- Klaus Duran: LTT I Ran Every Antivirus At Once
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArGab
őstag
válasz
baluka26 #1098 üzenetére
Szívesen hallgatok tanácsot ez irányban is.
De Xonart még egyszer nem vennék, ha arra szeretnél kilyukadni.
Egy Xonar DX-szel szoptam sokat driverekkel, folyton fagyogatott meg kékhalál volt Vista altt, majd noti mellé bevállaltam egy U1-et, ott meg folyton random felcserélgette a bal/jobb csatornát, és 3 hónap kínlódás volt, mire végre le lett gariztatva. -
J97
tag
Sikerült ma szemügyre vennem 668B -t. Nem rossz, de egy picit soknak találom a mélyet de főleg a magasat! Ezek függvényében módosítottam a rendelésemet egy 681F ha fizik nem haragszik meg a variálásért.
Nagyon kíváncsi vagyok az milyen lehet. Mivel a környezetemben van egy 668B és nekem lesz egy 681F így akár egy összehasonlító tesztet is lehet majd írni róla ha megérkezik.
-
ArGab
őstag
Üdv
Most leltem rá a topikra és a márkára. Jelenleg egy Sennheiser HD202-t nyúzok már vagy 6-7 éve, alapjában véve elégedett vagyok vele, kedvelem a hangzását (csak magas kevés rajta), de kezd elég leharcolt lenni. Szóval szeretnék valami újat és jobbat. HD555-tel szemezgetek egy ideje, de ennyit nem szívesen szánnék rá.
Kb felesben lenne filmre és zenére kizárólag PC-nél használva (lesz majd egy X-Fi bele). Film elég vegyesen, de főleg HD és Blu-ray/DVD, zene pedig akusztikus (rock, country, metal/szimfonikus metal, némi klasszikus) többségében flac forrásból. Játék kb nulla.
Szóval ahogy eddig nézegettem, a 668B vagy a 681B között variálgatok, de nem igazán tudom melyik lenne a jobb. Ahogy nézem 681B-nél elvileg jobb a basszus (a HD202-nél is elég ki van emelve és hozzászoktam, szóval nem szeretnék ezért csalódni majd benne), illetve jobban tetszik látatlanban az a fajta pánt. Viszont 668B-t dicséritek itt inkább a jobb hangzásával. Szóval a fentieket figyelembe véve Ti mit mondtok rá? -
Marchello13
csendes tag
Kialakítás ugye lehet nyitott, félig nyitott, illetve zárt...ezek mit jelentenek?
Hogy a hang mennyire hallatszik azoknak, akik nem is hallgatják? -
PuMbA
titán
Nem is akarom, hogy az F-nek teljesen sima legyen a görbéje, mert tudom, hogy nem lehet összehasonlítani a görbéket, de az F-nek a legkisebb a magaskiemelése, tehát ahhoz kéne a legkevesebbet EQ-znom (még az se biztos, hogy kelleni fog az EQ hozzá) és valószínűleg az EQ nélküli hangját is jobban elviselném és nem fárasztanának annyira a mélyek sem.
"Ha ennyire maximalistának érzed magad, akkor szerintem kezdj gyűjteni a hangfalas rendszered fejlesztésére."
Ha már meglenne a jobb HiFim akkor tényleg könnyebb helyzetben lennék.
-
Shufny
őstag
Az F-nek is messze van a simától a görbéje, ha megnézed.
Már átrágtuk ezt egyszer, hogy a fejhallgatóval nem olyan egyszerű összehasonlítani egy hifi átvitelét. Ha ennyire maximalistának érzed magad, akkor szerintem kezdj gyűjteni a hangfalas rendszered fejlesztésére. Közben meg kezdheted is tervezgetni a szobaakusztikát. Addig én azt javaslom, hogy hallgass zenét, és ne tesztelj. -
PuMbA
titán
Ja meg kéne hallgatnom. Nagyon nehéz lesz a döntés. Az a baj, hogy EQ-val én tök jól be tudom lőni és a hangzása is jó, csak nem tudok mindenhol EQ-zni. Az is baj, hogy amikorra meg megjönne a 681F-em addigra már mindenkinek 668B-je lesz.
"Egyébként senki nem mondta, hogy olyan kiegyensúlyozott lesz, mintha jól be lenne állítva egy pár stúdio monitor hangfal. Személy szerint nem ezt mondanám a legfőbb erényének."
Ez érthető, hiszen nem F jelű fejhallgató.
"Egyébként meg hallgass meg egy olyan rendszert, amit ki is mértek, hogy elég sima átvitele van. Kizártnak tartom, hogy a te hangfalas rendszered most ilyen."
Amiket hallottam HiFiket azoknak a loudness nélküli Videotonomhoz hasnolított a hangzásvilágjuk csak már régen volt. Újra meg kellene őket hallgatnom...
-
Shufny
őstag
Én a helyedben kipróbálnám azt a 681F -et előtte, de te tudod. Egyébként senki nem mondta, hogy olyan kiegyensúlyozott lesz, mintha jól be lenne állítva egy pár stúdio monitor hangfal. Személy szerint nem ezt mondanám a legfőbb erényének.
Egyébként meg hallgass meg egy olyan rendszert, amit ki is mértek, hogy elég sima átvitele van. Kizártnak tartom, hogy a te hangfalas rendszered most ilyen. -
MarioAna
senior tag
Az R2-nek akkor a rendelése végülis le lett adva? Az a 10db 668B?
-
-
Shufny
őstag
Azért ne vegyél rá mérget, hogy ennyiről van szó. Szerintem a hifi topicban (közel) ugyanarról a hangról beszéltünk.
Minden típusnál vannak eltérések az egyes darabok között, csak amiből nincsen sokaknak több, azoknál nyílván nem ilyen feltünő. (Ezért sem tartom használhatónak a "burn-in" teszteket. Legalábbis a minimum az lenne, hogy előtte mindkettőbe belehallgatnak.) Lehet, hogy a Superluxnál nagyobbak a különbségek, hogy költséghatékonyabbak legyenek. Azt speciel nem hiszem, hogy más hangszóró típus lenne bennük. Mindesetre ezt egy impedancia méréssel meg lehetne mondani. (ha nem szór az is nagyon
)
Érdekesebb lenne inkább modelszámokat nézni. Nagyobb gyártóknál is vannak a névben nem feltüntetett revízió váltások. Az enyém dobozának a hátuljára HD668B060117 van ragasztva. Illetve kicsit fakóbb volt a doboza, mint a többinek. (leginkább az oldalán látszik.) Úgy emlékszem 2 db ilyen volt. Nem tudom kinek adtam a másikat. Azt hiszem nem neked (bigmasterg), de azért megnézhetnéd.
Elviszem az enyémet is találkozóra, hogy többet megtudjunk a jelenségről.
-
PuMbA
titán
válasz
bigmasterg #1080 üzenetére
Kösz az infót, mostmár mindent értek
-
Marchello13
csendes tag
válasz
benvolio #1084 üzenetére
Igen, teljesen egyetértek veled. Szerintem a vásárlásig meg is várok egy ilyen összehasonlítást.
Kérdés mindenkinek:
Igaz, elég ügyefogyott kérdés, de a jack csatlakozónál (amit megfogsz, műanyag) milyen vastag? Csak mert vannak olyan fejhallgatók, amiknél ez marha vastag tud lenni.... -
benvolio
őstag
Igen jó lenne már egy 681B vélemény is, mert állítólag hasonló mint a 668B. Nekem egyenlőre szimpatikusabb az AKG pánt, de a másiknál meg a cserélhető vezeték. Szóval egy 681-681B-668B összehasonlítás lenne jó, de egy zártat /662-662B/ is vehetne már valaki, hogy legyen arról is vélemény.
Mondjuk még akkor is szubjektív marad az egész. De az biztos, hogy senki nem jár rosszul bármelyiket is választja. Simán el lehet passzolni aztán jöhet egy másik egyéni ízlésnek megfelelően.
-
A 668B-t és a 681B/681F-et nem tudtam közvetlenül összehasonlítani, de hasonló volt a véleményem a sima 681 után a kettőről, mint a 681<->668B esetén. A két meghallgatás között eltelt több hét, így lehet, hogy csal az emlékezetem.
Közvetlenül kellene egymásnak ereszteni a 668B-t és a 681B/681F-et, akkor lehetne tökéletes választ adni, de amint olvasható pár hsz-szel ezelött, ez sem könnyű feladat, mert a 668B különböző példányai között is van jelentős különbség - feltételezem, hogy a 681-eknél is lehet ilyen (bár én eddig 2db sima 681-et hallottam, azok között kb. 20 óra járatás után nem vettem észre különbséget, bár nem is figyeltem erre). -
J97
tag
Igen, de van itt még 681B és 681F is. Jelenleg leginkább a 681 basszus kiemelését és a 668B kiegyenlített hangzása közötti különbségeket lehet látni itt. És mi a helyzet a 681B vel? Az is kiegyenlített elvileg, akárcsak a 668B, vagy a 681F ami még inkább kevesebb basszussal rendelkezik és lehetséges, hogy akusztikus zenére megfelelőbb. Nekem egyelőre egy 668B rendelésem van bent, de most gondolkozom egy 681F -en, igaz ez sincs raktáron még, de gondolom a 668B -vel együtt érkezni fog ez is. Vagy egy 681B? Ez még van is raktáron, de mekkora különbség lehet a 668B és e között? Vélemény erről és no persze nem utolsó sorban a 681F ről?
-
Vestrum
csendes tag
válasz
bigmasterg #1079 üzenetére
Elég érdekes... Nem hiszem hogy köze lehet a "bejáratáshoz" ( Burn in ) amely eljárást még a fentiekben linkeltek valahol, mert elég drasztikus különbségeket soroltál fel
Szerk.: Mindenesetre remélem ti ketten fogtátok ki pont azt a 4 különböző darabot
Jó tudom nem szép dolog ilyet mondani
-
bigmasterg
addikt
Félig off, de superlux.
Szal kopizom ide is. -
válasz
Marchello13 #1074 üzenetére
A sima 681-nek van a legtöbb basszusa az általam hallott superlux típusok közül.
A 668B előnye hallható; picit részletesebb hangzás, a kevesebb mély miatt jobban elkülönülnek a lenti hangszerek, és a magas tartomány is kiegyensúlyozottabb.
A különbség szerintem nem eget rengető, főleg akusztikus zenénél van értelme erről beszélni, elektromosnál nem nagyon.
A 681-nek jól hallhatóan több a basszusa, és nem is csak több, hanem a legmélyebb hangok is erősek, míg a 668B esetén a nagyon mély hangok picit gyengébbek a közepesen mély hangoknál.
Pop, Elektromos, Hip-hop, stb. zenére szerintem a 681 a jobb a több basszus miatt, akusztikus zenére a 668B. A Rock különböző műfajaira változó, hogy megyik a jobb, és nagyrészt ízlés dolga. -
levelunye
tag
Új fejlemények.
Leiratkozom a nemtom melyik Superlux rendelési listáról, szerencsére sikerült találnom egy HD681-et itt a hardveraprón. -
Marchello13
csendes tag
-
válasz
Marchello13 #1071 üzenetére
A jobb hangminőség miatt drágább a 668B.
Ez egyébként ízlés dolga is. van aki a 681 hangját szereti, a több basszus okozta élmény miatt, de van olyan is, aki a 668B mellett teszi le a voksát, mert pl. akusztikus zenénél előnyös a kiegyenlített hangzás. -
dudika10
veterán
válasz
Marchello13 #1071 üzenetére
Elolvastad mit kérdezel?
"hangminőség miatt ... vagy a jobb hangminőség miatt"
Természetesen a hangminőség miatt magasabb az ár és ezért is fogy jobban a 668.
A kábelhosszon kívül pedig a műszaki adatokat felesleges nézni. -
Marchello13
csendes tag
-
MarioAna
senior tag
válasz
Marchello13 #1069 üzenetére
Elvileg ugyanolyan mélyre megy, csak a 681 kiemeli a mélyeket és magasakat, míg a 668B nem.
Én is gondolkozok a módosításon (668B helyett 681), csak még várok egy privire.
-
válasz
Marchello13 #1067 üzenetére
3,5mm-es, de van hozzá 6,3-as adapter.
A 668B jobb, kiegyenlítettebb hangminőséget kínál a sima 681-nél kevesebb basszussal és kevesebb magassal. Jelenleg hiány van belőle. -
válasz
Marchello13 #1065 üzenetére
-
-
válasz
Marchello13 #1063 üzenetére
Nagyon röviden:
681 - kiemelt basszus
681F - nincs basszus kiemelés (flat)
681B - a fenti kettő közti átmenet (balanced) -
Marchello13
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Superlux HD681 fejhallgatóról? Valakinek valami tapasztalata?
Tudja valaki, mi a különbség a "HD681", "HD681 B" és a "HD 681 F" között? Az árakon kívül...
Köszi -
MarioAna
senior tag
Előző rendelésből Debrecenben vagy Nyíregyházán nem vett senki 668B-t?
Vagy felőlem az se baj, ha tavaly júliusban vette, csak debreceni/nyíregyi legyen az illető.
szerk:#1062 KMT: gondolom ugyanarra a listára jutott mint amit én írtam pár hsz-el feljebb, az NEM ABC sorrend szerint van, hanem beérkezési sorrend szerint (és az lett ABC szerint rendezve) kivétel, akik átadták a helyüket másoknak (akik kérték, hogy sürgős lenne nekik).
-
Simid
senior tag
válasz
Blackhole13 #1056 üzenetére
Ezt nem gondoltad át szerintem. Lényegében mindegy hányan rendelnek még ha nem lesz elég a következő szállítmányban akkor úgyis jelentkezési sorrendben lesz kiosztva.
A lényeg szerintem továbbra is az, hogy ha leadtuk a listát akkor már ne legyen variálás.
Vestrum: Nekem is ugyan az a helyzet. Eladtam a fülesem, mert gondoltam mindjárt jön az új erre tessék. Valszeg itt a többség azért rendelt mert tényleg kell neki és nem azért, hogy eladja vagy csak kipróbálja, szóval sehogysem lehet megoldani, hogy mindenki jól járjon. Ahhoz meg semmi közünk, hogy valaki átadja a saját helyét másnak, így legalább egyel több az elégedett ember.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Blackhole13 #1056 üzenetére
Ennyi lesz ez még egy darabig, no para. Csak Keleten drágább, USA-ban, UK-ben is kb. ilyen áron vannak. Egyébként meg miért ne jelentkezhetnének még? Előre le lesz adva a rendelés mondjuk 50 darabról, amint beérkezik a szállítmány mindenkinek jut. Ennél azért többet fognak rendelni, főleg az előzmények után
-
Vestrum
csendes tag
Nekem meg 2 hete nincs hang a gépen, zenész vagyok, és ez kínzás!
Szerintem az a legjobb ha sorba haladunk az R2-vel és kész, senki nem fogja úgy érezni hogy valami nincs rendben valaki miatt, az kapja aki a soron következik
Én tudok várni is, inkább bele se szólok, fi:zi'k jobban eldönti majd ki kapja csak egy gondolat volt ( vagy marad Bicinél és nincs keveredés )
-
Blackhole13
senior tag
Üdv,
Nem akarok nagyon önzőnek tűnni, de azzal hogy az R2, R3-as listán felül még rendelnek jó néhányan, még inkább kevesebb esélye lesz megkapni annak, aki mondjuk még karácsony előtt leadta a rendelést. (tartok tőle hosszabb távon nem ennyibe fognak kerülni) -
levelunye
tag
Én is leírom tisztábban:
Rendelni szeretnék egy HD668B-t (először HD662 volt a terv de most már HD668B a tuti). Postával, és utalok már a jövőhét elején ha elindul a megrendelés. Csak nehogy kimaradjak, írjatok fel a listára -
Bandus99
őstag
Szeretnem kerdezni lehetseges-e meg rendeles R3/2 csoportba?
Nem sikerult teljesen kibogoznom, hol tart most a nagy keveredesben a rendeles.
HD668B szeretnek +postat.
Ha lehetseges hetfon erkezne a penz OTPs szamlaraKoszonom
-
MarioAna
senior tag
válasz
Neoteric #1036 üzenetére
Visszaolvastam a fórumot, elvileg az jelentkezési sorrend (legalábbis nekem úgy tűnik).
A végleges lista van ABC szerint rendezve (meg az előzőek is, de olvasgattam a fórumot, és összegeztem, ugyanúgy ahogy fi:zi'k tette.Jó egyébként nekem is így, nem örülök neki, de hát ez van, elfogadom
.
-
levelunye
tag
Melyik lesz a következő rendelés amiben benne lehetek?
-
levelunye
tag
Hali
Én is szeretnék rendelni egy Superlux fejhallgatót. Mikor van a következő rendelési hullám? -
fi:zi'k
nagyúr
válasz
fi:zi'k #1008 üzenetére
A végleges 10-es lista, nevezzük ezt R2/2-nek.
1.benvolio
2.Bici
3.dave93
4.Dave™ -> mclaren777
5.D@ve89 ->kiralytom
6.fi:zi'k -> okilay7
7.krumpleehey
8.PuMbA
9.p_adam
10.zoliurokilay7 csak egyet kap, egyeztettem vele.
Ha ez jó lesz, akkor elkezdem véglegesíteni a listát.A következő 1-2 napban mindenki döntse el, hogy marad-e az R3/2-re, vagy visszakéri a pénzt.
Csak az küldjön PÜ-t aki visszakéri, máskülönben úgy veszem, hogy marad
-
Simid
senior tag
Szerintem ezért kell minél hamarabb leadni a következő rendelést is, mert valszeg a rendelés leadás alapján osztják ki a következő szállítmányt is. Csak lesz annyi a következőben, hogy a maradék 30 fejes még belefér ha gyorsan rendelünk.
Dave: Pont erről volt szó, le kell adni minél hamarabb és utána nincs módosítgatás! Ha utána vannak újabb jelentkezők azok már a következőbe mennek. Szerintem így biztosítható csak, hogy legyen elég.
Persze tudom nem olyan egyszerű ezt leszervezni.... -
Dave™
nagyúr
Beszéltél velük? (Superlux-szal)
1 raklap hány darab? Nem mindegy milyen magasra pakolod
szerk: Azt nem értem, ha le van fixálva a 10 darab, hogy küldik, akkor még miért zöld még most is a készlet. Rendeljen a többi hülye, és majd szólnak nekik, hogy hoppá, elfogyott?
Simid: az a baj, hogy addigra nem 30 lesz az
Két hét alatt gyűlt össze 40. És szerintem ez csak növekedni fog, ahogy egyre felkapottabb lesz.
SOAD19: köszönöm, ez mindent megválaszol
-
Vestrum
csendes tag
Ezek után én azt is kinézem thomann-éktól hogy kemény 20 DB-ot tartalmaz az a bizonyos következő szállítmány
-
SOAD19
addikt
Látom, hogy eleve nem is vagyok benne a 12-es listába, de amúgy is lemondtam volna más javára, hisz van fejesem. Csak kíváncsi vagyok, hogy tényleg van olyan jó, mint a K242hd-m. Meg kellene beszélni a thomann-ékkal, hogy tegyék félre a következő szállítmányukból a nekünk szükséges mennyiséget.
-
Sentry1
csendes tag
válasz
fi:zi'k #1008 üzenetére
Nekem megfelel.
De következő rendelés esetén a R2ből megmaradt emberek majd R3 jelentkezési ideje legyen a sorrend.
Fizik szerinted nem lenne jó ötlet írni Thomannak hogy mégis itt mennyi fejhallgatóra van még nekünk igényünk? Persze miután tisztázodott minden. Elsősorban úgy is 668Bt érinti az a sajnálatos dolog, hogy 3-4 hetente van, és akkor is elkapkodják 1 hét alatt.
Ezzel minimalizálnánk annak az esélyét hogy megint nem marad valakiknek. Én csak a társaimnak akarok jót. Távol álljon tőlem az okoskodás, parancsolás.
-
cintula187
addikt
MIvel én is R3-as vagyok részemröl is természetesen az R2 esek kapják a cuccost előbb. És akkor hétfőn a többiek remélhetőleg meg tudják, hogy mit mond a Thomann
-
Daneeka
senior tag
Nekem jó a jelentkezési sorrendes kiosztás az R2 csoportban, szerintem úgy igazságos, nem férek bele amúgy sem szerintem a 12-be.
-
petij
tag
Nekem most készült el a fejhallgató erősítőm, de nagy nehezen kihúzom majd valahogy februárig.
-
will5
tag
Visszaolvastam a termést.
A pénzt nem kérem vissza, mindenképpen kell a fejhallgató.
Nekem jó a 681B és a 668B is. Amelyiket előbb kapom meg az legyen.
-
-
Vestrum
csendes tag
Köszönöm Schawo. Mellesleg tartom a rendelésemet, a pénz is pihenhet nálad, eddig kifogástalan munkát végeztél fi:zi'k, minden elismerésem, és csatlakozom az elöttem szólókhoz
-
Sentry1
csendes tag
Amúgy most megint teli zöldet mutat 668B-nél a thomann.
Szerencsétlen egy banda
-
Vestrum
csendes tag
Hát ez szomorú... Nincs hang a gépen már 2 hete, de semmi gond, a türelem HD668B-t terem
Egyébként engem érdekelne egy dolog, nem vagyok jártas a thomann oldalán, de ahogy nézegettem, azt szűrtem le, hogy most fél áron van a füles, ha igaz, akkor ez meddig lesz így? Csak mert 3-4 hét az sokRecommended retail price alapján gondoltam erre...
RRP: 54.-
You save: 27.-
(equals 50.00%)Örülnék ha valaki tisztába rakná, mert ezt nem teljesen értem, a thomann ilyen jószívű lenne?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- AKCIÓ! MSI B350 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest