Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Űrhajózás 2023 - Összefoglaló írás
- kilepoblog: Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Páramentesítők minősége
-
LOGOUT
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jenne
őstag
válasz
cherubion08 #114649 üzenetére
Köszi.
Azért kérdeztem erre rá, mert amikor asszony cseréltetett januárban egy másik szolgáltatónál (a Telenornál), ott bevonták, nem adták vissza a régit. Miután lement a papírmunka, aláírások..stb....átmásolták az adatokat, majd egy lyukasztóvál átlyukasztották a SIM-et és vége. Nem kérdezték meg, hogy kell-e a régi vagy sem.
-
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Ha kérek egy új SIM kártyát mert kisebb kell, mert az új telefont vásároltam és ebbe már nano SIM kell (a mostani amit használok az még mini SIM), akkor a régit az le kell adni a szolgáltatónál vagy megtarthatom? Feltöltős kártya a régi és az az új is az lenne majd.
-
lasse001
senior tag
válasz
Intruder2k5 #114641 üzenetére
Nem. Mert DynDNS -sel mindent elérek. A kamerát is.
-
Új személyi igazolványt kaptam.
E-mail-ben az igazolvány másolatával jelezhetem a Telekomnak?
Ha igen, milyen e-mail címre kell írjak? -
-
lasse001
senior tag
válasz
Intruder2k5 #114638 üzenetére
Bár az enyém is 134.255.XX.XXX 100-as.
-
lasse001
senior tag
válasz
Intruder2k5 #114638 üzenetére
Köszi. Akkor nekem nincsen NAT-olt címem.
-
válasz
lasse001 #114637 üzenetére
Így ránézésre abból, hogy 100-al kezdődik, de egyébként meg ha a sajátod, akkor abban az eszközben ami a WAN IP címet kapja (ez lehet a szolgáltatói ONT/HGW, lehet saját router, stb.), látható IP-t vesd össze egy online IP ellenőrző oldalon látható címmel (mint pl. ez), és ha azok nem egyeznek, akkor biztosan NAT-olt címed van. Ha viszont a két cím azonos, akkor az azt jelenti, hogy publikus az IP-d.
-
szalai112
senior tag
Sziasztok
Ha sat tv rendelek családit és a kedvezmény rendszerbe be vonom a előfizetésemet, ( fél év után készülék) plus még egy otthoni.
Gondolom a kedvezmény nem akkora, mint ha nem lenne rajta hűség? -
Üdv!
Ez az IP cím NAT-olt ugye?100.98.xxx.xxx
És ezért nem tudok az IP kamerákkal mit kezdeni... -
n@p@lm
őstag
Srácok egyelőre várakozás van, nemrég beszéltem az ÜSZI-vel, rajta vannak az ügyön keresni fognak.
Annyit sikerült (talán) megállapítani hogy valószínűleg eszközhiba lesz (nálam), úgy hogy szerelői beavatkozásra lesz szükség.
Cserés lesz.
Várás van
Beniii06 : néztem, rendben van, szépen fel is van tekerve -
zsoltzsolt
addikt
Nem tudja véletlenül, hogy is van ez a Kanapé tv? Ki mászkál egész nap egy kamerával a városban? Ez élő adás? Mert a napszak mintha mindig stimmelne, de a nap nem
Mondjuk most épp eljutott a Telekom székházhoz és megállt
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Winne #114627 üzenetére
Főleg úgy, hogy régebben mesélte az egyik szerelő, hogy a hétvégi ügyelet alatt ő dolgozott egyedül, és 3 megyét látott el egy személyben, azt mondta többet autózott, mint amennyit ténylegesen hiba elhárított. Ez 2 éve történt, mikor céges előfizetés miatt volt kint nálunk (ugye az prio). Nem tudom, hogy javult-e azóta a helyzet, de nem vagyok benne biztos.
-
n@p@lm
őstag
Egy kis szombat esti szösszenet.
Csütörtök délután megtörtént a technológiai váltás, vdsl-ről (60 Mbit) váltottam 1000/1000-es optikai internetre.
Öröm boldogság, hasít az internet, minden faja.
Aztán reggelre az optikát "elvitte" a cica, se internet, se iptv.
7:40-kor bejelentettem a hibát, max. 72 órát mondtak, gondoltam még aznap estére (péntek) megoldódik.
Hát nem így történt, most szombat este van és még mindig semmi.
Mióta Telekomos előfizetésem van (már 15 éve), ilyen még nem fordult elő.
Szerencsére még tegnap este eszembe jutott hogy ilyenkor lehet kérni korlátlan mobilnetet a hiba elhárításáig így megkértem, bekapcsolták 72 órára.
Na ez hétfőn este lejár (tudom addig sok víz lefolyik még a Dunán) de akkor is...
Asszony meg rágja a fülem hogy nem tud tv-zni. (Egérmozi nem nagy élmény).
Még ha MI Box-on futna a TVGO de sajna nem...
Na addig is várunk. -
Beniii06
addikt
válasz
enginev3.0 #114615 üzenetére
Nézd meg az "Internet Connectivity"-ben, fogaskerékre katt és lap alja.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
enginev3.0 #114615 üzenetére
Szinte (nyilván van 1-2 kivétel) egyik ONT-ban, HGW-ben sem lehet. Közvetlenül a kliensben tudod megadni nekik, vagy saját router.
-
Gabesz87
veterán
válasz
kabelmania27 #114610 üzenetére
Hol a fenében találom a modemértékeket ebben az új HGW-ben? Nagyon fura a felülete nekem. Végignéztem már szinte az összes menüpontot, de nem találom.Megvan, nagy nehezen. De nem tudom, ebből melyik a releváns:
Elosztót nem tudom, de úgy rémlik van a padláson, legutóbb, amikor a szerelő modemet cserélt, azt is megnézte (vagy cserélte is talán). Valamit mondott is ha jól emlékszem, hogy szarul volt bekötve. 2 IPTV box van a házban (ha köze van hozzá). -
enginev3.0
félisten
Telekomos optika területen kapott eszközben a DNS címet nem lehet átírni?
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Ha PPPoE Passthroughval használod, akkor nem számít az azonos alhálózat, nem kell átállítani a Sagemcomban.
Rákötsz a Sagemcomra egy gépet / laptopot kábelen, PPPoE Passthrought bekapcsolod, Connection triggert manualra teszed, wifit kikapcsolod, és újraindítod. Rádugod LAN1-re a routered WAN portját, beállítod a PPPoE-t WAN-nak, megadod az adatokat, és örülsz. -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
seger #114606 üzenetére
Azért, mert attól még ráküldi az IGMP forgalmat minden portra. Keress vissza, valaki dchard tanácsára egy sima switch-csel ránézett Wiresharkkal, és ugyanúgy ott volt az IPTV forgalom minden porton, ezért, hát vett egy ajánlott switchet. Attól, mert "nem látod" (nem fáj) még terheli a belsőhálódat, ha nem is látható mértékben, de miért terhelje, ha nem muszáj. Nem hinném, hogy annyival drágább az az 5 portos switch, mint egy 8 portos "műanyag" switch, hogy ne érje meg megvenni. Ha lenne IPTV-m én is ilyet használnék.
-
AKs
tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne:
Hétfőn jön a T bekötni a gigabites optikát. Az ASUS RT-AC65P-m beállított IP címe 192.168.1.1 (+ Default Gateway...) Úgy olvastam, hogy a sagemcom 5655v2-é ugyanez. Elég sok dolog van jelenleg manuálisan konfigurálva. A sagemcom-ban a beüzemelés előtt van-e lehetőség a saját LAN-os IP címét átállítani, mielőtt az ASUS rá lenne kötve? Nem lenne kedvem a jelenlegi LAN-os beállításaimat áttúrni. Azt tudom, PPoE Passtrough-t kell beállítani a sagemcom-ban, én csak egy buta átlátszó gigabites portot szeretnék tőle (+1 port az 1 db settopboxnak), mindent az ASUS intézne. -
Gabesz87
veterán
Apósoméknál vidéken feltűnt a mobilon netezve, hogy néha marha lassan töltenek be az oldalak, hosszas gondolkodás után. Pár hónapja kötötték be náluk a T-s netet, úgy 3 hete cseréltek is egy D-Link modemet, mert meghalt totál. Most egy Sagemcom F@st 3890V3 van. A wifi egy Asus AC57U-ról megy AP módban. Azóta is előfordult mondjuk, hogy vagy a net, vagy a TV megállt, és újra kellett indítani.Nálam is volt évekkel ezelőtt Bp-en ilyen gond, ping teszteknél látszódott a folyamatos kihagyás, rendszeresen volt 4-5 sor, hogy nem jött válasz. Futtattam ping tesztet itt is úgy negyed óráig, a HGW felé és a google.com-ra, elveszett csomag nem volt, csak 3-4 kiugróan magas ms érték (modem felé olyan 350ms, google felé 1000ms). Van ötletetek, mi okozhatja ezt az akadást?
-
veber0937
tag
válasz
enginev3.0 #114601 üzenetére
switch esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- EAFC 25
- AliExpress tapasztalatok
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox Series X|S
- Windows 10
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- További aktív témák...
- Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- ÚJ !! MacBook Pro 14.2" INCH (M4 PRO - 2024) 14C / 20C / 24 GB / 1 TB / 100% AKKU - Magyar
- Crucial Ballistix Sport LT 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
- Kingston NV3 1TB (SNV3S/1000G)
- Lenovo Thinkpad P15v Workstation Laptop -50% i7-10750H 6Magos 16/512 Intel UHD Graphics FHD IPS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest