- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Klaus Duran: LTT I Ran Every Antivirus At Once
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
Egy Xonar DX-en, egy Conexant erősítős cuccon meg egy SB Live 24 bit-en biztos nagyon jó ez a beállítás, mert ezeken néztem, de bigmasterg sem mondta még régebben egy ehhez hasonló beállításra, hogy nála túl sok lenne a mély. Fogalmam sincs, hogy akkor milyen erősítője volt, de nem is kérdeztem.
"Az tuti, hogy a 668B jól kiemel lent,"
"Én eq-zom, mert máshogy nem tudom elviselni. Egyébként remek fejhallgató az árához képest, olyan hangok jönnek belőle amit én is csak komolyabb fejesekből hallottam eddig."
Igen, nagyszerű fejes
Én is az elviselhetőség miatt (meg azért mert nem szeretem a kiemelést) EQ-zom, de még így is befárad a hangnyomástól a fülem egy idő után, de ez nem a fejes hibája, hanem az enyém.
-
PuMbA
titán
Aha, viszont a 668B egy olyan fejes, hogy nem igényli nagyon az erősítést, nem?
Ennyire megváltozna a hangja egy fejes erősítővel? Én hallgattam a 668B-t egy valamilyen erősítős laptopról (15% hangerőn már olyan hangosan szólt, hogy lerepült a fejem), de nem változott a mély mennyisége. Igen, ez a hangnyomás dolog nálam is megvan ugyanúgy
Ahol még néztem a mélyet meghallgatáskor az a Hotel Californiában az oldaltamok hangja, de ott is nagyon hasonlított a mennyiség, továbbá mindkettőnél hallottam, hogy a K601-ben több volt a középmély (de a középmélyekre külön egy Bon Jovi számot is megnéztem), ezért is tolok az EQ-mban +2dB-t a 668B-re 200Hz környékén.
Nem szeretek hamis információt terjeszteni, de nálam tényleg ez a -4-5dB 72Hz-nél 1.9-es bandwidth-tel, meg 210Hz-nél +2dB 1.6-os bandwidth ad közel olyan mélyeket, mint amit a K601. Van a környezetemben egy másik 668B is és ott is eléggé ugyanolyan hangzást ad ez a beállítás. Most elég bénán jönne ki, ha ennyire nagyot tévedtem benne, mert ebben a mély dologban nagyon biztos voltam
-
PuMbA
titán
A K500-ban milyen mély van?
Most megnéztem megint azt a részletet -5-tel és -10-zel, de kristálytisztán emlékszek, hogy a -5-öshöz volt hihetetlen közel a hangja és emlékszek, hogy a K601 is odaütött a fülemnek elég rendesen a 50-60Hz-nél. Akkor ennyire mások a fejesek vagy tényleg a forrás
-
PuMbA
titán
válasz
dudika10 #3222 üzenetére
"A HD668B-nek van egy jó 10dB-es kiemelése a mély tartományban"
"Csak" 4-5dB kiemelése van
Amikor ntomka K601-ét hallgattam akkor erre különösen figyeltem meg, ha most lehúzom -10-re az EQ-t akkor nem marad mélyem.
ntomka: Nem, csak ha egy számot úgy 900-szor hallgattam akkor elég könnyen levágom és megjegyzem, hogy hogy is szólt. Amúgy egy 5mp-es részlettel néztem meg, még most is simán fel tudom idézni a K601 hangját.
-
PuMbA
titán
válasz
bigmasterg #2229 üzenetére
Szerintem is jó lenne egy AKG K601 frekigörbés 668 variáns. A Bayern-től kár volt másolniuk - látszik, hogy nem értik ezt a témát
kisvizi:
, de legalább jó poén lett belőle
-
PuMbA
titán
"Itt én nem értek egyet. Mármint, hogy tényleg nem lesz természetes, de ízlés kérdése, mert van akinek tetszik így tetszik. Hallottam ilyet (szólni)."
Itt egyetértünk, mert én is ugyanezt mondom csak máshogy.
Lényegében azt akartam mondani, hogy a természetesebb hangzást be lehet valamennyire határolni, mert legyen akármilyen füle is valakinek az egyértelmű, hogy pl. egy naturális hangzású AKG K601 fejhallgató mindenkinél naturálisabbnak fog hatni egy 668B-nél.
-
PuMbA
titán
válasz
Cathfaern #2116 üzenetére
"Lehet, hogy természetes nem lesz, de ha az ő ízlésének jobban tetszik?"
Ja, azért írtam, hogy a kis kiemelések nem vészesek.
"Amúgy igazság szerint az EQ-t mindenkinek saját magának kéne belőnie, akkor lenne tökéletes. Az emberek füle se egyforma, a hangkártyájuk, erősítőjük se egyforma, és azonos típusú fejhallgató esetén is lehet eltérés a hangzásban... könnyen lehet, hogy PuMbA rendszerén meghallgatva azoknak is tetszene az EQ, akiknek a sajátjukon nem"
,nagyon nagy különbségek viszont nem lehetnek szerintem. Az EQ-m egy jó kiindulópont, csak az a probléma, hogy még én sem tudom normálisan belőni a magasakat. Nem könnyű jó EQ-t csinálni és igazából mérni kéne hozzá.
Simid: Ha levágom a 12kHz feletti tartományt akkor olyan nyomott lesz a zene. Felharmonikusok miatt mindenképp szükséges.
-
PuMbA
titán
"Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy ez természetes, mert nem az. Én is leveszek belőle, csak nem ennyit, ennyire nem zavar." "EQ: nekem hosszabb távon is nélküle, igaz attól függ, milyen zenével
"
A természetesebb hangzást unalmasabbnak lehet találni, az biztos. A kis kiemelések nem vészesek. Te mennyit veszel le?
"Meg aztán a légkalapács hangja és szétszedi a fülem, de attól nem jó"
Azért nem hallgatok ~100dB-lel zenét
"Természetesség: erre írtam, hogy fül és ízlés kérdése."
Inkább fül, de egetverő különbség szerintem nincs a fül érzékenységi görbéjét tekintve különböző embereknél, mert pl. mindenki középen hall a legjobban. Az ízléssel nem értek egyet, ha felnyomom a mélyeket +10dB-lel és azt mondom magamnak, hogy ez természetes akkor attól az nem lesz az.
-
PuMbA
titán
válasz
bigmasterg #2105 üzenetére
"Hétvégén megnézem majd a másik superluxal is, annak alapból kicsit visszafogottabb hangja volt, mint ennek."
Erre nagyon kíváncsi vagyok. A magasak is kevesebbek abban vagy csak a mélyek?
RobeeK: Nekem csak egy SB Live! 24bit-em van, úgyhogy nem tudok segíteni.
"EQ témához: kevésbé tetszik."
Ha A|B-zek akkor nekem is jobban tetszik 10mp-ig a hangja, de aztán inkább arra gondolok/figyelek, hogy sistereg minden meg hogy az énekben a női "sz" és az "s" hang harsog.
"Egyébként jó kérdés mi a természetes"
Biztos nem az, ami szétszedi a fülem.
-
PuMbA
titán
Még ma volt egy kis időm az EQ-val vacakolni így a 2. félév kezdete előtt és inkább úgy voltam vele, hogy maradjon egy kicsivel több magas, mint kevesebb vagy "vágott" - a mérések 10kHz felett ellentmondanak egymásnak. Ezért a kicsit magaskiemeléses HiFi-mhez lőttem be ezt a tartományt körülbelül (füllel nem lehet mérni) és az eredmény nagyon hasonló lett az első végleges verzióhoz. A mély és a közép eddig is jó volt - itt a gyári és egy tulaj által mért görbe ugyanaz. Innen szedhetitek le, több verzió már nem lesz.
Ejj, mennyi időm ment erre rá -
PuMbA
titán
válasz
cintula187 #2044 üzenetére
Amikor installálod az Electri-Q-t akkor kiválaszthatod, hogy tegyen-e fel Winamp plugint.
KMT: "Az viszont biztos, hogy élettelenné teszi a zenét így az eq."
Mit kell figyelni? Én nem érzem, hogy élettelenné tenne mindent. The Eagles - Hotel California is kiválóan szól (legalábbis a HiFi-m "jelenlétét" hozza).
-
PuMbA
titán
válasz
cintula187 #2038 üzenetére
Nem, az Electri-Q egy plugin. Winamphoz is használható pl.
Simid: "de valahogy nekem EQ nélkül jobban tetszik"
A legkönnyebben tapsolásnál lehet kihallani, hogy EQ nélkül nem jó a hangzás. Már linkeltem egyszer, ha meghallgatod akkor egyértelmű, hogy melyik a jobb. Ha elkezdesz tapsolni egymagad abban sincs szinte semmi magas.
-
PuMbA
titán
válasz
cintula187 #2036 üzenetére
Ezt bemásolod a foobar2000/components mappába. A foobar beállításoknál a DSP Managerbe átrakod aktívvá a VST Wrappert. VST tálcaikonra jobb katt--> VST Setup --> megadod a Program Files/VST Plugins mappát. VST tálcaikonra jobb katt--> Use VST Effect --> ElectriQ.
-
PuMbA
titán
Még egy kicsit lejebb vettem a magasból, ezen és ezen is hallható, hogy a cin sokkal "cinebbül" szól.
KMT: ha analóg módra kapcsolod az EQ-t akkor sem jó?
Egyébként a HiFi-met analóg módon "EQ-zom" az erősítőn (a kis magaskiemelése miatt) és ugyanannyi benne az élet, úgyhogy én ezt tényleg nem tudom hova tenni. Szerintem ez még mindig jobb, mintha hallgatnám pl. az alapból sistergős és erőtlen dobot.
-
PuMbA
titán
Én semmi ilyet nem tapasztalok. EQ-val egyrészt sokkal jobban el bírom viselni a fejhallgató hangját (ezzel a legújabbal még jobban fülkímélőbb) valamint a zenét is - EQ-val pl. az ének is jobb nálam. Cintányérnak is sokkal jobban cintányér hangja van és ugyanez vonatkozik a dobokra is, nálam emeli a "színvonalat" az EQ. Ugyanúgy sőt még jobban elhiszem, hogy előttem zenélnek és énekelnek.
Ezzel a legújabb EQ-val kapcsolatban jó lenne még több vélemény.Simid: nem csak alaplapi hangkártyám van
-
PuMbA
titán
Hát nem tudom, 681F-ben szerintem pont jó a mély és abban tényleg kevesebb van, mint a 668B-ben. Ahol basszus van ott kijön nálam a mély nagyon szépen még így -3dB-lel is alaplapi hangkártyával, ami azért sokkal gyengébb egy fejes erősítőnél.
A módosított EQ-m szerinted milyen lett? Torzít még?
-
PuMbA
titán
válasz
bigmasterg #2009 üzenetére
"Mi számít referencia fejhallgatónak?"
Rosszul fogalmaztam, nem annyira referenciára gondoltam, hanem inkább naturálisra. Pl. AKG K701, de abban ugyanannyi van, mint a K601-ben.
Én is ennyi basszust találtam nagyjából jónak, ha feljebb tolom akkor néhány számnál előtérbe kerül a mély.Még lejebb húztam a magast, EQ. Szerintetek ez már jó?
-
PuMbA
titán
Most néztem, hogy az eco elől a pipát kiszedve növekszik a CPU használat, úgyhogy azzal jobb minőséget lehet elérni.
"talán azért is, mert leszedtél a mélyekből"
A referencia fejeseknek ennyi mélyük van körülbelül. AKG K601-ben sincs több."mintha még mindig több magas lenne a kelleténél"
Ez lehetséges, de nagyon nehéz jól belőni a magasakat - én meg sem próbálkozok vele, mert nincs annyi tapasztalatom. -
PuMbA
titán
válasz
fi:zi'k #1988 üzenetére
A teszted biztos nem felesleges, majd szerintem meg tudom szerezni 1-2 napra a 681F-et és akkor jobban meghallgatom. Ez csak az első benyomásom volt.
"A komoly problémát úgy értem, hogy ha ennyire eltér a többségtől a véleményed, akkor lehet a tied egy nem jól sikerült darab, vagy nem is tudom. "
Ezt csak akkor lehet megtudni, ha elmegyek majd a 2. Ph fejhallgató találkozóra. Remélem összejön.
schawo: Nem voltam ott
, de valószínű, hogy fejes erősítővel a 668B tényleg jobb.
-
PuMbA
titán
Ez az EQ arra megy rá, hogy megközelítőleg úgy halld a számot, ahogy azt megcsinálták. A mély azért "kevés", mert annyi van a számban.
681F: kényelmesebb a 668B-nél, mert nem nyomja annyira fejet. Helyén van a mély és a közép is, ezeket nagyon eltalálták. A magas itt is több, de a 668B kiemelésénél kevesebb. Alapjáraton fényévekkel hallgathatóbb, mint a 668B - nem bántja a fület. Részletesség/szeparáció/tér szempontjából semmivel sem hallottam rosszabbnak a 668B-hez képest fejhallgató erősítő nélkül. A kinézete, valamint a fejpántos megoldása is jobban tetszik és a vezeték is stabilabban van "odarakva". Ha most rendelnék Sluxot akkor ezt venném, bár egy normális fejhallgató erősítővel lehet, hogy nem ezen a véleményen lennék.
fi:zi'k: Nekem a 668B még EQ-val sem annyira fülkímélő, mint a 681F. Nincs komoly problémám, de a 681F nekem tényleg jobban bejön. 668B-t ennek ellenére megtartom.
-
PuMbA
titán
válasz
Cathfaern #1913 üzenetére
Nem tudok róla, de a teljes verzióban lehetséges, hogy van ilyen, mert ott van egy standalone alkalmazás.
A Storm szerintem is nagyon jó, ott a helye a tesztszámok között.
fi:zi'k: melyik ezek körül a pop? Vagy az nem lesz?
kisJack: az eq fájlt nem kell sehova se bemásolni, csak az Electri-Q-ban az M betű -->Presets-->Import presets
-
PuMbA
titán
Neoteric: és még gyengén fogalmaztál
Azért éneklés terén sem szarral gurít, ha a számot úgy "írták meg". Jó a mod, szerintem én is kipróbálom.
Az EQ-t schawo meghallgatta és jónak találta, úgyhogy mostmár tényleg ajánlom mindenkinek aki természetesebb hangzást akar kihozni a 668B-ből. Itt a végleges változat, ami még egy kicsit visszavesz a magasból és a hangminőségromlás csökkentése miatt 7 "ponttal" van beállítva a görbe.
Még ma szerintem lesz időm írni ide egy kis irományt a 681F vs 668B-ről.fi:zi'k: az EQ-t? OK. Ha nálam lesz a 681F akkor szerintem ahhoz is összedobok egyet.
-
PuMbA
titán
válasz
fi:zi'k #1872 üzenetére
Ha bele akarod venni a tesztbe akkor majd elküldöm őket:
Komoly (a zongora - de amúgy minden - odavág)
Country-Pop (a dob és az akusztikus gitár nagyon jól szól benne és sztem a tér is jó + mivel koncertfelvétel a tapsot is lehet elemezgetni a végén)
-
PuMbA
titán
"csak ugye mindenkinek másak az igényei."
Ez így van. Én sem tudtam még 2 hónapja, hogy milyen a természetes hangzás, nagyon jól elvoltam a "kamuval"
Viszont amikor meghallottam ezt a hangzásvilágot akkor egyből megtetszett. Tehát azt akarom mondani, hogy attól, hogy nem ismered a természetesebb hangzást még lehet, hogy az neked jobban fog tetszeni. Egy próbát szerintem megér - elsőre rosszabbnak tűnik, ezért érdemes ~20 percet hallgatózni EQ-val. Ha nem jön be akkor meg legalább hallottál már ilyet is.
-
PuMbA
titán
"Látom az igényesebbek azért találnak kivetnivalót benne, de mivel nekem se hallásom, se hangcuccom nincs egy 30-40eFt-os fejhallgatóhoz ezért nekem ez tökéletes."
Én inkább úgy vagyok vele, hogy miért hallgassak pl. egy "kamu dobot", ha semmilyen plussz pénzbe nem kerül, hogy normálisabb dob hangot kapjak.
-
PuMbA
titán
Igen, a 668B-ben kevés a közép. Én is +3dB-t raktam be 1kHz környékén az EQ-ba, hogy a dobok jobban szóljanak. Én még mindig azt gondolom, hogy a 668B review-ok nem voltak teljesen tiszták. Nem hiszem el, hogy a Headphonia-s reviewban nem vágták le, hogy nem naturális a fejes, mikor ott sok fejhallgatót tesztelnek, én meg 2 fejhallgatót hallottam életemben és jobban tudom, hogy mi a naturális hangzás. A soundtrackforum-os bemutató is nagyon vicces így utólag. Valamilyen szinten bemagyarázzák mindenkinek, hogy tényleg naturális és ezt el is lehet hinni. Szerintem az R3 csoportban sem fognak sokan reklamálni, mint pl. én hogy mi ez a hangkép...
-
PuMbA
titán
Ha annyira akarták volna akkor a 668B-t vagy esetleg egy F verziót is megcsinálhatták volna pl. AKG K601 szerű görbével (ha már a DT990 görbéjét sikerült átültetni), szóval szerintem az árnak ehhez csak egy bizonyos szintig van köze.
"Abban sem vagyok biztos, hogy egyformák a Slux hangszórók"
Hát ez nagy rejtély
, meg kéne hallgatnom egy másik 668B-t...
fi:zi'k: más erősítővel nem?
-
PuMbA
titán
Szerintem nagy ugrás lesz.
Dave™: az én, de pl. schawo 668B-jében sem lett kevesebb a magas és a mély idővel, tehát ez nem biztos
Egyébként meg fejhallgató erősítő esetén még jobban le kell húzni a mélyeket és a magasakat fi:zi'k tapasztalata alapján, mert erősítővel azt írta, hogy több lett a 681F mélye és magasa is.
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
Bejáratás után még csökkeni fog egy kicsit a magas elvileg. Egyértelmű, hogy jobb a hang.
Koncertfelvételeken a taps a legförtelmesebb alapból a 668B-n, ha nem látnám, hogy mi folyik akkor nem tudnám, hogy emberek tapsolnak. Az éneken meg a dobokon is hallatszik, hogy nagyon nincs rendben az egész. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy egyáltalán hogy lehet rámondani, hogy kiegyensúlyozott meg naturális, mikor tényleg nincs semmi köze a természetes hangokhoz. Pedig a neten mindenhol ezt hangoztatják...
-
PuMbA
titán
foobar2000 esetén a components mappájába bemásolod ezt a dll-t. A foobar beállításoknál a DSP Manager ablakban hozzáadod az aktív DSP-k közé a VST Wrappert. VST tálcaikon --> VST setup ablakban hozzáadod a program files/vstplugins könyvtárat. VST tálcaikon --> use vst effect --> electriq.
-
PuMbA
titán
válasz
fi:zi'k #1778 üzenetére
"The loudness control on some consumer stereos alters the frequency response curve to correspond roughly with the equal loudness characteristic of the ear. Loudness compensation is intended to make the recorded music sound more natural when played at a lower sound pressure level." és magyarul.
- Kiszedtem a linket, mert tényleg volt rajta valami trójai. (Kryptik.L.Gen)
[ Módosította: Ndruu ]
-
PuMbA
titán
Ha valakinek esetleg nem tetszene alapon a 668B a kiemelések miatt és jóval természetesebb hangzást akar elővarázsolni akkor jó kiindulópont ez az Electri-Q preset. Nem mondom, hogy perfekt lenne, de sokkal közelebb van egy referencia fejes görbéjéhez vagy egy akármilyen loudness nélküli HiFi összeállítás hangképéhez.
EQ
Frekvencia görbe EQ nélkül és után (nagyjából)baluka26: Nem én mértem ki, nekem nincs hozza cuccom
-
PuMbA
titán
válasz
bigmasterg #1388 üzenetére
Ja...igazad van, új cuccoknál csengetni kell a pénzt rendesen.
mclaren777: nekem semmi bajom a Realtek ALC861 + 668B kombóval.
Amennyi basszust lead az bőven elég nekem. Te biztos más stílusokat hallgatsz, mint én.
-
PuMbA
titán
"te mindig azzal a húszezer forinttal jössz, pedig az újonnan sokkal több volt valamikor."
Igen, azért írtam, hogy szerencse kell.
"Használtban a 668-nál is lehet jobbat venni ugyanannyiért, csak macerás, és nehezen hozzáférhető."
Ezt nem tudtam, az én rendszerem beszerzése is macerás és nehezten hozzáférhető.
Én csak azt akartam mondani, hogy nem lehetetlen nagyon olcsón nagyon jót venni.
-
PuMbA
titán
válasz
bigmasterg #1378 üzenetére
"Szerintem 10-20szoros áron érhetsz el ilyen hangminőséget, sőt valószínűleg keveset is mondtam."
Szerintem ez egy kicsit erős. Egy kis szerencsével és egy jó használt rendszerrel csodákat lehet művelni, a 20k-s HiFi-m a ~65-60Hz alatti tartományt eltekintve semmivel sem ad ki "rosszabb" hangot, mint egy 668B fejes erősítő nélkül. Ugyanúgy hallom az összes részletet, a tér értelemszerűen jobb, szeparáció is hasonló.
-
PuMbA
titán
válasz
mclaren777 #1347 üzenetére
Szerintem az alaplapi hangkártya a ludas. A laptopomban a Realtek ALC861 érezhetően keveset nyom már 50-60Hz alatt, csak a Live! erősebb kimenete képes kipasszírozni "normálisabb" mélyeket a 668B-ből.
-
PuMbA
titán
Nem hiszem. Fejhallgató erősítőm nincs és egy Xonar DX-szel Windows alatt is ugyanolyan a hangja. Hallgattam még Realtek és Conexant integráltakon is, de ott is ugyanez van.
A Videotonomban amikor még megvolt a loudness és még a régi helyén volt (ahol csapnivaló az akusztika) úgy hallgattam zenét, hogy 2-3 szám->szünet->3-4 szám-> nagyobb szünet... és alapból a 668B-vel is ez a helyzet. Most, hogy már nincs loudness és az akusztika is nagyjából helyrekerült akár órákig is tudom hallgatni a HiFi-t, szóval az SB Live! 24bit-tel nincs gond.
Szerintem ilyen a fülem, nem lehet vele mit csinálni.
-
PuMbA
titán
"Hát ha azt feltételezed, hogy a 668B-nek "jó" a basszusa, akkor igen. (:"
Igen, schawo-nak egy ~40k-s AKG K242-nél is jobban tetszett a mélye és azt írta, hogy nagyon eltalálták (pont annyi amennyi kell). Mivel ő már nagyon sok fejest/fülest hallgatott meg (stúdió monitorokat is), ezért ez 100%.
"Mindenesetre, ha csak EQ-val hallgatható számodra, akkor szerintem feleslegesen próbálkozol vele."
Az a baj, hogy az AKG K601 40k, az alatt nem kapok számomra megfelelő fejhallgatót. Mindhez kéne EQ. A Superluxnál nincs jobb alternatívám.
-
PuMbA
titán
Ez a fülbántó hangzás is érdekes dolog. Szerintem egy jó hangkeltő nem bántja a fület. Namármost, ha a 668B alapból bántja a fülem akkor elvileg az azt jelentené, hogy a pont jó basszus nekem elviselhetetlen. Akkor viszont az én fülem lenne "rossz" vagy túl érzékeny? Ez nagyon bonyolult....
-
PuMbA
titán
Igen, ez így van, de ha jól következtetek akkor mivel egy teljesen rossz akusztikai helyzetből egy sokkal jobb elrendezést csinálva még egy kicsit csökkent a mély és a magas ezért nem kellene úgy szólnia. Más hangfalat (ami mélyebbre megy, mint az enyém) meghallgatva is soknak találom a mélyet és a magasat. De ez már egyéni preferencia is.
Dave™: én az alap 668B-ről írtam ezt, EQ-val nem bántja a fülem.
Mod2 :
-
PuMbA
titán
"Legkevésbé klasszikus hangszerelésű számoknál hallatszik a különbség,"
Ez sem igaz teljesen, mert van olyan számom, ahol a magas női hang "szétszedi a fülem" egy EQ nélküli 668B-n. Most fejeztem be végleg
KMT: a Senn HD201-em közel sem volt ennyire fülbántó. A magas és a mély mennyiségét miért ne lehetne hasonlítani?
-
PuMbA
titán
Attól függ szerintem, hogy mihez vagy hozzászokva. Ha a loudness nélküli Videotonomat hallgatná valaki egy ideig, aztán meg az EQ nélküli 668B-t akkor szerintem bárki rámondaná, hogy nagy a különbség a hangzásvilágukban. Legkevésbé klasszikus hangszerelésű számoknál hallatszik a különbség, de azzal a bizonyos pop számmal meg megdöbbentő, hogy mit művel (a sok magas és a sok mély nagyon bántja a fülemet, a hangzás meg olyan, mintha egy újrakevert diszkó változatot hallgatnék - a HiFimhez képest)
Egyébként van ilyen is: "No doubt, the 668 is a great value, but it is far from reference headphone level, specially the mids and balance are not even close. Is it a winner? Definitely!" Nekem is ez a véleményem, EQ-val természetesen kiváló hangzást nyújt számomra is, nem panaszkodhatok. Nekem az lenne kánaán, ha lenne 668F az AKG K701-hez hasonló görbével.
Mod: már nem
-
PuMbA
titán
Túl sok ilyen hsz-t olvastam:
"The Superlux does indeed add a bit colour (around 7.000 Hz) but it´s not very much and it´s not distracting".
"These headphones don't seem to add anything to the recording"
"The highs are brilliant but not shrill or sibliant, the bass is punchy but not muddy and overwhelming, the mids are tight and precise - it's just everything there as it should be, nothing added and nothing left out."
"and sound just wonderfully neutral."Szerencse, hogy létezik Electri-Q.
-
PuMbA
titán
Nem is akarom, hogy az F-nek teljesen sima legyen a görbéje, mert tudom, hogy nem lehet összehasonlítani a görbéket, de az F-nek a legkisebb a magaskiemelése, tehát ahhoz kéne a legkevesebbet EQ-znom (még az se biztos, hogy kelleni fog az EQ hozzá) és valószínűleg az EQ nélküli hangját is jobban elviselném és nem fárasztanának annyira a mélyek sem.
"Ha ennyire maximalistának érzed magad, akkor szerintem kezdj gyűjteni a hangfalas rendszered fejlesztésére."
Ha már meglenne a jobb HiFim akkor tényleg könnyebb helyzetben lennék.
-
PuMbA
titán
Ja meg kéne hallgatnom. Nagyon nehéz lesz a döntés. Az a baj, hogy EQ-val én tök jól be tudom lőni és a hangzása is jó, csak nem tudok mindenhol EQ-zni. Az is baj, hogy amikorra meg megjönne a 681F-em addigra már mindenkinek 668B-je lesz.
"Egyébként senki nem mondta, hogy olyan kiegyensúlyozott lesz, mintha jól be lenne állítva egy pár stúdio monitor hangfal. Személy szerint nem ezt mondanám a legfőbb erényének."
Ez érthető, hiszen nem F jelű fejhallgató.
"Egyébként meg hallgass meg egy olyan rendszert, amit ki is mértek, hogy elég sima átvitele van. Kizártnak tartom, hogy a te hangfalas rendszered most ilyen."
Amiket hallottam HiFiket azoknak a loudness nélküli Videotonomhoz hasnolított a hangzásvilágjuk csak már régen volt. Újra meg kellene őket hallgatnom...
-
-
PuMbA
titán
válasz
bigmasterg #1080 üzenetére
Kösz az infót, mostmár mindent értek
-
PuMbA
titán
Én jeleztem szinte elsőnek az R2-ben a fejest úgyhogy én is bennevagyok a 12-ben.
-
PuMbA
titán
Szerintem az első 12 jelentkező az R2 csoportban kapja meg. Ennek a bevárásnak meg halogatásnak sajnos ez a vége. Európából mások is veszik, mint a veszedelem, nincs idő tanakodásra. Amikor én rendeltem akkor is az volt a szerencse, hogy gyorsan megcsináltam a rendelést. Csak ilyen sok vevőnél ezt lehetetlen gyorsan kivitelezni.
-
PuMbA
titán
A hifi=fejhallgató görbe tévhitem miatt módosítottam az EQ-t.
A mostmár loudness nélküli hifimhez is hasonlítottam a hangzást. Szerintem nagyon jó On Stage/Front Row hangzást ad. A 668B görbéjéhez hozzáadhatnák ezt és csinálhatnának 668F-et.
-
PuMbA
titán
Akkor a Superluxnál már megint hülyeséget írnak: 681 sima: "Deep low frequency “On stage” sound, perfect for enjoying the beauty of classical music & other large ensembles." Én már nem értem az egészet. Ba cy lus azt írta, hogy a valóságban nincs sok basszus semmiben és hogy egy komoly stúdió monitornak a görbéje +-1-2dB-en belül kellene lennie. Akkor a hangversenyig már nem is szólok semmit.
-
PuMbA
titán
Ha a +10dB-es mélykiemelés az nem dübörgés akkor... Aki hozzászokott egy +20dB-es mélykiemeléses rendszerhez annak biztos kevés, de az már akkora eltérés a természetes hangtól, hogy nem is ugyanazt a számot hallgatja.
schawo: Igen, olyan számban ahol van hegedű vagy nagybőgő simán megállapítható, hogy sok a 668B-ben a basszus, mert elnyomja az igazából lényeges hangokat és rosszul szól.
-
PuMbA
titán
Én csak abból indultam ki, hogy annak a stúdió B&W-nek 5dB-es kiemelése van, a Superluxnak meg 10, úgyhogy le lehet venni belőle egy kicsit. A hangverseny tapasztalatomig úgyis csak találgatni tudom az EQ-t.
Nincs véletlenül egy 668B Electri-Q preseted? Megnézném a tiédet is.
-
PuMbA
titán
Nincs semmi probléma a 668B-vel csak alapból hazudik a túl sok magas és túl sok mély miatt. Klasszikus zenével nagyon jól le lehet tesztelni. Alapból a Superluxon nem nagyon hallatszik sok hegedű, de ha leveszed a magasakat és a mélyeket akkor már nem nyomják el a hegedűk hangját és tényleg jól hallatszik, hogy nem 1 ember hegedűl, hanem pl. 10. Ugyanígy a pergő dob és a tamok is jobban hallatszódnak a fent belinkelt EQ használatával.
-
PuMbA
titán
Ha felnyomod a magasakat akkor tisztábbnak tűnik minden. Könnyen be lehet ugrani a kiemeléseknek. A lényeg, hogy alapból ugyanúgy szól a 668B, mint a loudnesses és kiemeléses rendszerem szóval biztos, hogy nem természetes hangzású. Ha átmennék a HiFi topikba és beírnám, hogy a 15k-s Videoton rendszerem természetes hangzású, kiröhögnének.
Most így állok a Superlux EQ-zással:
Egyetlen probléma, hogy a magas esését nem bírom 5kHz-es kezdéshez húzni akármit csinálok, mi lehet a probléma? Ha tovább húzom a 4kHz-nél lévő pontot jobbra akkor tolódik az alsó csúcs is.
-
PuMbA
titán
Igen, EQ-val ezt könnyen lehet orvosolni (éppen most babrálok az Electri-Q-val), de a 668B-t alapból akkor sem lehet természetesnek vagy kiegyensúlyozottnak hívni a +10dB-es kiemeléseivel. Ha alapból csak 3dB-t emelne ki akkor szerintem sokkal jobb lenne.
-
PuMbA
titán
Ha megnézed az AKG K701-es frekigrafikonját a Headroomon akkor az pont a 668 ellentetje.
baluka26: tehát akkor ezek semmit se jelentenek? Az biztos, hogy a rendszerem grafikonja és a 668 grafikonja hasonló és tök ugyanúgy szólnak. Szóval ezt a nagy grafikonellenességet nem értem.
-
PuMbA
titán
Pedig ugyanúgy szól, mint a HiFi körökben leszarozott kikapcsolhatatlan loudnesses videotonom és a magaskiemeléses Akaim. Cseng meg bong az egész, de semmi kiegyensúlyozottság nincs benne. A Hifi topikban nem rég erről volt szó. Ha emlékszel még, akkor tudod, hogy a fejhallgató topikban írtam, hogy ugyanúgy szól a kettő. Egy természetes és kiegyensúlyozott görbe így néz ki (ez egy B&W stúdióhangfal görbéje), a 668-é ehhez képest hegy meg domb.
-
PuMbA
titán
válasz
mclaren777 #331 üzenetére
Ha nem vagy basszusőrült akkor válaszd a 668B-t. Még van 45 perced változtatni.
-
PuMbA
titán
Egyébként a sima 681-ben másmilyen hangszóró van, mint az F-ben vagy a B-ben, hogy az a legolcsóbb? Gondolom, hogy a több mélyen kívül a közép vagy magas tartományban meg valamivel gyengébbnek kellene lennie, de ez a frekvencia grafikonon nem látszik.
Dave™: akkor, hogy lehet, hogy mégis olcsóbb az F-nél és a B-nél?
Új hozzászólás Aktív témák
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest