- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsamiatt
őstag
oké, mobil neten vagy. Akor ott 99%-hogy NAT-ban vagy akár még többszörösen is. Meg kellene nézned, hogy az IP-d sima vagy nat. Ezt mondjuk úgy tudod megnézni, hogy bemész a routerbe és megnézed mi a wan IP-d. Aztán beírod a böngésződbe, hogy what is my IP és ki fogja adni mi van kivülről. Ha a kettő nem egyezik meg akor nem fog a torrent működni normálisan.
-
gyugyo79
addikt
Hát én azt nem írta, hogy ez megoldja, csak azt írtam hol találod.
Ha nincs/nem jó DNS kiszolgáló az amúgy okozhat sok hibát. Én mondjuk minden hova be szoktam írni a google DNS-ét a szolgáltatón felül. Egy otthoni NAS-be ugye 99% preferált az a router és az alternatív részhez érdemes egy 8.8.8.8 -at beállítani pld.
-
Patice
Topikgazda
Lehet ez valami meghibásodás előjele?
Nem.
Vagy a net szolgáltatódnál van a gond, vagy (ami valószínűbb) a Synology DDNS szerverei "rosszalkodnak".
Ha nem oldódik meg egy idő után a dolog, akkor esetleg megpróbálhatod a MyDS centerben leválasztani a kapcsolatot és utána újra csatlakozni.
-
BrandonXXV
aktív tag
Hozzánk kb.1 hete próbáltak meg bemenni, szerencsére sikertelenül. Ujjlenyomatot nem hagytak, valószínűleg kesztyűben voltak, ennyire már nem amatőrök, de pl. az arclenyomatát ott hagyta az ajtón, ahogy hallgatózott, van-benn valaki. Így a DNS-ét is ott hagyta, amiből mintát is vettek. Magyarán,ha bejutott volna, akkor az arca tuti látszott volna... Hidd el, az átlag besurranó tolvaj,betörő, nem annyira figyel oda a maszkra.
Amint nyílik az ajtó,megy a zsebedben lévő telóra a riasztás...
De ez már tényleg nagyon off! -
crissprivat
senior tag
Nem követelmény. De ha netán betörés történne,azért mégis van egy kiindulási alap. És nem is biztos,hogy harisnyával a fején járkálna.
Amúgy meg,ha kamot helyezel el házon kívülre,vagy belülre,azt jelezned kell egy figyelmeztetö táblával. Ezt ne felejtsétek el.
De ne offoljuk szét a synology topikot kamerákkal. -
pomk
őstag
Úgy tűnik nem, most ~1Mb-al töltök fel.
(#17662) Multibit
Köszi a tippet! Töröltem és beállítottam egy email értesítőt hogy ha 20%(eddig 10% volt) alá esik a szabad hely.
Nagyon durva hogy mi mindenre be lehet állítani email / sms / push üzenetet. Elég komoly ez az egész rdsz! (időben rájövök a részletekre így 1,5 év után)
-
pomk
őstag
Alakulunk...support segített törölni a DS adatbáisát, így most már van 130 Gb szabad hely.
Azonban a DS ikonja sem admin sem más fiók alatt nincs kint az asztalon, ill. sem frissíteni sem újra telepíteni nem tudom, mert a következő hibaüzenetet írja ki: "upgrading database, please try again later"
Találkozott már ezzel valaki? Google szerint jelszó változtatás is okozhatja(megvolt support belépése miatt), viszont még nem sikerült megoldanom.Szerk.:
Úgy tűnik egy végső jelszó csere és utána reboot megoldotta. -
Multibit
nagyúr
A 20GB felszabadított hely édeskevés egy teletömött, több TB-os HDD-nek! NAS-t managelni (rendszergazdaként) számítógépről kéne. Ha másképp nem megy, SSH-val. Nem használok Download Stationt, ezért nem tudom, hogy mit kell vakarni rajta. De ha nem fut, amúgy is mindegy. File Stationból (vagy MC-vel) törölj, sokat!
-
MrCsiT
addikt
No.
Fogj egy külső vinyót, asztali gép C: -n egy "mentes" mappát, és tolj át pl. Windows intézővel (move) vagy 200GB-t.
Ha ezzel semennyit nem csökkent még mindig a tárhelyfoglaltság, csinálj egy összes lomtár ürítést - valahol van ilyen a Syno-n, de ez csak akkor él, ha egyáltalán valamikor bekapcsoltad.
