Hirdetés
- valakiyt: Ingyen filmes oldalak - a digitális börtön
- eBay-es kütyük kis pénzért
- valakiyt: Az Iobit programok - el kéne engedni
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: i5 4690 + RX 460 HTPC
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
NoSQL adatbázis rendszerekkel van valakinek tapasztalata? Napi ~0,5-1 Gb adat (kb. ~100 millió rekord/hónap) tárolásához kéne. Oracle KVLite NoSQL megoldásáról mik a vélemények?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Peter Kiss
üzenetére
Amit elfelejtettem leírni, hogy PL (Oracle) SQL-ről lenne szó. Ott is lehetséges join-olni a delete-ben?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Peter Kiss
üzenetére
Halmazműveletek alatt pontosan az UNION, INTERSECT, MINUS, IN műveleteket értem (érti a feladatsor), mivel ezek állítólag elég költséges műveletek. Gondoltam már én is a cursorra, asszem akkor ki is próbálom.
A kretén módszerekkel, vagyk kihívásokkal (ki hogyan fogja fel) kapcsolatban meg maradjuk annyiban egyelőre, hogy egy egyetem Budapestről...

(#2154) Ablakos: Köszönöm, utánanézek ennek is.

-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék, nem nagyon jövök rá, hogy hogyan lehetne az alábbi problémát megoldani. Szóval adott két tábla, 'A' és 'B'. 'B' táblában, minden rekordhoz van egy idegen kulcs egy 'A' táblabeli elemre. Minden 'B' táblabeli rekordhoz egy 'A' táblabeli rekord tartozhat, fordítva viszont 0..n a kapcsolat.
'A' táblából kéne rekordokat törölnöm a hozzájuk kapcsolódó 'B' táblabeli rekordoktól -azok egy attribútumának értékétől- függően, mindezt inner selectek és halmazműveletek (in, union, stb) nélkül. Hogyan oldható meg ez a feladat szerintetek?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- valakiyt: Ingyen filmes oldalak - a digitális börtön
- Gyúrósok ide!
- Renault, Dacia topik
- Autós topik
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Forradalomi előrelépésként jellemzi az NVIDIA a DLSS 5-öt
- Milyen routert?
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- További aktív témák...
- Acer Nitro KG272UG 2K / IPS / 120hz (080)
- XPS 9640 16" FHD+ IPS Ultra 7 155H RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyarított (lézerezett) vbill gar
- Apple iPhone 15 Black 128GB használt szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
- Dell Latitude 5430 üzleti laptop (14", i5, 16GB RAM, ÚJ 500GB SSD, 93% akku)
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 256GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4462
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Patriot Viper 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- iPhone 15 Pro Max 512GB 87% Esim-es verzió (3hónap Garancia) Kijelzőn pici folt!
- Apple iPhone Air 256GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Még nem biztos a NoSQL mellett döntés, csak feljött mint opció, emiatt kérdeztem. De asszem ezek alapján kicsit más oldalról is körbejárjuk még a dolgot.