLIP-es topikból kanyarodtam ide, mert ahogy látom az eszközök közt van átfedés, csak itt nagyobb az élet. A Huawei HG8245H ONT-ot állítanám át PPPoE passthrough módra, mert ahogy olvastam ez tudja elméletileg, és pl. itt le is van írva lépésenként. Azonban én nem tudom kiszedni a pppoe adatokat az ONT-ból, mert nincs ilyesmi a menüpontok közt sehol. Kérdés, hogy ilyen esetben ha a mögé kötött ASUS AX55 routeren megadom a PPPoE adatokat az úgy már problémás lesz? Nem értem nagyon a logikáját, csak ha már van egy erősebb routerünk, (de bridge mód Flip-nél nem kérhető,) azért megpróbálnám azzal működtetni a hálózatot ha lehet. Viszont azt sem akarom, hogy feleslegesen terhelődjön, pl. vagy duplán natoljon a két eszköz, hülyeséget nem szeretnék beállítani.
-
tamas018
csendes újonc
Sziasztok!
Váltottam koax hálózaton a 1000/25 netcsomagra és kicsit csalódott vagyok. 400 MBIT/S volt a legnagyobb mérés, amir kitudtam hozni belőle. Természetesen kábelen mértem.
A modem sagemcom 3896.
A wifi viszont brutál jó, lefedettséget tekintve.
-
-
Ronam
addikt
Sziasztok,
Sagem 3896-on be lehet valahogy állítani, hogy az adott készülék ne 2.4, hanem 5 GHz-en csatlakozzon? A tv-n nem találtam ilyen beállítást (Samsung S95B).
-
lacczko
csendes tag
válasz
Mikeee89 #147342 üzenetére
Szia!
Ezt kell kitöltetni a közös képviselővel és reménykedni, hogy pár hónapon belül történik vealami. Akkor van sansz arra, hogy történni is fog, ha estleg a környéken lévő címeken már van optika, mert akkor csak a házatokba kell behúzni és nem az utcába.
https://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/internet/otthoni/tarsashaz -
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest