Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna

Hozzászólások

(#3251) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Vasárnap van és persze az összes gyereknek kipattant a szeme hajnalok hajnalán. Esélytelennek látom hogy összebújjunk szerelmemmel mielőtt elmegyek templomba.
Tegnap dolgoztunk de hamarabb hazajöttünk mert nem akartam egész nap lenni és a családdal pedig nem tudunk foglalkozni. Még visszagurultunk Fehérvárra vásárolni és apámhoz látogatóba. Hazafelé szokásosnak mondható Mekizés is bejátszott.
Ma reggeli mise után rohanok haza mert csak 11-ig tudunk együtt lenni a szerelmeimmel és utána indulnom kell Pestre Adriért. Ennyit a hétvégéről. Ez alatt a pár óra alatt kellene valami gyereknapi programot találnunk. Majd meglátjuk mi lesz.
Szép napot mindenkinek.

(#3252) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A tegnapi nap úgy elment hogy gyakorlatilag semmit nem tudtam a családdal lenni. Reggel a mise után szaladtam haza de kidőltem és aludtam egy órácskát. Utána felfújtuk Kati bicóját és kicsit bringáztunk de már indulhattam is Adriért Pestre. Lolával mentem és beérett a gondolat a fejemben hogy ezt bizony le kell cserélni. Mondanám hogy meg sem szabadott volna venni de akkor jónak tűnt. Venni kell egy klímás 7 személyes egyterűt amibe minden beférünk.
Délután megnéztem a forma1-et és ennyi.
Boldi tegnap átlépte a 4500grammot! Nagy az öröm hogy már így belehúztunk.
Ma szerkezetépítés folyt.köv.
Szép napot mindenkinek.

(#3253) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Kicsit hulla vagyok. Semmi komoly csak a szokásos öregséggel járó letapadt izomzattal ébredtem. Lassan beindulnak a rendszerek és magamhoz térek. Nagy segítségemre van a kávé ebben.
Tegnap a szerkezet befejezéséhez tettünk nagy lépést. Már csak a kinti látszó rész van hátra. Ha minden jól megy akkor holnap befejezzük. Ehhez az kell hogy a statikus eldöntse mit akar végre. Betettünk egy középszelement ami nem volt a rajzon de ezzel erősítettük a szerkezetet amit ő statikailag nem tart helyesnek mert szerinte inkább gyengítettük vele. HEHH?! Nem térek magamhoz. Ilyen még nem fordult elő velem ez alatt a pár év alatt hogy amikor erősítettem az általam gyengének ítélt tetőszerkezetet azt mondják hogy inkább maradt volna gyengébb.... :F Ezzel csak az a baj hogy nem tökölhetünk és várhatunk mi lesz mert holnap be kell fejezni a szerkezetet mert tovább kell mennünk egy másik tetőcskét megcsinálni.
Édesem ma viszi Boldit neurológiára kontrollra. Ha már ott van megpróbál endokrinológiára is időpontot szerezni mert a kis kukacosnak meg kell nézni a csecsemőmirigy működését. Ez a DiGeorge-al járó melléktermék a nagyérnövekedési rendellenesség mellett. Minden hétre jut feladat de mindent elvégzünk és megteszünk.
Szép napot mindenkinek.

(#3254) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elvileg ma befejezzük a szerkezetet és holnap tovább lépünk egy hétre.
Tegnap felhívtam a statikust hogy mi van a szerkezettel és csak hebegett. Tudom hogy ha rajz szerint készítünk egy üres fedélszéket az gyenge lesz a cserépnek de nem tudtam neki betolni a mi székállásos verziónkat. Teljesen befeszült és ahhoz ragaszkodik amit ő rajzolt. Olyan dolgokat mondott ami távol áll a szakmámtól. Érthetetlen. Már elértem azt a pontot hogy leszarom mi van. Ha a tulaj nem engedi erősebbre készíteni akkor a látszó terasz résznél megkapja a gyenge szerkezetet és kész. 4 pár szarufa van hátra és nincs időm vitatkozni. Ennyi!
Tegnap édesem a mi kis tündérbogyókánkat neurológiára vitte. Minden rendben van a bucijában de azért vannak területek ahol fejleszteni kell. Ma védőbe viszi és holnap gyógytornára. Van feladat bőven.
Sárikám este akkorát zupált hogy vérzett a puncija. :Y Kész vagyok ettől a fiús lánytól. Csepp félelemérzet nincs benne és a vége mindig egy óriási zakózás lesz. Az biztos hogy strapabíró és nem egy nebántsvirág.
Szép napot mindenkinek.

(#3255) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elkészültünk Martonban a szerkezettel. utca felől
belülről egy kép
Vápaszarufát megvágtuk V-be hogy tökéletesen feküdjön a vápapalló.
A tulaj azt kérte ne térjünk el a tervtől a teraszon így ott egy sima fogopáras fedélszéket készítettünk. Mindenki maga eldöntheti hogy szerinte melyik az erősebb fedélszerkezet. A székszelemenes vagy az üres. Nem adok segítséget! ;]
Boldibogyót védőbe vitte tegnap szerelmem. Nyúlott 2cm.-t a kis drágaság. Nem akarom elkiabálni de elértük a 4600 grammocskát. :B
Úgy volt hogy ma kezdünk egy tetőfelújítást de hétfőre csúsztatta a tulaj mert esni fog az időjósok szerint. Azután egy kis kartonozást szerváltunk amit lemondtak. Szóval egész héten pihi lesz. Ma délután egy munkát megnézünk Lellén és holnap kiugrunk a birkaólhoz betenni az ablakokat. Ennyi.
Valamikor átépítem táltiba az újabb kp.befecskendezőt. Ez már amolyan rutinfeladat. :DDD
Szép napot mindenkinek.

(#3256) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma én aludtam Katival a kék szobában mert Sári belázasodott. Elég durva az az ágy. Nem is aludtam valami jól.
Tegnap reggel elrendeztem a gyerekeket és délelőtt bementünk vásárolni édesemmel. Vettünk neki új cipőt és a lányoknak pár rucit. Lolába végre megvettük a hátsó kerékcsapágy készletet mindkét oldalra. Közel 15 rugó volt a készlet. Hétvégén szerelés! Lehet még ma ha nem megyünk a birkaólba ablakot beépíteni.
Szép napot mindenkinek.

breaking news: egy friss mérés alapján 4650 grammosak vagyunk! :C :DD

[ Szerkesztve ]

(#3257) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Azért a kékszobai alvás nem éppen pihentető. Azért megvagyok de fájnak a tagjaim.
Tegnap délelőtt kiugrottunk beépíteni az ablakokat a birkaólba és a magaslesbe. Majdnem dél volt mire hazaértem. Gyorsba kicseréltem Lolában a hátsó kerék csapágyakat ami pofon egyszerű művelet. A két oldal megvolt 1 óra alatt. Gondolom szervizben elkértek volna érte csillió pénzt. Megrendeltem a 4 lengéscsillapítót is mert ugyan a zúgás megszűnt de bizonytalan az úttartás. Ráncba szedjük kicsit a gépegységet mert édesem sokat jár vele és úgy döntöttünk egyelőre marad. Ha lengéscsillapító csere után még kell pár szilentet cserélni az már bagó pénz lesz.
Délután elbúcsúztattuk Angyalkánkat. Adri felsőbe megy és a tanítónéniknek készültek egy műsorral. Nagyon ügyesek voltak a gyerekek. Sokan sírtak közöttük a mi nagylányunk is. kisírt szemmel Angyalkával.
Ma változatosság kedvéért újra autót szerelek, de most táltit. Semmi csak a szokásos kp.befecskendező. Lehet írnom kellene róla egy szappanoperát. :DDD Ez vagy délelőtt, vagy délután lesz mert még nem tudom mikor megyünk rucit vásárolni. Adrinak ünneplő kell és édesnek sem ártana egy nadrág.
Itthon takarítani is kell mert a lakást bombatámadás érte.
Szép napot mindenkinek.

(#3258) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Pont visszaaludtam amikor édesem ébresztett és ettől aztán kivagyok purcanva. Fél 3-kor ébredtem és alig tudtam visszaaludni.
Tegnap reggel táltit szereltem. Megszívtam mert kompletten nem működött a kp.befecskendező ezért visszaszereltem az előzőt, és csak az alapjárati motor-folytószelepállás érzékelőt szereltem át. majd pár száz km után tudom hogy rendben van e. Délután takarítottam mert elég durva volt a lakás. Édesnek 4 gyerek mellett erre már nincs energiája mindig. Most besegítettem kicsit neki. Elmosogattam 2x és felporszívóztam. Fel is mostam úgyhogy most rendben van a lakás. Persze ennyi rosszcsont mellett ez csak percekig lesz így.
Ma reggeli mise után elmegyünk vásárolni és nagyjából ennyi a terv. Délután alszok egyet ez már tuti.
Szép napot mindenkinek.

(#3259) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Sári egy sokat ordítós éjszakát rendezett amitől senki nem tudott aludni. Hajnalban átmentem a kékszobába mert nem bírtam tovább.
Tegnap reggel mise és utána vásárlás. Amíg édesék beértek addig apámnál voltam beszélgetni. Délután pihizés volt.
Ma belevágunk a tetőfelújításba sietnünk kell mert mihamarabb végezni szeretnék ezzel a kis munkával.
Szép napot mindenkinek.

(#3260) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma éjszakára egy Katica belázasodás jutott. Vonultam is vele a kékszobába aludni. Hihetetlen hogy minden napra jut valami jóság... :(
Tegnap elkezdtük a tetőt bontani és lécezni. Gyorsan haladunk mert nem nagy az épület. Ma már szegjük és a ragalját lambizzuk és esetleg bádogozásba is belefogunk. Munka után még elvoltunk tárgyalni így haza is értem este 7 után. Ma szintén meló után el kell menni egy munkát megnézni ezért kizárt hogy korán érjek haza.
Szép napot mindenkinek.

(#3261) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Az izomzatom most kezd éledezni. A sarkam fáj és lüktet ébredésnél majd lassan elmúlik és utána minden rendben van.
Tegnap befejeztük a lécezést és beszegtük a tetőt. Nekiláttunk a ragaljának is de még pár órát dolgoznunk kell hogy kész legyen. Egy veluxot is beépítettünk. Mai feladatunk az hogy befejezzük a famunkát és a bádogozást. Holnap lecserepezünk és viszlát. Pénteken már egy pergolát kell menni csinálni mert átadás lesz.
Szép napot mindenkinek.

(#3262) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Nem értem miért ébredek fel éjszaka közepén és utána nem tudok azonnal visszaaludni. :F Kellene a pihenés mert elég hulla vagyok. Tegnap befejeztük a kis tetőt cserepezésre és ma ha szerencsénk van be is nyomjuk az egészet. Sietnünk kell mert holnap már máshová kell mennünk.
Kinéztem egy Makita giga gérvágót ami átér 12cm.-t és szélességben 30cm.-t a jófogáson. Mivel itt van T.bányán át is ugrok ma vagy holnap és ha jó megveszem. ilyet Rég le akartam cserélni ami van és hűen szolgál már vagy 10 éve. Ideje hogy nyugdíjazzam.
Tegnap Adri fodrásznál volt és levágták a haját. Nagyon jól néz ki most rövid frizurával.
Szép napot mindenkinek.

(#3263) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Befejeztük a kicsi tetőt és ma belefogunk egy pergolába gyorsan. Még reggel ki kell szednünk az anyagot hozzá és meg kell gyalulni. Polikarbonát lesz rá.
Elég korán végeztünk és elmentem a gérvágóért. Szuper "kis" gép. Azért egy alapos takarítás és átnézést ma meg kell ejteni rajta. Sietni fogunk haza mert még ma neki szeretnék állni LOla hátsó lengéscsillapítóinak a cseréjének.
Szép napot mindenkinek.

(#3264) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Kicsit hulla vagyok. Éjjel kettőkor már rendszeresnek mondható hogy felébredek és piszok nehezen alszok vissza.
Tegnap szinte feleslegesen dolgoztunk mert a házinéninek nem tetszett amit előre megbeszéltünk és amit ő újragondolt természetesen extra fa van benne amit rendelni kell. Azért ráment a napunk. A gérvágót kipróbáltuk és nagyon fain kis gép. Szétszedtük az alját és kiderült hogy hiányzik belőle egy csapszeg amit pótoltunk de mivel az a tört fokállás rögzítésének alkatrésze volt ezért túlerőltették ezt a retesz részt. Összeraktuk hogy jó legyen de nem működik jól. Felcipeltem és megnézem mit tehetnék még vele. Amúgy egy fasz rendszer. Néha a Makita egyszerű jólbevállt rendszer helyett kitalál egy hajmeresztően idióta rendszert.
Hazaérve még lementem Lolában a két hátsó lengéscsillapítót és rugót kicseréltem. 6 volt mire felbotorkáltam mivel az egyik csavart csak ketten tudtuk lelazítani. Vért izzadtam!
Ma reggel gépszerviz azután irány a posta csekkeket feladni és azután jön Lola eleje. Délután bemegyünk vásárolni és az lesz a próbaút a kocsival. Mára csak ennyi tervem van.
Szép napot mindenkinek.

(#3265) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Már fent vagyunk 3 óta Sárinak köszönhetően. Nem aludtunk sokat de azt jó gyorsan.
A tegnapi napom a szerelésé volt. A délelőttöm elment azzal hogy ráncba szedjem a friss gérvágó szerzeményemet. Ez abból állt hogy megjavítottam az asztalának a fokállásban rögzítőjét és szépen megpucolgattam. Szép kis masina csak nem foglalkoztak vele. Szerelés előtt elugrottam Sárival a postára a csekkeket feladni. Fújtam pár percet és lementem Lolának kicserélni az első lengéscsillapítóit. Ekkora szopást!!!!! Akinek nincs rugóösszehúzója neki se álljon! Ultrabrutál volt kiszerelni is a helyéből amit ezer éve nem lett hozzá nyúlva. Arról nem is beszélve hogy juthatott a ford mérnökeinek eszébe hogy így rögzítsék a lengéscsillapító alját. Ember! Normálisak ezek?! :Y :((( Kioperáltam és szétszedtem. Leszedni még könnyű volt a rugót mert tudtam használni a Piher szorítómat, de átszerelni az újra... Csőfogóval összeszorít egy menet, majd a cserépkötöző egyes dróttal megköt. 10 centinként meg kellett ismételtem ami rugónként egy fél órácskás művelet volt (vagy még több) Egyszerre szedtem szét a két oldalát mert ki akartam cserélni a jobb oldali rugót a balra. Persze mikor kezd el szakadni az eső? Pont amikor szerelném össze az egyik oldalát. Amikor elállt gyorsba beszereltem először a bal oldalát és amikor a jobbra került sor újra el kezdett szakadni a szemét eső. Akkor már beszereltem nem törődve azzal hogy szarrá ázok. Futómű rendben van csak kicsit húz balra a verda. Majd édes elviszi beállíttatni. Természetesen miután feljöttem a szerelésből, fél óra és sütött a nap. 5,5 óra volt a szerelés de elég szívás volt.
Este még egy családi Lidl bejátszott.
Ma reggel templom és utána indulunk Pestre Adriért. Onnan Camponába a Tropicariumba. Hazafelé beugrunk egy kis tévéért amit a jeles biziért kap Adri.
Szép napot mindenkinek.

(#3266) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel nem ment a PH. ezért nem tudtam naplót írni. Vasárnap reggel templom és mire a misének véget ért édesék követtek. Azután irány Pestre Adriért. Hazafelé Campona-Tropicarium. Nagyon élvezték a gyerekek a cápákat. Ha már ott voltunk átmentünk a csodák palotájába is. Az ha lehet még jobban tetszett a lányoknak. Sajnos Boldit kikészít egy ilyen utazás szóval mostanában nem megyünk vele messzire.
Tegnap Fehérváron voltunk pergolát csinálni. Ma elvileg befejezzük és holnap mehetünk tovább Martonba.
Ma szembe kell néznem a legnagyobb félelmemmel és el kell mennem ismét a fogászatra. Hónapok óta küzdök egy fogammal és nem várhatok tovább vele. Akitől béreljük a lakást fogorvos és megpróbál mára időpontot kérni tőle édesem. Úgyis megy albit fizetni hozzá.
Szép napot mindenkinek.

(#3267) bim


bim
veterán

MAjdnem elfelejtettem lejegyezni hogy tegnap Fehérvári szívecskés doktornéninél volt Boldi. A nyomás annyira normalizálódott hogy nem kell műteni 28.-ig amíg a GOKI.-ban nem lesz a felülvizsgálat. Akkor ismét döntenek róla mennyire vészes a helyzet. Már ezt az utat is nehezen bírta a kis kukacos. Ha már ott voltak édesék beszéltek a tüdőgyógyásszal is. Kaptunk közgyógyra inhaláló gépet de oxigént nem mert ahhoz nem elég beteg Boldi. HEHH?! Még megpróbáljuk felíratni neurológussal és ha ő sem írhatja fel akkor zsebből álljuk azt a "csekély" 150 rugót amibe a 10 literes oxigén palack kerül reduktorral-párásítóval és maszkkal. Már telefonon utána érdeklődtem egy cégnél akik kifejezetten ezzel foglalkoznak. Ezzel a 10literrel kihúzzuk 33 órán át ha beszürkül a kis kukacos.
Komolyan érthetetlen hogy a környezetünkben alkoholista dohányos betegek megkapják ingyen de mi nem vagyunk "elég betegek" ehhez. :(((

(#3268) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztük a kis polikarbonátos terasztetőt és ma B.lellére megyünk egy hosszú melléképületre tetőt készíteni régi kötőgerendás és sárgerendás stílusban.
Fogászatom elmaradt mert csak csütörtök fél négyre tudtak beírni és lelléről nem fogok haza érni addigra, vagy jövő hét szerda. Meglátom mennyire lesz nagy a fájdalom. Az biztos hogy némi profitot termelek addig is a Cataflám gyártójának.
Ma 6körül elindulunk mert időben oda akarunk érni. Tőlünk 120 km-re van lelle amitől ki fog hullani a hajam. Nem szeretek ilyen messze járni dolgozni.
Szép napot mindenkinek.

(#3269) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Lassan old a hullamerevség. Úgy aludtam éjszaka mint akit agyon vertek. Várhatóan ma még fáradtabb leszek mert meg kell nyomni ezt a két napot hogy végezzünk a héten. Hétfőn már tutira vissza kell menni Martonba mert kinyír a tulaj minket! Tegnap készítettük a szerkezetet és kb. a felével végeztünk de ma be kell fejezni és be is kellene lécezni hogy holnap le tudjuk cserepezni. Mindennek a tetejében piszok messze is van! 3 óra az utazás oda vissza. Kukim kivan!
Szegény édesem alig lát a gyerekekkel. Már jó volna egy családi hétvége a lányokkal és fiúcskánkkal. Pici szerelés még lesz mert rendeltem egy stabilizátor rúd gömbfejet lolába. Cirka fél órás szerelés lesz majd de ki kell cserélni mert húz balra a verda.
Szép napot mindenkinek.

(#3270) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Teljesen hulla vagyok! Este 8-ra értem haza mert nyomni kellett hogy ma be tudjuk fejezni a munkát. Kukinkat elhagytuk úgy igyekszünk és ma még viszünk magunkkal plusz embert hogy mindenképpen befejezzük.
Tegnap megjött az alkatrész és a Hiltihez vettem egy akkut az is. Jó lesz ha túl leszünk már ezen a munkán mert piszok messze van.
Vettem jófogáson egy rendes mechanikus babamérleget mert ez ami van össze vissza mutat.
Szép napot mindenkinek.

(#3271) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Kicsit kezdek helyre jönni a nagy meló után. Nagyjából időben értem haza tegnap ami fél7-et jelent. Sajnos éjszaka ismét felébredtem és nehezen tudtam vissza aludni.
Ma reggel elmegyünk Adri évzárójára és utána lolát szerelem. Stabilizátorgömfej csere. Saccra fél órás művelet lesz amibe bármikor kifoghatok egy nem mozduló csavart. Délután vásárlás és PIHI!
Szép napot mindenkinek.

(#3272) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Végre pihenten ébredtem. Tegnap reggel volt az évzárója Adrinak. Szín jeles lett a bizi és kapott egy könyvjutalmat. Ügyes lány bár itt elég sok 5-ös tanuló van minden évfolyamban.
Lolán kicseréltem az alkatrészt amitől nem lett jobb viszont szét szívtam magamat egy csavarral. :W
Délután bementünk vásárolni és este meccs nézés.
Ma reggel templom és onnan indulok Zalahalápra egy kézi szalagfűrészt megnézni. Ha jó akkor el is hozom. Sietek haza a kacsáimhoz és elmegyünk sétálni. Boldival nem nagyon lehet messzebb menni mert nem bírja az utazást .
Szép napot mindenkinek.

(#3273) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Át kellett mennem éjszaka közepén a kék szobába aludni mert Sári olyan hisztit vert ki hogy nem tudtam aludni.
Tegnap reggel templom és utána zúztam le Zalahalápra. Szinte ingyen elhoztam egy Mafell kézi szalagfűrészt. Pici törődést igényel a kicsike de simán hadra foghatóvá lehet tenni. Motor hátsó csapágyát már kicseréltem és az elsőt kell még kioperálnom. Veszek rá szalagot és fogantyút kell rá hegesztetnem. Ehhez elzarándokolok ahhoz az emberhez aki a kipufogót foltozta meg. Ő hegeszt alu öntvényt is.
Miután megjöttem elvonultunk családostól a mekibe és apámhoz. Hazaérve a futamon aludtam egy jót és már este is lett.
Ma Martonba megyünk és állunk neki lécezni.
Szép napot mindenkinek.

(#3274) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Totál hulla vagyok! Tegnap kihúzták a fogamat mert menthetetlennek bizonyult és amint elmúlt az érzéstelenítő hatása rázendített a fog helye. Tiszta genny volt a fog. Először megpróbálta megmenteni de mondta hogy túl sokba lenne és a végén lehet mégis ki kellene húzni.
Tegnap lementünk martonba és szinte semmi anyagunk nem volt. Elvileg ma hozzák a cserepet és vele a fóliát amivel neki tudunk állni egy darabig lécezni de nem sokáig mert nem betonozták be a csúcsfalakat. EMBER! Hát ezért kellett sietni ?
Még fogdoki előtt szereltem kicsit a kézi szalagfűrészt. Már biztos hogy meg kell látogatnom az esztergályost is mert a motor tengelyéről acsavar nem jött le és a Hilti ütvecsavarozó letépte a mentet. Persze a csavar elforog de nem jön le. Kisflexet kell vennem mert valamivel le kell vágni. Következő akadály az lesz hogy le kell valahogy húzni a tengelyről a kereket. Szépséghiba csak annyi hogy a burkolat és a kerék közé nem fér be a lehúzó. Szalagot megrendeltem rá ami 10napon belül érkezik. Addig szétszedem és elhárítom ezeket a hibákat. Esztergályos és hegesztő szakihoz elzarándokolok akikkel megcsináltatom amiket nem lehet házilag megoldani. Majd alakul.
SZép napot mindenkinek.

(#3275) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma időben ébredtem mert hajnali kettőkor nem pattant ki a szemem. Talán az az oka ennek hogy vettünk magunk mellé egy segítséget aki elég sok dolgot levesz a vállunkról. Kevesebbet kell kutyagolnunk mégis halad a munka. Nyilván az ő pénzét is ki kell termelni de megéri. Nehezen haladunk mert folyamatosan anyag gonddal küzdünk. Az alját készítjük a tetőnek. Első sor fólia,cseppentő lemez és csatorna. Ma körbe érünk vele és állítólag bebetonozzák a csúcsfalakat hogy holnaptól lehessen telibe tolni a lécezést.
Már egy két hete kiderült hogy elhagy minket Hajni óvónéni. A pasija miatt költözött ide de szétváltak útjaik ezért hazaköltözik a szüleihez világvégére. Kis búcsúztató is volt. Majd ha szerelmem átküldi a képeket teszek fel róla a naplómba.
Tegnap reggel beállították lola futóművét. Még szerzünk rá pár gumit és rendbe lesz.
Holnap nem dolgozok mert megyünk DiGeorge tanácsadásra a tűzoltó utcai klinikára. Kíváncsian várom mit mondanak majd.
Szép napot mindenkinek.

(#3276) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma kicsit túlszaladtunk alvásban. Megtehetjük mert nem megyünk dolgozni. Mi megyünk Pestre kórházba Boldival, munkát meg nem lehet folytatni mert nem betonozták be a csúcsfalakat. Lehet a héten már nem is tudunk menni dolgozni. Sebaj! Többet lehetek a kacsáimmal és a kézi szalagfűrésszel is tudok foglalatoskodni. Tegnap végre szét tudtam szedni némi véráldozattal. Egy menetet kell vágatni rá és elzarándokolnom Pesten a csapágyboltba ahol remélem kapok ilyen speckó kétsoros bolygócsapágyat amilyet még nem is láttam. Hegesztővel is beszélek és lehet hogy a héten használatra késszé tudom tenni a gépet.
Megjött a gérvágó alkatrész. Kemény 400ft volt a nyomógomb. Be is szereltem és már az is tökéletes kis masina.
Szép napot mindenkinek.

(#3277) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Be kellett izzítani a mobilklímát mert elviselhetetlen a hőség a lakásban. Kicsit féltük hogy Boldi megfázik ezért nem indítottuk be eddig és úgy néz ki bírja ő is ha nem ömlik a kukacán az izzadság.
Az ígért kép Hajni néniről és Katiról. Sajnálom hogy elhagy minket
Tegnap reggel elszaladtam az esztergályosomhoz megcsináltatni a forgórészt. Délután mehettem is érte mert elkészítette a mester. Levágta a tengely végé amit szétvertem és belefúrt, majd balmenetes anyaggal pótolta és készített egy balos anyát is rá. Mindez 1500 forintocskába került. Potom pénz...
9 körül indultunk Pestre a DiGeorge genetikai tanácsadásra. Igazából nem sok minden történt ott. ELmondták hogy ennek a betegségnek úgy néz ki Boldi egy enyhébb válfajában szenved ami lehet több tünettel nem is jár mint a nagy ér fejlődési rendellenesség. Mondta hogy ezt a 22-es kromoszóma hibát nem tudták volna kiszűrni terhesség alatt mert a kromoszómatest sérült ami nem szűrhető. Ilyenkor átnézik az egész láncot és találtak egy hibát az egyes kromoszómán is. Azt mondta a professzor ez semmilyen kihatással nem lesz az életére.
Jövő hét kedden GOKI.
Ha már Pesten voltunk és a gépet szétszedtem elugrottunk a kedvenc csapágyboltomba. Most sem kellett csalódnom mert volt az a nem épp szokványos két sor görgős önbeálló csapágy. Sőt választhattam több féle minőségből. Természetesen a felső kategóriás NTN.-t választottam amivel a Makitákat szerelik. Confidenza
Szállítanak házhoz is. Szeretek ilyen boltba bemenni ahol azonnalra van amit szeretnék.
Hegesztő szakival is felvettem a kapcsolatot és szombaton valszeg viszem a gépet hozzá. Már néztem fogantyú anyagot is rá. Valami ipari műanyagot szeretnék rá hogy erős legyen. Ma veszek még valami festékmarót mert egy idétlen zöldre és feketére le van festve ami nem tetszik. Akkoriban sima nyers fém színe volt a gépeknek és azt szeretném vissza adni neki.
Ma egyre jön a beton martonba ezért a mai nap is kiesett. Holnap mehetnénk de nem tudom lesz e ebben társam.
Szép napot mindenkinek.

(#3278) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Bujálkodást letudtuk szerelmemmel. Néha azt is kell mert a szervezetnek szüksége van rá.
Tegnap nem sok minden történt velünk. Délelőtt elmentünk vásárolni és ha már úton voltunk vettem festéklemarót is. Eszem megáll milyen drága! :Y Ma viszem magammal a gépet és szedem le a festéket róla. Délelőtt beszélek a hegesztő szakival is. Jó volna ha hétvégén meg tudná csinálni nekem a munkát. Erre mondjuk nem sok esélyt látok de reménykedem. Nem sürgős mert a lap még nem készült el rá. Talán a jövő héten az is megjön.
Más nem is történt velünk. Ebben a dög melegben csak az a helység volt elviselhető ahol ment a klíma a többi halál. Jó hogy ma a tetőn lécezünk amitől nem lesz melegünk egy kicsit sem. :Y
Szép napot mindenkinek.

(#3279) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Úgy riadtam fel 5-kor hogy lassan indulnom kell a templomba. Ez a hőség teljesen kikészített. Negyed 4-ig voltunk csak de totál leszívta a nap az erőmet. Csak fóliáztunk mert ketten voltunk. Majd hétfőn rászórjuk a lécet mert többen leszünk. Közben lemarattam a kis szalagfűrészemről a festéket. Nagyon szuper lett! Este átvittem hegesztő emberkéhez aki ráoperálja a fogantyú fogadóját. Sajna annyi munkája van hogy csak jövő hét végére ígérte de az még belefér. Addig be kell szereznem a nyélanyagot és remélem megjön a szalag is.
Ma reggel templom és utána kicsit bemegyek apámhoz. Lányok jönnek utánam és találkozunk az Auchanban.
Szép napot mindenkinek.

(#3280) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A tegnapunk pont úgy zajlott le ahogy tegnap reggel lejegyeztem. Reggel mise, utána apámnál kis beszélgetés, azután családi bevásárlás és pihengetés. A3 meccs megnézése. Véget ért a magyar álom ami teljesen kiszámítható volt. Kíváncsi leszek ma hány autón fogok látni kis magyar zászlót.
Ma lécezni fogunk. Elvileg meg is lesz hozzá az emberállomány.
Szép napot mindenkinek.

(#3281) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap beléceztük amit szombaton lefóliáztunk. Ma én megyek GOKI-ba a családdal de a többiek mennek dolgozni. Ők ha minden igaz lécezést fogják többé kevésbé befejezni.
Kicsit izgulunk a vizsgálat miatt de ez természetes. Ha minden igaz találkozunk ott egy truncusos csajjal aki a facebookon alapított egy csoportot ezeknek a betegeknek. Ő katéterezésen lesz bent.
Sajnos kézi szalagfűrészemről semmi hír. :(
Elkezdjük beoltatni a lányokat olyan betegségek ellen ami súlyos lefolyású lehet boldira nézve. Most a bárányhimlő elleni védőoltást kapják majd meg. 20(!) rugó az adag Katinak és Sárinak. EMBER! :Y :W És ezt még egyszer meg kell ismételni. Zéró támogatás rajta mert kő a falábú focistáknak stadionra. :((( Majd meg kimegyek ünnepelni egy négynulla után őket mekkora istenek! Jó hogy a csoportból mindenki továbblépett egyet csak mi estünk ki.
Szép napot mindenkinek.

(#3282) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Sajnos rossz irányba változnak Boldinál odabent a dolgok. Ki is írták augusztus 22.-re befekvésre és másnap katéterezés. Ez még csak az első lépés mert katéterezésen csak megnézik mennyire szűk az ér és utána feltáró műtét lesz ismét. Plasztikázzák az ereket hogy normalizálódjon a nyomás. :( Ismét egy hónap kórház. Azt még nem tudják megmondani hogy rögtön a katéterezés után meg is műtik vagy hazaengedik és keresnek egy újabb időpontot.
Munkában is így kell készülnöm bár most megpróbáljuk úgy alakítani a dolgokat hogy legalább egy részénél a bent töltött időnek tudjak dolgozni. Majd alakul.
Még el kell vinnünk koponya UH.-ra is újra mert azt mondta a doki hogy ő úgy látja mintha előre állna picit a homlokán a koponyacsontja és nehogy az agyvize nyomja. Eszem megáll! Mindig találnak szegény gyereken valamit. Most maszek rendelést hajtunk mert a múltkor valami tanuló nézte meg és az bevallom nem valami bizalomgerjesztő számomra.
Műtétig már nem megyünk GOKI.-ba csak fehérvári kontroll lesz.
Ma folytatjuk a lécezést vagy szegünk. Nem tudom tegnap mennyit végeztek a fiúk.
Szép napot mindenkinek.

(#3283) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ismét nem fáztunk tegnap. Befejeztük a lécezést és a bádogozást és ma indul a cserepezés. Sietnünk kell mert jövő hét szerdára be kell fejeznünk a cserepezést. Csütörtökön Ősiben kell kezdenünk egy hagyományos fakötésekkel teli tetőt.
Ma persze még melegebb lesz az idő hogy lerohadjunk a tetőről.
Tegnap voltak védőben édesemék. Kati megkapta a bárányhimlő elleni védőoltást. Sári azért nem kapta meg mert tiszta melegkiütés szegénykém. Sajnos Boldi elkezdett picit köhörészni. Izzíthatjuk az inhaláló gépet. :(
Szép napot mindenkinek.

(#3284) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Durva éjszakán vagyunk túl. Sári egy olyan hisztit kivert! :Y Adri vitte át magához és azóta mesét néz a telefonon. Úgy látom egész délelőtt aludni fog ő is és Adri is.
Tegnap piszok egy napunk volt. Kiderült hogy szűkre léceztünk mert nem néztük meg az alkalmazási útmutatót. Amikor szabtuk a szerkezetet felhívtuk a Bramacost és ő mondta hogy mennyire lécezzünk de ő csak a minimum léctávot adta meg amivel jól beszívtunk. Ennyi! Meg kellett volna nézni az alkalmazási útmutatót de mi bíztunk benne. Több cserép megy fel és így kevés lesz amit hoztak.
Amúgy csak lődörögtünk a tetőn mert piszok meleg volt. Mára egy kis enyhülést ígérnek ami nagyon jól fog jönni hogy haladjunk.
Szép napot mindenkinek.

(#3285) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Totál hulla vagyok! Tegnap cserepezés után hazafelé még egy kis lambériázás beugrott És este megnéztem a meccset is. Már azt se mondhatjuk el hogy egy verhetetlen csapat ejtett ki minket. :F
Még este sétáltunk egyet édessel és a gyerekekkel. Adrit elvitte az apja és most 2 hétig ott lesz. Már most a falra mászik édesem Sáritól és Katitól. Amikor itthon van Adri is akkor nagy terhet vesz le a válláról mert sokat segít neki.
Mai program velux ablak berakás és vápa vágása. Nem leszünk sokáig mert pihenni is kell valamikor.
Szép napot mindenkinek.

(#3286) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Totál hulla vagyok! Persze hogy éjfélkor érvéget a meccs és korán kell ébredni. :(((
Tegnap bevágtam egy vápát éselég is volt. Fél3-kor eljöttünk hogy maradjon valamennyi még a napból. Este amikor kicsit lehűlt az idő elmentem édesemékkel fagyizni.
Ma reggel mise után sietek haza. Tutira alszok délelőtt egyet és kora délután felhívom a hegesztőt mire jutott a géppel.A szalagok már megjöttek rá csak nem voltunk itthon amikor hozta a posta. Majd hétfőn bemegy édesem érte. Ha elkészült a gép akkor már csak fogantyúnak való műanyagot kell vennem rá és azt is elvinni az esztergályoshoz hogy valami formát adjon neki és a két végébe menetet fúrjon a rögzítéséhez.
Szép napot mindenkinek.

(#3287) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A tegnapi napon teljesen használhatatlan voltam. Aludtam egyet miután hazaértem a miséről és aludtam egyet délután is. szegény szerelmem és a gyerekek. nem tehetek róla de ez a meleg hét teljesen levette az energiámat. Öregszem... Ha tehetem már szombaton se mennék de annyi a munka hogy csak na.
Elérkeztem ahhoz a ponthoz hogy behúzom a féket és nem vásárolok gépet hanem eladok. Piacra is dobtam a pár hónapos Makita akkus gépet és menni fognak valszeg a szalagfűrészek is. Egyik biztosan. Eladok egy Holz-ot a kettőből és még majd körbenézek mit érzek feleslegesnek. Az akkus gépeket folyamatosan használtuk de egyszerűen nem vigyáztak rá a kollégák ezt pedig nem bírom nézni. Inkább eladom és majd vágunk amivel tudunk... Ezt a leszarom igénybevételt egyedül a Hiltik bírják de nem vehetek mindenből azt mert nem bírom pénzelni. Most már más is vegyen gépeket ne csak én.
Ha minden igaz ma feléljük az összes egész cserepet és bevágjuk a vápát. Rendet rakunk és holnap neki állunk egy új tetőnek.
Hegesztő ember nem készült el. Kért még egy hetet amire nem tudtam mit mondani. Azt hittem a kedden induló tetőnél már tudjuk használni de úgy látom mire elkészül pont végzünk a szerkezet kiszabásával. Erről ennyit.
Szép napot mindenkinek.

(#3288) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap elhasználtuk az összes cserepet. Sajnos 200db. alapcseréppel és rengeteg kiegészítővel kevesebb érkezett. Ma beleállunk egy új tetőbe Ősibe és majd ha megjön a cserép visszajövünk befejezni.
Az akkus cuccaimra már van is érdeklődő de persze szénné alkudják magukat. Nem égető eladni de azért hajlok minimális alkudozásra mert én is ilyen vagyok.
Ma viszi édesem bogyókánkat maszek rendelőbe koponya UH.-ra megnézetni hogy nincs e nagy nyomás odabent. A GOKI.-ban mondta a doktornő hogy meg kellene nézetni és természetesen nem hagyjuk annyiban és megnézetjük. Reméljük minden rendben lesz vele.
Szép napot mindenkinek.

(#3289) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Katival a kék szobában aludtunk. Úgy döntöttünk édesemmel hogy ne aludjon egyedül mert olyan kizárt érzés és ezért aludtunk együtt. Nem mondom hogy kényelmes volt de megérte.
A tegnap legfontosabb eseménye hogy kiderült Boldinak a bucijában minden a legnagyobb rendben van. Legalább nem kellett egy újabb aggódni valót a nyakunkba venni.
Hegesztő ember is felhívott hogy ma kész a gép. Este mehetek érte. Akkus Makitákért is jönnek ma. Megy a Boldi alapba. Ha jut energiám rá este teszek fel újabb gépet az apróra. Még van legalább 3 amit eladnék. Szeretném 2 kilóval növelni a Boldi betegségátvészelési alapját.
Nekiláttunk egy nagy tetőnek ami totál szopásnak néz ki, ráadásul nem is fizetik meg olyan jól. Ez van...
Szép napot mindenkinek.

(#3290) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma korábban indulunk mert 6-ra az Auchannál kell lennünk. Besegítünk lécezni egy ismerős csapatnak.
Tegnap felraktuk a födémgerendákat és el is ment vele az idő. Siettem haza a hegesztő miatt. Sajnos ferdén varrta fel a füleket. Eszméletlen hogy egy precíziós munkát végző ember ennyire gyatrán végezze el a rá bízott munkát. Összerakom mert a hiba csak esztétikai és az ember szépérzékét kezdi ki, de ha nagyon zavar akkor elviszem máshová újra megcsináltatni.
Szép napot mindenkinek.

(#3291) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elképesztően hulla vagyok! Tegnap hajnalok hajnalán indultunk munkába, betoltunk 450m2 lécezést egy csarnok tetején és este értünk haza. Szerintem pihenős hétvégét fogunk tartani mert totál kivagyok! Ez az elmúlt két hét teljesen kikészített.
Csavaroznunk kellett a lécet a lemezfedésre 30cm-ként és a Hilti gép csillagos ötösre vizsgázott. Több ezer csavar1akkuval. Bőven megéri az árát.
Ma megyünk vissza Ősibe a tetőt folytatni. Talpszelemen szintezése és székállás felállítása lesz a soron.
Szép napot mindenkinek.

(#3292) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Szabad hétvégét terveztem be mert már szétesünk. A tegnapi napunk maga volt a lődörgés. Alig értem körbe a talpszelemen szintezésével. Ma családi napot tartok. Persze azért pici szerelés vegyülni fog a nagy pihenésbe.
Már nagyon hiányoznak a csajok és Boldi. Tegnap este is lementünk egyet közösen a boltba bár nagyon fáradt voltam. Esztergályoshoz elvittem a nyél anyagot és hétfőre kész is van. Lassan készülget a gép.
Szép napot mindenkinek.

(#3293) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A tegnapi nap szépen elszaladt. reggel összeszereltem a kis kézi szalagfűrészemet és vágtam is vele párat próbaképpen. Szokni kell majd. Menet közben a kondi elpukkant szóval délelőtt elmentem a helyi villamos boltba pótolni. Persze ilyen nem volt, majd keddre hoznak. Szóval legkorábban szerdán tudom kipróbálni a gépet.
Mindjárt indulok a templomba és utána apámhoz. Édesemék is oda jönnek és utánamegyünk vásárolni. Most Tescozunk és utána autótakarítás. Már mindkét verdára ráfér egy alapos porszívózás és mosás.
Szép napot mindenkinek.

(#3294) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Kati este belázasodott és ezért a kék szobában aludtunk. Egész éjszaka figyelgettem hogy van. Tűz forró volt szegénykém. Ennyit a jégkásázásról. :(
Tegnap reggel templom és utána apámnál taliztunk édesemékkel. Utána Tesco és autótakarítás. Lolára és táltira is ráfért egy alapos tisztogatás. Délután sétáltunk még egyet az ominózus jégkásázással. :(((
Ma megyünk vissza Ősibe a tetőt csinálni.
Szép napot mindenkinek.

(#3295) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap sem sokat tudtam együtt lenni a családdal. Este hazaértem és el kellett még mennem az esztergályoshoz és munkát nézni. A fogantyú sem lett teljesen olyan mint elképzeltem de megszokható. Már fel is szereltem de el kell vinnem ma a csavarokat vágni belőle mert természetesen hosszút vettem. Vetethetnék édessel mert nem tétel de nem akarom terhelni ezzel is. Kondiért úgyis be kell mennie egy másik boltba.
Tegnap székszerkezet állítás és egész szarufapárok kiszabása volt legyilkolt lánccal. Mára már mindkét gépre lesz új lánc. Holnap lehet elviszem a kis szalagfűrészt is kipróbálni. Azt már látom hogy a súlyától nem leszünk elájulva mert iszonyat nehéz! Nem tudom hogy abban az időben mekkora legényekre tervezték ezt a gépet de nem egy pille kis jószág.
Szép napot mindenkinek.

(#3296) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma valamivel pihentebb vagyok de tegnap nagyon lepusztított minket ez a hőség. Hozzá jön az hogy dög nehéz fákkal kellett szambázni és meg is volt az örömünk. Egész szarufákat és az éleket állítottuk fel. Ma már csonkaszarufa hegyet kell gyártanunk némi oszlopozással és könyökfázással.
Sajnos a kondi nem jött meg a géphez ezért ma nem tudjuk kipróbálni hogy teljesít. Elvileg ma megjön.
Dobok fel egy képet az én drága pici kukacosomról. Boldizsár Pont mire helyre jön testileg és lelkileg a műtét után újabb kör következik.
Szép napot mindenkinek.

(#3297) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A nagy hőséget lezárandó esik az eső. Tegnap este 1,5-2cm-es jég csapott le ránk. Remélem az autóknak nem lett baja. :(
Tegnap egész jól haladtunk a csonkaszarufázással. Ma nagyjából körbe is értünk volna és már csak simítások lennének a szerkezetből amit pénteken befejeztünk volna. Az eső lehet átír mindent. Ez még nem biztos de sanszos.
Este megszereltem a szalagfűrészt és ma vinném el próbára. Van 22db. könyökfa 15x15-ös anyagból. Ez jó kis próba lenne neki.
Szép napot mindenkinek.

(#3298) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elég hulla vagyok. Tegnap később ugyan de elmentünk dolgozni. Megérte mert felszórtuk a szarufákat és ma délre befejezzük a szerkezetet. Délután mehet a lambériázás és ha az időjárás is úgy akarja akkor szombaton már fóliázhatunk. Kipróbáltuk a kis kézi szalagfűrészt és van pár negatívum. Egyik a súlya a másik pedig az hogy a vékony lap oldalra elhúz vágás közben valami acélosabb kell ami rendesen vág. Fel is vettem e-mailben a kapcsolatot azzal a céggel akitől ezt a lapot rendeltem és remélem ma válaszolnak. Amúgy még így lekötve is megvan a motorerő benne. Úgy sem fulladt le a gép hogy mindkét oldala vágott a lapnak.
Szép napot mindenkinek.

(#3299) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Esik az eső. Ezen nem nagyon lepődhetünk meg mert napok óta mondják a szombati esőzést. Szerkezettel elkészültünk és belefogtunk a lambériázásba. Ma ezek szerint pihi lesz. Nem is bánom ha együtt lehetek az én rosszcsont lányaimmal és bogyóval. Édes szerelmemről nem is beszélve.
Rendeltem két vastagabb lapot a gépre ami jövő hét utáni héten meg is jöhet. Újabb próba következik. Nem túl drágán van tompahegesztő a jófogáson és van itthon pár lap amit én is tudnék végteleníteni de ezért felesleges venni.
Adri már nagyon hiányzik itthonról. Nekünk is mint a lányunk és nagy segítség amikor velünk van. Kicsit megzabolázza a lányokat és figyel rájuk.
Szép napot mindenkinek.

(#3300) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap elmentünk dolgozni de csak addig jutottunk el hogy felvegyük a fóliát és a cseppentő lemezt és már jöttünk is haza mert esett az eső.
Délelőtt bementünk Fehérvárra vásárolni családostól hogy ez is le legyen tudva. Ma reggel templom után beugrok apámhoz és sietek haza. Rendrakás és takarítás lenne a mai program ha a lányok is úgy akarják. Újabb fűrészszalag gyártóval vettem fel a kapcsolatot. Ott van vastagabb és nagyobb fogosztású alapanyag ami jobban illene a mi felhasználási területünkhöz.
Szép napot mindenkinek.

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.