- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
-
20200 - 20101
26163 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 21901 21900 - 21801 21800 - 21701 21700 - 21601 21600 - 21501 21500 - 21401 21400 - 21301 21300 - 21201 21200 - 21101 21100 - 21001 21000 - 20901 20900 - 20801 20800 - 20701 20700 - 20601 20600 - 20501 20500 - 20401 20400 - 20301 20300 - 20201 20200 - 20101 20100 - 20001 20000 - 19901 19900 - 19801 19800 - 19701 19700 - 19601 19600 - 19501 19500 - 19401 19400 - 19301 19300 - 19201 19200 - 19101 19100 - 19001 19000 - 18901 18900 - 18801 18800 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2017-02-10 12:19 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
A hidegindítás a UPS-re vonatkozik, és azt jelenti, hogy hálózati feszültség nélkül el lehet indítani. Ha tehát hálózatról bekapcsolod a UPS-t, majd kihúzod a konnektorból, az nem hidegindítás, és át kéne váltania akkumulátoros üzemmódba. És itt kérdés, hogy beindul-e (az immáron a UPS által generált feszültségről) a PC!
Ezzel kiiktatjuk az átkapcsolás által esetleg okozott problémát és csak a jelalakra (és az esetleges túlterhelődésre) koncentrálunk.
-
Plissken
tag
Meg se moccan a PC, bár írták a UPS specifikációban is, hogy nem támogatja a hidegindítást sajnos.
Megfogadom a tanácsaitok és kipróbálom először a kisebbik Legrand-dal, remélem az orvosolja a problémát. Sajnos kísérleteznem kell majd úgy érzem. Köszi a tippeket!
-
cinemazealot
addikt
Cs1csó kolléga utóbbi hsz-éből eszembe jutott valami. Próbáld ki a következőt:
- PC ki van kapcsolva, de rá van dugva a működő UPS-re.
- Vedd el a hálózatot a UPS elől, az elkezd majd sípolni és átvált akkumulátoros üzemre.
- Indítsd el a PC-t!Ha a PC beindul, akkor a Kstar jelalakjával és teherbírásával nincs baja, és tényleg az átkapcsolás lehet a probléma forrása. Ha a PC nem indul el, akkor viszont a jelalak lehet a gond, esetleg az indulási áram túl nagy (ha a Kstar jelez túlterhelést, akkor kösd le róla vagy csak a PC bekapcsolása után jó pár másodperccel kapcsold be pl. a monitort).
Mindkét esetben érdemes lehet új UPS után nézned, viszont utóbbi esetben megfontolnám a tiszta szinuszos jelalakú készüléket, mert simán lehet, hogy a PC-d tápja (PSU) túl érzékeny a szimulált szinuszos jelalakra.
-
Cs1csó
titán
Hangfalat fölösleges rákötni, amit linkeltem azon van sima - akkuval nem védett - aljzat is, oda lehet azt is kötni.
Elvileg ennek a konfignak elégnek kellene lennie a géphez és a monitorhoz. Az a monitor sem fogyaszthat többet 30W-nál. Ahogy írtam bőven 100W körüli fogyasztásról lehet szó és egy 600VA-es 360W tartásra képes - nyilván ennyit nem érdemes rákötni - de 250-300W-ig bőven képes tartani.Amúgy vedd meg és teszteld, ha magánszemélyként, online rendeled magyar webáruházból akkor tudsz élni a 14 napos elállás jogával, akkor ki lehet próbálni egy nagyobbat - van ennek 800VA-es változata is - de nem hiszem, hogy akkor teljesítmény probléma lenne hanem a tápegységed nem szereti a kvázi szinuszt.
-
Plissken
tag
Kicsit több, mint 1 éves a cucc. Akksira rámértünk, jónak tűnik, illetve a töltési ideje is a specifikációnak megfelelő, legalábbis a led-ek visszajelzése szerint. Szerintem is az átkapcsolási idő lesz a ludas.
Semmi más nincs megtáplálva róla, csak a PC+monitor+hangfal. Egyébként az elektromos hálózat a lakásban rendben van, 10 év körüli építésű, hátha ez is számít.
-
cinemazealot
addikt
Ez a Kstar mikori beszerzés? Nem lehet, hogy csak az akkumulátort kellene cserélni benne? Vagy az átkapcsolási ideje túl hosszú ahhoz, hogy a PC bekapcsolva maradjon, ezért akarod kompletten kicserélni?
Vagy ha egyébként egy 60 W-os asztali lámpával működik a Kstar, nem lehet, hogy túlterheled a PC+monitor+hangfal trióval és ezért dől kardjába? Mert ez esetben máris nem elég a 600 VA és inkább a 800...1200 VA-es tartományban kellene nézelődnöd.
-
Plissken
tag
-
Plissken
tag
Basszus, jogos!
Egy 23-as sima Full HD-s monitor és egy 2.0-ás hangfal van a mostanira kötve. Igazából a hangfal nem is lenne a lényeg, csak megszokásból, inkább a monitor a leállítás miatt. -
Cs1csó
titán
Szia a fogyasztásod minimális mert ha jól látom nincs dedikált VGA a gépben, monitorral együtt gondolom megáll a fogyasztás 100W alatt. Ha "idle" állapotban van a géped akkor valószínűleg akár 20 percet is át tud hidalni
Ettől a szinttől egy minőségi ugrást ez jelent: CyberPower CP900EPFCLCD 900VA ez egy TISZTA szinuszjelet produkáló eszköz a Legrand Keor-M "csak" kvázi szinuszt ad de a konfigod ez utóbbival is el fog menni.
(mivel ez tiszta szinuszos drágább - jellemzően 40-50%-al minimum - mint egyéb kvázi szinuszos UPS-ek ennek az oka a sokkal minőségibb elektronikában keresendő ami miatt tiszta szinuszra képes az eszköz, amúgy most extrém drága sajnos sokáig 50-60k között kapható volt.)A többi a Legrand Keor-M és a CP 900 között mondhatnám "egykutya"
-
cinemazealot
addikt
-
Plissken
tag
Sziasztok! UPS-t szeretnék venni, szerintetek milyen lenne jó nekem? (A topicleírásban szereplő calculator oldalon sajnos nem találtam az én configom.)
A gép (2019-es):
Be Quiet! - Silent Base 600
Be quiet! - Pure Power 11 - 500W
SAM4 ASUS PRIME B450-PLUS
AMD Ryzen 5 - 3400G
DDR4 KINGSTON HYPERX Fury 3200MHz 8GB
A-DATA - XPG SX6000 Pro Series 256GB - M.2
SEAGATE - Barracuda 2TB - ST2000DM008
Be Quiet! - Shadow Rock 2Elvárások:
- minimum 3 db Schuko aljzat, de nem tragédia, ha mégis IEC
- általában nem hagyom magára a gépet, de jó lenne egy 20-30 perces áthidalási idő
- megbízható legyen, ne gagyi minőségű cucc
- nem ragaszkodom az ,,agyonkonfigurálhatósághoz", elég ha bedugom és működikUtánaolvasva és kérdezve rengeteg választ kaptam, minimum összegre a 30 ezrestől a 70-ig, ezért vagyok tanácstalan. Előre is köszi!
-
cinemazealot
addikt
Ez pontosan így van. Ahány táp, annyi jelalak, ahány aPFC-s PSU, annyiszor több kompatibilitási kihívás. Ezért mi, topiclakók is csak ezt tudjuk mondani az érdeklődőknek: ki kell próbálni. Az empirikus tapasztalatok gyűjtését is elkezdtük már, de lassan csordogálnak az adatok, de az a kevés sem akar bekerülni a topic összefoglalóba.

-
Teasüti
nagyúr
Igen, de emlékeim szerint erre a villanyos szakik is csak annyit tudnak mondani így fotelből, hogy ki kell próbálni. Van amelyik megeszi, van amelyik nem. Persze az ismertebb tápoknál van empirikus tapasztalat.
-
cinemazealot
addikt
Egy aktív PFC-vel szerelt PSU-ban egy elektronika igyekszik mintát venni a feszültség és az áram jelalakjából és ha azok nincsenek szinkronban (fázisban el vannak egymástól tolódva, tehát nem tisztán hatásos a PSU fogyasztása, hanem inkább induktív), akkor beavatkozik. Kvázi szinuszos jelalak esetében -- főleg ha az nagyon rondán meredek, esetleg tüskés -- ez a fáziseltolódás-mérés nagyon nehézkes lehet a PFC számára, ez pedig okozhatja azt, hogy a PSU leáll. Hogy ez okoz-e benne maradandó károsodást, nem tudom, de úgy tudom, nem. Tehát a "nem működik? cserélem" hozzáállás működhet. De úgy is egy plusz kör, idegeskedés és egy plusz oda-vissza szállítási költség (ha).
+ Hulk24
Ha tehát holt biztosra akarnék menni és nem kívánnék kísérletezni, akkor inkább lőnék a tisztán szinuszosra, az hosszabb távon, többféle eszköznek (pl. kazán keringető szivattyú) is jó alapként szolgálhat. Én eddig bevállaltam ezt a szerepet és lekopogom, szerencsém volt. De lehet, hogy csak azért, mert túl igényes vagy épp túl igénytelen PSU-kkal rendelkezem.
-
Teasüti
nagyúr
Őszintén én a kínai tápot alapból kiszórnám. Táp topikban lehet érdeklődni e felől. Talán ott tudnak ajánlani olyat fejből is, ami kipróbáltan működik kvázi-színuszos ups-sel.
Persze ha biztosra akarsz menni, akkor tiszta színuszos UPS. Ez az APC esetén a Smart széria lenne, amiket előszeretettel vásárolnak használtan is töredék áron az új boltihoz képest. Főleg, hogy egy 1000-es APC Smart-ot néztem most 220k kisker áron, míg apróról megveszi az ember kevesebb, mint feléért.
-
Hulk24
senior tag
Köszönöm szépen a segítséget!
Létezik esetleg olyan táp a gépbe, ami mondjuk még emberi áron van és bírja a közelített szinuszos tápellátást? Vagy, ha jót akarok, akkor tiszta szinuszos!?Valamint van egy kombi inverteres LG hűtőnk, ahhoz is szeretnék egyet venni! Oda is milyen ajánlott? A+++ a hűtő!
-
Teasüti
nagyúr
Amúgy okozhat kárt a kvázi szinusz egy inkompatibilis ATX tápnál? Ha csak lekapcsol vmilyen védelemmel, akkor max berendeli az UPS-t majd eláll a vételtől ha nem működik.
-
Teasüti
nagyúr
Hozzám a géphez 220-as Etherneten jön a net, így attól védem jelenleg egy ilyen APC-vel a gépet. Most vizsgálom a wifi kérdést, így okafogyottá válna az Ethernet védelem. Olcsóbb lehet egy jobb wifi kártya, mint egy jófajta túlfeszvédő, ami vagy megvéd vagy nem.
Illetve a 220-as APC-k is jelen vannak a gép tápja előtt. Előbbiről viszont kiderült, hogy nem vmi szupi (ha nézted a linket feljebb).
Utóbbi a 220-as még az el-elmegy kategória. -
cinemazealot
addikt
Szerintem bármelyik 600 VA-es szünetmentest kipróbálhatod (gyűjtés a szerintem vállalható márkákból), az állandó kérdés Nálad is az, hogy a Kolink tápod szereti-e közelített szinuszos táplálást. Ha nem akarsz kockáztatni, akkor tiszta szinuszost keresel, ami nyilván drágább lesz.
-
cinemazealot
addikt
Ha nem Etherneten jön be a hálózat a lakásba, akkor érdemes inkább arra a közegre koncentrálva megfogni a túlfeszültséget, amin bejön. Koaxra talán a legegyszerűbb találni ilyet (pl. 1, 2, 3), optikára viszont nem gyúrnék, hiszen az üveg szigetelő, a feszítő sodrony meg általában nem jut el az ONT-ig. Ha mégis a koaxot védenéd, esetleg pillants rá az APC ProtectNet-re (15 eFt körül kapható), egy PH!-s kolléga videón is foglalkozott vele.
Erősáramú hálózatra én legutóbb az APC PM1WB-GR-t ajánlottam egy ismerősnek (5 eFt körül), amit a gyártó elvileg élettartam garanciával ad (jelentsen ez bármit is).

-
Hulk24
senior tag
Sziasztok!
Van egy viszonylag új gépem! Megy szinte éjjel nappal, de rengeteget kapcsolgatják nálunk az áramot ki-be. Szeretnék egy szünetmentes tenni a gép elé.
Konnektorból mérővel jelen pillanatban 30W vesz ki a gép. Későbbiekben szeretnék bele egy videokártyát, egy quadrot, de nem szeretnék a wattokban elszállni. Jó lenne megállni 100-130W körül.Gépem adatai:
Alaplap: Asrock B560M Pro4
Memória: 2x8gb
Proci: Intel i3 10105
1db ssd + 2db merevlemez
550W koolink tápMilyen szünetmentes tápegységet ajánlotok?
Köszönöm!
-
Teasüti
nagyúr
Mindegyikre nemleges. Ez ilyen "mi van akkor ha" esetre való felkészülés és csak az UPS mögötti géphez vennék ilyet. Share ház, a többi (eszköz) hidegen hagy.
Mert ha véletlenül mégis történne vmi, akkor inkább veszek vmi 50-100 eurós túlfeszvédőt - ami nem csak papírnehezéknek jó -, mint lecserélni az 1500 eurós gépet, érted.
UPS-eknek nézegettem a túlfesz. minősítéseit és hát nem vagyok elájulva azoktól se. Alig pár száz Joule energiát tudnak csak elnyelni az UPS-ek is, aztán amelyiken van is Ethernet védelem, az se felel meg az IEC61643-21 szabványnak - ahol például 10 kiloamperes tüskével tesztelnek (villámcsapás 500 méteres körzetében jellemző érték), és akkor olyanokat látok ezeknél az eszközöknél, hogy 2,5 kA, meg 6 kA...
Persze oké, egy közvetlen találat mindenen áthúz. De az tényleg ritka, mint ötös lottó. Csak amikor könnyebb átütni a drága UPS-t, mint egy olcsó túlfeszvédőt, akkor azért na...
-
cinemazealot
addikt
-
Teasüti
nagyúr
Áramszünet után, az áram visszajövetelekor viszont nem csinál újabb tesztet, az tényleg hülyeség volna.

Az a baj, hogy több ilyen visszajelzés is van Amazonon. Ha csak egy random ember jelezte volna, akkor betudom hibás darabnak. Így viszont hibás széria.
Állítólag az APC support meg vállat vont az esetre: kell venni egy nagyobb tudású ups-t, ami nem csinál ilyet. LOL
Én is inkább az SMT szériát nézegetem. Találtam is egy 1500-as használtat annyiért, amennyiért a BR900MI-t adja Amazon. Viszont az meg ugye nem véd Ethernet-et.
Most azt kutatom mivel kéne védeni Ethernet-et külön.
Nincs ötleted véletlenül? -
umek
tag
Nagyon köszi!
Fura, hogy ilyen amatőr hibát követek el és még be is kérdezek rá...
Amúgy az összefoglalós ötletedet nagyon támogatom! -
cinemazealot
addikt
Én amikor nem használok egy UPS-t, lekapcsolom, az aksi tehát nincs használatban, így csak annyit merül, amennyit a bekapcsoló gombot figyelő elektronika fogyaszt (szinte semmit). Természetesen ha hosszabb időre hagynám magára, akkor kivenném az aksit, de ilyenre még nem volt szükségem (2 db FSP Nano 600-am van több éve, de azok szinte nonstop használatban vannak... lassan aktuális lehet egy-egy aksi csere).
APC-m csak egy van, ez relatíve sokat pihent használat előtt. A korábbi tulaja sem nagyon használta már, márciusi beüzemelése és áprilisi javítása után pedig csak augusztusban lett hadra fogva, tehát több hónapig töltetlenül állt. Az üzemet bírja, bár az aksi már cserélt darab (de így is használt) volt, tehát több havi állás sem szívta le. Ő is csinál bekapcsoláskor öntesztet, de amíg az le nem fut, addig nem kapcsolom be a fogyasztót. Áramszünet után, az áram visszajövetelekor viszont nem csinál újabb tesztet, az tényleg hülyeség volna.

-
Teasüti
nagyúr
Üdv!
Korábbi hűtő+monitor GND problémák miatt nézegettem az online UPS-eket.
Azóta a probléma elhárult, de csak azért is kéne egy UPS, mert vkinek vmilyen eszköze már másodszor csapja le a biztit és hát azért csak be kéne védeni a gépet, mielőtt vkit meggyilkolok hirtelen felindulásból (share ház).
Nézegettem az egyszerűbb vonal interaktív eszközöket és látom APC-nek van a BRxxxMI Back Ups Pro szériája, ami ha jól értem kvázi színusz (elvileg kapcsoló üzemű táphoz mindegy) viszont van rajt LAN védelem is.
Erre nézem az Amazon értékeléseket és kiderül hót gagyi.
Németek szerint hibás a firmware: áram visszaállta után lemerült akkuval öntesztet indít és beledöglik, ami kilövi a rákötött NAS-t, stb. Valamint hibás a hardver is: kikapcsolva lemeríti az akkukat mélykisülésbe - két hetes szabi után döglött akkuk várnak odahaza.
Nektek nem volt ezzel probléma? Látom többen is használtak már Back Ups Pro-t. -
draco31
veterán
-
Cs1csó
titán
-
draco31
veterán
Megérkezett a Back UPS 700-asomba az új akku. Nem mértem rá csere előtt, de gondolom le lehetett merülve. Bekapcsolni megint csak úgy volt hajlandó, hogy mindent kihúzok belőle. De ekkor is eléggé berregett, gondolom a trafója.
Aztán pár percig hagytam, elkezdtem ezt az üzenetet írni.
Közben a programjában szóltam neki, hogy új akku van.
Illetve elindítottam egy Self tesztet. Eközben kikapcsolt, gondolom a lemerült akku miatt.
Viszont most nem kellett bekapcsoláskor kihúzni semmit sem már, és a hangos berregés sem volt.
Így akkor lehet szerencsém van, és csak az akkuja volt halott?
Bár a teszt esetén ha lemerül, de be van egyébként kapcsolva, akkor nem magától kellene újraélednie?
Túlterhelve szerintem nincs, most a program szerint 90W fogyasztás megy át rajta. Pc, WiFi, Modem, monitor, telefontöltő.
Illetve a villám védett csatlakozójában van egy lézer nyomi, de ott ugyebár nincs kapcsolat az akkuval.Egyenlőre hagyom barátkozni az akkuval, most azt mondja, hogy 66%, első próbára 100% ot mondott, de akkor kikapcsolt a self testen.
-
cinemazealot
addikt
Lézer nyomtatót soha nem szabad ilyen kis teljesítményű szünetmentesre kötni.
A nyomtatód 365 wattot eszik üzem közben, de én simán kinézek belőle nagyobb áramlöketeket is induláskor. A szünetmentesed 400 VA-es (annyit hivatott felvenni az aksiból), de hatásos teljesítményből csak 240 W-ot képes megtartani ideális esetben (új állapotban). A 365+ W nagyon sok neki.Azért érdemes kipróbálni a UPS-t pl. egy kisebb asztali lámpával, hogy nem döglött-e meg egy ilyen csörte után. Ha azzal működik és jó pár percig viszi is, akkor nincs gond. De hosszabb távon nyomtatót ne akarj szünetmentesíteni!
frpeter
Sokszor ismétlődő alapvetéseket nem akarunk beírni az összefoglalóba? -
umek
tag
Szia!
Köszi a választ!
Azért nem gondoltam a túlterhelésre, mert egy nyomtatót kötöttem rá mindössze, semmi más nem volt rajta. Egyébként konkrétan ez.
A jelenség azonban valóban a túlterhelésre utal, mert folyamatosan sípol, nincs ledvisszajelzés, és ki kell kapcsolnom a gombbal.
Bemérési lehetőségem sajnos nincsen. -
cinemazealot
addikt
A leírását nézted már? A folyamatos sípolást 3 lehetséges okra vezeti vissza:
- sz@r aksi (piros-zöld LED felváltva villog),
- hiányzó aksi (piros LED villog),
- túlterhelés (nincs fény, csak lekapcsol).Fényeket ad ki a készülék, miközben sípol? Milyen fogyasztót kötsz rá, amitől így elhasal? Új aksi feszültségét mérted már?
-
umek
tag
Sziasztok!
Van egy APC BACK UPS ES400-asom, ez már egy eléggé régi cucc, annak idején leváltotta egy nagyobb, amikor az aksija behalt. Viszont most úgy alakult, hogy előszedtem, és vettem bele egy eredeti APC RBC106-os akksit.Szépen beletettem ahogy kell (a kialakítás miatt hibázni sem lehet), hagytam kikapcsolt állapotban egy éjszakát hálózaton, majd még bekapcsolva egy fél napot úgy, hogy nem kötöttem rá semmit.
Amíg csak a sima túlfesz védelem részébe dugok be valamit, minden ok, de amint a szünetmentes részébe (mindegy melyik dugaljba), és az eszközt be is kapcsolom, azonnal sípol megállás nélkül és kikapcsol...
Tapasztalatotok alapján ez a jelenség az akksi hibájára utal, vagy az UPS mehetett gallyra? Mielőtt visszajelzek az akksi miatt a cégnek, gondoltam megkérdezlek benneteket.
Köszi!
-
Alc
tag
-
Cs1csó
titán
Szia ragaszkodsz a Mysoft bolthoz? Mert ha nem akkor van ennyiért vagy hasonló áron talán jobb vétel is:
Kstar Micropower 800VA LCD 22k-tól (ugyanott ahol a 600-ast vennéd 1k-val drágább ez)
Ezen HA jól tudom csak IEC csatlakozó van normál konnektor (Schüko) nincs, itt a hivatalos oldala legörgetsz ott van a kép a hátuljáról: [link]Legrand Keor-M 600VA 25k-tól több konnektor - akár beltérit- router-t stb. is rá lehet kötni
Eaton 5E 650i DIN 25k-tól ezen 1db normál konnektor van tehát ha több eszközt akarsz rákötni akkor kell majd közé egy elosztós hosszabbító.
-
cinemazealot
addikt
-
Alc
tag
Sziasztok!
Egy tv-hez kellene vennem szünetmentes tápegységet. Androidos tv, mérővel nézve max 180 watt kell neki nagyon világos szobában.
Azért kellene, mert tegnap is épp néztem a tvt, jött egy áramszünet és elszállt a tvn a rendszer. Mindent lehet újra feltelepíteni meg beállítani.
Igazából csak ennyire kellene, hogy ilyen esetben rendesen ki tudjam kapcsolni a tvt.
Erre gondoltam, ez megfelelő lehet hozzá?
https://www.arukereso.hu/szunetmentes-tapegyseg-c3133/kstar/micropower-600va-led-ks-mp600led-p253786257/#termek-leiras -
Cs1csó
titán
-
draco31
veterán
Hello!
Új akkut honnan érdemes venni, ahol jó eséllyel nem áll évek óta a polcon? 12V 7Ah, szóval a klasszik méret
Illetve márka ügyben is figyeljek, vagy lényegtelen? -
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
Szia, ez a kazán egy különálló épületben van? Mert akkor a legjobb az SPS SOHO 300 42k vagy 600 51k. Mellé pedig 1-2 db akkumulátor. Az a kérdés, hogy meddig szeretnéd életben tartani a kazánt egy tartós áramszünet esetén és hogy mekkora a költségkereted.
De úgy nagyjából ha a 42k-s inverterrel (akku nélküli UPS gyakorlatilag) számolva és mondjuk úgy 20k-tól 18Ah körülit már lehet kapni. Tehát durván 60k-ból már egy vállalható kombót kapsz.
Ennyiért olyan UPS-t amiben ugye van akku nem nagyon kapsz ilyent tartási képességűben tiszta szinuszosat és persze a benne lévő gyári akku is kérdéses milyen minőséget képvisel. -
Gabesz87
veterán
Egy kis segítséget kérnék a választásban (méretezésben). Perpill. van egy CyberPower UT1050EG UPS-em, néhány hálózati eszköz lóg rajta: Telekom HGW, Asus router, kamera rögzítő (NVR), 1 sima 4 portos switch ill. egy 8 portos PoE (IP kamerákkal). Eddig itt volt a home serverem is, ami egy régi, i5-4570 alapú konfig, OMV fut rajta, Dockerben egyéb dolgok. Kalkulátor szerint ennek olyan 157W a terheléskori telj.igénye. Ezt a gépet új helyre viszem, ezért szeretnék még egy UPS-t. A gép mellett egy Asus router lenne csupán rajta ill. talán később az NVR-it levinném ide. Szóval mekkorát lenne érdemes vennem? Azon törpölök, hogy elég lenne egy kisebb, CyberPower UT850EG vagy Eaton 5E 850i USB DIN, amit a hálózati cuccok mellé tennék, ahol most van a UPS, és azt pedig levinném a szerver géphez..
-
conexke
aktív tag
Sziasztok annyira nem vagyok a témába szinuszos szünetmentes tápegység-et keresek kazánhoz elöre is köszönöm a segitséget
-
Vasy09
őstag
Köszi srácok, akkor én is inkább ezen a vonalon megyek tovább, és elengedem a kocsi akkut!
-
amargo
addikt
-
frpeter
Topikgazda
-
Vasy09
őstag
-
Teasüti
nagyúr
Sorba kötött UPS-ek? Huhh... Mondjuk egy színuszost etetni olcsó négyszögjellel? Lehet benne fantázia.

Bár elvileg olcsóbb csak akkumulátort venni, mint ugyanazt tokkal, vonóval. -
Cs1csó
titán
Szia, ez a UPS egyszerre 2 db 12V-os akkut biztos elbír, 200Ah összkapacitásig. tehát pl. 2db. 100Ah-ásat. Egy szakboltban ha megadod milyen eszközöket és mennyi ideig szeretnél tartani akkor tudnak tanácsot adni.
Amúgy ajánlott UPS akku márka a YUASA, vagy a Genesis, Leaftron, DataSafe [link] -
Vasy09
őstag
Sziasztok! SPS SH1000 ups-hez milyen akkut ajánlanátok? Olyan kellene, ami minél nagyobb teljesítményű, és persze viszonylag sokáig is bírja majd!?
-
cinemazealot
addikt
#20146 Teasüti
Azért azok a gyári akkupakkok nem szimplán összebogozott akku cellák csecsén dobozolva, hanem saját vezérléssel rendelkező, valamint néha a főegységgel és további opcionális pakkokkal kommunikálni képes modulok, azért kerülnek ilyen sokba. Háztartási célra a bővíthetőség nagyjából kimerül abban, hogy a) nagyobb aksit kötök a már meglévő UPS-emre (ez lehet kivezetéses gányolás vagy "amekkora a házba belefér" módszer), b) eleve akku nélküli UPS-t veszek (pl. néhány SPS SOHO és CyberPower modell is ismert itthon), amire aztán akkora dögöt kötök, amilyet a pénztárcám elbír, c) sorba kötött UPS-ek (ilyennel is találkoztunk már itt a topicban
) . -
Teasüti
nagyúr
Értem. Húztam egy párhuzamot a line-interaktív és az online UPS eco módja között. Az én olvasatomban a kettő egyformán működik.
A külső akkus kérdés meg arra vonatkozott feljebb, hogy lehet-e használni 3rd party cuccot simán odadrótozva az UPS-re, vagy van ezekben az akkupakkokban vmi vezérlő elektronika amitől ilyen drágák? -
Cs1csó
titán
Sőt az az APC "csak" line-interaktív elsősorban csak akkor kellene hogy hangja legyen amikor elmegy az áram vagy ha esetleg egy nagyobb merülés után tölti magát és eközben bekapcsol a ventilátor. De általában csendben kellene tennie a dolgát.
Amit te keresel az nem line-interaktív hanem online ami folyamatosan hangos. Ez nem is feltétlen gond mert ezeket elsősorban pl. szerverek mellé ajánlják vagy hasonló kiemelten professzionális használatra, akár műszerek ellátására amik érzékenyek az áram minőségének a változására.Nem szükséges gyárit venni a méretre kell figyelni, a kapacitásra: [link]
-
Teasüti
nagyúr
Jah, ismerős a dolog. Van a családban egy APC smart-ups 1000. Nem mondom, hogy nagyon zavaró hangot tud adni ha kapcsol, de azért észre lehet venni.
Amúgy arra gondoltam, hogy jah ilyen szigetelt gondozásmentes UPS akkukból is lehet venni egy raklapnyit abból az árból, amennyiért a gyári akkupakk megy. -
Cs1csó
titán
Lakóhelyiségben ajánlottabb a direkt UPS-ekbe gyártott akku, lezárt szivárgásmentes stb. egy autó vagy munka akku lehet nem annyira precíz, ilyen téren. (talán a karakterisztikájuk is más, tehát pl. egy autó akkunak rövid ideig kell viszonylag nagyobb terhelést kiállni egy UPS-nél tartósabb terhelés a cél)
Vannak pl. az inverterek (pl. a sokat ajánlott SPS Soho) ezeket sokszor pl. keringető szivattyú mellé is ajánlják (akár 200Ah kapacitásig bővíthető) erre ha kiteszed a kazánházba akkor ott ugye nem gond hogy munka vagy autó akkuval párosítod.Az online - dupla konverziós=kettős átalakítású - UPS azért hangos mert a fali konnektorból érkező váltó árammal tölti az akkukat, az akkuban lévő egyenáramot pedig át kell alakítania váltó árammá, hogy tudja táplálni a védendő eszközöket. Ezért kettős átalakítású.
Ennek az egész folyamatnak hangja van - dolgozik az inverter - és a ventilátorok is mennek mert hűtés igény is van.Esetleg ha megoldható lehet az áramot akár hosszabb kábelen is vezetni - akár falon át stb. - be a szobába így nem lesz zaj.
-
Teasüti
nagyúr
Folyamatosan adja a búgó hangot? Bakker. Bár lehet line-interactive módban is üzemeltetni - aka ECO. Gondolom a sokat fogyaszt az csak terhelésnél van. Üresben gondolom nem több, mint bármi más eszköz készenlétben.
Ezek a külső akku pakkok mennyire specializáltak, amiket ilyen online UPS-ek mellé lehet venni? Lehet helyettesíteni őket kutya közönséges akkuval? Persze a megfelelő feszültség szinten. Mert amúgy jó drágán mérik a gyártók, százezer felett indulnak az ilyen kapacitásbővítések. Annyiból lehet venni egy talicska aksit.
#20142 cinemazealot
Jóvanmá' nem EMI volt, punktum!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Cs1csó
titán
-
cinemazealot
addikt
-
Teasüti
nagyúr
Amúgy ismeri itt vki az Eaton és Tripp Lite márkákat?
-
Teasüti
nagyúr
Fractal Define 7, üveg oldallal. Gigabyte M32U, beépített tápos, hátulja műanyag borítású.
Épp most kapcsolt a hűtő az imént. Semmi nem történt.
-
cinemazealot
addikt
-
Teasüti
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
Nem nagyon értem a dolgot. Elektro topikban utaltak rá, hogy elvileg a HDMI és a DP is szimmetrikus interfész, vagyis eléggé zavartűrőnek kéne lenniük. Plusz elvileg közösítenie is kéne a földet a két eszköz között. Nyilván a két tápkábel egymás mellé dugása is főként a közös föld miatt volt érdekes, de ez a rendszer eléggé túl kéne legyen biztosítva - a PC ház EMI pajzsként való szerepéről nem is beszélve -, hogy külső elektromágneses zavar bármit is megakasszon. Valószínűbb a föld probléma mégis amit az átdugás megoldott, mivel az friss változó, míg a szoba berendezése nem változott semmit se és sose volt gondom a hűtő miatt korábban.
Amúgy hogy nem rántja meg a hűtő a szomszédos ágakat? Ekkora kapacitása lenne a vezetéknek, hogy pár tíz méterrel arrébb már nem érzik meg az eszközök ha a hűtő cibálja a feszültséget? Logikai szintű DC elektronikából ismerős a koncepció, hogy mondjuk 5V-on hogyan méretezzünk kapacitásra és az milyen hatással lesz a jelalakra, stb. De 240-es villanynál nem tudom ezeket a tranzienseket milyen gyorsan csillapítja a vezeték.
-
cinemazealot
addikt
Bocs, a 3 méteres utalás elkerülte a figyelmem.

Ha ragaszkodom az EMP-s teóriámhoz, akkor azt feltételezem, hogy a hűtő kapcsolójának érintkezője ívet húz, ez pedig a hűtő kompresszorának motorja és indítóáramköri kapacitása miatt egy nagy amplitúdójú tranziens. Ez önmagában, de az általa okozott áramlökés a hűtő és az azt tápláló vezetéken is képes lehet olyan elektromágneses teret létrehozni, ami a monitor jelkábelében vagy a nem tökéletesen leárnyékolt VGA-ban hibás jelátvitelt eredményez. Érdemes lenne összehasonlítani az alaplap és a dVGA videokimenetének (HDMI?, DP?) adatkábel csatlakozóját (vagy akár magát az alaplap vagy a dVGA nyákját), utóbbi lehet, hogy kevésbé van árnyékolva, ezért lehet érzékenyebb az EMP-re. De már az is gyanúra adhat okot, hogy míg az iGPU-d 120 Hz-es, a dVGA-d 144 Hz-es képfrissítést produkált, ha pedig a hűtő által gerjesztett felharmonikusokban több a 144 Hz-es jel adatátviteli sebességével könnyebben interferáló összetevő, azzal könnyebben összegabalyodhat.
Azzal pedig, hogy most átkötötted a tápkábeleket, simán lehet, hogy javítottál a jelkábel árnyékolásán (vagy a tápkábelek általi csillapításán).
De mindez csak spekuláció, ne végy mérget rá.
Örülök, hogy rendbe jött a dolog. -
Teasüti
nagyúr
Utaltam rá feljebb, hogy mondjuk 3 méter (jelenleg) meg 30 méter (másik fali aljzat) vezetékhossz távolság.

Én se értem mi jelentősége van, bár nem vagyok villanyos.Hogy néz ki szkópon egy ilyen zavar? Ha beesik a feszültség a hűtő miatt, akkor az nem húzza meg az egész hálózatot? Hogy hogy nincs hatással a másik fali aljzatra annyira?
Amúgy megoldódott a hiba a PC és monitor közös aljzatba dugásával, a hűtőtől külön. -
Cs1csó
titán
-
cinemazealot
addikt
Nem teljesen világos számomra, miért olyan fontos, hogy "külön" körön legyenek a készülékek.
Háromfázisú rendszer esetén is ugyanaz a föld mindenütt, egyfázisú esetén meg minden egy körön van. Ha pedig offline vagy line-interaktív rendszerű szünetmentesben gondolkozunk, normál esetben azok is karnyi vastagságú rézdrótként funkcionálnak, legfeljebb a villámláskor tapasztalható tranzienseket szűrik.#20131 Teasüti
Még mindig nem árultad el a hűtő-PC távolságot, de legalább az kiderült, hogy egy szobában vannak. Ez a hűtő vacak reléjének az érintkezője által gerjesztett EMP-hez már tökéletesen alkalmas lehet. Én elkezdenék árnyékolni. -
Teasüti
nagyúr
Ez az Eaton és a Tripp Lite ezek jó márkák APC-hez mérten?
-
Teasüti
nagyúr
Egy szobában vannak a berendezések. Nem tudom két külön aljzat külön ágakról megy-e. Kétlem. Mennyit számít amúgy ez villamos szempontból, hogy 3 méter vezeték helyett mondjuk 30 méter távolságra vannak egymástól? Mekkora áthallás van két ág között? Mert ugye nincs galvanikusan leválasztva egymástól két ág, én naívan azt hinném ha az egyik ágat megcibálja vmi, azt megérzi szinte minden egészen a trafóig kint az utca végén.
-
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
-
Teasüti
nagyúr
Igen, a kábellel kezdtem. Az most egy minősített 8K DP kábel, az talán megüti az elvárható szintet.
A hűtő és a monitor egy elosztóról megy, de elő-előfordult külön aljzatról is mióta dedikált VGA van a gépben (és 144Hz-en megy a monitor, mert az iGPU csak 120 Hz-et tudott tömörítve). EMI szerintem nem, mert iGPU idején nem volt ilyen gondom és nem lett átrendezve a szoba.
Szóval kettős konverziójú UPS-ből mi ajánlott otthonra?
-
PROTRON
addikt
Lehet rosszul emlékszem, de mintha nem régiben valamelyik topicban az lett volna a konklúzió, hogy jobb minőségű jelátviteli kábel kell, pl felső kategóriás HDMI kábel és akkor megszűnik a jelenség, mert hogy az árnyékolás-föld kapcsolat miatt zavarodik meg a jel a PC és a monitor között...de lehet rosszul emlékszem.
BTW ha tényleg kell szünetmentes, akkor egyik dolog hogy kettős konverziójú kell, ami állandóan aksiról küldi a PC-Monitor felé a tápot, csak hogy ezek jobban fogyasztanak áramot, hamarabb elhasználódik az aksi, tehát drágább üzemeltetni.
Továbbá ha a földelés nem kerül leválasztásra, azaz nem lesz kihúzva új földelés a PC-Monitor irányába, akkor ha tényleg eredetileg az azonos földelés volt a gond az továbbra is megmarad, mert szerintem a UPS csak átengedi a földet, nem csinál vele semmi többet. -
cinemazealot
addikt
Teljesen jogos az észrevételed. A tesztem azért volt akkor ilyen foghíjas, mert egy filmezés után voltam, és nem akartam pofára esni a felforrósodott BenQ-val, ha a tápja mégsem bírná az APC jelalakját. Ezért vártam, hogy még üzemben legyen ugyan, de kicsit kihűljön. Most csak a Te kedvedért végeztem egy új tesztet: a bekapcsolási fázisban rúgtam ki alóla a hokedlit (szintén, hogy ne üzemi hőmérsékleten derüljön ki, ha gebasz van, de már üzemi szintű legyen az áramfelvétel) és rendben volt minden. Én ezt úgy könyvelem el, hogy a kompatibilitás tökéletes.

#20119 Teasüti
Milyen hűtőről van szó? Milyen távol van a hűtő a monitortól? Nekem ilyen akkor szokott bekövetkezni, ha a monitor alatti kapcsolós elosztót (amiben benne van egy laptop tápról üzemelő erősítő) bekapcsolom, de azok egy méterre vannak egymástól. Viszont mind a PC-m, mind a monitorom UPS-ről üzemel, aminek így nem hinném, hogy volna bármilyen hatása a jelenségre. Én EMP-re és kritikán aluli árnyékolásra (mindkét oldalon) gyanakszom. Már csak azért is, mert nálam pl. mind a gépem, mind a monitorom földeletlenek (egyik kocka tápról, másik töltőfejről), így nem hinném az elektromos hálózat okozná a problémát. -
Teasüti
nagyúr
Hobbi elektro topikban az volt a konklúzió, hogy ez a jelenség relatíve normális egy hűtő és egy monitor között. Mikor kapcsol a kompresszor az megrántja a hálózatot. Közös föld volt az első tipp a gép és monitor között, mert gyakran ezért dobja el a kapcsolatot a képátvitel. Ha ez nem működne, akkor csak a védelem marad.
Másrészt én bérlő vagyok. Max panaszkodni tudok, de ez valószínűleg nem elég indok a tulajnak, hogy nekem elmegy a kép egy másodpercre. Amíg nincs közvetlen tűzveszély, addig itt nem lesz villanyszerelés. Tapasztalat.
-
draco31
veterán
-
Cs1csó
titán
-
draco31
veterán
Hello!
APC Back UPS 700-asom van, 4 éves, még nem volt akku csere.
Az elmúlt 2 napban 2x is volt hosszabb áramszünet, így lemerült.
Vissza viszont csak úgy hajlandó kapcsolni, ha kihúzok belőle mindent.
Vaagy most belegondolva, egy villámvédős elosztó is van beledugva. Lehet hogy ez zavarja meg? -
Cs1csó
titán
-
Teasüti
nagyúr
Nem egészen értem, ha már lekapcsolt az izzó, akkor abból hogy állapítottad meg, hogy jó lesz? Nem az izzó adja a fogyasztása lényegét? A többi már csak egy kis vezérlő elektronika meg két-három ventillátor.

W1070 meg majd 350 Wattal fűt bekapcsolva ha jól emlékszem - normál módban. Nekem is érdekes lehet a dolog, azért kérdem. -
Teasüti
nagyúr
Üdv!
Van egy kis villanyos problémám a házban: a hűtő kapcsolásakor elmegy a képem a monitoron. Állítólag ismert jelenség, bár nekem teljesen új volt.
A hűtő és a házban lévő egyéb eszközök nyilván durván rángatják a hálózatot + teleokádják a felharmonikusaikkal, ezért nekem eldobálja a jelet a VGA vagy a monitor vagy kikapcsol az utóbbi egy-egy másodpercre táp elégtelenség miatt. (Vicces, ha egy 300k-s monitorba gagyi tápot tesznek. Persze ez spekuláció.) Gondoltam kéne egy fasza UPS, viszont ahogy olvasgatom hálózati szűrést nem végeznek ezek általában, csak a double conversion online típusúak.
Szóval Ebay-en ebből APC-nél az első ajánlat úgy cirka 300k-nál indul, akku pakk nélkül.
Viszont jó APC módra bár új a készülék, de lemaradt egy jó 30 évvel a fejlődésben (soros port? Nincs Ethernet védelem?).
Szóval ha azt mondanám a pénz nem akadály mondjuk egy olyan 400k-ig, akkor mik az opcióim olyan 1-2 kVA körül? 1 kVA-val már kiegyeznék. Jó lenne beépített akkumulátor és Ethernet védelem.
Köszi! -
Melorin
addikt
Az Eaton 850i sípolását miért nem bírom kikapcsolni? Az Eaton szoftverben kikapcsolom a jelzéseket, de ahogy lehúzom USB-ről és visszadugom, már el is felejti a beállítást és újra sípol.
Szedjem szét és tépjem ki fogóval a speakerét?
-
cinemazealot
addikt
Mondhatnál valamit a gép össz. teljesítmény igényéről, mert addig csak tippelgetni fogunk tudni.
Az oké, hogy van egy 550 W-os PSU a gépedben (így ennél többet vélhetően nem fog felvenni a hálózatból), de ez tekinthető üzemszerűnek? Mekkora a monitorod/monitorjaid és a külső HDD(-k) étvágya?A matek egyébként nem bonyolult. Pl. ha a fenti gép cakk-pakk 700 W-ot eszik és ezt szeretnéd egy órán át biztosítani, akkor nettó 700 Wh-nyi energiára lesz szükséged. Előző hozzászólásomban írtam néhány olyan veszteséget növelő paramétert, amitől nyugodtan kereshetünk ennél 1,5...2-szer nagyobb energiatárolót is, de az egyszerűség kedvéért számoljunk 1200 VAh-val! 12 V-os akkumulátorral számolva ez 100 Ah-nyi kapacitás.
Tehát vagy olyan UPS-t keresel, amibe bele lehet szuszakolni min. 11 db 9 Ah-s vagy min. 9 db 12 Ah-s 12 V-os aksit, vagy olyat, ami mögé rá lehet akasztani 1 db böszme nagy 100 Ah-s dögöt. És ez még mindig csak egy órára lesz elegendő... hacsak mégsem fogyaszt 700 W-ot a géped.
És akkor a szinuszos jelalak esetleges igényéről még nem is beszéltünk.

-
attka
aktív tag
Sziasztok,
Yuasa most éppen nem kapható jó áron.
A lenti kettő közül melyiket ajánljátok? Megéri a CSB esetén a + 3000 Ft?
FSP nano 800 -ba lesz.Köszi a választ.
Üdv. -
jovás
senior tag
Veszel hozzá 1 ilyet [link]
Ha meg hosszabb áthidalási időt szeretnél, akkor ilyet ajánlok [link] vagy inkább 1 nagyobb testvérét, ezekhez viszont külön akksi kell. Arra készülj fel, hogy nem a legcsendesebbek, viszont az akksi méretétől függően nagyon sokáig el tudnak menni áramszünet esetén.
Szobába nem ajánlom, inkább egy külön helyiségbe rakva, ahol annyira nem zavar a hangja. -
Sn00k
veterán
köszi az infókat. Tudnátok , akkor ajánlani valamit ? Nekem az is jó ha a munka gépet elviszi 1-2 órát amihez tartozik azt elfelejtettem írni egy külső vinyó is, ami szintén 220-rol van táplálva.
Van olyan szünetmentes, amibe a villásdugót kell beledugni ezt KB értem hiszem úgy működik mintha a konnektorba dugnám be a gépet/monitort, de vannak olyanok is aminek a hátuljába nem a villásdugó megy, ha nem az a vége a kábel-nak ami számítógépbe megy bele, ezt nem értem hogy kötöm össze a géppel vagy monitorral :/
pl: villásdugó: [link] és a másik amit nem vágok hogy működik: [link] -
cinemazealot
addikt
Számoljunk! A 2200 és az 1600 adatlapjai szerint a készülékek akkumulátorai 24 V × 9 Ah, azaz 216 VAh energiát tárolnak. Ezek a legideálisabb esetben is csak 1 óráig képesek életben tartani 216 VA (W) teljesítményfelvételt, vagy ha úgy tetszik, 2 óráig 108-at. És akkor még nem számoltunk a UPS saját fogyasztásával, az aksik degradálódásáról, a PC tápjaidnak nem tökéletesen 1 értékű teljesítménytényezőjéről (cos φ), a monitorokról...

-
ANOka
őstag
-
Sn00k
veterán
-
Sn00k
veterán
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani szünetmentest 2 szmg ellátására ?
Az egyik AMD ryzen 5, 32GB , GF 1070, 550-es táppal
Intel i5, 16 GB GF 1070, 550-es táppal
2 órát ha bírna az már nekem elég lenne az egyik gépen PS meg LR van használva munkára a másik igazából csak gamera meg netre van, utóbbi annyira nem is érdekes.Ezt néztem ki: [link]
köszi
-
Vasy09
őstag
-
amargo
addikt
-
Vasy09
őstag
Sziasztok!
Tervezek venni egy szünetmentes tápot a keringető szivattyúkhoz (3db 40-40-90W), meg a gázkazánhoz (Baxi). Azt már tudom, hogy tiszta szinuszos kell. De kérdezném tőletek, hogy mi a vélemény, illetve a tapasztalat az SPS SH1000-es szünetmentesről? Ezt néztem ki, hogy ez tökéletes lehet nekem.
Illetve ha valaki ilyet használ, milyen akksival és hogyan?
Illetve van-e valami tuti hely, ahol akciósan beszerezhető? -
cinemazealot
addikt
Többször volt már téma a múltban, hogy milyen UPS-t érdemes tenni egyes projektorok elé. Ma kipróbáltam a BenQ W1070-emet egy APC Back-UPS CS 650VA (BK650EI) modellel, és kirúgva a hokedlit alóluk, tök jól elvoltak. Igaz, a tesztet lekapcsoláskor, az izzó leállása utáni hűtési szakaszban csináltam (tehát már relatíve kis terhelés mellett), hogy nehogy forró állapotban derüljön ki, hogy nem bírják egymást. De látva, hogy így bírják egymást, nagyobb bátorsággal hagyom a projektor előtt ezt a nem tiszta szinuszos szünetmentest üzem közben is.

Ha kitartunk a kompatibilitási lista összeállítása mellett, akkor ez is mehet bele. Esetleg a korábbi hasonló hozzászólások mellé is odaír(at)hatjuk az alábbi hash tag-et:
#kompatibilisups -
Vesa
veterán
Egy passzív Yamaha NS-10 párom van még, azt ugye külön erősítő hajtja és nem beépített mint a Presonus-t, de az nem búg. A Presonust nem próbáltam másik épületben.
-
DarkChild
senior tag
Sziasztok.
Van egy 4 éves APC Smart-UPS 750-em (SMT750i), még a gyári akkuval, ami mostanáig kifogástalanul működött.
Ma azonban volt egy kisebb áramszünet, melynek következtében pár másodperc alatt lemerült.
Miután ismét bekapcsoltam, pár százalékon állt az akku, majd teljes feltöltést követően nyomtam rá egy "Runtime Calibrationt", és azonnal beleállt a földbe, minden leállt,ami rá volt kötve.
Visszanéztem a log fájlokat, utoljára két hónapja volt nagyobb áramszünet, akkor 20 perc alatt merült 35%-ot, tehát teljesen jó volt az akku. Létezik ,hogy két hónap alatt teljesen megadta magát a telep?
És az a legfurább, hogy a készülék nem mutatja a hibát, a zöld LED világít csak az előlapon, az akksihibát jelző piros NEM. Self-test nem fut le rajta, csippan egyet, kattog a relé, aztán annyi...
Szerintetek akkucsere, vagy komolyabb lehet a baj?
Köszi előre is! -
lenoma
aktív tag
-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Eaton 5E 850 USB UPS-t. A kérdésem az lenne, hogy az Internet line protection-t hogyan lehet beüzemelni?
-
Mr.Peter
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
20200 - 20101
26163 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 21901 21900 - 21801 21800 - 21701 21700 - 21601 21600 - 21501 21500 - 21401 21400 - 21301 21300 - 21201 21200 - 21101 21100 - 21001 21000 - 20901 20900 - 20801 20800 - 20701 20700 - 20601 20600 - 20501 20500 - 20401 20400 - 20301 20300 - 20201 20200 - 20101 20100 - 20001 20000 - 19901 19900 - 19801 19800 - 19701 19700 - 19601 19600 - 19501 19500 - 19401 19400 - 19301 19300 - 19201 19200 - 19101 19100 - 19001 19000 - 18901 18900 - 18801 18800 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Filmvilág
- Milyen egeret válasszak?
- PlayStation 5
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Horgász topik
- EAFC 26
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- Új és újszerű 13-14 Gamer, üzleti, 2in1, X360 Touch készülékek nagyon kedvező áron! Garancia Számla!
- Lenovo IdeaPad Slim 3 Ryzen 7 8840HS 15" FHD+ 16GB 1000GB Teljeskörű garancia
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Egy 23-as sima Full HD-s monitor és egy 2.0-ás hangfal van a mostanira kötve. Igazából a hangfal nem is lenne a lényeg, csak megszokásból, inkább a monitor a leállítás miatt.

A nyomtatód 365 wattot eszik üzem közben, de én simán kinézek belőle nagyobb áramlöketeket is induláskor. A szünetmentesed 400 VA-es (annyit hivatott felvenni az aksiból), de hatásos teljesítményből csak 240 W-ot képes megtartani ideális esetben (új állapotban). A 365+ W nagyon sok neki.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Háromfázisú rendszer esetén is ugyanaz a föld mindenütt, egyfázisú esetén meg minden egy körön van. Ha pedig offline vagy line-interaktív rendszerű szünetmentesben gondolkozunk, normál esetben azok is karnyi vastagságú rézdrótként funkcionálnak, legfeljebb a villámláskor tapasztalható tranzienseket szűrik.