Így már lennie kellene helyednek. majd írd meg, mi lett.Ha nem életbevágó cuccok vannak a DS-ben, nyomj rá a csomagok között egy uninstall-t, az majd leüríti az adatbázisodat.
Elvileg, valahol csak látod, hogy mid lenne seed-köteles, és ha azokat újra letöltöd ugyanoda, ahová eddig töltődtek, szerintem nem töltődnek le megint - azért ezt valaki erősítse meg, és ha téves, akkor írja le, hogy lehet valamit visszatenni seed-be - de ha igen, akkor annyit nyersz, hogy nem romlik el a visszatöltési időd, akkor is előrébb vagy.
Gondolom, nincs 30+ cuccod seed-ben, vagy ha igen, akkor vegyél nagyobb vinyót. -
Patice
Topikgazda
Syno DS ha jól tudom csak egy mobil eszközös kliens app, amivel a NAS-on lévő dolgokat tudod vezérelni.
Ha eddig ezzel irányítottad a letöltéseket, akkor kellett lennie egy Download Station-nek is telepítve a NAS-on.
Szerintem azért nem jeleníti meg a futó torrenteket, mert lehet letöltés közben telt be 100%-ra a NAS tárhelye és ezért lehet, hogy alapból kilövi a DSM a Download Station-t.
File Station-ből törölgess és ha engedélyezve van a lomtár azt is ürítsd és utána fel kell szabadulnia a tárhelynek. Ha nem, akkor valami más baj van.
-
Elemental
addikt
Az ki van zárva, mert nem tudom
Vezérlőpult - megosztott mappa - szerkesztés.
-
bigdady
nagyúr
Nem enged be sajnos akkor sem
Illetve leszedtem a cloud station mert szeretnék pc és nas között szinkronizálni de nason elindítva nem birom elindítani sem. oda mit kell megadni? hiába adom meg a quick connect id-met meg az admin fiókom azt irja helytelen... Vihetem át pendrivon
-
M3kk
őstag
PHP/Permission bealitas lesz. En mar a windowsos consolebol beraktam a mappakat amik kellettek, de latom, hogy innen nem mukodik.
DSM bol > Control Panel > Web Services > PHP Settings, itt pipa a Customize PHP open_basedir, es a sok lecso vegere ":/".Igy mar nem ad errort, de meg mindig My loading message..., lehet, mert sok a file nalam a mappaba (bar szerintem nincs joga, es azert tokol)..
-
-
pomk
őstag
Na megvan!!
- Külső hozzáférés -> Router beállításainál fel kell venni a listába a 8895,23423,23424 és 50001, 50002 portokat. 1900-at nem.
- Routerben 1900-at szintén nem forwardoltam.
- Tűzfalnál pedig engedélyezni kell minden fent említett port átengedését.Serviio Web UI viszont továbbra sem megy. IP címmel bejön a Média Browser felülete, de a Consollal nem.
-
pomk
őstag
Továbbra sem működik. Azt hiszem, az lehet a nyitja a dolognak, hogy az 1900-ás UDP portot működésre kell bírni. Ez egyenlőre nem megy.
1. próba: Routerben felvettem port forwardba, újraindítás, NASban felvettem, teszt NASból, nem jó.
2. próba: NASban töröltem, újraindítás, routerben töröltem újraindítás, felvettem újra, NASban felvettem újra, teszt, nem jó.Valakinek egyéb ötlet?
-
pomk
őstag
Kezd beletörni a bicskám.
Media browser megy, miközben Console fut, ha a következők portok nyitva vannak: 23423 TCP, 23423 UDP, 23424 TCP, 23423 UDP, 50001 és 50002 TCP, 1900 UDP, 8895 TCP. Megnéztem Serviio-t: leállítva. Szuper!
Minden uninstall, reinstall. Nem engedi telepíteni, mert 23424 portot használja valami. Port törlés NASról és routerben is, újraindít mindkettő. Portok felvétele újra, NASról és routeren. Most már engedi telepíteni, de nem tudom elindítani. Most NAS és router újraindítás következik. Majd újra megpróbálom elindítani. -
M3kk
őstag
Figyelj, nem kell a portokkal babralj.
Felrakod a Java-t, majd a Serviio -t es a Serviio Web UI -t.
Activalod a WEB Stationt.Valamiert az alap Serviio Web UI nalam is azt irta, hogy nem eri el a dolgokat (Sorry, the page you are looking for is not found.), de megoldottam maskepp (szerintem a .htacces kavar be).
- Elso lepeskent Samba hozzaferessel letoroltem a /web/serviioweb mappa tartalmat, a mappat hagytam.
- majd letoltottem ezt: https://github.com/SwoopX/Web-UI-for-Serviio/archive/Serviio-1.4.zip (http://forum.serviio.org/viewtopic.php?f=17&t=12593)
- A zip tartalmat belecsomagoltam a /web/serviioweb mappaba
- a /web/serviioweb mappaban talalhato .htacces filet atneveztem _.htaccesre (le is torolheted)
- kiprobalod eloszor a http://nasip/serviioweb cimet bongeszobol, ha beenged, akkor DSM alol a Serviio Web UI is kell mukodjon (mindegy honnan inditod el, ugyanazt csinalja).Az is kiprobalhatod, hogy a /web/serviioweb mappaba (meg a legelejen, a Serviio Web UI telepitese utan) atnevezed, vagy letorlod a .htacces filet, de szerintem ez amit en linkeltem ujabb (1.5.5 - 10/31/2014).
-
Patice
Topikgazda
A korábban indexelt tételek szerintem csak Újraindexelés után fognak eltűnni, vagy az újak megjelenni. Legalábbis így kéne működnie elviekben. Az indexelés csak akkor automatikus, ha valamilyen fájlkezelővel rakod be a tartalmakat az indexelt könyvtárba.
Az LG Smart Share menüjének tulajdonítom azt, hogy ömlesztve jeleníti meg a tartalmat. Ilyen, vagy ehhez kapcsolódó beállítás nem rémlik nekem a NAS-on (DSM-ben).
(#13963) pomk:
Nem tudok sajnos javaslatot erre. Én max. a Synology saját médiaszerverét használtam, de már nincs szükségem ezekre. Más hálózatos eszközökkel oldom meg a kommunikációt. Nem használok 'Smart' megoldásokat.
(A hálózatos eszközök között NFS protokollal osztom meg a tartalmakat. Ehhez legalább nem kell se portnyitás, se egyéb és stabil és gyors.
)
-
pomk
őstag
(#13962) pomk:
Reinstall megvolt, minden ugyanaz. Pedig most már le is töröltem a "Műsortár"-ból minden könyvtárat, és csak a "Film" könyvtárat hagytam bent. Ennek ellenére a tv-n továbbra is látom a korábban indexelésre elindított "Kép" ill. "Zene" könyvtár tartalmait is. A listában benne vannak, de nem indulnak el.Azt a tv-n, vagy a NAS-on kell beállítanom, hogy az LG tv-m Smart Share menüjében ne ömlesztve jelenjen meg minden, hanem könyvtárstruktúrában?
(#13963) pomk:
Erre valaki? -
pomk
őstag
Azt hiszem rájöttem, mi a probléma. Már csak abban kérek tanácsot, hogy tudom megoldani.
A régi torrentjeim még a régi felhasználó névvel lettek indítva, amit azóta inaktívvá tettem. Megpróbálom reaktiválni.Szerk.:
reaktiváltam, de mivel meg voltak vonva az írási jogai a letöltési könyvtárba, ezért a hiba üzenet a "Várakozás" helyett a "Ön nem jogosult hozzáférni ehhez a fiókhoz".
Kérdés, hogy a régi torrenteket meg tudom változtatni? "A" felhasználó által vannak indítva ezek a torrentek. Meg tudom változtatni "B"-re? -
Patice
Topikgazda
Tippem van pár, de SynoDS-t sem használtam még soha, se ilyen hibával nem találkoztam.
Mivel "waiting"-ben vannak a torrentek, csak olyasmire tudok következtetni, hogy valamilyen korlátozás miatt nem indítja el a program. Pl. havi adatforgalmi korlát, vagy valamilyen össz adatforgalmi korlát, esetleg van pár torrent, amit éppen töltene a DS, de azok nem jönnek lefelé és ezek "elfoglalják" a max. egyidejű aktív letöltéseket.
Nézz esetleg utána ezeknek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Autós topik
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- További aktív témák...
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Jó áron eladó Lenovo ThinkPad T14s Gen 3/i5-1240P/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia/
- AMD AM5 Alaplapok
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- FANTASZTIKUS áron eladó dobozos Hp Laptop 17 /Ryzen 7-7730U/16 GB RAM /512 SSD/FHD/IPS/Garancia/
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4