- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
itt: [link] ezt olvastam róla:
Az előadás szerintem kicsit sem volt meggyőző, nagyjából az alábbiak szerint (csak a jegyzeteimre hagyatkozhatok, amíg a videó megérkezik, ezért pontatlanságok lehetnek az alábbiakban):
- Olyan szóhasználat az előadótól, ami nem vall tudományos megközelítésre, pl. "Amikor ELDÖNTÖTTÜK, hogy a polarizált fénynek gyógyító hatása van."
-UV fényt állítólag az egyik szűrőjük szűri, állításuk szerint "mert az UV fénynek már akkor sem volt jó híre".
- 26 évnyi "kutatás" alatt mindössze 2 (kettő!) állítólagos placebo kontrollált kettősvak teszt zajlott, melyeket viszont nyilvánosan nem publikáltak, a feltaláló az egyiket maga végezte, a másikban pedig segédkezett. Mindkettő csak a bőrregenerációs folyamatot vizsgálta.
- Az állítólagos egyéb élettani hatások alátámasztására anekdotikus esetek és a "gyógyultak milliói"-ra valamint a hálálkodó emailekre történő hivatkozás volt csupán az alap. Ez szerintem rettentő kevés.
- Hatásmechanizmusról készült hipotézis rettentő gyenge lábakon áll. Állításaik szerint a molekuláris szinten ható polarizált fény bizonyos biológiai egyszerűség alatt nincs hatással az élőlényekre; a fény polarizáltsága fontos, de a polarizáltság iránya nem, stb.
- Előadó elismerte, hogy a Bioptron lámpa előállítási költsége 5000 Ft. Mivel 100.000 Ft körüli összegért árulják, (dr. Fenyő Márta elmondta, hogy az árról nem ő tehet, azt a gyártó/forgalmazó szabja meg, és azért kérhetnek ennyit, mert ennyire hatásos)
Számomra érthetetlen, hogy egy ilyen hatalmas haszonkulccsal dolgozó termék esetén miért nem találok releváns kutatásokat a témában.
- A végén felbukkanó címzetes egyetemi prof. szerint 10000-számra vannak polarizált fénnyel foglalkozó tanulmányok a pubmed-en, így bizonyára megalapozott a gyógyhatás.
Pubmeden polarized light-ra keresve 5240 bejegyzést találtam.
Placebo szóval kiegészítve a keresést a találatok száma 22-re csökkent. Double blind-dal is kiegészítve a keresést 5 db kutatást találtam, amelyek abstractjai közül talán 1 emeli ki a lineárisan polarizált fény gyógyhatását a placebo-val szemben.Nem feltételezek az előadók részéről rosszhiszeműséget, és várom az ígért jövő évi előadásukat, amikre duplavak placebo kontrollált kísérleteket ígértek, de a mindezidáig a bemutatott bizonyítékok számomra nagyon harmatosnak tűntek
Sajnos a betegeknek sokszor egy ilyen termék az utolsó mentsvár, kapaszkodnak bele. Én nem vagyok beteg, nincs szükségem rá, ezért nem is kell hinnem benne, tehát nekem épp elég pár hiteles tény, ami mellette szól. Napok óta ezeket a hiteles tényeket keresem.
Mindezidáig eredménytelenül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- SSD kibeszélő
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- gregdepo5 károsultjai
- Futás, futópályák
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- ZOTAC RTX 4090 Trinity - ZT-D40900D-10P + Alphacool Eisblock block + backplate - Garancia 2028.04
- RPI4 helyett S912/S905x3 procis tvboxok linuxra
- Fantech Helios II XD3 V3 1K white gamer egér (PAW3395, TTC Opticals, 55g, S2 shape)
- 2020 MacBook Air Hangszóró pár
- GAMER PC - I7 12700k - RTX 3070 - 32GB DDR4 - 1TB M.2 SSD - 750W GOLD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest