-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
seiko
senior tag
válasz SQX_Barto #11484 üzenetére
úgy az "egészséges", a a fémszíj és a csuklód közé be tudod dugni a mutatóujjadat.
legalábbis én így szeretem.
a csatrésznél nem lehet kicsit variálni a hosszával?
világítani nem nagyon fog, az tuti.
tizenvalahányezerért amúgy ne várj egy tökéletes órára!
szerintem ár-érték arányban verhetetlen ez az óra. -
seiko
senior tag
válasz HourHand #11417 üzenetére
én a helyedben elvinném óráshoz.
műszerre rakja, úgy lövi be.
de ha merész vagy, megpróbálkozhatsz otthon is a szabályozással.
ha szerencséd van, akkor az excenterrel vidd le a sietést napi 4-5 másodpercre.
ha majd idővel elkezd késni, akkor tudod, hogy tisztíttatni kell.[ Szerkesztve ]
-
seiko
senior tag
válasz Zen Master #11400 üzenetére
akkor ez csere volt.
-
seiko
senior tag
válasz Zen Master #11393 üzenetére
miért is cserélték ki az egész tokot?
szerintem az üveget cserélték, a tokot felújították. -
-
seiko
senior tag
ha mikroszkóppal nézed a számlapot, akkor biztosan találnál eltérést.
de szabad szemmel nem hiszem.
az pedig, hogy egy kvarcóra esetében a másodpercmutató pontosan az indexekre ugrik-e, szerintem teljesen lényegtelen kérdés (egy időben engem is foglalkoztatott, de már kigyógyultam belőle).
az Omega drágább a Longines-nél is, de ugyanúgy ETA szerkezeteket tokoz.
az én Seamasterem mutatója az esetek 90 százalékában az indexre mutatott, 10 százalékban mellé.
a kvarcszerkezeteknek (központi másodpercmutató) van akkora holtjátéka, hogy ez nem tekinthető hibának.
a Tag Heuer az esetek többségében az ETA-tól megkapott, "nyers" szerkezeteket tokoz, a Breitling marketingszempontok miatt kizárólag kronométer minősítésűekkel dolgozik.
nagyon sok vita folyt már arról, hogy melyik óragyár mennyi pluszt tesz az óráihoz.
sok esetben a marketingre fordítják a legnagyobb figyelmet és energiát, az esetek többségében nem is eredménytelenül.
mostanában kezdett el néhány nagy név "saját" szerkezeteket fejleszteni, mint pl. az Omega, a Breitling, a Panerai, stb.
de ezeknek az óráknak az ára a csillagos eget veri.
tehát ha azt szeretnéd érezni, hogy a több pénzért jobb minőséget kapsz, akkor erősen higgy benne, és nem fogsz csalódni.
vagy próbáld realistán nézni a dolgokat, és ne dőlj be a marketingeseknek! -
seiko
senior tag
válasz norbertb88 #11350 üzenetére
én ilyet nem mondok.
mindenki olyan órát vegyen, ami tetszik neki, és amilyenre pénze van.
én maradok a Rolexnél.
majd egyszer talán.
de nem halok bele a hiányába sem, lehet hogy inkább veszek tíz Robertet. ;-) -
seiko
senior tag
válasz norbertb88 #11345 üzenetére
a legnagyobb minosegbeli kulonbseg az alap es a kronometer szerkezet kozott van. arban kb. 80ezer Ft.
-
seiko
senior tag
válasz norbertb88 #11345 üzenetére
a nevet fizeted meg, nem a minőséget.
mennyivel tud ez többet, mint a Certina, ha szinte ugyanolyan szerkezet van benne? :-0 -
seiko
senior tag
válasz [Anduriel] #11335 üzenetére
szerintem ha tudja mérni a köridőt is, akkor teljesen jó lesz neked.
de ha biztos akarsz lenni a dolgodban, akkor nézz egy olcsó G-Shock-ot! -
seiko
senior tag
válasz runner 125 #11336 üzenetére
garancia után nincs ingyen javítás.
lehet az is, hogy csak meg kell igazítani a mutatókat, amik egy erősebb ütés után el is mozdulhatnak. -
seiko
senior tag
válasz [Anduriel] #11305 üzenetére
mivel kimondottan úszáshoz vennéd az órát, én a wr100-ast javaslom.
-
seiko
senior tag
válasz runner 125 #11303 üzenetére
a g10-es nem javítható, azt cserélni kell.
-
seiko
senior tag
-
seiko
senior tag
válasz adcika #11240 üzenetére
IIII and IV on clocks:
A typical clock face with Roman numerals in Bad Salzdetfurth, Germany:
The Shepherd gate clock with Roman numbers up to XXIII (and 0), in Greenwich:
Clock faces that are labeled using Roman numerals conventionally show IIII for four o'clock and IX for nine o'clock, using the subtractive principle in one case and not the other. There are many suggested explanations for this:
Issac Asimov theorized that, during the early history of Rome, it was common to use IIII to represent four, because IV represented the Roman god Jupiter, whose Latin name, IVPPITER, begins with IV. [19]
Louis XIV, king of France, who preferred IIII over IV, ordered his clockmakers to produce clocks with IIII and not IV, and thus it has remained.[20]
Using standard numerals, two sets of figures would be similar and therefore confusable by children and others unused to reading clockfaces: IV and VI are similar, as are IX and XI. As the first pair are upside down on the face, an additional level of confusion would be introduced—a confusion avoided by using IIII to provide a clear distinction from VI.
The four-character form IIII creates a visual symmetry with the VIII on the other side, which the two-character IV would not.
With IIII, the number of symbols on the clock totals twenty Is, four Vs, and four Xs,[21] so clock makers need only a single mold with a V, five Is, and an X in order to make the correct number of numerals for their clocks: VIIIIIX. This is cast four times for each clock and the twelve required numerals are separated:
V IIII IX
VI II IIX
VII III X
VIII I IXThe IIX and one of the IXs are rotated 180° to form XI and XII. The alternative with IV uses seventeen Is, five Vs, and four Xs, requiring the clock maker to have several different molds.
Only the I symbol would be seen in the first four hours of the clock, the V symbol would only appear in the next four hours, and the X symbol only in the last four hours. This would add to the clock's radial symmetry.
Many clocks use IIII because that was the tradition established by the earliest surviving clock, the Wells Cathedral clock built between 1386 and 1392. It used IIII because that was the typical method used to denote 4 in contemporary manuscripts (as iiij or iiii). That clock had an asymmetrical 24-hour dial and used Arabic numerals for a minute dial and a moon dial, so theories depending on a symmetrical 12-hour clock face do not apply.[ Szerkesztve ]
-
seiko
senior tag
válasz HourHand #11202 üzenetére
a co-axial gátszerkezet zsebórákhoz, nagy billegőhöz készült eredetileg.
az Omega nem tudott merre továbblépni, ezt az utat választotta, és beleerőltette egy karóraszerkezetbe, első lépésként egy ETA 2892-be.
hogy volt-e értelme, azon sokat lehetne vitatkozni.
most az új fejlesztésű szerkezettel, silicium hajszálrugóval (javíthatatlan), nehezített titán tokkal, cirkónia alapú lünettával, és csillagászati árakkal nyomul. -
seiko
senior tag
szerintem egyre jobb a minőségük.
az asian Unitas szerkezetek jól teljesítenek.
a tokok-számlapok kidolgozása is egyre jobb.
sajnos.
nekem volt is egy Big Pilot fazon, hordtam is egy ideig.
az egyik barátomnak több darab is van.
átnézette órással, az is csak sajnálkozott, hogy bizony, ezek már nem a gagyi kategóriába tartoznak.
méréssel bebizonyosodott, hogy nincs jelentős pontosság beli különbség a svájci is a kínai Unitas szerkezetek között.
a tartósság egy másik kérdés, a kínai szerkezetek nem túl régiek, hogy erről nyilatkozni lehessen!itt, az "X-Projekt" menüpont alatt lehet érdekességeket olvasni ezügyben: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Asztalos klub
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- iPhone topik
- 2025 - Boldog Új Évet Kívánunk!
- Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Facebook és Messenger
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok